עוגיות מכונה מרוקאיות הן עוגיות שיש בכל בית מרוקאי על בסיס קבוע. לא משנה מה מכינים, את העוגיות האלה תמיד אפשר למצוא בצנצנת או יותר נכון בקופסאות פלסטיק שמשמשות לאחסון עוגיות. כוס תה עם נענע, עוגיות מכונה לטבילה ואנחנו מסודרים.
את המתכון לעוגיות הההורסות האלה קיבלתי מדודה של בעלי, דודה ז`נט מבאר שבע, לפני המון המון שנים. טעמתי אותן אצלה, מייד ביקשתי מתכון ומאז אני מכינה רק לפי המתכון שלה. למרות שראיתי אותו בכמה וכמה גרסאות – עם ביצים, בלי ביצים, עם שמן, בלי שמן וכו`, המתכון המנצח הזה מלווה אותי כבר שנים ואני לא מתכוונת להחליף אותו כי מתכון מנצח לא מחליפים. לפני שתשאלו, את המרגרינה במתכון הזה לא מומלץ להחליף בחמאה. יש משהו במרגרינה שנותן מרקם לעוגיות האלה שחמאה לא מצליחה לתת. כן טעמתי עם שמן וזה היה מצויין, אבל הרגל זה הרגל ואצלי בבית אני מכינה אותן ממש פעם בהרבה זמן אז זה לא נורא.
עוגיות מכונה מרוקאיות
מצרכים להמון עוגיות
- 2 מחמאה רכה – בטמפרטורת החדר (400 גרם)
- ¼1 כוסות סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 4 ביצים בטמפרטורת החדר
- ½1 כוסות קוקוס
- 2 שקיות אבקת אפייה
- 1 כף גרידת תפוז
- 1 ק"ג קמח פחות כוס אחת (רצוי קמח עוגיות של סוגת)
אופן הכנה:
-
- לשים בקערת המיקסר: מחמאה, סוכר וסוכר וניל ולהקציף יחד 4-5 דקות. מידי פעם לנקות את דפנות הקערה עם מרית.
-
- להוסיף ביצה אחר ביצה תוך כדי הקצפה.
-
- להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף קוקוס וגרידת תפוז תוך כדי הקצפה.
-
- לנפות יחד קמח ואבקת אפייה ולערבל כדקה רק עד לקבלת בצק אחיד. הבצק צריך להיות מעט דביק (לא מידי דביק) ואז כשעובדים עם המכונה, צריך לעבוד עם מעט קמח על מנת שהבצק לא יידבק. זה מבטיח עוגיות פריכות ונמסות בצ'יק בתה/קפה.
-
- להעביר במכונה את הבצק וליצור עוגיות באורך הרצוי.
- לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות על מצב טורבו עד להזהבה – כ- 20-25 דקות. לצנן ולשמור בצנצנת אטומה.
עוד טיפ טיפה
היוש׳
רשמת שאפשר להחליף קוקוס בקמח . כמה קמח צריך במקום?
היי ליטל,
שימי קמח במקום קוקוס בחצי מכמות הקוקוס ותרגישי את הבצק. צריך להיות נוח ולא דביק
תודה רבה, הכנתי יצאו מוצלחים, לא כדאי להוסיף מעט מלח?
היי יוסי,
אם מוצלח אז למה להוסיף? 🙂 🙂
יהודית יקרה,אני מכינה המון ממתכונייך ןתמיד יוצא מושלם…
האם ניתן להמיר את המרגרינה במתכון הזה בשמן?ואם כן באיזו כמות?
תודה יל מתכונים מעולים שתמיד מצליחים?
היי אבישג, תודה רבה רבה. אני יודעת שיש מתכונים עם שמן אבל לא זה. אני לא מחליפה אותו באף מתכון והפעם גם חמאה לא תתאים פה.
האם ניסית להשתמש בחמאה או נטורינה?
היי מירי. עניתי לך בפייסבוק ואענה גם כאן בשביל אחרים…במקרה הזה אי אפשר לשים חמאה.
שלום רב,
האם אפשר להכין את העוגיות ללא מכונה?
היי ענת. לצערי לא
היי
כמה זמן מראש אפשר להכין ואיך לאחסן?
תודה מראש
זה עוגיות כך שאת יכולה להכין מראש ולשמור במקפיא אפילו כמה חודשים. מחוץ למקפיא נשמרות היטב שבועיים
שאלה במקום קוקוס מה איפשר
היי ליאור. את יכולה לשים במקום קוקוס שומשום או לוותר ולשים יותר קמח במקום הקוקוס
תודה. כייף לשמוע. המתכון הזה מלווה אותי המון המון שנים
יצאו מעולות!כמות עצומה..וישר לקופסאות לשני החיילים שלי לגדודים.תודה רבה על המתכונים אני מכינה המון מהם
יצאו מעולות!כמות עצומה..וישר לקופסאות לשני החיילים שלי לגדודים.תודה רבה על המתכונים אני מכינה המון מהם
האמת שבמתכון הזה אני מודדת כמו הסבתות עם כוס זכוכית רגילה. משהו כמו 200 גרם
שאלה בבקשה.כשאת כותבת כוס לאיזוכוס את מתכוונת.לפי קנה מידה אוניברסלי כוס קמח זה 140 וכוס סוכר זה200אז לפי זה?
שאלה בבקשה.כשאת כותבת כוס לאיזוכוס את מתכוונת.לפי קנה מידה אוניברסלי כוס קמח זה 140 וכוס סוכר זה200אז לפי זה?
במקרה הזה חמאה לא מוצלחת לצערי. המחמאה עושה הרבה יותר טוב לעוגיות האלה.
האם במקום מחמאה אפשר להשתמש בחמאה?
העוגיות אחי טעימות