טוב זה אחד הדברים הכי טעימיםםם שהכנתי לאחרונה. היחס בין קלות ההכנה לבין התוצאה שמתקבלת זה מטורף. אי אפשר להפסיק לאכול. אז תכינו את פירות העונה, מחבת ברזל כבדה ותתכוננו להתמכר
לא ברור לי למה הפנקייק הזה קיבל את השם דאץ' בייבי שזה בעצם תינוק הולנדי, כשבעצם זה פנקייק גרמני? מה שבטוח זה אחד הדברים הטעימים שהכנתי. קריספי בקצוות, רך ונימוח במרכז, מרקם של סופלה ענני ואוורירי, אבל למה לי לתאר לכם, לכו להכין! זה קל להכנה וזה טעים בטירוף. תכינו את פירות העונה ואני הכנתי גם רוטב שמנת חמוצה עם אבקת סוכר ווניל. אפשר להגיש את זה עם כל רוטב שעולה על דעתכם ותכלס זה טעים גם רק עם אבקת סוכר או מייפל.
להכנת המתכון הזה חייבים מחבת ברזל כבדה שיכולה לאגור חום ממש גבוה. מכינים את הבלילה לפחות שעה מראש ושומרים במקרר. את המחבת מחממים בתנור עד שהיא לוהטת, ממסים בה חמאה ורק אז מוזגים את הבלילה למחבת. הפנקייק תופח בתנור וכשמוציאים אותו הוא צונח ונוצרת מעין קערה שבתוכה שמים את הפירות. הפנקייק יציב מאוד וניתן לפרוס אותו לפרוסות יפות ולהגיש. אפשר להגיש עם סירופ מייפל, שמנת חמוצה, גלידה או כל סירופ אחר שאוהבים.
פנקייק גרמני – דאץ' בייבי
היכנסו כאן לאינסטגרם שלי לצפייה בתהליך ההכנה
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם
- יש לי גם קבוצה בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- להכנת המתכון הזה חייב מחבת ברזל יצוקה. אני הכנתי עם המחבת יציקת ברזל החדשה של מגנוס. המחבת בהנחה שווה בהזנת קוד קופון: yehudit.
- מכינים את הבלילה מראש ושומרים במקרר. הבדלי הטמפרטורה בין הבלילה הקרה והמחבת הלוהטת זה מה שבין היתר גורם לפנקייק לתפוח בתנור.
- אפשר להגיש את הפנקייק עם כל רוטב שאוהבים, עם פירות, עם גלידה וכו'.
מצרכים לפנקייק במחבת ברזל יצוק בקוטר 26 ס"מ
- 2 ו – 1/4 כוסות חלב (540 מ"ל)
- 4 ביצים גדולות
- 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
- 1/4 כפית מלח (1.25 גרם)
- 1 כפית מחית וניל
- 1 כוס קמח (140 גרם)
- 50 גרם חמאה מומסת
לטיגון
- 50 גרם חמאה
להגשה
- אבקת סוכר
- פירות העונה
- שמנת חמוצה מעורבבת עם אבקת סוכר ומחית וניל
- סירופ מייפל
- סירופ שוקולד
- גלידה
- רוטב פירות יער
אופן הכנה
מכינים את הבלילה ומטגנים: שמים בבלנדר את כל חומרי הבלילה למעט הקמח והחמאה ומערבלים כמה דקות. מוסיפים קמח ו – 50 גרם חמאה מומסת וממשיכים לערבל עוד 2 דקות לבלילה חלקה. מעבירים את הבלילה למקרר לפחות לשעה. שמים את המחבת בתנור ומחממים אותו לחום של 250 מעלות למשך מינימום חצי שעה או עד שהמחבת לוהטת. פותחים את התנור, שמים במחבת את 50 גרם החמאה שהשארנו לטיגון וסוגרים לכמה שניות עד שהחמאה נמסה. פותחים את התנור ומוזגים את הבלילה למחבת. מנמיכים את החום ל – 200 מעלות ואופים כ – 1/2 שעה או עד שהפנקייק תופח מאוד, מזהיב בקצוות ונראה יציב ומוכן. כשהפנקייק מוכן מוציאים מהתנור, לאט לאט החלק הפנימי צונח ונוצרת מעין צורת קערה. מפדרים באבקת סוכר, מניחים פירות שאוהבים ומפדרים גם אותם באבקת סוכר כי זה מהמם:). פורסים למשולשים כמו שפורסים עוגה ומזלפים סירופ או שמנת חמוצה שערבבנו עם אבקת סוכר ומחית וניל.
בתאבון!.
במתכון רשום 2+רבע כוסות חלב. הדיון מעלה אינו מובן. כמה חלב?
מה לא ברור? כתובה הכמות גם בכוסות וגם בגרמים
כן. בכוס מדידה יש 240 מ"ל
זה גם מה שאני יודע ולכן שאלתי. אם כך, אז מדובר על כוס ורבע ולא שתי כוסות ורבע ולכן כדאי לתקן למעלה.
אוי סליחה.
התבלבלתי עם המשקל של הקמח. תודה ענקית על העירנות. תוקן
המתכון תוקן או לא… בעסה עכשיו הכנתי ונראה לי שעם טעות
איזה טעות?? המתכון בסדר גמור
תודה. לכן, אם הבנתי נכון, במתכון צריך לרשום כוס ורבע ולא 2 ורבע כוסות.
צודק!תוקן
נראה אימאל'ה!
תמצית וניל תהרוס את המרקם של הבלילה?
לא תהרוס אבל אם זו לא תמצית איכותית זה יהיה פחות טעים
האם אפשר במחבת אמייל? אין לי מחבת יצוקה
אשמח לתחליף…
תודה
את יכולה לנסות