פוקצ'ה עבה אפויה בתבנית – בהחלט אחת הטעימות והמיוחדות שהכנתי. התהליך ארוך ומתאים למיטיבי לכת, אבל התוצאה לא פחות ממושלמת!
קריספית בבסיס ובחלק העליון ורכה, אוורירית ועסיסית במרכז או במילה אחת – חלום!


אם אתם מחפשים מתכון מהיר לפוקצ'ה אז תעברו ישר למתכון הזה שמכינים במעט מאוד זמן יחסית ונותן תוצאה מצוינת. אבללללל אם אתם רוצים פוקצ'ה במרקם מטורף ומיוחד אז תקדישו זמן לפוקצ'ה הזאת שיוצאת מדהימה ובמרקם מיוחד. באמת אחת הטעימות שהכנתי ואכלתי.

תתכוננו לסבלנות כי את הבצק לפוקצ'ה הזו מכינים יום לפני שאופים אותה. יש בה כמות גבוהה מאוד יחסית של מים ביחס לקמח (הידרציה), התפחה ארוכה במקרר, עוד התפחה מחוץ למקרר, התפחה בתבנית ובין לבין ההתפחות לשים את הבצק כדי לפתח את הגלוטן ולקבל את הבועות המיוחלות.

אם הגעתם עד כאן, אז לא נבהלתם ואתם כנראה ממש מעוניינים להכין פוקצ'ה מושקעת עם מרקם וטעם מושלמים. היא לא מסובכת להכנה ולא מורכבת, רק לוקחת קצת זמן ומעט התעסקות. מי שאוהב בצקים ימצא שהוא ממש נהנה מהתהליך וממתין בציפייה לתוצאה. בימים האלה, שכל היום אנחנו בבית, אני מנצלת את הזמן למתכונים מורכבים וארוכים שקודם לא היה לי זמן להתעסק איתם.

הדבר הראשון והכי חשוב זה להשתמש בקמח 00 תוצרת איטליה, ייעודי לפיצה ופוקצ'ה. לא תאמינו איזה הבדל יש בתוצאה כשמכינים כל מתכון עם הקמח הייעודי לו. עד שלא מנסים לא באמת מבינים את ההבדלים. אגב, גם בקמחים הפשוטים יש הבדלים באיכות ובאמת מומלץ לקנות קמחים איכותיים ולאו דווקא את הזולים יותר שהאיכות שלהם פחות טובה ומשפיעה על התוצאה הסופית.











בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
פוקצ'ה עבה אפויה בתבנית
לפני שמתחילים
- לפני שאתם מתחילים תקראו את המתכון מהתחלה ועד הסוף.
- את הבצק של הפוקצ'ה הזו מכינים 24 שעות מראש. את הבצק מתפיחים במקרר בתוך קופסת פלסטיק גדולה.
- התהליך הוא ארוך, תעקבו טוב אחרי הוראות ההכנה כדי להגיע לתוצאה הכי טובה.
- חייבים לאפות את הפוקצ'ה בתבנית ברזל טובה ומוליכה חום. לא לאפות בתבנית חד פעמית כי היא מוליכת חום גרועה ולא תקבלו תוצאה טובה.
מצרכים ל – 2 פוקצ'ות בתבניות בגודל 25*25 ס"מ
- 1 ק"ג קמח 00 ייעודי לפיצה ופוקצ'ה
- 150 גרם קמח לחם
- 2 כפות שמרים יבשים
- 900 מ"ל מים מהברז
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כף גדושה מלח
תוספות
- 20 עגבניות שרי חצויות
- 100 גרם זיתי קלמטה מגולענים
- עלי זעתר טריים
- לפיזור: מלח ים אטלנטי
- למריחה אחרי אפייה: שמן זית
- להגשה: חומץ בלסמי ושמן זית
אופן הכנה
שמים בקערת המיקסר עם וו לישה מים ושמרים ומערבבים. מתחילים להוסיף את הקמח 00 (1 ק"ג) תוך כדי לישה איטית. ממשיכים ללוש 5 דקות. מוסיפים שמן זית ומלח ולשים עוד 10 דקות. הבצק מאוד נוזלי וזה בסדר. משאירים את הבצק בקערת המיקסר, מכסים עם מגבת ומתפיחים חצי שעה. אחרי חצי שעה לשים שוב את הבצק 5 דקות, שוב מכסים בקערת המיקסר ומתפיחים חצי שעה. אחרי חצי שעה מפעילים שוב את המיקסר ומוסיפים בהדרגה 150 גרם קמח לחם. לשים עוד 5 דקות עד שכל הקמח נטמע בבצק. הבצק מאוד דביק וזה בסדר. משמנים בשמן זית קופסת פלסטיק בגודל של 40*40 ס"מ ומעבירים אליה את הבצק. מרטיבים את הידיים ומקפלים את הבצק לתוך עצמו. משטחים את הבצק בקופסה, סוגרים אותה ומתפיחים מחוץ למקרר שעה. אחרי שעה מרטיבים את הידיים ולשים את הבצק ידנית – הבצק מאוד דביק אז פשוט מקפיצים אותו עם הידיים כמה דקות. משמנים את הבצק בעוד מעט שמן זית, מכסים ומעבירים למקרר ל – 12-24 שעות. למחרת – מוציאים את הבצק מהמקרר ומשאירים אותו בטמפרטורת החדר שעה – שעה וחצי. משמנים תבניות בשמן זית, גם בדפנות. מחלקים את הבצק לשניים ומשטחים כל חלק בתבנית. אם הבצק מתנגד קצת בהתחלה, מניחים לו ל- 5 דקות ואז הוא נמתח בקלות על כל התבנית. בעזרת האצבעות יוצרים גומות בבצק ומותחים אותו על כל התבנית. מזלפים על הבצק מעט שמן זית ומסדרים את התוספות, מפזרים מלח ים אטלנטי. מתפיחים שעה וחצי – שעתיים. אחרי שעה וחצי של התפחה מדליקים את התנור על החום הכי גבוה בתכנית רגילה ומחממים אותו היטב לפני שמכניסים את הפוקצ'ה. אופים את הפוקצ'ות 10-15 דקות בחום מאוד גבוה לקבלת קראסט, מנמיכים לחום של 200 מעלות ואופים עוד 20-25 דקות או עד שהפוקצ'ה מוכנה (כל תנור אופה שונה, כך שצריך לשים לב לזמני האפייה בתנור שלכם). כשהפוקצ'ה מוכנה, מוציאים מהתנור ומורחים מייד בשמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מקררים 2 דקות ומחלצים מהתבנית. הפוקצ'ה יוצאת מהתבנית בקלות. להגשה: שימו בצלוחית מעט חומץ בלסמי ושמן זית. הפוקצ'ה יוצאת קריספית מאוד בבסיס ובחלק העליון ומאוד רכה ועסיסית במרכז.
האם חייב את הקמח הספיציפי הזה.
אם יש לי קמח לבן רגיל האם אפשרי להכין את הדהימה הזאת?
את יכולה להכין גם עם קמח חזק אחר – קמח פיצה, קמח מניטובה. חייב קמח חזק וטוב
יהודית שלום,
תודה רבה על המתכון הנהדר.
היכן קוניםאת הקמח הספציפי הזה בו השתמשת? באיזו חנות?
תודה
עירית
היי עירית,
בקשת טעמים, טיב טעם וגם בחנויות תבלינים מובחרות