פסטה שנולדה אחרי שהכנתי את אחד הרטבים שאני הכי אוהבת. השילוב של רוטב כוסברה עם פסטה היה מתבקש וזה יצא כל כך מושלם וטעים שחייבים להכין
אחרי שהכנתי את הרוטב כוסברה שאני כל כך אוהבת התחשק לי לשלב אותו עם פסטה. אני לא מאלה שמתים על פסטות, אבל יש לי תקופות שממש בא לי פסטה ורצוי עם רוטב מיוחד ולא רוטב אדום שגרתי. למרותתת שגם פסטה ברוטב אדום זה טעים אני מעדיפה פסטה אחרת.
תכלס זאת מנה של 10 דקות הכנה בול. את הרוטב כוסברה מכינים ממש תוך כדי שהפסטה מתבשלת לה על הגז 8 דקות בול. מערבבים את הפסטה עם הרוטב, מגררים פרמזן או גרנה פדנה וטורפים, כי זה טעיםםם אש.
פסטה ברוטב כוסברה פיקנטי
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- הפסטה מספיקה ל – 2 מנות אבל הרוטב כוסברה מספיק להרבה יותר. כנסו כאן כדי לקרוא איך מאחסנים את הרוטב לחודשים.
מצרכים ל – 2 מנות
רוטב כוסברה פיקנטי – לכמות של צנצנת בנפח של 250 מ"ל
- חבילת כוסברה
- 5 שיני שום
- 1 פלפל חריף ירוק
- מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- שמן זית – לפי הצורך (הסבר בהמשך)
לפסטה
- 1/2 חבילת פסטה איכותית (השתמשתי בפסטה ליגורי)
- 1 כף שמן זית
- 5 שיני שום קונפי (מתכון לשום קונפי פה)
- 1 כפית צ'ילי גרוס מתוק
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 3 כפות רוטב כוסברה
- גרידה מלימון שלם
- 1/2 ליים/לימון
- 2 מצקות מי פסטה
- 1 כף רוטב כוסברה
- 1/2 כפית צ'ילי מתוק גרוס
- 50 גרם פרמזן/גרנה פדנה
אופן הכנה
מכינים רוטב כוסברה: משרים את הכוסברה במי קרח למשך שעה, זה גורם לה לחזור לחיים וגם קל יותר להפריד את העלים. מפרידים את העלים מהגבעולים ומניחים בבלנדר.
חותכים את הפלפל החריף לפרוסות ושמים בבלנדר יחד עם השום, מלח ופלפל שחור.
מתחילים לטחון ותוך כדי מזליפים שמן זית בזרם דק עד שרואים שמתקבל רוטב שמתערבב בקלות בבלנדר.
ממשיכים לטחון למחית חלקה, טועמים ומתקנים מליחות.
*** יוצאת כמות גדולה של רוטב, כנסו כאן להסברים לאחסון שארית הרוטב.
מכינים פסטה: מבשלים את הפסטה במים רותחים וחופן מלח למשך 8 דקות עד שהיא מוכנה ב – 85%.
בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הרוטב – מחממים כף שמן זית על מחבת, מוסיפים את שיני השום קונפי, צ'ילי גרוס ופלפל שחור ומערבבים תוך כדי שמועכים את השום. מוסיפים את הרוטב כוסברה (משתדלים עם כמה שפחות שמן ויותר את המחית עצמה), גרידת לימון ומיץ לימון ומערבבים דקה.
מוסיפים 2 מצקות מי פסטה רותחים ומערבבים, טועמים כדי לתקן מליחות (מזכירה לכם שמי הפסטה מלוחים אז לא מוסיפים מלח לפני ששמים את המים), מביאים את הרוטב לרתיחה ומעבירים אליו את הפסטה המבושלת. ממשיכים לבשל עוד 2 דקות על להבה גבוהה עד שהרוטב נספג בפסטה והיא מוכנה לאכילה.
מוסיפים לפסטה עוד כף רוטב כוסברה וצ'ילי ומערבבים.
מגישים ומגררים מעל פרמזן או גרנה פדנה.
אפשר לקרוא לזה בשמו האמיתי "זחוג" או "סחוג" למתקשים.
אם זה היה סחוג הייתי קוראת לזה סחוג או זחוג אבל זה רוטב כוסברה