שניצלים מושלמים. אני מכינה שניצלים רק בימי שישי לארוחת צהריים. לשניצלים נלווים מלא תוספות טעימות שמיוחדות רק ליום שישי בצהריים אצלנו בבית
אצלנו, בכל יום שישי חייב להיות בצהריים שניצל. לא משנה מה אני מכינה, שניצל חייב להיות ובדרך כלל אוכלים את השניצל עם כל מיני תוספות שאני מכינה וזונחים את שאר המאכלים שהכנתי. אז רוב הפעמים אני מכינה ביום שישי שניצלים ועוד המון תוספות ליד….כמו קציצות תפוחי אדמה נהדרות, זיתים מבושלים, תפוחי אדמה בתנור, סלט חצילים, מטבוחה ועוד ועוד שלא ישעמם חלילה.
לכל אחד יש את הגרסה שלו לשניצל, זו הגרסה שלי – אני משרה את חזות העוף בבלילת ביצים מתובלת למשך לילה שלם או לפחות כמה שעות טובות.
בדרך כלל אני מערבבת את פירורי הלחם עם ביסלי שאני טוחנת במעבד מזון לפירורים דקים. לאחרונה התחלתי לשים בפירורי הלחם פתיתים להכנת פירה. את הפתיתים האלה אני קונה פעם בשנה, בחנוכה ומכינה את הדונאטס הכי טעימים בעולם (כך נוביק אומר:)) אז תמיד נשארת לי שקית שלמה שאין לי ממש מה לעשות איתה. שישי אחד חשבתי לי למה לא לערבב בעצם עם פירורי הלחם?? ויצא מושלם, פתיתים משדרגים ברמות את הפירורים ונותנים להם מעין טעם צ'יפסי כזה עדין.
***עדכון: ראיתי שפתיתים להכנת פירה נמכרים גם במשקל וזה הרבה יותר זול. יש בחנויות תבלינים.
בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח שלי
ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
שניצלים מושלמים
מצרכים לכמות של כ- 12-14 שניצלים
- 2 חזות עוף פרוסים דק דק
משרה
- 3 ביצים גדולות
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- מלח
- 1 כף גדושה חרדל דיז'ון חלק
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות רוטב סרירצ'ה (אל תוותרו על זה אבל קחו בחשבון שזה פיקנטי)
לתערובת פירורי לחם
- 2-3 כוסות פירורי לחם מוזהבים
- 1 כוס פירורי פנקו
- 4 כפות קורנפלור
- 4 כפות קמח רגיל או תפוחי אדמה
- 1 כוס פתיתים להכנת פירה (לא חובה אבל מוסיף מלא טעם)
- מלח
- מעט פלפל שחור
לטיגון
- כ – 1 ליטר שמן צמחי
אופן הכנה
- מערבבים יחד בקערה גדולה את כל חומרי המשרה. טורפים את הביצים עם כל החומרים.
- שוטפים את חזות העוף הפרוסים ומעבירים לקערת המשרה, מערבבים היטב כך שכל החזות יכוסו במשרה. מעבירים למקרר למינימום שעה ועדיף לילה שלם. ככל שהשניצלים יהיו במשרה, הם יהיו טעימים יותר.
- שמים בקערה רחבה ושטוחה את פירורי הלחם, הקורנפלור, קמח או תפוחי אדמה, פתיתי הפירה ומערבבים יחד.
- לוקחים כל פעם פרוסת חזה עוף אחד מהמשרה ומצפים בפירורי לחם – יד אחת מעבירה לפירורים והיד השנייה מצפה בפירורים ומהדקת אותם, ממש מועכים את החזה עם גב כף היד כך שהפירורים ממש יידבקו לחזה. מכינים כך את כל הכמות. (בשלב הזה ניתן להקפיא את השניצלים עם הפרדה של שקית בין אחד לשני ובכל פעם שמתחשק שניצל מחלצים כמה שרוצים, מפשירים ומטגנים).
- מחממים בסיר טיגון שמן עמוק בגובה של 5-7 ס"מ ומטגנים משני הצדדים על אש בינונית עד להזהבה, כל הזמן הופכים את השניצלים וכך הם מקבלים צבע מושלם.
- את השניצלים המוכנים מעבירים לרשת צינון כדי לשמור על הקריספיות.
שלום יהודית, שאלה מזה כוס פתיתים להכנת פירה? אשמח לתשובה. והשניצל נראה וואוווו
תכתבי בגוגל פתיתים להכנת פירה וגם יש לינק שמראה למה הכוונה
הי יהודית, היכן ניתן לרכוש את
הסרירצ'ה, יש לזה טעם חריף חוץ מפיקנטי?
חנויות מובחרות. זה פשוט טעים
איזה פוסט טעים !!! תמונות מגרות ביותר מוכשרת 🙂
תודה אהובתי ♥