יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
ריפעת- עוגיות תה מרוקאיות
ראשי » עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים » ריפעת- עוגיות תה מרוקאיות

ריפעת- עוגיות תה מרוקאיות

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 28 בפברואר 2015 65 תגובות

ריפעת עוגיות תה מרוקאיות מושלמות מבחינת המרקם והטעם. אני טוחנת את השומר כי אנחנו לא אוהבים שהוא נתקע לנו בשיניים. יוצאות עוגיות פריכות, טעימות בצורה מושלמת

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה

למתכון הזה הגעתי אחרי אינסוף ניסיונות של מתכונים, חלקם של דודות מרוקאיות וחלקם מכל מיני ספרים. בכל הניסיונות הבצק לא היה נוח לעבודה והתוצאה לא הייתה מושלמת בעיני. את המתכון הזה פיתחתי בעצמי ואני מכינה אותו כבר כמה שנים טובות. מבחינתי הוא הכי טוב שיש, הבצק נוח מאוד לעבודה והעוגיות מתקבלות במרקם פריך מושלם. 



אין בית מרוקאי בלי המציות האלה. כוס תה עם נענע או שיבה וריפעת זה חובה בכל בית מרוקאי. אז גם אצלנו יש ריפעת כמעט באופן קבוע. אלה העוגיות המועדפות על החצי שלי ובצדק. אנחנו אוהבים מאוד את טעם השומר אבל מעדיפים רק את הטעם ולא להיתקל בגרגירים, אז, אני טוחנת את השומר במכונת תבלינים ואז יש רק את הטעם בלי הגרגרים.



אפשר להכין במיקסר או ידנית, הבצק מאוד קל להכנה ולא דורש מאמץ יתר. לעיצוב העוגיות אני משתמשת בשתי גלגלות משוננות – אחת יוצרת את החריצים ואחת חותכת.



ריפעת- עוגיות תה מרוקאיות 

חומרים להמון עוגיות

  • 1 כוס שמן
  • ½1 כוסות סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3 ביצים
  • 4 כפות שומשום 
  • 1/4 כוס גרגירי שומר או 3-4 כפות גדושות שומר טחון (אני שמה אפילו יותר כי החצי שלי ממש אוהב)
  • 1/2 כוס מים 
  • 2 כפות גרידת תפוז
  • קורט מלח
  • 3/4 עד 1 ק"ג קמח (רצוי קמח עוגיות)
  • 2 שקיות אבקת אפייה

אופן הכנה

  1. שמים בקערה או בקערת המיקסר עם וו גיטרה: שמן, סוכר, סוכר וניל, ביצים, שומשום, שומר, מים, גרידת תפוז ומלח ומערבבים יחד. 
  2. מנפים יחד קמח ואבקת אפייה ומוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק רך. לשים את הבצק רק עד שהוא מתאחד ונוח לעבודה.
  3. מניחים את הבצק כשהוא מכוסה במגבת מטבח למנוחה של חצי שעה – שעה.
  4. מחלקים את הבצק ל- 4-5 חלקים ובכל פעם עובדים עם חלק אחד.
  5. על משטח מקומח היטב, מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ-  1/2 ס"מ.
  6. בעזרת הגלגלת החותכת מיישרים קצוות. בעזרת הגלגלת המשוננת עוברים על הבצק ליצירת החורים. חותכים את הבצק לריבועים שווים פחות או יותר (ממש לא חייב לדייק).
  7. מחממים תנור לחום של 160 מעלות על תכנית טורבו ואופים את העוגיות כ- 20 דקות עד להזהבה.
  8. שומרים את העוגיות בצנצנת זכוכית אטומה. הן נשמרות טריות כשלושה שבועות.
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • שומר ממולא
    שומר ממולא בשר ברוטב עלי סלק חמצמצים
  • עוגת גבינה קרם ברולה
    עוגת גבינה קרם ברולה מושלמת
  • נאמס פרגיות
    נאמס פרגיות - המנה הוויאטנמית הכי טעימה
  • קרמבו ביס
    קרמבו ביס בטעם וניל וגם מוקה
עוגיות מרוקאיות עוגיות ריפעת ריפעת

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

65 תגובות

  1. סיון הגב 21 במרץ 2025 בשעה 18:24

    לפני מס' שנים טעמתי מתכון למגולגלות(שלך) שחברה הכינה ומיד התאהבתי, לכן כשרציתי להכין ריפעת למשפחה היה לי ברור שאני נכנסת לאתר שלך וכמובן גם פה לא אכזבת טעם העוגיות ממש מזכיר את העוגיות שסבתא שלי הייתה מכינה וישר עלו לי דמעות-לצערי סבתא שלי כבר לא בחיים אז ריח הריפעת והטעם שלו ממש מזכירים לי אותה …תודה רבה לך על זכרונות ילדות. גם את בקוסקוס השתמשתי במתכון שלך וגם הוא הצלחה וזיכרון רחוק
    את אלופה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 במרץ 2025 בשעה 8:57

      וואו איזה כייף לקרוא ואיזה כייף שחזרת לספר
      תודה ענקית! זה תמיד מרגש אותי במיוחד לאפות ולבשל זכרונות

  2. יובל הגב 9 באוקטובר 2024 בשעה 18:49

    היי תודה רבה על המתכון וההשקעה
    האם אפשר את הבצק ולהשאר במקרר ולהכין יום אחרי?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 באוקטובר 2024 בשעה 18:49

      כן אין בעייה

  3. טליה הגב 6 באוקטובר 2024 בשעה 19:11

    היי יהודית יש לי שאלה קצת מוזרה
    סבתא שלי הייתה שמה בירה בעוגיות, את מכירה דבר כזה?
    לצערי היא כבר לא בקו הבריאות ואני לא יכולה לשאול אותה למה והאם חייב לשים את זה
    את חושבת שזה אמור לעשות משהו חשוב בטעם ובמרקם?
    כי העוגיות במתכון שלך נראות ממש מושלמות כמו של ממה 🙂 ולא רשמת בירה…

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 באוקטובר 2024 בשעה 20:54

      בעוגיות האלה אני לא מכירה. תכיני את המתכון שלי. זה מתכון שלקח לי הרבה זמן לדייק אותו והוא מושלם

  4. איתן הגב 14 במרץ 2024 בשעה 21:17

    ערב טוב יהודית
    כמות הרכיבים הנוזליים ניראת קטנה ממש אם נחשב לפי חצי קג קמח.
    בהרבה מתכונים הכמות מגעת לנפח של שתי כוסות.
    כמו למשל מתכונים אמנם בלי ביצים אבל עם כוס שמן וכוס מים לחצי קג.
    האם הכמות אצלך מספיקה להכנת הבצק ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 במרץ 2024 בשעה 10:34

      היי איתן,
      אני ממש לא יודעת איך להגיב לתגובה שלך. אם הכמות לא הייתה מספיקה אז היה מתכון אחר עם כמות מספקת. בקיצור, שאלה קצת מוזרה הייתי אומרת כי זה המתכון שלי והוא לא קשור לאף מתכון אחר שראית ברשת. אתה יכול לבחור איזה מתכון להכין ובהצלחה

  5. גלית הגב 4 בפברואר 2024 בשעה 11:38

    מתכון מושלם ומדויק יצא טעים מאוד
    תודה רבה יבורכו ידייך
    תודה על המתכון????????????
    אלופה כמו תמיד!!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 בפברואר 2024 בשעה 14:56

      תודה על המשוב כייף לשמוע

  6. כפיר הגב 18 בינואר 2024 בשעה 18:03

    לגבי הגודל של הכוס כי לא ראיתי שכתבת משקלים.

    כוס סוכר לדוגמא אצלי בבית היא 100 גרם סוכר.
    ובגוגל כוס סוכר "אוניבסלית" היא 200 גרם סוכר.

    כמה סוכר לשים? (כמובן שכוס וחצי אבל אני מתכוון אם כוס של 100 או 200)?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 בינואר 2024 בשעה 18:05

      כוס אוניברסלית זה 240 או 250 מ״ל. כוס סוכר זה 200 גרם

  7. שלומי.ה הגב 24 בדצמבר 2023 בשעה 19:33

    תודה רבה לך המתכון הכי מדויק והמקורי מכל המתכונים שניסיתי.. יבורכו ידייך

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 בדצמבר 2023 בשעה 18:14

      איזה כייף לשמוע

  8. יולי הגב 28 בנובמבר 2023 בשעה 16:49

    היי יהודית
    מה אפשר במקום הסוכר?תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 בנובמבר 2023 בשעה 17:26

      היי יולי,
      לא מבינה את השאלה. את מתכוונת תחליפי סוכר? לא מבינה בזה יותר מידי אבל אני יודעת שיש "כמו סוכר" ובטח עוד סוגים שאני לא מכירה.

  9. איילת הרמן הגב 15 בנובמבר 2023 בשעה 17:35

    מתכון מצויין. זה הטעם שצריך להיות. וזה אחרי נסיון של כמה מתכונים אחרים לרפעת. תודה רבה 🙂

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 בנובמבר 2023 בשעה 19:40

      תודה רבה רבה

  10. שלי הגב 23 בינואר 2023 בשעה 19:21

    העוגיות יצאו מדהימות! מתכון מדוייק וטעים!
    תודה שחלקת איתנו את האוצר הזה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 בינואר 2023 בשעה 7:23

      באהבה רבה❤️

  11. חנה זמיר הגב 26 בדצמבר 2022 בשעה 19:53

    האם אפשר להכין בקמח לבן? ולא קמח עוגיות

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 בדצמבר 2022 בשעה 19:56

      אפשר אבללל ממליצה מאוד על קמח עוגיות כי זה יוצא פי כמה יותר מוצלח

  12. מזי הגב 26 בדצמבר 2022 בשעה 19:40

    רק להגיד שאת מהממת 💗

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 בדצמבר 2022 בשעה 19:56

      תודההה🥰🥰🥰🥰

  13. זהבית סיבוני הגב 2 בדצמבר 2022 בשעה 12:30

    עוגיות מושלמות, מתכון מדוייק, תודה תודה תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 בדצמבר 2022 בשעה 7:41

      תודה רבה רבה

  14. מורן הגב 3 באוקטובר 2022 בשעה 11:22

    הכנתי חצי כמות כי זאת הפעם הראשונה שהכנתי את העוגיות האלו..
    ואני מצטערת שלא הכנתי כמות כפולה!

    וואו איזה טעימות!
    בדיוק במרקם, לא מתוקות מידי.. מתכון מושלם!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 באוקטובר 2022 בשעה 17:36

      ♥ ♥ ♥

  15. אושרת הגב 11 ביולי 2022 בשעה 15:48

    שלום, כוס הכוונה כמה מ"ל?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 ביולי 2022 בשעה 9:10

      כוס מדידה אוניברסלית

  16. עינבל הגב 30 באפריל 2022 בשעה 2:56

    שאלה שבטח תהיה קצת מעצבנת, כילדה לא אהבתי שסבתא שלי שמה את הזרעי שומר, האם אפשר לוותר עליהם? ואם כן האם יש צורך בתחליף ( קוקוס, עוד שומשום וכד?)

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 באפריל 2022 בשעה 7:30

      לא מעצבנת בכלל ואפילו מובנת כי לשומר טעם דומיננטי ולא כולם אוהבים. שימי שומשום במקום

  17. יעל הגב 26 בינואר 2022 בשעה 21:09

    נראות מעולה!
    יש לי שאלה- את חושבת שאפשר להכין את הבצק, לרדד ולחתוך ולהקפיא בצורה זו, כך שכל פעם אוכל לאפות רק חלק?

    תודה מראש

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 בינואר 2022 בשעה 14:16

      היי יעל,
      את יכולה להקפיא את העוגיות המוכנות לכמה חודשים

      • יעל הגב 28 בינואר 2022 בשעה 10:22

        מעולה!
        תודה רבה 🙂

    • שלי הגב 23 בינואר 2023 בשעה 18:19

      האם אפשר במקום גרגירי שומר – קימל ?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 בינואר 2023 בשעה 7:23

        אפשר. זה עניין של טעם

  18. אבישג הגב 21 בדצמבר 2021 בשעה 18:01

    וואוו יהודית חייבת לשתף שהכנתי את המתכון הזה והן פשוט מושלמות ומדוייקות!!!
    ניסיתי אין ספור מתכונים שונים וזה הכי מוצלח שיש!!!תודה רבה אהובה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 בדצמבר 2021 בשעה 10:08

      איזה כייף אבישג,
      באמת לקח לי המון המון זמן להגיע למתכון מדוייק

      • מירי הגב 28 במאי 2024 בשעה 22:28

        יצא מאוד טעים
        אך קשה טיפמה הסיבה

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 במאי 2024 בשעה 7:13

          אולי כי השתמשת בקמח רגיל ולא קמח עוגיות ולשת יותר מידי את הבצק (פיתחת גלוטן)

  19. נטלי הגב 20 בדצמבר 2021 בשעה 19:31

    היי יהודית, נשמע מתכון מעולה!!
    אני ממש שרוצה להכין את העוגיות, כמה כוסות קמח זה 4/3 קילו? וכמה תבניות לתנור יצאו מהכמות הזו?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 בדצמבר 2021 בשעה 7:28

      היי נטלי,
      3/4 קמח זה 3/4 שקית כי בשקית קמח יש קילו. יוצאות המון עוגיות

  20. סיון הגב 17 בנובמבר 2021 בשעה 17:58

    היי יהודית עשיתי את העוגיות בדיוק על המתכון שלך שמפורט להפליא וכלל לא הותיר שאלה או תהיה והשתמשתי בדיוק ב-3/4 קמח והעוגיות יצאו מדהימות וטעימות בדיוק כמו שזכרתי תודה רבה לך על המתכון המדהים הזה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בנובמבר 2021 בשעה 19:17

      נהדרת את

  21. סיון הגב 17 בנובמבר 2021 בשעה 17:56

    סבתי נפטרה לפני כ-4 חוד' לאחר שבמשך כ-3 שבועות הייתה רוב הזמן מורדמת ומונשמת ונורא רציתי להכין את העוגיות האלה שהיו אורחי קבע בביתה לצד כוס תה עם שיבה שנקטפה מהחצר. ומאחר ולא זכיתי ללמוד ממנה את המתכון לעוגיות לא ידעתי איך מכינים או מה יש בהן למען הינסון שאת ריחו וטעמו קשה לפספס. לצערי מזה למעלה מ-3 שנים שלא זכיתי לאכול ולהריח את העוגיות האלו, החלטתי לנסות אתמול בערב להכין אותם לצורך אירוח משפחתי בביתי הריח שהציף את הבית החזיר אותי בזיכרונותיי לריח בבית סבתי ולאחר שהעוגיות התקררו טעמתי אחת וברגע אחד חזרתי אחורה לילדותי ולטעם הכל כך מוכר ואהוב ומיד דמעות הציפו את עיניי.
    יהודית תודה רבה על המתכון הזה שאולי הוא כל כך פשוט אבל כל כך משמעותי עבורי – העוגיות יצאו בדיוק כמו שזכרתי באותו הטעם של העוגיות שסבתי הייתה מכינה ועל כך אני מודה לך מעומק ליבי .

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בנובמבר 2021 בשעה 19:17

      וואו סיוון, ריגשת אותי מאוד

  22. שיר הגב 3 ביולי 2020 בשעה 12:17

    היי 🙂 הכנתי את הבצק עם קילו קמח והוא יצא קצת קשה, לכך התכוון המשורר או שיש דרך לרכך אותו?
    לשתי ממש קצר

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 ביולי 2020 בשעה 15:19

      היי שיר. כתוב במתכון 3/4 עד 1 ק"ג. זה אומר שצריך להרגיש את הבצק ורק אם חסר להוסיף קמח. אם הבצק יצא יבש ברמה שאי אפשר בכלל לרדד אןתו זו בעייה. תנסי להוסיף עוד שמן ולעבד כמה שפחות

  23. לימור הגב 6 בפברואר 2020 בשעה 8:45

    הכמויות של הקמח בעוגיות ריפעת לא ברורות קילו קמח או שלושת רבעי או קילו קמח ושלושת רבעי ממליצה לכתוב כמויות מחדש זה לא ברור בכלל.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בפברואר 2020 בשעה 20:36

      היי לימור,

      3/4 – 1 ק"ג. יש סימני פיסוק ולכל סימן יש משמעות. בכל מקרה תיקנתי שיהיה יותר ברור

  24. אושרת הגב 5 בפברואר 2020 בשעה 14:37

    היי,הכנתי לפי המתכון שלך יצא מושלםםם? המתכון הכי טוב שעד היום עשינו!!
    אין עלייך תותחית ❤️❤️❤️

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בפברואר 2020 בשעה 0:00

      איזה כייף לשמוע אושרת. תודההה

  25. ורדה כהן הגב 8 בדצמבר 2019 בשעה 8:19

    עוגיות מושלמות. כילדה שגדלה בבית מרוקאי- המתכון שלך הכי מוצלח שנתקלתי בו. מכינה אותו בזכותך כבר שנים. גם לסבתי בת ה 97- שתחייה. אוהבת ומעריכה אותך יהודית המדהימה???????

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 בדצמבר 2019 בשעה 16:52

      תודה רבה ורדה. איזה כייף לשמוע. לקח לי שנים להגיע למתכון הזה שהוא מושלם בעיני. שמחה שגם את אוהבת

  26. חגית הגב 13 באוגוסט 2019 בשעה 11:39

    אם אין לי גרידת תפוז האם אפשר לשים מיץ תפוזים במקום המים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 באוגוסט 2019 בשעה 12:23

      היי חגית,

      אפשר מיץ תפוזים במקום מים וזה לא במקום גרידת תפוז שממש משמעותית בטעם של העוגיות

  27. סיגל הגב 5 במרץ 2019 בשעה 10:41

    הי

    אני רק רוצה לוודא שהבנתי נכון
    לקילו קמח שמים רק כוס שמן?
    אין צורך במרגרינה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 במרץ 2019 בשעה 10:56

      הבנת מעולה סיגל. אין אצלי במתכון מרגרינה ואלו העוגיות הכי טעימות אחרי אינסוף ניסיונות. תנסי ותראי.

  28. מיטל הגב 18 בדצמבר 2018 בשעה 17:14

    תודה על מתכונים מעולים.
    אני רוצה להכין חצי כמות אז מכל המצרכים חצי כמות ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 בדצמבר 2018 בשעה 18:01

      היי מיטל. כן הכל חצי כמות

      • אנאבל הגב 31 בדצמבר 2019 בשעה 12:18

        הכי טובות שיצאו לי evere
        תודה לך אימצתי

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 31 בדצמבר 2019 בשעה 13:39

          איזה כייףףף לשמוע אנאבל

  29. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 בדצמבר 2016 בשעה 18:37

    מומלצות ביותר

  30. ענבר בודנר - מצ'לארו הגב 7 בדצמבר 2016 בשעה 7:49

    יהודית נראה מעולה גוזרת ושומרת <3

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס