אחד המתכונים הכי טובים שיצא לי להכין לאחרונה והכי מיוחדים. שניצל פילה עוף רך ועסיסי עטוף בלביבת תפוחי אדמה קריספית וטעימה גם בפני עצמה ובטח כשהיא מגיעה עם בשר עוף עסיסי במיוחד
מסוג הרעיונות שעולים לי בחנוכה כשנמאס לי לטגן סופגניות ומיני מתוקים. כל שישי קבוע אני מכינה שניצלים ולידם כל פעם תוספת אחרת, פעם קציצות תפוחי אדמה, פעם תפוחי אדמה בתנור, לפעמים פשטידת תפוחי אדמה, תמיד זה ילווה בחצילים, חומוס מבושל ומטבוחה.
שבוע שעבר הכנתי מלא מתכונים מצולמים לחנוכה וביניהם גם לביבות תפוחי אדמה. אז כבר הכנתי את כל החומרים כדי להכין את הלביבות והיו לי שניצלים שתכננתי לצהריים ואזזזז הגיע הרעיון שאני כבר אומרת לכם, יצא מושלם! החלטתי פשוט לעטוף את השניצל בתערובת של לביבת תפוחי האדמה וטיגנתי. וואווו איזה טעים זה יצא וואווו, קריספי מבלוץ והשניצל רך ועסיסי מבפנים, פשוט מושלם.
שניצל בציפוי לביבת תפוחי אדמה
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- הכנתי את המתכון כמה פעמים ופעם אחת בלי קמח ויצא מעולה כך שאפשר להכין ללא גלוטן בכלל.
- מומלץ מאוד להכין עם פילה עוף שהוא חלק עסיסי וקטן יחסית כיוון שאחרי הציפוי מתקבל שניצל די גדול.
מצרכים ל – 6 שניצלים
לתערובת הלביבות
- 4-5 תפוחי אדמה גדולים שמיועדים לטיגון
- 1 בצל גדול
- חופן פטרוזיליה
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית שטוחה מלח
לתיבול פילה העוף
- 1/2 כוס מיונז (שמתי מיונז פיקנטי של מאסטר שף)
- 1 כף רוטב סרירצ'ה
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
לטיגון: 1 ליטר שמן
אופן הכנה
מכינים את תערובת הלביבות: קולפים את תפוחי האדמה והבצל ומגררים אותם במגרדת עבה.
מניחים אותם בבד חיתול וסוחטים היטב את כל הנוזלים ומעבירים לקערה.
קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים לקערה של תפוחי האדמה והבצל.
מוסיפים ביצים, קמח, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
מכינים את תיבול הפילה עוף: שמים בקערה את המיונז, רוטב סרירצ'ה, חרדל, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
מנקים מכל הפילטים את הגיד ומעבירים לקערה.
עוטפים את הפילה: חותכים ניירות אפייה בצורת מלבן שיהיה קצת גדול יותר מהפילה עוף ומשמנים אותם קלות.
מניחים את הנייר על משטח עבודה ועליו את הפילה. לוקחים בערך כף – כף וחצי מתערובת הלביבה ומניחים בשכבה אחידה על העוף, מהדקים היטב. מניחים על הפילה המצופה עוד נייר אפייה והופכים אותו, מקלפים את נייר האפייה מעליו ומצפים את הצד השני, מהדקים היטב ומניחים בצד. מכינים כך את כל הכמות.
מטגנים: מחממים שמן לחום של 170 מעלות. מעבירים את הפילה המצופה לשמן יחד עם נייר האפייה ומטגנים 3-4 דקות, הופכים את הפילה המצופה ומשחררים את נייר האפייה. ממשיכים לטגן עד שמקבלים צבע זהוב עמוק משני הכיוונים.
יש צורך לשמור על חום השמן שלא יעלה על 170-180 מעלות כי אז לביבה תהיה עשוייה מבחוץ מהר מידי ולא תספיק להיות מוכנה מבפנים.
כשהפילה מוכן מעבירים לרשת צינון שתשמור על הקריספיות.
מגישים מייד. במידה ולא מגישים מייד, יש אפשרות לחמם בתנור כדי להחזיר את הפריכות.
מומלץ להגיש עם סלט חסה מתובל ברוטב איולי או פשוט לערבב מיונז ורוטב סרירצ'ה או קטשופ.
שלום לך ותודה על המתכונים.
אפשר באפיה במקום טיגון?
תודה
תמיד אפשר לאפות אבל ייצא פחות עסיסי לטעמי