שווארמה פרגיות אמיתית, ממש כמו בשווארמיות המובחרות. אחרי כמה וכמה ניסיונות, פיצחתי את סוד התבלינים שהכי קרוב בטעם לשווארמה שמוכרים בדוכנים וזה טעים כל כך שאתם חייבים להכין. כמובן שיש גם מתכון ללאפות ביתיות שאני מכינה בקלי קלות על מחבת


זה בטח יישמע מוזר לרוב האנשים, אבל למעט פעם אחת לפני מעל 25 שנים שטעמתי שווארמה, מעולם לא אכלתי שווארמה. מוזר? מצטערת, אבל לא טעים לי! בכל פעם שאני מספרת למישהו שאני לא אוהבת שווארמה, התשובה היא תמיד: אה, זה כי לא אכלת שווארמה טובה. אולי, אבל האמת היא שזה גם לא ממש מושך אותי לנסות ולטעום שווארמה בשווארמיות, שיהיו טעימות ככל שיהיו. אני יותר בן אדם של לאפה חמה קריספית עם מלא סלטים ואולי אולי איזה שיפודון קטן של פרגית, אבל יכולה בהחלט להסתפק בסלטים ופיתות חמות.

לעומתי, כל הבנים שלי מטורפים על שווארמה ורק על שווארמה פרגיות. במשך שנים הכנתי להם שווארמה משווארמה נקבה שחלק אהבו וחלק לא עפו על זה ואז לילה אחד חלמתי על המתכון הזה (כן, בלילה אני חולמת על מתכונים :)) וידעתי בדיוק איזה תבלינים אני שמה כדי לקבל בול את טעם השווארמה שהם כל כך אוהבים. לאפות כבר מזמן אני מכינה בבית בקלי קלות, פרגיות אני קונה על בסיס קבוע, כל מה שנותר זה להתחיל לשחק עם כמויות התבלינים כדי להגיע לטעם המושלם מבחינתי.

אז נכון שלא אכלתי מעולם שווארמה אבל להריח אני יודעת, ניסיון בבישול יש ברוך השם :), אז ידעתי פחות או יותר איזה תבלינים צריכים להיות בשווארמה. אז קניתי לי תבלינים חדשים וטריים שחשבתי שחייבים להיות בשווארמה והתחלתי לשחק. בכל פעם שהכנתי להם את השווארמה היה להם טעים מאוד אבל לא מדוייק, עד ש………הגעתי ליעד והם אמרו: בול! זאת שווארמה אמיתית. ועכשיו גם אתם תדעו איך מכינים שווארמה אמיתית ותראו כמה שזה קל.
אהההה ואכלתי בסוף את השווארמה שלי והיה טעים בטירוף. מהיום אני אוכלת שווארמה, אבל רק את שלי 🙂 🙂


המלצה שלי – תוסיפו בצל סגול מוחמץ (לא היה לי אז לא שמתי)
מומלץ מאוד מאוד לתבל את הפרגיות יום קודם ורק למחרת לצלות אותם. התבלינים חודרים היטב לבשר והם מורגשים בכל ביס. איזה תבלינים? הכי פשוטים אבל כתבתי לכם כמויות מדוייקות כדי שייצא לכם מושלם.

הכנתי לכם גם סרטוני הדגמה
רוצים לראות מה עוד אני שמה על הלאפות שלי? כנסו פה למתכון לסלט סביח הכי טעים בעולם
שווארמה פרגיות ממש כמו בשווארמיות
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
- חובה לתבל את הפרגיות כמה שעות טובות לפני שצולים אותן, אפשר בבוקר ולצלות בערב ואפשר לשים לילה במקרר.
- תקנו תבלינים טריים רק מחנות תבלינים שאתם סומכים עליה. הכנתי כמה פעמים עם תבלינים מחנויות שונות ובכל פעם יצאו לי טעמים אחרים. לבסוף קניתי מחנות תבלינים הודית בשוק רמלה את כל התבלינים ויצא הכי מושלם.
- מדדתי את כל הכמויות עם כפיות מדידה אוניברסליות כדי שנהיה מדוייקים עם הטעמים.
- את החמוצים המהירים מכינים עם מלח לימון, זה מה שמחמיץ אותם במהירות ונותן לנו את הטעם של השווארמיות (לא באמת חשבתם שהם שמים לימון טרי בסלטים:))
- מתכון ללאפות ביתיות תמצאו כאן.
שווארמה פרגיות – מצרכים ל – 4-5 מנות
- 1 ק"ג סטייק פרגית טרי
- 1.5 כפיות בהרט
- 1+1/4 כפיות קארי
- 3/4 כפית תבלין עמבה (זה ששמים בחמוצים)
- 1.5 מלח ים אטלנטי
- 1 כף שמן זית
- 100 גרם שומן טלה טחון
חמוצים מהירים כמו בשווארמה
- 2 גזרים
- 1/4 כרוב לבן
- 1 פלפל חריף ירוק
- 1 כוס מים
- 1 כפית מלח לימון או יותר אם אוהבים חמוץ יותר(כן, ככה מכינים בשווארמיות)
- 1 כפית תבלין עמבה לחמוצים (אותו תבלין ששמנו בשווארמה)
- מלח לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
אופן הכנה
מכינים את הפרגיות: יום לפני שוטפים היטב את הפרגיות ומייבשים עם מגבת נייר. מתבלים את הפרגיות עם כל התבלינים למעט השומן טלה שייכנס בשלב השני, ממש עושים מסג' כדי להחדיר את הטעמים. מכסים ומעבירים למקרר לכמה שעות טובות או ללילה.
למחרת: מחממים פלאנצ'ה שתהיה ממש לוהטת. אם יש לכם גריל גז או חשמלי, זה הזמן להשתמש בו. צורבים את הפרגיות כמה דקות עד שהן משחימות, הופכים וצורבים עוד דקה. הפרגיות לא עשויות עד הסוף וכך זה אמור להיות. מעבירים לכלי ומקררים מעט לפני שממשיכים.
אם אין לכם גריל גז, תחממו תנור אפייה על החום הכי גבוה שיש לכם, תכניסו תבנית אפייה ותחממו אותה טוב טוב עד שהיא לוהטת. רק אחרי שהתבנית לוהטת, תשמנו אותה מעט תצרבו את הפרגיות משני הצדדים, אבל זהירות לא לצלות אותן עד הסוף ולא לייבש אותן.
אחרי שהפרגיות מתקררות מעט חותכים אותן לרצועות כמו שווארמה ומערבבים לתוכן את השומן טלה הטחון.
בשלב הזה אפשר להכין כמה מנות שרוצים ואת השאר לשמור במקרר. אחרי השלב הראשון הפרגיות נשמרות מעולה עד יומיים במקרר ואפשר להכין כל פעם את הכמות שרוצים.
מכינים שווארמה: מחממים שוב את הפלנצ'ה ומעבירים אליה את הפרגיות החתוכות. צורבים תוך ערבוב כמה דקות עד שהפרגיות עשויות מספיק לטעמכם.
מכינים לאפה טעימה עם כל תוספת שאתם אוהבים ומסתערים.
חמוצים מהירים: קולפים את הגזרים ופורסים לעיגולים, פורסים את הכרוב גס, פורסים את הפלפל החריף לטבעות. מערבבים את כל חומרי הרוטב יחד ומקווצ'צ'ים את הכרוב עם הידיים כדי להחדיר לו את הטעמים. מניחים את החמוצים בקערה, מניחים עליהם צלחת הפוכה ועל הצלחת מניחים משהו כבד שישמש כמשקולת. אחרי שעה שעתיים החמוצים מוכנים וטעימים. אפשר לתקן תיבול בהתאם לטעם אישי.
תודה על מתכון מושלם, מכינה אותו באופן קבוע !!! ממש טעם כמו בשאוורמיות ואפילו יותר טעים.
איזה כייף לשמוע אורית
תודההה
הי יהודית. במלח ים אטלנטי כתוב כמות 1.5 , הכוונה ל- 1.5 כפיות ? ואם משתמשים במלח דק רגיל הכמות זהה ?
היי אורית,
תלוי איזה מלח. יש מלא סוגים והמליחות שונה. תמליחי ואחרי הצריבה הראשונה את יכולה לטעום ולתקן תיבול בצריבה השנייה
אלופה
יהודית כדאת כותבת בהרט למה בדיוק הכוונה
יש בהרט עירקי או בהרט רגיל?
היי אירית,
בהרט רגיל לדעתי. נראה לי שבהרט בכללי זה של עירקים לא?
אלופה מהממת???
באהבה