קציצות עוף מטוגנות.
קציצות שהייתי מכינה לילדים כשהיו קטנים ומלא שנים לא הכנתי אותן. הפעם הכנתי אותן בגרסה משודרגת יותר כי בכל זאת למדתי דבר או שניים בבישול 🙂
בזכות הטיגון הן יוצאות עסיסיות וטעימות מאוד מאוד!!
מה נותר לומר על הסגר והתקופה ההזוייה הזו שעוד לא נאמר בכל פלטפורמה אפשרית?? לכל אחד יש את התובנות שלו ממצב הביש הזה שנקלענו אליו בשיא החיים וכל אחד מסיק מסקנות ומתכנן איך יתנהג אחרי הקורונה. זו לכל הדעות תקופה שלא תישכח ותירשם בספרי ההיסטוריה. אז כמו רוב מדינת ישראל, גם אני בסגר, עובדת מהבית, כך שאת הבוקר אני פותחת במטבח, בהכנת ארוחת בוקר או צהריים או גם וגם, הכל תלוי במוזה ובזמן, כן זמן! תתפלאו, אבל אין לי הרבה זמן ואני לא מספיקה לעשות את כל מה שאני רוצה לעשות. אמנם לאט לאט אני מתרגלת למצב החדש ומייעלת את הזמן, אבל זה שונה לעבוד מהבית ואני מקווה כבר לחזור לשגרה.
לפני המון שנים, כשהילדים היו קטנים הייתי מכינה כמעט אחת לשבוע את הקציצות האלה. הן קלות להכנה, טעימות ומזינות. אמנם באותה תקופה לא טיגנתי בשמן זית, גם כי היה יקר ובעיקר כי הייתה פחות מודעות לבישול וטיגון בשמן זית, ובכל זאת הן היו טעימות מאוד. גם היום לא חובה לטגן בשמן זית ובהחלט אפשר לטגן בשמן קנולה, אבל שמן הזית מוסיף המון טעם.
השבוע, אחרי המון זמן הכנתי אותן, רק בגרסה הרבה יותר משודרגת וטעימה, כי בכל זאת עבר הרבה זמן וגם אני למדתי דבר או שניים בבישול ואפייה. את החזה עוף אני קוצצת עם סכין לקוביות קטנטנות כך שהוא מורגש בכל ביס, אני מוסיפה המון ירק ובצל בשביל הטעם והן יוצאות מושלמות.
הן יוצאות עסיסיות וטעימות למרות שהן עשויות מחזה עוף שיש לו נטייה להתייבש. הסיבה שהוא לא מתייבש היא כי הן מטוגנות. אמנם לא בשמן עמוק אבל בכל זאת טיגון וזה שומר עליהן עסיסיות.
בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
קציצות עוף מטוגנות
לפני שמתחילים
- אני מטגנת את הקציצות בשמן זית, אבל לא חובה ואפשר לטגן בשמן קנולה או כל שמן אחר שמתאים לטיגון.
- אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן, אבל אז יש לקחת בחשבון שהן עלולות להתייבש ולא לצאת עסיסיות כמו בטיגון. במידה ומעדיפים לאפות, אני ממליצה להוסיף לתערובת פירה משני תפוחי אדמה = פשוט לבשל תפוחי אדמה עד ריכוך ולהוסיף לתערובת. זה יבטיח קציצות עסיסיות גם באפייה.
- מומלץ לשים את תערובת הקציצות לפחות שעה במקרר, אבל אם אין זמן מטגנים מייד וזה יוצא מעולה בכל מקרה.
- אם הכנתם ונשארו קציצות – שומרים במקרר. הקציצות טעימות מאוד גם מהמקרר ואפשר כמובן לחמם אותן לפני שאוכלים.
מצרכים לכ- 20-25 קציצות
- 3 חצאים של פרפר חזה עוף (פרפר שלם +חצי)
- 2 בצלים יבשים
- 2 בצלים ירוקים
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1/2 צרור כוסברה
- 2 כפות שמן זית
- 1 +1/4 כפית מלח
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית שום גבישי
- 2 כפות גדושות פירורי לחם (לגרסה ללא גלוטן – שימו קמח תפוחי אדמה או קורנפלור)
- 2 ביצים
- לטיגון: כ – 1 כוס שמן זית/שמן קנולה
אופן הכנה
חותכים את חזה העוף לקוביות קטנטנות ושמים בקערה.
קוצצים לקוביות את הבצל היבש, הבצל הירוק, הפטרוזיליה והכוסברה ומוסיפים לקערה.
מוסיפים שמן זית, מלח, פפריקה, פלפל שחור, שום גבישי, פירורי לחם וביצים ומערבבים היטב עם הידיים במשך דקה כדי שתתקבל תערובת דביקה מעט.
מומלץ להשאיר שעה לפחות במקרר אבל אם אין זמן, מטגנים מייד וזה יוצא מצויין גם ככה.
מחממים את השמן זית/קנולה במחבת, שיהיה בגובה של כ – 1 ס"מ.
מכינים עם הידיים קציצות שטוחות ומניחים בשמן. מטגנים 3-4 דקות על להבה בינונית מצד ראשון, עד שהקציצות מזהיבות יפה, הופכים צד ומטגנים עד להזהבה. מכינים כך עם אותו שמן עוד סבב של טיגון הקציצות. בסבב השלישי מחליפים את השמן לשמן חדש וממשיכים לטגן.
אפשר להכין כמות ולהקפיא את העיסה וכן צריך להוסיף תפוח אדמה לתערובת אני מטגנת אותם תודה יש לך מתכונים מוצלחים
אפשר להכין כמות ולהקפיא. לא הבנתי, צמה זאת אומרת צריך להוסיף תפוח אדמה? זה המתכון, בלי תפוח אדמה
אני מחליפה את חזה העוף בפרגית טחונה, כי הפרגית יותר עסיסית ולא יבשה. כמו כן, יש לי במזווה אבקת תפוח אדמה להכנת פירה, שאותו אני שמה בקציצות כשאין לי זמן לבשל תפוח אדמה.
החזה לא מתייבש בכלל כי הוא מטוגן. זה כמו ששניצל לא מתייבש כי הוא מטוגן