שניצלים מושלמים. אני מכינה שניצלים רק בימי שישי לארוחת צהריים. לשניצלים נלווים מלא תוספות טעימות שמיוחדות רק ליום שישי בצהריים אצלנו בבית

אצלנו, בכל יום שישי חייב להיות בצהריים שניצל. לא משנה מה אני מכינה, שניצל חייב להיות ובדרך כלל אוכלים את השניצל עם כל מיני תוספות שאני מכינה וזונחים את שאר המאכלים שהכנתי. אז רוב הפעמים אני מכינה ביום שישי שניצלים ועוד המון תוספות ליד….כמו קציצות תפוחי אדמה נהדרות, זיתים מבושלים, תפוחי אדמה בתנור, סלט חצילים, מטבוחה ועוד ועוד שלא ישעמם חלילה.

לכל אחד יש את הגרסה שלו לשניצל, זו הגרסה שלי – אני משרה את חזות העוף בבלילת ביצים מתובלת למשך לילה שלם או לפחות כמה שעות טובות.
בדרך כלל אני מערבבת את פירורי הלחם עם ביסלי שאני טוחנת במעבד מזון לפירורים דקים. לאחרונה התחלתי לשים בפירורי הלחם פתיתים להכנת פירה. את הפתיתים האלה אני קונה פעם בשנה, בחנוכה ומכינה את הדונאטס הכי טעימים בעולם (כך נוביק אומר:)) אז תמיד נשארת לי שקית שלמה שאין לי ממש מה לעשות איתה. שישי אחד חשבתי לי למה לא לערבב בעצם עם פירורי הלחם?? ויצא מושלם, פתיתים משדרגים ברמות את הפירורים ונותנים להם מעין טעם צ'יפסי כזה עדין.
***עדכון: ראיתי שפתיתים להכנת פירה נמכרים גם במשקל וזה הרבה יותר זול. יש בחנויות תבלינים.

בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח שלי
ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות

שניצלים מושלמים
מצרכים לכמות של כ- 12-14 שניצלים
- 2 חזות עוף פרוסים דק דק
משרה
- 3 ביצים גדולות
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- מלח
- 1 כפית גדושה חרדל דיז'ון חלק
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מיץ מחצי לימון
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות רוטב סרירצ'ה (לא חובה אבל תנסו בהזדמנות ותראו כמה טעם זה מוסיף)
לתערובת פירורי לחם
- 2-3 כוסות פירורי לחם מוזהבים
- 1 כוס פירורי פנקו
- 4 כפות גדושות קורנפלור
- 4 כפות קמח תפוחי אדמה
- 1 שקית אבקה להכנת פירה/שקית גדולה של ביסלי טחון דק במעבד מזון (לא חובה, מוסיף המון טעם)
לטיגון
- כ – 2 כוסות שמן קנולה
אופן הכנה
- מערבבים יחד בקערה גדולה את כל חומרי המשרה. טורפים את הביצים עם כל החומרים.
- שוטפים את חזות העוף הפרוסים ומעבירים לקערת המשרה, מערבבים היטב כך שכל החזות יכוסו במשרה. מעבירים למקרר למינימום שעה ועדיף לילה שלם. ככל שהשניצלים יהיו במשרה, הם יהיו טעימים יותר.
- שמים בקערה רחבה ושטוחה את פירורי הלחם, הקורנפלור, קמח תפוחי אדמה, פתיתי הפירה או הביסלי הטחון ומערבבים יחד.
- לוקחים כל פעם פרוסת חזה עוף אחד מהמשרה ומצפים בפירורי לחם, מהדקים היטב את פירורי הלחם לחזה, ממש מועכים את החזה עם גב כף היד כך שהפירורים ממש יידבקו לחזה. מכינים כך את כל הכמות. (בשלב הזה ניתן להקפיא את השניצלים עם הפרדה של שקית בין אחד לשני ובכל פעם שמתחשק שניצל מחלצים כמה שרוצים, מפשירים ומטגנים).
- מחממים בסיר טיגון שמן עמוק בגובה של 5 ס"מ ומטגנים משני הצדדים על אש בינונית עד להזהבה (אם יש מדחום, חממו את השמן ל – 180 מעלות).
- את השניצלים המוכנים מעבירים לרשת צינון כדי לשמור על הקריספיות.
- מגישים עם רבעי לימון.
איזה פוסט טעים !!! תמונות מגרות ביותר מוכשרת 🙂
תודה אהובתי ♥