התלבטתי מאוד אם לכתוב את המתכון הזה. לא כי הן לא טעימות, להפך, אלה בין הקציצות הכי טעימות שתכינו ולא תוכלו להפסיק לנשנש אותן. אז מה הבעייה? שהן עשויות מלחם. אמנם אני מוסיפה המון ירק טרי אבל בכל זאת, זה לחם, פחמימה ריקה ולא מזינה. היום הכנתי שוב כי נשארה לי חלה שלמה משבת ואמרתי: למה לא? אפרסם, כי הן טעימות בטירוף ושכל אחד יחליט אם מתאים לו להכין או לא.
את הקציצות האלה טעמתי פעם ראשונה לפני המון המון שנים, כשחורצ'ק היה קטן ממש, בגן פרטי. הסייעת שהייתה גם חברה טובה, הייתה זו שמכינה את האוכל. יום אחד נכנסתי והיה ריח מטורף של טיגונים בגן. חזרתי רעבה מהעבודה לאסוף את חורצ'ק וישר כשנכנסתי קיבלתי קציצה חמה מהמחבת ליד. לא שאלתי שאלות וטעמתי. זו הייתה הקציצה הכי טעימה שאכלתי גם כי הייתי רעבה וגם כי היא באמת טעימה. שאלתי מה יש בקציצה ואורלי, הסייעת, התפוצצה מצחוק. לא הבנתי למה אבל כשאמרה לי ממה עשוייה הקציצה הבנתי מצויין. לחם!! הייתי בשוק שמלחם יכולה לצאת קציצה כזו טעימה ומאז בכל פעם שנשארה לי חלה משבת, היא הפכה לקציצות לחם ואין אחד שטועם ומצליח לנחש שזה לחם 🙂
קציצות לחם וירק מטוגנות
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להוסיף לקציצות כל סוג ירק שיש בבית, הכל מתאים וטעים.
- אפשר להוסיף לתערובת עוף או בשר טחונים.
מצרכים להמון קציצות
- חלה שלמה
- מים להשריית החלה
- 2 בצלים גדולים
- 1/3 כוס שמן זית
- חבילה פטרוזיליה
- 2 כוסות עלי סלרי
- 2 ביצים גדולות
- מלח לפי הטעם
- 1/2 כפית פלפל שחור
- לטיגון: 1.5 כוסות שמן
אופן הכנה
חותכים את הלחם לחתיכות ושמים בקערה. ממלאים את הקערה במים ומשאירים את הלחם בתוכו לספוג כשעה.
אחרי שעה סוחטים טוב טוב את הלחם ומעבירים לקערה אחרת.
קוצצים דק את הבצל ומטגנים אותו בשמן זית עד להזהבה יפה. מקררים מעט ומוסיפים לקערת הלחם.
קוצצים את הפטרוזיליה והסלרי ומוסיפים לקערה.
מוסיפים גם את הביצים, המלח והפלפל השחור ובעזרת הידיים מערבבים את הכל, ממש מועכים עם הידיים את כל התערובת.
מחממים שמן במחבת רחבה ובעזרת שתי כפות יוצרים קציצות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
הקציצות הכי טעימות אחרי הטיגון אבל טעימות לאורך כל היום וגם מהמקרר.
זה יכול לעבוד גם עם רוטב?
היי מיכל,כן
היי, במרכיבים רשום עלי סלרי, האם הכוונה רק לעלים ללא הגבעולים? תודה
עלים אבל את יכולה גם גבעול, רק לקצוץ ממש דק או אפילו לטחון
הכנתי מקודם… יצא טעים ממש… מה שהכי כיף זה שאצלינו לא אוכלים את הנשיקות של הלחם הפרוס אז זה פיתרון מעולה… הכנתי רק עם כוסברה ויצא מעולה .. הבצל מטוגן משדרג את הטעם ממש, תודה
מעולה כייף לשמוע
נראה מגרה! יעבוד גם באפייה בתנור?
יעבוד. הטעם והמרקם יהיו שונים
אפשרי להשתמש בלחם מחיטה מלאה עם גרעינים, של אי"ל- לחולי סוכרת? זה יצא טעים?
אפשר עם כל לחם