היא נראית מורכבת להכנה אבל ממש לא! מקסימום 10 דקות הכנה ואת שאר העבודה עושה התנור. היא שברירית אבל יפהפייה וכל כך טעימה בעיני.
פבלובה זה אחד הקינוחים שאני הכי אוהבת. בכלל אני אוהבת מרנג, אפוי, לא אפוי…הכל!! מבחוץ יש לה מרקם של נשיקה טעימה ומבפנים מרקם של מרשמלו. בשילוב עם קצפת ופירות חמצמצים זה הקינוח המושלם בעיני. וכן, הכנתי אותה גם מגולגלת.
מחממים חלבונים וסוכר על באן מארי עד שהסוכר נמס
מעבירים למיקסר ומקציפים 10-15 דקות, עד שמקבלים מרנג מאוד יציב ומבריק
על גבי נייר אפייה מסמנים בעיפרון עיגול בקוטר הרצוי – במקרה שלי סימנתי קוטר של 14 ס"מ. הופכים את נייר האפייה ובעזרת כף או שקית זילוף יוצרים מעין קערה של מרנג
אחרי האפייה מקררים, מכינים קצפת, ממלאים את ה"קערה" ומניחים פירות שאוהבים. אני אוהבת פירות יער כי הם חמצמצים ומשתלבים מעולה עם מתיקות הפבלובה
קינוח קל להכנה, טעים ויפהפה. את הפבלובה המוכנה אפשר להקפיא וכשרוצים לאכול, מוציאים מהמקפיא חצי שעה לפני, שמים קצפת, פירות ומגישים. אפשר לשמור מחוץ למקרר בכלי או שקית אטומה כשלושה ימים.
פבלובה
מצרכים ל-2 פבלובות בינוניות או אחת גדולה
- 3 חלבונים גדולים (130 גרם)
- 1 כוס סוכר (200 גרם)
- 1 כף גדושה קורנפלור (15 גרם)
- 1 כפית חומץ (5 מ"ל)
להגשה
- 1 שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
- 1 כף אבקת סוכר
- 1 כף אינסטנט פודינג וניל
- 1 שמנת חמוצה קטנה (100 גרם)
- פירות יער/תותים/פטל (כל פרי שאוהבים)
אופן הכנה
- בקערת המיקסר מערבבים יחד סוכר וחלבונים.
- מחממים סיר בקוטר קטן יותר מקערת המיקסר עם מים. מניחים את קערת המיקסר על הסיר אבל נזהרים שלא ייגע במים (באן מארי). מערבבים כל הזמן עם מטרפה ידנית עד שהסוכר נמס. איך יודעים שהסוכר נמס? בודקים עם שתי אצבעות. אם מרגישים עוד גבישי סוכר ממשיכים לחמם. המטרה היא להמיס את כל הסוכר.
- כשהסוכר נמס מקציפים את החלבונים 10-15 דקות עד שמקבלים מרנג מאוד יציב ומבריק. מוסיפים את הקורנפלור ומקציפים עוד שתי דקות. מוסיפים חומץ ומקציפים עוד כמה שניות רק עד שהוא נטמע במרנג.
- מסמנים על נייר אפייה שני עיגולים בקוטר של 14 ס"מ. הופכים את נייר האפייה ובעזרת כף או שקית זילוף מניחים את המרנג ותוך כדי יוצרים מעין קערה שלתוכה נשים את הקצפת והפירות.
- מחממים תנור לחום של 120 מעלות במצב טורבו ואופים את הפבלובה שעה – שעה וחצי עד שהיא מוכנה. מכבים את התנור ומקררים בו את הפבלובה.
- להגשה: מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר כ- 2 דקות. מוסיפים אינסטנט פודינג ושמנת חמוצה ומקציפים עוד כמה שניות רק עד שהקצפת יציבה.
- מומלץ להרכיב את הפבלובה ממש לפני ההגשה. מניחים את הפבלובה בצלחת הגשה, מניחים קצפת בתוך הקערה שיצרנו ומניחים מעל הקצפת פירות שאוהבים.
אפשר להקפיא את הפבלובה עם המילוי?
לא. אפשר להקפיא ללא מילוי
הכנתי ויצא נפלא אבל זמן האפיה היה כמעט 4 שעות עד שהפבלובות ניתקו מנייר האפיה.
אשמח לדעת למה?
עוד הכנתי את החצילים הממולאים על מצע עגבניות . לא טיגנתי כלא השתמשתי בטיפ שלך לטוסטר ויצא מושלם . ללא ספק יכנסו לרפרטואר
ואחרונות חביבות לחמניות הברוקולי והגבינות שגם אותן אהבו מאוד
אז נשאר רק להגיד תודה על מתכונים נהדרים .
היי דינה.
כל תנור אופה שונה ולכן זו כנראה הסיבה. איזה כייף שהכנת ואהבת. יעלו בקרוב עוד מתכונים חדשים מעניינים לשבועות