תפוחי אדמה בתנור עם שום קונפי ופטה כבשים. קחו את תפוחי האדמה שגם ככה טעימים בטירוף, אלו המעוכים, תמרחו אותם בשום קונפי ומעל תפזרו גבינת פטה כבשים….מטורף!
אין יום שישי בצהריים שאני לא מכינה תפוחי אדמה בתנור ובחודשים האחרונים, נוביק, שהוא החובב הכי גדול בבית לתפוחי אדמה בתנור, מעדיף את אלו המעוכים. לנוביק יש טקס של הכנת כריך שישי עם שניצל, חצילים מטוגנים קריספיים במיוחד ורטבים מיוחדים שאנחנו קונים במיוחד לכריך הזה. שישי אחד הוא הכין לי את הכריך והתעלפתי כמה היה טעים.
תפוחי אדמה מעוכים בתנור נוביק חייב ליד הכריך ותמיד נשארים לי תפוחי אדמה מבושלים מיותרים שאני שומרת במקרר ומכינה בתנור שוב בשבת. אז מרחתי בשום קונפי ועשבי, שמתי עלי אורגנו טריים מהגינה, הכנסתי לתנור ומייד כשהוצאתי פוררתי מלמעלה גבינת פטה כבשים מעולה. זהו! זה טעים בטירוף.
תפוחי אדמה בתנור עם שום קונפי ופטה כבשים
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- מומלץ להכין את תפוחי האדמה האלה עם תפוחי אדמה של "דוד משה". הם הכי טעימים בעיני אבל כל סוג יתאים.
- אפשר לבשל את תפוחי האדמה מראש ולשמור במקרר אפילו כמה ימים, זה יוצא מעולה גם כך.
- אני מכינה שום קונפי אחת לחודש כי זה מתחסל בצ'יק וזה משמש אותנו למלא תבשילים (כנסו לראות איך אני מכינה כרוב ממולא עם שום קונפי) וגם לנשנוש.
מתכון לכמות של 8 תפוחי אדמה – כמובן שאפשר להכין כל כמות שרוצים
לשום קונפי – מצרכים לצנצנת בינונית
- 6-7 ראשי שום
- שמן זית איכותי בכמות שתכסה את כל שיני השום
- קורט מלח ים אטלנטי
- טימין טרי
- מרווה טרייה
לתפוחי אדמה בשום קונפי
- 8 תפוחי אדמה שטופים היטב
- שום קונפי (כמויות בהתאם לכמה שתמרחו על תפוחי האדמה)
- מלח ים אטלנטי
- אורגנו טרי (אפשר טימין או כל עשבי תיבול שאוהבים)
- לפיזור אחרי האפייה: גבינת פטה כבשים (או גבינה קשה אחרת שאוהבים)
אופן הכנה
מכינים שום קונפי: קולפים את שיני השום ומניחים בסיר שטוח שיכיל את כל השיניים ושיכול להיכנס לתנור. למזוג שמן זית עד כדי כיסוי שיני השום. לפזר מעט מלח ולהניח בתוך השמן את עשבי התיבול. לחמם תנור לחום של 150 מעלות ולהניח את הסיר במרכז התנור על רשת. אין צורך לכסות את הסיר. אחרי 40 דקות להפוך ממש בעדינות את שיני השום ולהמשיך לאפות עוד 40-50 דקות, עד ששיני השום מתרככות ומקבלות צבע זהוב עדין מאוד. מוציאים מהתנור, מקררים מעט ומעבירים לצנצנת מעוקרת. שומרים במקרר, השום נשמר במקרר כמה חודשים.
מכינים תפוחי אדמה בשום קונפי: מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מבשלים את תפוחי האדמה כ -20-30 דקות, עד שהם 90% רכים (זמן הבישול תלוי בגודל תפוחי האדמה), מסננים את המים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. בעזרת כוס מועכים את תפוחי האדמה.
שמים בקערית כמה שיני שום קונפי עם השמן שלו ומועכים את שיני השום עם מזלג. בעזרת מברשת מורחים את כל תפוחי האדמה בשמן ובשום הקונפי. מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו טריים.
אופים כשעה או עד שתפוחי האדמה מקבלים צבע זהוב יפה. מוציאים מהתנור ומורחים שוב בשום קונפי. מחזירים לתנור לעוד 10-15 דקות.
מעבירים לצלחת הגשה (אם אפינו בכלי שמתאים להגשה – משאירים אותם בכלי) מפזרים גבינת פטה כבשים על תפוחי האדמה ומגישים מייד.
אז אחרי שהכנתי את שום הקונפי המושלם שלך הכנתי את המתכון הזה, וכמובן שיצא מושלם וחוסל בן רגע!!
תודהה על הפרגונים והעדכונים לימור ♥ ♥