אחת המנות היותר טעימות שהכנתי. במקום להכין את תפוחי האדמה המוקרמים עם תפוחי אדמה שלמים או חצויים שרק החלק העליון שלהם מקבל את הרוטב, מעכתי אותם, צרבתי בתנור ואז שילבתי רוטב פטריות. תפוחי האדמה עטופים כולם ברוטב שמנת הטעים וכל ביס עסיסי ומושלם


אנחנו מתים על תפוחי אדמה מוקרמים ברוטב שמנת. אממה, כשמכינים עם תפוח אדמה שלם רק החלק החיצוני שלו עטוף ברוטב והשאר רק בטעם תפוח אדמה, שזה לא רע אבל אני רוצה את הטעם של הרוטב שמנת המושלם. לפני כמה חודשים טובים יצא שהכנתי לאחת הארוחות המשפחתיות את תפוחי האדמה המעוכים שאנחנו מכורים להם וגם הכנתי רוטב שמנת לפסטה. פתאום בהברקה של רגע אמרתי למה לא לשים את הרוטב על תפוחי האדמה?? אההה זה היה רעיון מבריק (סליחה על חוסר הצניעות) ומאז אני מכינה רק בצורה הזאת את תפוחי האדמה המוקרמים. מעבר לזה שהם קריספיים וטעימים יותר, כל חלק בתפוח האדמה נעטף ברוטב וזה כל כך טעיםםם ומושלם. אז כן, זה לא מצטלם הכי יפה, אבל מבטיחה שזה טעים בטירוף ואני עוד אמצא את הדרך לצילום טוב יותר. בינתיים תסתפקו בצילום בינוני ומתכון לא פחות ממושלם. 18/2/2025 – צילמתי שוב והפעם זה יצא מהמם.




תפוחי אדמה מעוכים ברוטב שמנת פטריות
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- ממליצה להשתמש בתפוחי אדמה גורמה של דוד משה, בעיני מאוד טעימים.
- מכינים את תפוחי האדמה בתבנית שמתאימה לתנור וגם להגשה. אני אוהבת להכין בתבנית אמאיל שיש לה הולכת חום מעולה והיא גם יפה להגשה.
- אפשר להכין את רוטב הפטריות ותפוחי האדמה מראש ולפני ההגשה לחמם את שניהם ולהרכיב את המנה.
- אפשר כמובן להגיש רק את תפוחי האדמה כתוספת, כמו כאן.
מצרכים ל – 2-3 מנות
- 5 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ מזן גורמה של דוד משה)
- לתיבול תפוחי האדמה: 2-3 כפות שמן זית, מלח גס, טימין/אורגנו
- 1 קופסת פטריות שמפיניון טריות
- 70 גרם חמאה
- 2 כפות שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
- מלח
- קורט פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
- 100 גרם גבינה צהובה/מוצרלה מגוררת
- 50 גרם פרמזן
אופן הכנה
מכינים תפוחי אדמה מעוכים: מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם 90% רכים. מקררים מעט ומועכים אותם עם הידיים ישר לתבנית אפייה משומנת בשמן זית שבה גם נגיש לשולחן. מזלפים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח גס ושמים טימין/אורגנו טרי. מחממים תנור לחום של 220 מעלות ואופים את תפוחי האדמה כשעה או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ומוכנים.
בינתיים כשתפוחי האדמה בתנור מכינים רוטב שמנת ופטריות: פורסים את הפטריות לפרוסות. מניחים אותן במחבת ומוזגים עליהן שמן זית וקוביות חמאה. מדליקים את הגז ומקפיצים את הפטריות כמה דקות תוך ערבוב עד שהן מתחילות לאבד נפח. מוסיפים שום כתוש ומערבבים דקה. מוזגים למחבת את השמנת המתוקה ומתבלים במלח, פלפל שחור ומגררים מעט אגוז מוסקט (לא מגזימים עם המוסקט כי הוא טעים רק במידה). מבשלים 3-4 דקות על להבה בינונית, השמנת מצטמצמת מעט ומסמיכה. משלבים את הגבינה הצהובה/ המוצרלה ומערבבים עוד חצי דקה.
מרכיבים את המנה: מוזגים את רוטב השמנת על תפוחי האדמה ומגררים מעל פרמז'ן. מעבירים לתנור ל – 10 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב קלות. מגישים מייד.
בתאבון!
היי, הכנתי, ויצא ממש טעים! תודה רבה ❤️????
כייף לשמוע
היי נראה טעים מאוד!!
אפשר עם שמנת לבישול במקום שמנת מתוקה?
תודה
אפשר אבל לא ממליצה כי זה פחות טעים בעיני
למה יש צורך לבשל את תפוחי האדמה קודם לאפייה ? אפייה של שעה בתנור זה לא מספיק על מנת שהם יהיו מוכנים ? אשמח להסבר .
היי יעל,
א. כי אנחנו רוצים למעוך אותם.
ב. תמיד כשמבשלים לפני זנ יוצא הרבה יותר טעים – רך מבפנים ופריך מבחוץ.
זה סגנון שונה לחלוטין מהרגיל שמעכינים
אני באופן קבוע עושה פירה מסדרת בצלחת עם שקע באמצע ומוזגת רוטב שמנת פטריות. תפו'א עם רוטב פטריות ושמנת שילוב מנצח בכל גירסת הכנה של תפוחי אדמה. עשית לי חשק
עם פירה זה מעניין