תנו לי מחבת של שקשוקה עם לחם טרי ואני מסודרת. אני אוהבת שקשוקה גם בגרסה הקלאסית שלה וגם עם תוספות מעניינות והפעם חצילים
תנו לי מחבת שקשוקה עם לחם טרי ואני מסודרת ולא צריכה כלום חוץ מזה. כמובן שהיא חייבת להיות פיקנטית ואפילו חריפה כי זה כל הטעם. שקשוקה קלאסית זה ברור שאני אוהבת והיא הבסיס לכל שאר השקשוקות המעניינות. הפעם שילבתי בשקשוקה חצילים שטיגנתי על מחבת עם מעט מאוד שמן זית ושילבתי ברוטב של השקשוקה. היה לי את הלחם הביתי שלי במקפיא אז בכלל הסתדרנו. זה יצא מושלם!
שקשוקה פיקנטית עם חצילים
היכנסו פה לאינסטגרם שלי לצפייה בשלבי הכנת המתכון
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר לעשות את השקשוקה בלי פלפל חריף אם לא אוהבים.
- הכי שווה לאכול עם לחם ביתי טרי וקריספי.המתכון ללחם ביתי קל להכנה פה.
מצרכים
- 1 חציל בלאדי גדול
- מלח גס להשריית החציל
- 1/4 כוס שמן זית לטיגון החצילים
- 1/3 כוס שמן זית להכנת השקשוקה
- 2 פלפלים אדומים מתוקים
- 1 פלפל ירוק חריף
- 1 בצל גדול
- 5 שיני שום
- 1 פחית עגבניות מרוסקות (400 גרם של Mutti)
- 100 גרם רכז עגבניות
- 1-2 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כוס מים רותחים
- 6 ביצים
אופן הכנה
מכינים את החצילים: פורסים את החציל לפרוסות בעובי של 1 ס"מ. מניחים במסננת ומפזרים מעט מלח על כל פרוסה. מניחים למשך שעה לפחות להגרת הנוזלים. לא שוטפים את החצילים. מנגבים אותם במגבת ומטגנים. מחממים 1/4 כוס שמן זית במחבת ומטגנים על להבה נמוכה את החצילים עד להזהבה. אם חסר שמן מוסיפים. אפשר לעשות את התהליך הזה גם בתנור.
מכינים את השקשוקה: טוחנים במעבד מזון את הפלפלים האדומים, הפלפל החריף, הבצל והשום לקוביות קטנטנות. מחממים 1/3 כוס שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את הירקות הטחונים, מערבבים, סוגרים את המחבת עם מכסה ומטגנים אותם על להבה נמוכה מאוד כשמידי פעם מערבבים עד שהם מאבדים את הנפח וממש נצרבים טוב. זה לוקח קצת זמן אבל זה כל הטעם אז לא למהר ולתת להם זמן טיגון. רק כשהירקות צרובים היטב מוסיפים עגבניות מרוסקות ורכז עגבניות, מלח ופלפל שחור ומערבבים. סוגרים את המחבת ומבשלים על להבה נמוכה 10-15 דקות. מוסיפים מים רותחים וחצילים מטוגנים ומערבבים, מבשלים עוד 10-15 דקות, טועמים ומתקנים תיבול. כשהרוטב מוכן וטעים מוסיפים את הביצים, מכסים את המחבת, מנמיכים להבה ומבשלים עוד כמה דקות למידת העשייה שאתם אוהבים את הביצים. תכינו לחם טרי ותתענגו.
בתאבון!
נשמע מעולה אבל אפשר את הירקות הגמבה והפלפל לחתוך לרצועות ולא לטחון
לדעתי פחות מתאים אבל בוודאי שכן