יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
קציצות עוף מטוגנות
ראשי » ללא גלוטן » קציצות עוף מטוגנות

קציצות עוף מטוגנות

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 21 באפריל 2020 4 תגובות

קציצות עוף מטוגנות.
קציצות שהייתי מכינה לילדים כשהיו קטנים ומלא שנים לא הכנתי אותן. הפעם הכנתי אותן בגרסה משודרגת יותר כי בכל זאת למדתי דבר או שניים בבישול 🙂
בזכות הטיגון הן יוצאות עסיסיות וטעימות מאוד מאוד!!

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
קציצות עוף מטוגנות

מה נותר לומר על הסגר והתקופה ההזוייה הזו שעוד לא נאמר בכל פלטפורמה אפשרית?? לכל אחד יש את התובנות שלו ממצב הביש הזה שנקלענו אליו בשיא החיים וכל אחד מסיק מסקנות ומתכנן איך יתנהג אחרי הקורונה. זו לכל הדעות תקופה שלא תישכח ותירשם בספרי ההיסטוריה. אז כמו רוב מדינת ישראל, גם אני בסגר, עובדת מהבית, כך שאת הבוקר אני פותחת במטבח, בהכנת ארוחת בוקר או צהריים או גם וגם, הכל תלוי במוזה ובזמן, כן זמן! תתפלאו, אבל אין לי הרבה זמן ואני לא מספיקה לעשות את כל מה שאני רוצה לעשות. אמנם לאט לאט אני מתרגלת למצב החדש ומייעלת את הזמן, אבל זה שונה לעבוד מהבית ואני מקווה כבר לחזור לשגרה.

לפני המון שנים, כשהילדים היו קטנים הייתי מכינה כמעט אחת לשבוע את הקציצות האלה. הן קלות להכנה, טעימות ומזינות. אמנם באותה תקופה לא טיגנתי בשמן זית, גם כי היה יקר ובעיקר כי הייתה פחות מודעות לבישול וטיגון בשמן זית, ובכל זאת הן היו טעימות מאוד. גם היום לא חובה לטגן בשמן זית ובהחלט אפשר לטגן בשמן קנולה, אבל שמן הזית מוסיף המון טעם.

השבוע, אחרי המון זמן הכנתי אותן, רק בגרסה הרבה יותר משודרגת וטעימה, כי בכל זאת עבר הרבה זמן וגם אני למדתי דבר או שניים בבישול ואפייה. את החזה עוף אני קוצצת עם סכין לקוביות קטנטנות כך שהוא מורגש בכל ביס, אני מוסיפה המון ירק ובצל בשביל הטעם והן יוצאות מושלמות.

הן יוצאות עסיסיות וטעימות למרות שהן עשויות מחזה עוף שיש לו נטייה להתייבש. הסיבה שהוא לא מתייבש היא כי הן מטוגנות. אמנם לא בשמן עמוק אבל בכל זאת טיגון וזה שומר עליהן עסיסיות.

בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח

ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות

קציצות עוף מטוגנות

לפני שמתחילים

  • אני מטגנת את הקציצות בשמן זית, אבל לא חובה ואפשר לטגן בשמן קנולה או כל שמן אחר שמתאים לטיגון.
  • אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן, אבל אז יש לקחת בחשבון שהן עלולות להתייבש ולא לצאת עסיסיות כמו בטיגון. במידה ומעדיפים לאפות, אני ממליצה להוסיף לתערובת פירה משני תפוחי אדמה = פשוט לבשל תפוחי אדמה עד ריכוך ולהוסיף לתערובת. זה יבטיח קציצות עסיסיות גם באפייה.
  • מומלץ לשים את תערובת הקציצות לפחות שעה במקרר, אבל אם אין זמן מטגנים מייד וזה יוצא מעולה בכל מקרה.
  • אם הכנתם ונשארו קציצות – שומרים במקרר. הקציצות טעימות מאוד גם מהמקרר ואפשר כמובן לחמם אותן לפני שאוכלים.

מצרכים לכ- 20-25 קציצות

  • 3 חצאים של פרפר חזה עוף (פרפר שלם +חצי)
  • 2 בצלים יבשים
  • 2 בצלים ירוקים
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 +1/4 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית שום גבישי
  • 2 כפות גדושות פירורי לחם (לגרסה ללא גלוטן – שימו קמח תפוחי אדמה או קורנפלור)
  • 2 ביצים
  • לטיגון: כ – 1 כוס שמן זית/שמן קנולה

אופן הכנה

חותכים את חזה העוף לקוביות קטנטנות ושמים בקערה.

קוצצים לקוביות את הבצל היבש, הבצל הירוק, הפטרוזיליה והכוסברה ומוסיפים לקערה.

מוסיפים שמן זית, מלח, פפריקה, פלפל שחור, שום גבישי, פירורי לחם וביצים ומערבבים היטב עם הידיים במשך דקה כדי שתתקבל תערובת דביקה מעט.

מומלץ להשאיר שעה לפחות במקרר אבל אם אין זמן, מטגנים מייד וזה יוצא מצויין גם ככה.

מחממים את השמן זית/קנולה במחבת, שיהיה בגובה של כ – 1 ס"מ.

מכינים עם הידיים קציצות שטוחות ומניחים בשמן. מטגנים 3-4 דקות על להבה בינונית מצד ראשון, עד שהקציצות מזהיבות יפה, הופכים צד ומטגנים עד להזהבה. מכינים כך עם אותו שמן עוד סבב של טיגון הקציצות. בסבב השלישי מחליפים את השמן לשמן חדש וממשיכים לטגן.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • תבשיל קציצות וסלרי ברוטב חמצמץ
    תבשיל קציצות וסלרי ברוטב חמצמץ
  • שקשוקה ירקות
    שקשוקה פיקנטית עם ירקות
  • קציצות אפונה ושומר
    קציצות בשר עם אפונה ושומר
  • קציצות חזה עוף מטוגנות
    קציצות חזה עוף וירק מטוגנות
חזה עוף קציצות

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

4 תגובות

  1. רחל רביבו הגב 15 בפברואר 2023 בשעה 10:39

    אפשר להכין כמות ולהקפיא את העיסה וכן צריך להוסיף תפוח אדמה לתערובת אני מטגנת אותם תודה יש לך מתכונים מוצלחים

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 בפברואר 2023 בשעה 14:31

      אפשר להכין כמות ולהקפיא. לא הבנתי, צמה זאת אומרת צריך להוסיף תפוח אדמה? זה המתכון, בלי תפוח אדמה

  2. חנה הגב 22 באפריל 2020 בשעה 14:07

    אני מחליפה את חזה העוף בפרגית טחונה, כי הפרגית יותר עסיסית ולא יבשה. כמו כן, יש לי במזווה אבקת תפוח אדמה להכנת פירה, שאותו אני שמה בקציצות כשאין לי זמן לבשל תפוח אדמה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 באפריל 2020 בשעה 16:05

      החזה לא מתייבש בכלל כי הוא מטוגן. זה כמו ששניצל לא מתייבש כי הוא מטוגן

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס