גרניטה לימונענע ממש כמו שטעמנו בסורנט שבאיטליה. הגעגועים לאיטליה שלחו אותי למטבח להכין את הגרניטה הטעימה הזו.
ממש לפני שלושה ימים חזרנו מטיול בן 10 ימים באיטליה. לקחנו דירה בעיירה שנקראת מסה לוברנסה, סמוכה לסורנטו ומשם עשינו טיול כוכב – כל יום טיילנו במקום אחר וחזרנו לישון בדירה ששכרנו לתקופת החופשה שלנו.
בהמשך יהיה פוסט מרוכז ומסודר לגבי כל ההמלצות שלי על חבל קאמפניה (המדהים!) שנמצא בדרום איטליה. בינתיים, התרגלנו לנשנש כל היום גרניטה לימון שכל כך אופיינית לסורנטו, אז הכנתי.
זה קל ופשוט ואין צורך בשום מכשיר מיוחד, רק בלימונים טובים וזמן, כי את הגרניטה צריך לערבב כל חצי שעה על מנת שנקבל את פתיתי הקרח הטעימים האלו. אפשר להכין גרניטה כמעט מכל פרי, כמו אבטיח, מלון, אננס, אפרסק, משמש,תפוזים, אשכוליות וכו' וכו'…. אפשר להכין עם אלכוהול או בלי, אני מעדיפה בלי.
גרניטה לימון – נענע או געגועים לסורנטו
חומרים לכ – 10 כוסות גרניטה
- ½1 כוסות מיץ לימון טרי
- 2/3 כוסות סוכר לבן
- 4 כוסות מים
- 5-6 עלי נענע טריים (לא חובה, אפשר לוותר אם מעדיפים בלי)
אופן הכנה
- שמים בקלחת מיץ לימון וסוכר ועל אש בינונית מחממים עד שהסוכר נמס לגמרי.
- מורידים מהאש, מוסיפים מים, מערבבים ומקררים.
- מוסיפים נענע ומערבבים.
- מעבירים את הנוזל לכלי עם מכסה ומכניסים למקפיא לחצי שעה- שעה או עד שמתחיל להיווצר קרח בשולי הכלי.
- מוציאים מהמקפיא ומערבבים עם מזלג את הקרח שנוצר בשוליים.
- מחזירים את הכלי למקפיא וכל חצי שעה מערבבים עם מזלג את הקרח. ממשיכים כך במשך כמה שעות עד שכל הנוזל הופך לפתיתי קרח קטנים.
- בשלב הזה הגרניטה מוכנה. אפשר למזוג לכוסות ולהצטנן או להשאיר במקפיא לשימוש מאוחר יותר. אם משאירים במקפיא והגרניטה מתקשה וקופאת מידי, מוציאים אותה החוצה מהמקפיא ל – 10-15 דקות ובעזרת מזלג מגרדים את הקרח ומעבירים לכוס (זה קורה בקלות).
- להגשה: טובלים את הכוס במיץ לימון ומייד אחר כך בסוכר, ממלאים בגרניטה, מקשטים בעלה נענע ופירות יער.
בלוג נפלא. מחכה בקוצר רוח לפוסט על דרום איטליה-טסה לשם שבוע הבא וגם און במאסה לוברנזה!
יההה איזה כייף. מבטיחה לשבת עליו במרץ.
יהודית ,
חייבת לציין שעוקבת בצורה מתמדת אחר האתר שלך. תמיד נהנית לנסות את המתכונים המדוייקים שלך.
תבורכנה ידייך!!!
תודהה רבה חגית. איזה כייף לשמוע