פסטה עם טונה זה ממש ממש טעים, בצורה מפתיעה אפילו. בכללי אני אוהבת טונה בעיקר בפריקסה, אבל בראש זה התחבר לי מעולה עם פסטה ולא טעיתי, זה יצא ממש ממש טעים
ימי ראשון אצלנו בבית הם ימים של סלטים מאוזנים אחרי ארוחות שבת ואכן יש סלט חגיגי שווה במיוחד שצילמתי בשביל החג ועוד יעלה בהמשך ובינתיים, היום באופן חריג אני מעלה לכם מתכון לפסטה פצצה – פסטה עם טונה! לפעמים יש לי חשקים וטעמים שמתפתחים בראש ולמרות שאף פעם לא שילבתי טונה בפסטה, ידעתי שזה יהיה לנו טעים ווואווו יצא מדהים! אז לא, לא המצאתי את הגלגל ורבים וטובים הכינו אותה לפני, אבלללל, אני מכינה פעם ראשונה והתלהבתי 🙂 שתדעו, שבכללי אני אוהבת טונה בעיקר בפריקסה, אבללל מודה שיצא מטורף עם הפסטה, אז אם טרם ניסיתם, זה הזמן, מה גם שכל ההכנה לוקחת גג 10-15 דקות.
פסטה ברוטב עגבניות עם טונה
לפני שמתחילים
- כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להשתמש בכל סוג טונה שאוהבים, אני בחרתי להשתמש בטונה בשמן זית.
- בכל המתכונים שלי אני משתמשת בעגבניות מרוסקות ותרכיז עגבניות של MUTTI כי בעיני הם הכי איכותיים, כמובן שאפשר להשתמש בעגבניות טריות מרוסקות, אבל שיהיו מאוד בשלות ואדומות.
מצרכים
- 500 גרם פסטה בכל צורה שאוהבים
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/2-1 פלפל ירוק חריף (לא חובה אם מכינים לילדים)
- 2 קופסאות טונה בשמן זית (כ – 350 גרם נטו)
- 5-6 שיני שום פרוסות דק דק
- 2 כפות פפריקה בשמן זית (מערבבים את הפפריקה עם שמן למשחה)
- 2 קופסאות עגבניות מרוסקות של Mutti (800 גרם)
- 100 גרם תרכיז עגבניות של Mutti (כ – 3/4 שפופרת)
- 2 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 10 עלי בזיליקום טריים
- 1 כוס מים רותחים/מי בישול הפסטה
אופן הכנה
מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר או מחבת ווק גדולה, פורסים את הפלפל הירוק לפרוסות דקות ומטגנים 2 דקות תוך ערבוב, מסננים את הטונה מהשמן ומוסיפים למחבת, מטגנים כמה דקות טובות עד שהטונה נצרבת קלות. מוסיפים את שיני השום והפפריקה ומטגנים תוך ערבוב עוד 2-3 דקות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ותרכיז העגבניות, מתבלים במלח, פלפל שחור ו – 5 עלי בזיליקום, מערבבים ומבשלים 3-4 דקות. מוסיפים מים רותחים או מי פסטה רותחים, מערבבים, מכסים את המחבת ומבשלים 5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול לפני שמשלבים את הפסטה.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן פחות 2 דקות, מסננים ומשלבים בסיר עם הרוטב, מוסיפים גם עוד 5 עלי בזיליקום, מערבבים, מכסים ומבשלים עוד 2 דקות, או עד שהפסטה עטופה כולה ברוטב.
מגישים מייד.
בתאבון!