הקציצות הכי טעימות שתכינו. קוביות חזה עוף שאני מערבבת עם המון ירק ובצל. ממש כמו חטיפונים טעימים טעימים. הן יתחסלו עוד לפני שתספיקו להניח בצלחת
הקציצות הכי טעימות שתכינו! הייתי מכינה אותן פעם מלא וכבר כמה וכמה שנים טובות שלא הכנתי אותן, פשוט נשכחו עם כל כמויות המתכונים החדשים. אבל הן כל כך טעימות שחייבים לפרסם אותן פה בבלוג. סך הכל חזה עוף שאני חותכת לקוביות, מערבבת על מלא ירק ובצל, פירורי לחם, תבלינים וזהו – מטגנת ותאמינו לי שהן נחטפות איך שהן יוצאות מהמחבת. הן קריספיות מבחוץ ועסיסיות מבפנים וכשהן חמות אי אפשר להפסיק לטעום אותן, אז קחו בחשבון 🙂 ואגב, הן טעימות גם מהמקרר אם הן שורדות.
קציצות חזה עוף וירק מטוגנות
לפני שמתחילים
- היכנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את הקציצות האלה מכינים עם חזה עוף שחותכים לקוביות. אל תתעצלו לחתוך כי הטעם והמרקם מושלמים – קריספי מבחוץ ועסיסי מבפנים.
- אפשר להכין את אותן קציצות עם חזה עוף טחון אבל מבטיחה לכם שזה לא דומה בכלל במרקם ובטעם וסך הכל עם סכין חדה זה קורה ממש ממש מהר.
- הקציצות הכי טעימות כשהן חמימות ישר אחרי הטיגון, אבל, טעימות גם כשהן קרות ואפילו מהמקרר.
מצרכים לכ – 30 קציצות
- 650 גרם חזה עוף (2 פרפרים בינוניים)
- 1/2 צרור כוסברה
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 3 יחידות בצל ירוק
- 1 בצל סגול/לבן גדול
- 3 ביצים XL או 4 L
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור
- 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
- לטיגון: 1 כוס שמן חמניות
אופן הכנה
חותכים את החזה עוף לקוביות קטנות אבל לא קטנות מידי, קצת פחות מחצי ס"מ כל קובייה. קוצצים או טוחנים יחד את הירק, הבצל הירוק והבצל הסגול לקוביות קטנטנות ומעבירים לקערת העוף. מוסיפים ביצים, פירורי לחם ותבלינים ומערבבים עם כף. התערובת צריכה להיות כזאת שצריך להרים עם כף. מחממים שמן במחבת כך שיהיה בגובה של 2.5-3 ס"מ. בעזרת כף יוצרים קציצות ומניחים בשמן. מטגנים כמה דקות עד להזהבה יפה והופכים לצד שני. הקציצות מוכנות כשהן עם צבע זהוב עמוק. מעבירים לרשת צינון בשכבה אחת. מומלץ להגיש חם או בטמפרטורת החדר.