לחמניות גבינה וזיתים שמכינים ב – 5 דקות, אופים ב – 30 דקות ומחסלים בדקה. הכי קל ופשוט להכנה וכל כך טעים כארוחת ערב או סתם כנשנוש
מכירים את זה שאתם פוגשים מישהו ויש כימיה מטורפת ואתם מרגישים כאילו שאתם מכירים 30 שנה? אז ככה בדיוק קרה לי עם שמרית הילל המהממת והיפה שאתם בטוח מכירים מאחת מתכניות הטלוויזיה – MKR, זמן מיסטיקה וממש עכשיו בכל יום שישי בשעה 12:00 בצהריים בערוץ 13 היא מככבת בתכנית האוכל "מתכונים לחיים עם ללי ושמרית".
זה התחיל בהתכתבות באינסטגרם וזה הזמן להודות למארק צוקרברג שמנגיש לנו את הרשתות החברתיות שבלעדיהן ספק אם הייתי מכירה את רוב האנשים שאני בקשר יומיומי איתם היום. אזזז נוצר בין שמרית לביני קשר באינסטגרם שעבר לשיחת טלפון שהובילה למפגש של כמה שעות טובות שחלפו להן מהר מידי ונותרנו עם חשק עז לעוד. באופן מוזר ומפתיע (או שלא) היה לנו חיבור מיידי, מיסטי משהו, הרגשתי שאנחנו מכירות ושזה המשך של קשר ישן ולא קשר חדש (אני אגב, מאמינה מאוד בגלגול נשמות אז אין לדעת באיזה גלגול הכרנו :))
שמרית הגיעה עם הספר החדש שלה ואגב, יש לה 5 ספרים שהיא כבר כתבה. הספר החדש נקרא "המתכון המנצח" אבל זה ממש לא רק ספר מתכונים. מה שמיוחד בספר וזו גם הסיבה שהתחברתי אליו, זה שהוא משלב מתכונים קלים ומשובחים לצד עצות וטיפים לחיים. שמרית היא גם יועצת זוגית וקואצ'רית ובעיני השילוב של אוכל וטיפים לחיים זה שילוב מנצח. בקרוב מאוד היא תעלה עם אתר חדש וסרטונים של מתכונים ושיחות על החיים ונחשו מי יהיה שם באחד הסרטונים??
אבל באנו לדבר על אוכל וגם הכנתי את לחמניות הגבינה וזיתים המהירות שלי, ממש תוך כדי שאנחנו מקשקשות לנו על החיים. 5 דקות לוקח להכין את הטעימות האלה, בלי הרבה התעסקויות, פשוט שמים הכל בקערה, מערבבים ושולחים לתנור לאפייה של 1/2 שעה ואפילו לא מחכים שיתקררו לחלוטין לפני שמתנפלים עליהן 🙂
אני מכינה אותן, שמה בקערה גדולה על השייש ולאט לאט הקערה מתרוקנת לה
לחמניות גבינה וזיתים מהירות הכנה
לפני שמתחילים
- המצרכים נמדדו בכוסות מדידה אוניברסליים.
- את הלחמניות האלה אני מכינה עם גבינת שמנת שאני מכינה בבית. כמובן שאפשר לקנות כל גבינת שמנת שאתם אוהבים ואפשר אפילו להכין עם קוטג' או גבינה לבנה 5%, רק לקחת בחשבון שהטעם פחות עשיר.
- אפשר לגוון עם סוגי הגבינות ולהכין עם איזה גבינה שיש לכם בבית, רק לשמור על היחס של החומרים.
- למתכון לגבינת שמנת ביתית כנסו פה.
- אפשר להכין את הלחמניות עם כל תוספת שאוהבים כגון: קוביות בטטה מבושלות, בצל ירוק, חצילים, כרובית מבושלת, ברוקולי מבושל, תירס וכו'.
- מהמתכון הזה יוצאות כ – 30 לחמניות ביס קטנטנות שאני אופה בתבנית מאפינס. אפשר לחלק את התערובת לכמה קעריות ולשלב בכל קערית תוספת שונה. כך יוצא שהכנתם כמה סוגים של מאפים בטעמים שונים.
- אפשר לאפות בתבנית מאפינס בגודל רגיל, אבל אז זמן האפייה יתארך מעט.
- אפשר להקפיא אחרי האפייה ולהפשיר כשרוצים לאכול.
מצרכים ל – 30 לחמניות קטנטנות
- 1.5 כוסות גבינת שמנת (מתכון לגבינת שמנת ביתית יש פה)
- 1 כוס גדושה זיתים ירוקים/שחורים
- 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 100 גרם גבינת פטה מפוררת גס (אפשר גם בולגרית במקום פטה)
- 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 100 גרם חמאה מומסת
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח (אם שמים גבינות מלוחות מפחיתים מהמלח)
- 1.5 כוסות קמח רגיל
- 1 כפית אבקת אפייה
אופן הכנה
- מחממים תנור אפייה לחום של 170 מעלות.
- שמים את כל החומרים יחד בקערה מלבד הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים ממש כמה שניות, רק עד שהתערובת אחידה (ערבוב יתר יפגע במרקם הסופי של הלחמניות).
- משמנים היטב את השקעים בתבנית האפייה (אפשר לשים בתבנית מנג'טים בגודל שמתאים לתבנית).
- אופים 25-30 דקות עד שהלחמניות זהובות וקפיציות למגע.
- מוציאים מהתנור, מקררים 5 דקות ומחלצים מהתבנית.
האם אני שמנ כוס וחצי של קוטג׳? בימקום השמנת.
תודה
בתאל
היי בת אל, אפשר
את יכולה להגיד בבקשה כמה שוקלות כוס וחצי גבינת שמנת?
מתנצלת לא שקלתי
ממעולה. אין מילים
תודהה רבה שולמית
היי, הכוונה לשמנת חמוצה ? או שמנת טבעי אחוזים גבוהים ?
הכוונה במתכון לגבינת שמנת עם אחוזים גבוהים