קרקרים ביתיים וטריק לרידוד בין שני ניירות אפייה. קרקרים הכי טעימים שהכנתי אי פעם. קריספיים בדיוק כמו שקרקרים צריכים להיות וטעימיםםםם
לאחרונה החצי שלי החליט שהוא לא אוהב יותר עוגות…יצא בהצהרה חד משמעית שאכין לו רק עוגת תפוזים , עוגת שייש ורולדות הכי פשוטות, בלי שדרוגים ותוספים למיניהם. בשביל אחת כמוני שכל היום מחפשת את מי להאכיל ועל מי לעשות את ניסיונות האפייה שלי, זה אסון!
כן, אני מכורה לאפייה אבל עם השנים אני גם אוהבת לאתגר את עצמי בכל מיני עוגות מיוחדות ומשודרגות ולא משעממות ובנאליות, אם כי טעימות, אבל, אני זורמת איתו (כאילו שיש לי בכלל ברירה) ובמקום מתוק – להכין מלוח והחלטתי ללכת על קרקרים. מתכון פשוט וקל והתוצאה מושלמת – קראנצ'יים בדיוק במידה הנכונה וטעימים ביותר שלא לומר ממכרים בטירוף.
אפשר לגוון באינספור תוספות. הכפלתי כמויות והכנתי עם שומשום, שומשום ומלח ים אטלנטי, קצח ותערובת גרעיני חמנייה קלויים.
קרקרים ביתיים וטריק לרידוד בין שני ניירות אפייה
לפני שמתחילים
- אפשר להכין את הקרקרים מקמח לבן ומלא ביחד ביחס של חצי חצי או מקמח כוסמין.
- מומלץ לאפות על חום נמוך – 150 מעלות למשך 15 דקות ואז לתזמן את התנור כל 5 דקות ולהפוך את התבנית, כך האפייה אחידה.
- אפשר להכין עם שמן רגיל במקום שמן זית אבל זה יותר בריא ויותר טעים עם שמן זית.
טריק לרידוד בצק בין שני ניירות אפייה
כשיש בצקים שאני רוצה לרדד בין שני ניירות אפייה כמו המתכון הזה למשל וגם בצקים לטארטים וקישים אני משמנת את משטח העבודה ו"מדביקה" אליו את נייר האפייה, מניחה את הבצק ומעליו עוד נייר אפייה. הנייר לא זז ואפשר לרדד את הבצק לעלה דק מאוד בלי תזוזות מיותרות.
מצרכים להמון קרקרים
- 3 כוסות קמח רגיל /כוסמין לבן (420 גרם)
- 1/2 כוס שומשום (70 גרם)
- 1 כפית מלח (5 גרם)
- 3/4 כוס שמן זית (150 גרם)
- 3/4 כוס מים מהברז (170 גרם)
תוספות אפשריות
פרמז'ן
שומשום
גרעיני חמנייה קלויים
גרעיני דלעת קלויים
קצח
פרג
מלח ים אטלנטי
זעתר
ועוד ועוד
אופן הכנה
שמים את כל חומרי הבצק בקערה ומערבבים יחד כמה שניות רק עד שמתהווה בצק. זה קורה בשניות בידיים ואין צורך במיקסר. בקייץ מניחים במקרר חצי שעה על מנת שיהיה נוח יותר לעבוד עם הבצק, בחורף אפשר לעבוד מייד. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, כל חלק 275 גרם, מניחים חלק אחד על נייר אפייה ומשטחים אותו מעט עם הידיים לקוטר של כ – 20 ס"מ, מניחים על הבצק את התוספת שבוחרים, מניחים מעל נייר אפייה נוסף ומרדדים לעובי של כ – 5 מ"מ. חותכים עם גלגלת פיצה או גלגלת משוננת לצורות ומעבירים לתבנית אפייה עם הנייר. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות כ-25-30 דקות או עד שהקרקרים זהובים. מומלץ להפוך את התבנית כמה פעמים במהלך האפייה על מנת לקבל אפייה שווה. שומרים בצנצנת אטומה אם הם לא מתחסלים באותו רגע.
היי יקרה????
כמה אני מוסיפה מהתוספות?
אם מוותרת על 70 גר שומשום, אז מוסיפה רק 70 גר גרעיני חמניה? או יכולה עוד?
אותה כמות
היי!
נראה מעולה.
אפשר להוסיף אולי עגבניות מיובשות ופרמזן? ישמור על הפריכות?
פרמזן כן, עגבניות מיובשות לא בשמן גם כן
המתכון מעולה!!! עשיתי אותו כבר הרבה פעמים וקצרתי מחמאות. רציתי לשאול: אני מאד אוהבת קרקר סלק, והייתי רוצה לדעת איך אפשר להפוך את המתכון הזה לקרקר סלק – אולי ע"י המרת המים במחית סלק? אשמח להכוונה….
היי תמר,
כייף לשמוע שאת אוהבת. אולי מי סלק, לדעתי מחית לא תהיה קריספית אבל לא ניסיתי אז לא יכולה לומר בוודאות
הכנתי עם מחית סלק, ורידדתי דק דק – ויצא מעולה !
יההה מהמם
האם ניתן לשמור
במקפיא?
אפשר בהחלט
היי,
אני רוצה להכין את הקרקרים לבת שלי שתיקח לארוחת עשר (לא אוהבת כריכים)
אסור להכין אגוזים ושומשום לבית ספר בגלל אלרגיות.
יש לך רעיון במה אפשר להחליף את השומשום?
אולי גרעיני פשתן או משהו אחר?
תודה!
היי איילת,
את יכולה לשים כל תוספת אחרת שהיא לא שומשום כמו קצח, פרג, זרעי פשתן וכו'.
הי אפשר להחליף את השמן בשמן קנולה?
כן
הי יהודית האם אפשר להחליף את השמן זית לשמן קנולה?
אפשרי
תודה!
אפשר קצח במקום שומשום?
כן
וואו וואו וואו, מדהים, פשוט, קל, וטעייייייים! תודה!
שומרת ת'מתכון…
תודההה חיותה
יהודית תודה רבה,
מתכון מעולה קרסיפי וטעים מאוד
כייף לשמוע לבנה
מתכון אליפות !קל מהיר ואיכותי.
ניסיתי מגוון תוספות ,עם צ'יה,סומק,זעתר,קצח ושומשום פרג ,אגוסים טחונים גס. תודה תודה פשוט מושלם?
אחזה כייף
הי
מתכונים תמיד מאד ברורים.
אפשר במקרה של הקרקרים להחליף לקמח חומוס או קמח עדשים ?
תודה רבה אורית,
לא ניסיתי אז אין לי מושג
היי,
הקרקרים מעולים!
מערבבת את התוספות שאני רוצה יחד עם כל חומרי הבצק ויוצא מעולה
קל ופשוט 🙂
מהמם סיון
חג שמח
עשיתי הרבה קרקרים בחיי ואלה יצאו הכי טעימים. קלים להכנה ומדוייקים. השתמשתי בחצי כוס שמן וכוס שלמה של מים.
איזה כייף לשמוע. הם באמת מעולים
הקרקרים נראים מעולים
איך עשית את הצורה של המשולשים?
תודה סיגל,
חותכים לרצועות ברוחב 5 ס"מ ואז למשולשים
איך מאחסנים את הקרקרים אחר כך?
במקפיא? או בחוץ?
יי רחל,
אפשר בצנצנת עד שבועיים ואפשר להקפיא לכמה חודשים
היי, תודה על המתכון. במה ניתן להחליף את השומשום בבצק לרגישים?
היי הילה, שימי קצח, פרג, גרעינים וכו'
יצא מעולה, תודה על המתכון.
עירבבתי 3 סוגי קמחים שונים – לבן ,מלא ושיפון.
השתמשתי בשמן זית פעם הבאה משנה לחמניות או קנולה.
מעולה קובי. למה להחליף שמן?
החצי כוס שומשום זה למעל הבצק כתוספת או להכניס אותו כחלק מהבצק? לא הבנתי..
היי טליה, לבצק. זה רשום בחלק של חומרי הבצק
ואווו אחד המתכונים פשוט מתחסל
כולם אהבו המשפחה בעבודה גן ממש עפו על זה תודה גדולה לא מפסיקה להכין עוד ועוד??
תודה מלי. מסכימה, הכי טעים בעולם
הקרקרים יצאו ממש ממכרים.
האם אפשר להכין עם קמח מלא, או חצי חצי. ואז כמה מים ושמן לשים?
תודה ויום טוב
היי רחל,
אני שמחה שאהבת. לא ניסיתי. אם את מנסה אשמח שתעדכני. הייתי שמה חצי חצי ומים לפי הצורך
היי יהודית, יצאו לי קרקרים מאוד קשים… את יודעת מה הסיבה?
היי אווה,
אם נצמדת להוראות אז אין סיבה. אולי לשת ממש את הבצק
פשוט נדיר. יצא מושלם
כייף לשמוע בתיה
טעים אין צורך לקנות קשה להפסיק לאכול
מה גודל כוס המים וכוס השמן? אפשר לקבל מידה מדוייקת (מ"מ)?
היי עדי, כוס מדידה אוניברסלית
הכנתי.
יצאו מצויין.
קלים להכנה ומאוד טעימים.
עשיתי טעות אחת והיא שלא הכפלתי כמויות 🙂
תודה רבה!
מהמם גילה…אמרתי לכם להכפיל 🙂 🙂
זהירות זה ממכר
לגמרי ממכר אורנה
מעולים! תוסיפי לרשימה גם סוכר וקינמון זה מספק את המתוק למתוקים ביננו 🙂
היי אוסנת… הם מלוחים
שאלה לגבי השמן שנראה לי המון 3.4 כוס
זה המתכון. הכנתי מלאאא פעמים. יוצא מושלם וזה שמן זית (בריא)
תודה אהובה. אנסה גם עם מים. זה פחות מלכלך.
לא ניסיתי. לדעתי כן
תודה רבה על המתכון נראה נפלא.
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין? תודה ☺
ג'וד יקרה, תבורכנה ידייך הנפלאות והחכמות. תודה עבור הטריק של הצמדת הנייר אל השיש, אני עושה את זה ע"י הרטבה קלה של השיש. אנסה את הקרקרים הללו, הם נראים נפלא. גמר חתימה טובה יקירתי.