קרמבו ביס הכי טעימים בעולם! אני לא מפסיקה לנשנש עוד אחד ועוד אחד ועוד אחד כי הם כאלה חמודים וטעימים ואל חשש, זה ממש קל להכנה
לא תאמינו כמה זה קל להכין קרמבו בבית. יש לי פה לא מעט מתכונים שמשולב בהם קרמבו ביתי, אבל קרמבו ממש לא יצא לי לצלם. כן הכנתי מלא פעמים ואפשר לומר שאני כבר שנים לא קונה קרמבו, אבל לא צילמתי. קרמבו זה קינוח חורפי ובחורף קשה למצוא ימים יפים לצילום אז זה נדחק הצידה. אבללל הפעם התעקשתי למצוא את הדרך כן לצלם ואמנם אני עדיין לא מרוצה במאה אחוז אבל זה מספיק טוב כדי שיעלה מתכון לבלוג כי המתכון עצמו מושלםםםם.
מתכונים שהכנתי בשילוב קרמבו
- עוגת קרמבו מוקה על בסיס כדורי שוקולד
- בראוניז שוקולד עם קרמבו מוקה (פרווה)
- עוגת קרמבו וניל, מוקה ושוקולד
- עוגת קרמבו- גם פרווה וגם כשרה לפסח
קרמבו ביס בטעם וניל וגם מוקה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- כל המצרכים נמדדו בכוסות וכפות מדידה ונשקלו במשקל. המתכון דורש דיוק אז לא לאלתר פה כי חבל על העבודה והחומרים.
- חשוב להשתמש בקמח עוגיות שהוא דל בגלוטן, זה משמעותי מבחינת המרקם הסופי. יש היום קמח עוגיות בכל סופר.
- את ציפוי השוקולד אני מכינה עם חמאת קקאו שניתן לקנות בחנויות מתמחות באפייה. אפשר לשים שמן במקום חמאת קקאו אבל אני ממש ממליצה לקנות. לחמאת הקקאו יש נקודת התכה ב- 34–38 מעלות צלזיוס, מה שמאפשר לשוקולד להיות מוצק בטמפרטורת החדר אבל נמס בקלות בפה.
- העוגיות טעימות בטירוף בלי קשר לקרמבו. הכנתי איתן גם את העוגיות האלה והאלה.
- אפשר להכין גם קרמבואים בגודל רגיל עם עוגיות בקוטר 5 ס"מ ואפשר גם עם עוגיות קנויות.
- אפשר להכין את הקרמבואים בשלבים, לא חייבים להכין הכל ביום אחד. אפשר להכין את העוגיות ולשמור במקפיא וביום אחר את הקרמבואים.
- הקרמבו נשמר במקפיא אפילו חודשיים יותר.
מצרכים להמון קרמבואים קטנים
לעוגיות חמאה קטנטנות
- 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1/4 כוס אבקת סוכר (30 גרם)
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 1.5 כוסות קמח עוגיות (210 גרם)
- 1 כפית אבקת אפייה (5 גרם)
- 2 כפות שמנת מתוקה (30 מ"ל)
לציפוי העוגיות
- 150 גרם שוקולד חלב/מריר
- 30 גרם חמאת קקאו/ כף שמן
לקרמבו
- 140 גרם חלבונים בטמפרטורת החדר (כ – 4 חלבונים)
- 230 גרם סוכר (1 כוס + 3 כפות)
- לטעם וניל: 1 כפית מחית וניל
- לטעם מוקה: 3 כפיות נס קפה
לציפוי הקרמבו
- 150 גרם שוקולד חלב/מריר
- 30 גרם חמאת קקאו/1 כף שמן
אופן הכנה
מכינים עוגיות חמאה: שמים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, אבקת הסוכר וסוכר וניל ומעבדים כמה דקות טובות עד לקבלת קרם חלק ואוורירי. מוסיפים שמנת מתוקה ומעבדים עוד דקה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים ממש חצי דקה ורק עד איחוד החומרים (עיבוד יתר יפגע במרקם הפריך של הבצק). מתקבל בצק גמיש ויציב שמוכן מייד לעבודה. ייתכן שבימים חמים או בקייץ יהיה צורך לקרר את הבצק חצי שעה במקרר. מחממים תנור על תכנית טורבו לחום של 160 מעלות. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. בעזרת קורצן קורצים עוגיות בקוטר 3 ס"מ ונעזרים במרית כדי להרים את העיגולים לתבנית אפייה. אם הבצק אחרי שקרצנו רך מידי, אפשר להקפיא את העוגיות 10 דקות ואז קל יותר להעביר למגש לאפייה. אופים את העוגיות 8-10 דקות, לצבע זהוב בהיר. מוציאים מהתנור, מקררים ומקפיאים לפני הציפוי.
מצפים את העוגיות: שמים שוקולד בקערית וממסים במיקרוגל בפולסים. מערבבים היטב, מוסיפים לשוקולד החמים חמאת קקאו /שמן ומערבבים עד שהכל נמס ואחיד. בעזרת מזלג טובלים כל עוגייה בשוקולד ומניחים על נייר אפייה להתייצבות. כשהשוקולד מתייצב אפשר לשמור בצנצנת אטומה או להחזיר למקפיא עד לשימוש.
מכינים מרנג לקרמבו: מניחים בקערת המיקסר את החלבונים והסוכר וטורפים קלות. מעבירים את הקערה לבישול על בן מארי – מניחים על האש סיר עם מים רותחים בעדינות ובתוך הסיר מניחים את קערת המיקסר כך שלא תיגע במים הרותחים אלא רק תקבל מהם חימום עדין. כל הזמן טורפים את הסוכר והחלבונים עד שכל הסוכר נמס לחלוטין ואין יותר גרגרי סוכר. פשוט טובלים שתי אצבעות נקיות בחלבונים ובודקים שאין יותר גרגרי סוכר. מעבירים לקערת המיקסר עם בלון הקצפה ומקציפים 10 דקות על מהירות גבוהה, עד שמתקבל קצף מבריק ומאוד יציב, מוסיפים כפית מחית וניל וממשיכים להקציף עוד דקה. מעבירים חצי מהכמות לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר 1 ס"מ. אל הקצף שנשאר בקערת המיקסר מוסיפים 3 כפיות נס קפה וממשיכים להקציף על מהירות נמוכה כל הזמן עד שמסיימים לזלף את הקרמבו וניל.
מזלפים את הקרמבו: מוציאים את העוגיות מהמקפיא ומניחים על תבנית שיכולה להיכנס למקפיא. מזלפים מהמרנג על כל העוגיות. מזלפים את הווניל וכשמסיימים עוברים לזלף טעם מוקה. מעבירים את הקרמבואים למקפיא להתייצבות מלאה, זה יכול לקחת לפחות שעתיים ואפילו יותר. רק כשהקרמבואים קפואים לחלוטין מצפים אותם בשוקולד.
מצפים את הקרמבו: שמים שוקולד בקערית וממסים במיקרוגל בפולסים. מערבבים היטב, מוסיפים לשוקולד החמים חמאת קקאו /שמן ומערבבים עד שהכל נמס ואחיד. אפשר לצפות בשתי דרכים. דרך ראשונה: מעבירים את השוקולד לכוס לא גדולה אבל כזו שתהיה מספיק עמוקה כדי לטבול את הקרמבו. מחזיקים את הקרמבו מהביסקוויט כשהוא הפוך וטובלים לשנייה בשוקולד ומוציאים, נפטרים מעודפי שוקולד ומניחים על נייר אפייה להתייצבות. דרך שנייה: בעזרת כפית מוזגים על הקרמבו שוקולד כך שהחלק העליון מצופה והחלק התחתון לא מצופה. שומרים את הקרמבואים במקפיא.