שקשופיצה טעימה בטירוף כי למה לבחור בשקשוקה או בפיצה כשאפשר לשלב ביניהם. מכינים בקלות לארוחת ערב או כשמתחשק לנו ארוחה זריזה וטעימה בטירוף
אם הייתם צריכים לבחור לארוחה בין שקשוקה לפיצה מה הייתם בוחרים?? אני לא בטוחה מה היו בוחרים אצלי בבית כי אנחנו מתים על שניהם בצורה שווה. מי שעוקב אחרי באינסטגרם יודע שכמעט כל שבוע תהיה אצלנו שקשוקה חריפה טעימה אש וכל מוצ"ש פיצה שווה שמכין נוביק שלי. במהלך השבוע כמעט ואין לי זמן לבשל אבל לאכול צריך. אז גם לי, למרות שאני מכינה על בסיס קבוע בצקים, יהיו תמיד בצקים מוכנים במקרר (כן, במקרר) מוכנים להכנת ארוחות מהירות וטעימות. בכלל, היום יש בצקים מוכנים מעולים ואם לא הייתי נהנית מעצם הכנת הבצקים, הייתי מכינה רק איתם את המאפים.
את הבצקים של "שמרית" אני מניחה שרובכם מכירים ואם לא אז הגיע הזמן. "שמרית" יצאו בסדרה של בצקים מצוננים מעולים, מוכנים לעבודה ללא צורך בהפשרה. (כנסו פה למתכון תפוחיות מעולה שהכנתי עם בצק העלים שלהם). ואיך זה קשור לשקשוקה? או, טוב ששאלתם 🙂 שקשוקה פיקנטית או חריפה בשילוב של בצק זה אחד הדברים הכי טעימים בעולם ואני החלטתי לשלב בין בצק הפיצה המוכן של "שמרית" לבין השקשוקה שלי שהיא מושלמת ויצאה שקשופיצה טעימה בטירוף בכלום זמן וכלום עבודה. כל מה שצריך זה להכין רוטב שקשוקה טעים, לקנות בצק לפיצה ולשלב בין השניים. מהבצק הכנתי מעין קערה שלתוכה מזגתי רוטב וביצים. את כל הכבודה אפיתי בתנור ויצא אחד המאפים הטעימים שהכנתי.
מתחילים מהכנת רוטב השקשוקה ומקררים אותו. מטגנים בצל גדול עד להזהבה
מוסיפים קוביות גמבה קצוצות דק ומטגנים כמה דקות על להבה נמוכה עד שהם מתכווצים
מוסיפים קוביות עגבניות אדומות ורכות ומבשלים עד שהן מבושלות היטב ומאבדות נפח
מכבים את הגז, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומקררים היטב לפני שממשיכים
עוברים לבצק הפיצה ומכינים אותו לאפייה: ל"שמרית" יש סדרה שלמה של בצקים מצוננים, כלומר הם לא קפואים אלא נמצאים במקרר ומוכנים לשימוש מיידי. הכנתי לכם סרטון הדגמה לאיך מכינים את קערית הבצק שלתוכה הכנסתי את הרוטב והביצים. למעשה שמתי אצבעות מוצרלה בקצוות וסגרתי עליהן עם הבצק, מה שיצר מעין קערה שלתוכה הכנסתי את רוטב השקשוקה והביצים. מתחת לרוטב שמתי פרוסות מוצרלה. את כל הכבודה אפיתי כמה דקות, הוצאתי, שברתי לתוך הרוטב ביצים ואפיתי עוד כמה דקות עד שהביצים הפכו רכות.
טעים בטירוף!!
תראו איזה ביצה מושלמת
שקשוקה ופיצה = שקשופיצה 🙂
לפני שמתחילים
- הבצק הוא בצק מוכן של שמרית שמיועד להכנת פיצה. הבצק מצונן ולא קפוא, מה שאומר שהוא נמצא במקררים בסופרים.
- את רוטב השקשוקה אפשר להכין כמה ימים מראש ולשמור במקרר. אפשר גם להכין כמות גדולה ולהקפיא במנות ואז לפני שרוצים להכין את הפיצה מפשירים ומשתמשים.
- הפעם לא הוספתי חריף לשקשוקה, אבל כן ניתן להכין אותה חריפה כמו פה.
- במידה ואין לכם בעייה עם רוטב שקשוקה מוכן, תקנו ותקצרו את התהליך עוד יותר. כמובן שאין תחליף לרוטב שמכינים בבית.
- בקצוות הבצק שמתי אצבעות מוצרלה, קיפלתי ויצרתי מהבצק מעין צלחת שלתוכה שמתי את הרוטב והביצים. אפשר לוותר על זה או לחילופין לגלגל פרוסות מוצרלה לגליל ולהניח במקום האצבעות.
- אני מתבלת את הרוטב בשמן פפריקה. אני משתמשת בשמן הזה לתיבול כל התבשילים שלי שיש בהם פפריקה. שמן פפריקה מכינים כך: שמים פפריקה מתוקה בצנצנת, שמים שמן ומערבבים עם הפפריקה. אחרי ערבוב גובה השמן צריך להיות כ – 2 ס"מ מעל לגובה הפפריקה. אחרי 24 שעות זה מוכן לשימוש. הפפריקה שוקעת והשמן צף למעלה והוא מלא בטעמים של הפפריקה רק בלי הגרגרים שלה. כל פעם שהשמן נגמר ממלאים עוד שמן ומערבבים. כך שומרים על הפפריקה בשמן אפילו שנה ויותר.
מצרכים ל – 3 מנות
- 1 חבילת בצק לפיצה של שמרית (נמצא בסופר במקררים)
- 6 אצבעות מוצרלה
- 6 פרוסות מוצרלה
- 1 בצל ענק קצוץ לקוביות קטנטנות
- 3-4 שיני שום פרוסות דק
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 גמבה אדומה קצוצה לקוביות קטנטנות
- 3 עגבניות אדומות רכות קצוצות לקוביות
- מלח
- 1/3 כפית פלפל שחור
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- להגשה: 3 ביצים.
- למריחה על הבצק האפוי: 1/4 כוס שמן זית + עירית בצל/שום קצוצה
אופן הכנה
רוטב שקשוקה: מחממים שמן זית על מחבת, מנמיכים להבה לנמוכה ומטגנים את קוביות הבצק ופרוסות השום עד להזהבה. בזמן הטיגון מכסים את המחבת. מוסיפים למחבת קוביות גמבה ומטגנים כמה דקות טובות עד שהיא מאבדת נפח ומתכווצת. מידי פעם מערבבים כדי שהבצל לא ייחרך. מוסיפים למחבת קוביות עגבנייה וממשיכים לטגן. מתבלים בשמן פפריקה, מלח ופלפל שחור וממשיכים לבשל את הרוטב עד שהוא מסמיך וטעים. מקררים לחלוטין לפני שמוזגים את הרוטב על הבצק.
הכנת הבצק לאפייה: מחממים את התנור לחום של 200 מעלות. פותחים את הבצק המוכן ומניחים על נייר אפייה. מניחים בקצוות הבצק אצבעות מוצרלה – בקצוות הרחבים יותר שמים שתי אצבעות בכל צד ובקצוות הצרים יותר שמים אצבע אחת בכל צד (יש סרטון הדגמה). מניחים על בסיס הבצק פרוסות מוצרלה. מוזגים על פרוסות המוצרלה את רוטב השקשוקה שהתקרר. אופים 10-12 דקות עד שהבצק מתחיל להזהיב בקצוות. מוציאים מהתנור, בעזרת כף יוצרים גומה ברוטב השקשוקה ולתוכה שוברים ביצים כמספר הסועדים (אני שמתי 3 ביצים). מחזירים לתנור ואופים עוד כ – 10-12 דקות לביצה רכה. אם אוהבים ביצים עשויות יותר – משאירים עוד 2-3 דקות. בכל מקרה רצוי לא לזוז מהתנור בשלב הזה כדי לא לפספס את מידת העשייה הרצוייה של הביצים כי אין יותר מעצבן מביצים עשויות מידי של שקשוקה. מוציאים מהתנור וכשהבצק עדיין חם מורחים על קצוות הבצק שמן זית ועירית קצוצה.מגישים מייד כשהבצק עדיין חם. המוצרלה שבקצוות נמסה והיא הכי טעימה כשהיא חמה.
הכל טעים טעים והתמונות מדברות בעד עצמן
תודה רבה ♥