וופל בלגי הוא אחד הקינוחים שאני הכי אוהבת לאכול אבל לא בבית קפה או מסעדה. בעיני הם לא מספיק משקיעים בו ובתוספות והתוספות זה כל העניין
אם להודות על האמת, אז אני ממש לא אוהבת לאכול וופל בלגי בגלידריות. וזה לא שאני לא אוהבת וופל בלגי או גלידות אלא בדיוק ההפך הוא הנכון – אני ממכורי הגלידות הטובות, אני אפילו יכולה לחיות על גלידות, כן, ממש ככה ואם יש סיבה שאני לא חיה עליהן זה רק כי לא בא לי לסחוב עליי עוד כמה וכמה קילוגרמים מיותרים:) אמממה, שבגלידריות לא ממש משקיעים בוופל, למעט במקומות בודדים שהוופל באמת טעים ואיכותי, לרוב הוא סביר ולא יותר ובשביל סביר אני לא מבזבזת קלוריות. אבלללללל כמו תמיד אין מה להשוות למה שמכינים בבית ולי יש מכשיר מקצועי אמיתי של וופל בלגי שקיבלתי מתנה מאחותי ויחד איתו קיבלתי ממנה מתכון שקיבלה ממישהו שאמר לה שזה מתכון של חן שוקרון ואחותי ממש לא אושיית פייסבוק ואינטרנט ולא היה לה שמץ של מושג מי זו חן שוקרון מהבלוג המהמםם "מתוקים שלי" , אבל לי היה ברור שזה מתכון מעולה.
הפעם מילאתי את החריצים בנוטלה. כמובן שזה הכי טעים עם גלידה טובה ליד וקצפת אבל התחשק לי רק שוקולד, אז אם בא לכם להתפרע לכו על זה ותשימו גלידה טובה ומלא קצפת.
אני ממש ממליצה לקנות משקל. היום זה ממש גרושים. ב – 50-100 שקלים ניתן לקנות משקל טוב. וגם כוסות וכפות מדידה אוניברסליים כך שכשאני כותבת כמויות נהיה מסונכרנים עליהן.
וופל בלגי מושלם
חומרים לכ – 10 וואפלים גדולים
חומרים לכ – 10 וואפלים גדולים
- 300 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות)
- 1 שקית אבקת אפייה
- 75 גרם אבקת סוכר (8.5 כפות)
- 1/2 כפית מלח
- 100 גרם חמאה מומסת
- 2 ביצים
- כפית תמצית וניל אמיתית
- 1/2 ליטר חלב
אופן הכנה
- לשים בקערה אחת את כל היבשים (קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר ומלח) וליצור גומה במרכז.
- להוסיף למרכז תערובת הקמח, לתוך הגומה שיצרנו מהקמח את כל ה"רטובים" (חמאה מומסת,ביצים, תמצית וניל וחלב) לערבב הכל יחד עם מטרפה ידנית רק עד להומוגניות.
- לשים מינימום שעה במקרר ואפשר אפילו לילה.
- לחמם את המכשיר למקסימום, לשמן היטב את המכשיר בתרסיס שמן או חמאה ולצקת מהתערובת בערך 3/4 מצקת של מרק (שכבה שתמלא את החריצים) ולסגור. לבדוק אחרי 2-3 דקות אם מוכן. לשמן אחרי כל שני סיבובים של וואפלים.
- להגיש עם גלידה שאוהבים ותוספות.
ניתן לשמור את התערובת המוכנה בכלי סגור במקרר עד שבוע.
היי
אפשר להקפיא / להשאיר במקרר אחרי אפייה ?
אפשר להקפיא
היי. על איזה מכשיר את ממליצה?
היי. אני ממליצה על מקצועי. תבדקי בחנויות מקצועיות
ממש מיוחד 🙂 🙂
תודההה..מותר לחרוג לפעמים 🙂 🙂
מיוחד לדיאטה 🙂
נראה שחיתות. הלכה הדיאטה