אחת המנות היותר טעימות שהכנתי. היא לא מצטלמת יפה אבל מבטיחה שהיא טעימה במיוחד. במקום להכין עם תפוחי אדמה שלמים או חצויים שרק החלק העליון שלהם מקבל את הרוטב, פה תפוחי האדמה עטופים כולם ברוטב שמנת הטעים וכל ביס עסיסי ומושלם


אנחנו מתים על תפוחי אדמה מוקרמים ברוטב שמנת. אממה, כשמכינים עם תפוח אדמה שלם רק החלק החיצוני שלו עטוף ברוטב והשאר רק בטעם תפוח אדמה, שזה לא רע אבל אני רוצה את הטעם של הרוטב שמנת המושלם.
לפני כמה חודשים טובים יצא שהכנתי לאחת הארוחות המשפחתיות את תפוחי האדמה המעוכים שאנחנו מכורים להם וגם הכנתי רוטב שמנת לפסטה. פתאום בהברקה של רגע אמרתי למה לא לשים את הרוטב על תפוחי האדמה?? אההה זה היה רעיון מבריק (סליחה על חוסר הצניעות) ומאז אני מכינה רק בצורה הזאת את תפוחי האדמה המוקרמים.
מעבר לזה שהם קריספיים וטעימים יותר, כל חלק בתפוח האדמה נעטף ברוטב וזה כל כך טעיםםם ומושלם. אז כן, זה לא מצטלם הכי יפה, אבל מבטיחה שזה טעים בטירוף ואני עוד אמצא את הדרך לצילום טוב יותר. בינתיים תסתפקו בצילום בינוני ומתכון לא פחות ממושלם.

תפוחי אדמה מעוכים ברוטב שמנת פטריות
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- ממליצה להשתמש בתפוחי אדמה גורמה של דוד משה, בעיני מאוד טעימים.
- אפשר להכין את הרוטב ותפוחי האדמה מראש ולפני ההגשה לחמם את שניהם ולהרכיב את המנה.
- אפשר כמובן להגיש רק את תפוחי האדמה כתוספת, כמו כאן.
מצרכים ל – 3-4 מנות
- 4 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ מזן גורמה של דוד משה)
- לתיבול תפוחי האדמה: 2-3 כפות שמן זית, מלח גס, טימין/אורגנו
- 1 קופסת פטריות טריות
- 80 גרם חמאה
- 2 כפות שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
- 3-4 גבעולי טימין טרי
- מלח
- קורט פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
- 100 גרם מוצרלה מגוררת
- להגשה: 50 גרם פרמזן
אופן הכנה
מכינים תפוחי אדמה מעוכים: מבשלים את תפוחי האדמה בהרבה מים עד שהם רכים. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. חותכים ריבוע קטן של נייר אפייה ונעזרים בו כדי למעוך את תפוחי האדמה. מזלפים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח גס ושמים טימין/אורגנו טרי.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות ואופים את תפוחי האדמה כשעה או עד שהם שחומים ומוכנים.
בינתיים כשתפוחי האדמה בתנור מכינים רוטב שמנת ופטריות: פורסים את הפטריות לפרוסות. מחממים מחבת רחבה וממסים חמאה ושמן זית יחד. מוסיפים שום כתוש ומערבבים כל הזמן שלא ייחרך. מוסיפים את הפטריות ומאדים כמה דקות תוך ערבוב מידי פעם עד שהן מאבדות את הנפח. מוזגים למחבת את השמנת המתוקה והטעמים ומערבבים דקה. מתבלים במלח, פלפל שחור ומגררים מעט אגוז מוסקט (לא מגזימים עם המוסקט כי הוא טעים רק במידה). מבשלים 3-4 דקות על להבה בינונית, השמנת מצטמצמת מעט ומסמיכה. משלבים את המוצרלה ומערבבים עוד חצי דקה.
מרכיבים את המנה: מעבירים את תפוחי האדמה לצלחת הגשה (אם צריך מחממים אותם שוב בתנור) מוזגים מעליהם מייד את הרוטב, מגררים פרמזן ומגישים מייד.
למה יש צורך לבשל את תפוחי האדמה קודם לאפייה ? אפייה של שעה בתנור זה לא מספיק על מנת שהם יהיו מוכנים ? אשמח להסבר .
היי יעל,
א. כי אנחנו רוצים למעוך אותם.
ב. תמיד כשמבשלים לפני זנ יוצא הרבה יותר טעים – רך מבפנים ופריך מבחוץ.
זה סגנון שונה לחלוטין מהרגיל שמעכינים
אני באופן קבוע עושה פירה מסדרת בצלחת עם שקע באמצע ומוזגת רוטב שמנת פטריות. תפו'א עם רוטב פטריות ושמנת שילוב מנצח בכל גירסת הכנה של תפוחי אדמה. עשית לי חשק
עם פירה זה מעניין