גרנולה מלוחה או בשמה המקורי ג'עלה, התערובת הבריאה של התימנים שאנחנו אימצנו והמצאנו לה את השם גרנולה מלוחה 🙂 זה מתאים לסלטים, עם יוגורט וסתם לנשנוש טעים
אפשר לקרוא לזה גרנולה מלוחה, אבל למען האמת התימנים מכינים את זה במקור וקוראים לזה ג'עלה שזה תערובת של כל מיני פיצוחים, שומשום ועוד דברים טובים ובריאים. אז אנחנו אימצנו וקראנו לזה גרנולה מלוחה. לא משנה איך נקרא לזה, מה שחשוב זה שזה טעים בטירוף ובריא. אני מתה על זה סתם ככה, פשוט מנשנשת מול הטלוויזיה וגם לא תאמינו איך זה משדרג את הסלטים. כל סלט שתכינו, תפזרו קצת גרנולה ושדרגתם בצורה קיצונית. אגב, גם עם יוגורט זה טעים בטירוף.
ברור שיש מזמןןן מתכון לגרנולה מתוקה
גרנולה מלוחה מושלמת לסלטים וסתם לנשנוש
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- אפשר להכין את הגרנולה עם איזה פיצוחים שאוהבים, להוסיף או להשמיט מהמתכון, אבל לשמור על יחס הכמויות.
- כנסו פה למתכון לגרנולה מתוקה.
- את הגרנולה אופים על חום נמוך יחסית כדי לייבש אותה ולהפוך אותה לקריספית ויחד עם זאת לא לשרוף אותה כי גרנולה שרופה זה לא טעים.
מצרכים לצנצנת גדולה
- 200 גרם שיבולת שועל שלמה (2 כוסות)
- 35 גרם שומשום (1/4 כוס)
- 55 גרם אגוזי פקאן (1/2 כוס)
- 45 גרם זרעי פשתן (1/4 כוס)
- 100 גרם שקדים (1/2 כוס)
- 40 גרם גרעיני חמנייה (1/4 כוס)
- 50 גרם קינואה (1/4 כוס)
- 45 גרם גרעיני דלעת (1/4 כוס)
- 50 גרם שמן (4 כפות)
- 10 גרם מלח ים אטלנטי ( 1 כפית)
- 50 גרם מים (1/4 כוס)
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים יחד, דואגים שהשמן והמים יעטפו את כל המצרכים.
מסדרים בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים כ – 25-35 דקות כשמידי פעם מערבבים ונזהרים שלא לשרוף את הפיצוחים.
כשמוכן, מוציאים מהתנור, מקררים ומעבירים לצנצנת אטומה.
הגרנולה נשמרת טרייה למשך כשבועיים. ניתן לשמור במקרר או במקפיא למשך חודשיים.