זיווה במילוי גבינות מלוחות ותרד מבצק מלאווח ביתי שאני מכינה. אפשר להכין עם מלאווח קנוי או בצק עלים. בכל מקרה זה יוצא טעים אבל עם המלאווח הביתי זה בהחלט הכי טעים שתכינו


בשנות ה-80 וה-90 נולדה הזיווה. הייתה בזמנו רשת מסעדות של מאכלים תימניים שנקראה נרגילה ואחת המלצריות שהייתה גם בת הזוג של הבעלים המציאה את המאפה הזה שבמקור הוא בצורת פרסה ומבצק עלים שזה די מזכיר את המלאווח ומאז כולנו מכינים ואוכלים זיווה, אז לפחות שנדע מה המקור למאפה ולשם של המאפה.
אני הכנתי זיווה מהבצק מלאווח שלי שהוא מושלם בעיני, מילאתי בגבינות טובות שהיו לי בבית ותרד כי אני ממש אוהבת. משמנים משטח עבודה, מניחים מלאווח אחד ומשמנים אותו קלות, מרדדים לעלה גדול ודק יותר, ממלאים, מורחים ביצה ושומשום ואופים עד להזהבה יפה. זהו! זה טעים בטירוף



זיווה – מאפה גבינות ותרד מבצק מלאווח ביתי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין את הזיווה עם מלאווח קנוי או בצק עלים אבל ממש ממליצה להכין מלאווח בבית כי זה עולם אחר לחלוטין של טעמים.
- אפשר להכין עם איזב גבינות שיש בבית. אפשר עם תרד או בלי.
- היכנסו פה למתכון של מלאווח ביתי.
מצרכים ל- 2 יחידות מלאווח
- 2 יחידות מלאווח
- 2 כפות גדושות גבינה לבנה 5%
- 50 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 70 גרם מוצרלה מגוררת
- 50 גרם פטה כבשים מפוררת
- 1 כף שמן זית
- מלח לפי הטעם
- קורט פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
- 100 גרם בייבי תרד קצוץ
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מערבבים יחד את כל חומרי המלית. משמנים מעט משטח עבודה בשמן זית, מניחים את המלאווח ומשמנים גם אותו קלות. מרדדים לעלה גדול כמה שניתן (לא דק מידי). מניחים חצי מכמות המלית באחד הקצוות, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את שני הבצקים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים ביצה ומפזרים שומשום. אופים 30-40 דקות או עד שהמאפים זהובים ונראים מוכנים. מגישים עם עגבניות טריות מרוסקות ומתובלות, ביצה קשה, שמנת חמוצה, אבוקדו ועוד.
בתאבון!