הצד הבריא של הקרקרים – קרקרים ביתיים מתובלים מקמח כוסמין. קלים מאוד להכנה ואל תתפלאו אם תמצאו את עצמכם מכינים אותם שוב ושוב. סכנת התמכרות לפניכם
אני לא יודעת מה אתם יותר- אנשים של מלוח או אנשים של מתוק. אני בוודאות אדם של מתוק שחייבת מייד אחר כך משהו מלוח וחוזר חלילה 🙂 מזדהים?? אז בבית יהיו תמיד מאפים וקינוחים מתוקים, אבל תמיד תמיד תהיה צנצנת של מלוחים. פעם זה יהיה עוגיות בייגלה מלוחות ופעם קרקרים עם פיצוחים או קרקרים עם גבינת קממבר, או עוגיות קשקשבל ופרמזן ממכרות.
יש לי בבלוג כבר מתכון שווה במיוחד וקל קל להכנה של קרקרים שאני משלבת בהם שומשום ופיצוחים. הפעם הלכתי על הצד הבריא והפיקנטי והכנתי קרקרים מתובלים מקמח כוסמין שנחשב לקמח בריא יותר. יצאו קרקרים טעימים בטירוף וכל כך קלים להכנה, תוך שעה, כולל זמן האפייה תהיה לכם צנצנת מלאה בקרקרים ביתיים ממכרים.
מתחילים בהכנה של בצק שמורכב מחומרים שיש לכל אחד בבית. אם מעדיפים קמח רגיל במקום כוסמין, אין בעייה, זה ביחס של אחד לאחד. שמתי בבצק קצת צ'ילי גרוס וכך הבצק יוצא מנוקד בנקודות אדומות מהממות
מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעלה דק, בעובי של כרבע מ"מ וחותכים למשולשים או מרובעים, מה שבא לכם, מניחים עשבי תיבול שאוהבים, במקרה שלי שמתי טימין על כל משולש ועוברים בעדינות עם המערוך על נייר האפייה כדי להדק את הירק
מעבירים בעדינות עם הנייר לתבנית אפייה ואופים 12-15 דקות. לפעמים הקרקרים שבקצוות נאפים ראשונים, אז כדי שלא יישרפו מוציאים אותם וממשיכים לאפות את השאר
את הקרקרים האלה הגשתי עם גבינה בולגרית חלפיניו של פיראוס, גבינה חדשה למריחה 5% , טעימה מאוד והשתלבה לי מעולה עם הקרקרים הפיקנטיים. אל דאגה, הגבינה רק מרמזת על חריפות, היא לא ממש חריפה
בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
קרקרים ביתיים פיקנטיים מקמח כוסמין
לפני שמתחילים
- שמתי תבלינים שאני אוהבת, תרגישו חופשיים לשים איזה תבלינים שאתם אוהבים. אפשר לשים כמון, כורכום,זרעי שומר, זרעי פשתן וכו'.
- אפשר לשים כל עשב תיבול אחר שאוהבים. אני אוהבת טימין וגם הוא מצטלם מהמם 🙂
- טריק לרידוד בצק בין שני ניירות אפייה: כשיש בצקים שאני רוצה לרדד בין שני ניירות אפייה כמו המתכון הזה למשל וגם בצקים לטארטים וקישים אני משמנת את משטח העבודה ו”מדביקה” אליו את נייר האפייה, מניחה את הבצק ומעליו עוד נייר אפייה. הנייר לא זז ואפשר לרדד את הבצק לעלה דק מאוד בלי תזוזות מיותרות.
מצרכים להמון קרקרים
- 3 כוסות קמח כוסמין
- 1/4 כוס שומשום
- 1 כפית גדושה מלח
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 כוס מים מהברז
תבלינים (ניתן לשינוי על פי הטעם האישי)
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כפית צ'ילי גרוס מתוק
- 1/4 כפית צ'ילי חריף (לא חובה אם לא אוהבים חריף)
- טימין טרי
- לפיזור: מלח ים אטלנטי
להגשה
- גבינה בולגרית חלפיניו של פיראוס
- עגבניות שרי חצויות
- טימין
- מלח ים אטלנטי
אופן הכנה
מכינים בצק: שמים את כל חומרי הבצק בקערה ומערבבים לבצק רך ושמנוני מעט. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
מרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה לעלה דק וחותכים למשולשים די גדולים. על כל משולש מניחים טימין ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מניחים חזרה את נייר האפייה מעל הבצק ומהדקים את הטימין והמלח. מחדשים את חיתוך המשולשים לפי הצורך. מעבירים בזהירות עם נייר האפייה לתבנית.
אופים: אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות 12-15 דקות, עד לקבלת צבע זהוב עדין. יש לשים לב לא לשרוף את הקרקרים כי אז הם לא טעימים. לעיתים התנור לא אופה בצורה שווה והקרקרים שבקצוות נאפים ראשונים. יש להוציא את אלה שנאפו מהתנור ולהמשיך לאפות את השאר.
מגישים עם גבינה בולגרית למריחה עם חלפיניו, עגבניות שרי, מלח ים אטלנטי וטימין – ביס מושלם!
הפוסט נכתב בשיתוף פיראוס
ממש טעים, נהנת להכין כל פעם מחדש..
תודה:)
איזה כייף תודהה
צריך לערבב במיקסר?
ידנית. אין צורך במיקסר
האם מתאים לקמח כוסמין מלא או שצריך לשנות את המתכון
היי אוסנת. לא ניסית עם קמח מלא. אם את מנסה תעדכני
עשיתי. יצא להיט. כל הכבוד על המתכון. !!!!
מהמםםם אוסנת. כייף לשמוע
איך מרדדים לרבע מ"מ ?
היי קוקה,
מרדדים די דק כמו קרקרים
נראה מתכון מושלם!חייבת לנסות.
האם ניתן להשתמש בקמח מלא או קמח שיפון?
אחד הטעימים. לא ניסיתי אבל תכיני אמור להיות טוב. מקסימום אולי קצת שינוי בכמות המים כי הקמחים המלאים דחוסים יותר
איזה קרקרים מטריפים יאלופה חייבת להכין אותם ?❤