סיר של יום שישי בשלישי כי התחשק לנו. הפעם הכנתי קציצות מחזה עוף שיצאו כל כך טעימות שאני הולכת לאמץ אותם קבוע. כמובן שליד הקציצות הכנתי לחמניות ביתיות כי זה חובה


אצלנו את הקציצות האלה אני מכינה בדרך כלל בימי שישי בצהריים בשילוב של בקר ועוף. הפעם התחשק לבעלולי באמצע השבוע אבל רק עוף וכמובן לחמניות של בית חובה ליד. אז בוודאי שהכנתי וזה יצא כל כך טעים שאני הולכת לאמץ קציצות עוף בלי בקר.
מעדכנת גם כאן שכבר תקופה לא קצרה אני מזמינה את כל הבשרים והעוף מהאתר של חוות הבוקרים ואחרי שהייתי מרוצה מהבשרים פניתי אליהם והצלחתי להשיג הנחה קבועה של 5% על כל המוצרים כולל על המבצעים. קוד קופון שפתוח קבוע: YA5. לינק לאתר: https://bit.ly/4dFsaul

קציצות עוף וירוקים ברוטב עגבניות
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- היכנסו כאן לקציצות בקר ועוף ברוטב אדום (קציצות אדומות של סבתא רינה)
מצרכים לכ – 30 קציצות
- 1 ק"ג חזה עוף טחון
- 1 בצל גדול
- 3 ענפי סלרי כולל העלים
- 1/2 חבילה פטרוזיליה
- 1/2 חבילה כוסברה (לא חובה אם לא אוהבים)
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית בהרט לקציצות
- 1/2 כפית כורכום
- 5 כפות קמח שקדים/פירורי לחם
לרוטב עגבניות
- 2 עצמות מח טריות
- קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות של mutti
- 100 גרם רסק עגבניות של Mutti
- 5-6 פלפלים יבשים חריפים/מתוקים
- 4-5 שיני שום פרוסות דק
- 1/3 כוס שמן זית
- 1.5 כפיות מלח ים אטלנטי
- ¼ כפית פלפל שחור
- כפית גדושה פפריקה מתוקה/חריפה
- 4 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
מכינים את תערובת הקציצות: שמים במעבד מזון את הבצל, סלרי, פטרוזיליה וכוסברה וטוחנים הכל יחד. שמים בקערה את העוף הטחון ומוסיפים את התערובת שטחנו במעבד המזון. מוסיפים שמן זית, תבלינים וקמח שקדים/פירורי לחם. מערבבים היטב כמה דקות עד שהתערובת נעשית דביקה. בשלב הזה אני טועמת ממש על קצה הלשון רק כדי לוודא שלא חסרים תבלינים. מכסים ומעבירים למקרר לפחות לשעה.
מכינים את הרוטב: בסיר ברזל סוטאז' רחב מחממים את השמן זית. צורבים את עצמות המח כמה דקות טובות בשמן כדי שישחררו את הטעם שלהם לתבשיל. מוסיפים את העגבניות, רכז עגבניות, תבלינים ושום פרוס, מערבבים ומבשלים על אש בינונית כ- 15 דקות. מידי פעם מערבבים. מוזגים את המים הרותחים ומבשלים את הרוטב 30-40 דקות עד שהוא מתחיל להצטמצם ולהסמיך. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם אישי. יוצרים קציצות ומכניסים לרוטב. מבשלים על להבה בינונית כ – 30 דקות או עד שהרוטב מסמיך.
בתאבון!
היי יהודית, אפשר לשלב חצי עוף טחון חצי בשר טחון? אם כן להשאיר את כל השאר אותו דבר?
בהחלט כן