מתכון שהוא לחלוטין מחווה לחמותי שנפטרה לפני כמה חודשים. את התבשיל הזה ועוד כמה מעולים למדתי ממנה. המתכון כבר מזמן בבלוג כי הוא אחד האהובים עלינו בבית אבל החלטתי לצלם ולכתוב אותו שוב כדי לתת לו ולה מקום של כבוד בבלוג
לפני כמה חודשים חמותי נפטרה בשיבה טובה. לא אלאה אתכם בסיפורי כלות וחמות, רק חשוב לי לציין שההתחלה לא הייתה קלה אבל בהמשך מצאנו את הדרך אחת לשנייה והסתדרנו מצויין עד הסוף. האוכל שלה הוא ההשראה שלי במטבח. אני לא אשכח את הפעמים הראשונות שאכלתי את התבשילים שלה והתעלפתי. כמה טעמים, כמה דיוק ואיזה תהליכים חכמים רק מאינטואיציה והתבוננות על אמא שלה שהבנתי מבעלולי שהייתה בשלנית מטורפת גם היא. לחמותי לא היו הרבה תבשילים אבל מה שהיה, היה מושלם!! כל התבשילים של חמותי הם מאוד פשוטים, אבלללל תהליכי הבישול שלה זה המיוחד! כל תבשיל מקבל טיפול מיוחד ולא שגרתי והתוצאה בסוף – וואווו!!
מה עוד אני מבשלת מהתבשילים של חמותי?
- שעועית לבנה עם בשר ולימון כבוש
- תבשיל קישואים ובשר פיקנטי
- תבשיל קישואים מבושלים עם בשר ועוף
- לימונים כבושים לבישול אבל לא רק
- בשר ותפוחי אדמה בלימון כבוש
התבשיל הזה הוא אחד הטעימים והוא לגמרי תבשיל של חמותי, רק שלקחתי אותו קדימה מבחינת תהליך ההכנה והתיבול. פעם היו משתמשים באבקת מרק עוף כי לא היה עוף. הייתה תקופת צנע קשה והאבקת מרק עוף נוצרה כדי לתת טעמים של עוף לתבשילים. היום אין צורך כי יש שפע ויש עוף אמיתי שיכול לתת טעמים נקיים ומדהימים לתבשילים. עדיין יש המון אנשים שלא מוותרים על האבקה הזו שבעיני משתלטת על כל הטעמים ולא משאירה מקום לטעמים הנקיים של הירקות והבשר/עוף. אז אם אתם עדיין עם האבקה הזו, תעיפו אותה מבמטבח ותנו לטעמים הטבעיים המדהימים מקום.
זה תבשיל שאני מכינה רק בימי שישי וכשאני מכינה אותו כל הבית בחגיגה, ממש מתכוננים לאירוע, מכינים את הקיבה כי כל אחד מפרק חלה שלמה!! אז לכו לקנות מלאאאא פלפלים מתוקים וגם כמה חריפים ותכינו כי זה התבשיל הכי טעים שתכינו אי פעם ואני לא מגזימה. אגב, אין בתבשיל אפילו טיפת מים, הכל מגיע מהפלפלים והעוף.
תבשיל עוף ופלפלים אדומים פיקנטי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- זו לא טעות- אין בתבשיל הזה בכלל מים. כל הנוזלים מגיעים מהפלפלים והעוף. הוא מתבשל במשך שעות על אש קטנה ובסוף מתקבל תבשיל ריבתי מושלם אז קצת סבלנות כי זה משתלם.
- תקשיבו לי ותכינו את התבשיל ליום שישי ותקנו לפחות חלה אחת לכל אחד.
מצרכים
- 2 ק"ג פלפלים אדומים מתוקים
- 8-10 חלקי עוף טרי שאוהבים
- 2 פלפל צ'ילי אדומים חריפים
- 6 פלפלים סודניים יבשים
- 10 שיני שום קלופות
- 1/2 כוס שמן זית
- 1.5 כפות מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף פפריקה גרוסה חריפה/מתוקה (לפי הטעם – אני שמה חריפה)
- 1 כפית כורכום
אופן ההכנה
שוטפים ומנקים את הפלפלים המתוקים מגרעינים וחותכים לרצועות רחבות. בסיר סוטאז' רחב מחממים 1/2 מכמות שמן הזית. מניחים את חלקי העוף אחד אחד וצורבים אותו טוב מכל הכיוונים כך שיהיה שחום וגם ישחרר את הטעמים שלו לשמן. מוציאים מהסיר ומוסיפים את כל סוגי הפלפלים והשום. סוגרים את הסיר ומבשלים את הפלפלים כשעה או יותר עד שהם מאבדים חלק מהנפח שלהם ומתרככים מעט. בקערית קטנה מערבבים את יתרת שמן הזית עם התבלינים ומוזגים על הפלפלים, מערבבים וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה עם סיר מכוסה, מערבבים ומחזירים את חלקי העוף על הפלפלים. ממשיכים לבשל עם סיר מכוסה וכשמצטברים נוזלים מרטיבים מידי פעם את העוף. ממשיכים לבשל על להבה קטנה עוד כשעתיים או עד שרוב הנוזלים מצטמצמים והפלפלים רכים וריבתיים. לקראת סוף הבישול טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. אם יש יותר מידי נוזלים מבשלים עם סיר חצי פתוח כדי לצמצם אותם (כמות הנוזלים תלויה בפלפלים. לפעמים הם מאוד עסיסיים ומפרישים המון נוזלים ולפעמים פחות) התבשיל מוכן כשרוב הרוטב הצטמצם ונעשה סמיך. מסירים מכסה ומעבירים לתנור על מצב גריל להשחמה קלה.
בתאבון!