ארוחה בסגנון אגז בנדיקט זו אחת הארוחות שאני הכי אוהבת לאכול. בדרך כלל אני מזמינה אותה בבתי קפה, אבל קורונה ואין בתי קפה ונוביק היה בבית, אז יחד הכנו את הארוחה שאני אוהבת ועל הדרך צילמנו את כל השלבים, כך שאם גם אתם אוהבים ארוחה בסגנון, תראו כמה זה פשוט להכנה
כמה פעמים חלמתי ופנטזתי על המנה הזו שאני רגילה בדרך כלל להזמין בארוחת בוקר בבית קפה. בכל זאת, יש פה התעסקות לא מעטה ולא תמיד יש זמן וסבלנות להכין כשרעבים. אבלללל, לחם חלב יפני מטורף שהכין נוביק, (כנסו לאינסטגרם של נוביק, הוא מפרסם שם מתכונים מדהימים ומיוחדים) שיצא רך בטירוף כמו שרק לחם חלב יפני יכול להיות, ואני ישר דמיינתי את הביס המטורף של ארוחת הבוקר הכי טעימה שאני מכירה.
ארוחה בסגנון אגז בנדיקט שהכין לי נוביק, כי רק לו יש סבלנות להכין את כל השלבים, כי כשאני רעבה אני מודה שאין לי סבלנות ואני מכינה לי משהו זריז לאכול.
אז מה יש בארוחת הבוקר המושלמת הזו?
- לחם חלב יפני רך בטירוף וכל כך טעים
- סלמון מעושן (אל דאגה, את זה קונים במעדנייה טובה)
- רוטב הולנדייז
- ביצה עלומה
- עירית קצוצה
זהו! כל הסיפור לקח לנו חצי שעה בלי הכנת הלחם כמובן, שהיה כבר מוכן ובגללו או בזכותו הכנו את הארוחה הזו.
ארוחת בוקר בסגנון אגז בנדיקט
לחצו פה לסרטון הדגמה בערוץ היוטיוב שלי
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
- את הארוחה הזו אפשר להכין גם עם חלה טובה, עם לחם בריוש וכו'. הלחם לא חייב להיות טרי כי אנחנו צורבים אותו בחמאה על המחבת והוא חוזר להיות טרי.
- זה נראה מורכב אבל סה"כ אם נצמדים להנחיות בדיוק אז זה לא כזה מורכב וזה הכי שווה בעולם!
- מתכון ללחם חלב יפני כנסו לפה, סלמון מעושן קונים במעדנייה טובה.
מצרכים לרוטב הולנדייז – ל- 3-4 מנות
- 130 גרם חמאה מזוקקת (הסבר בהמשך ואפשר להכין גם עם חמאה מומסת, לא חובה חמאה מזוקקת)
- 3 חלמונים גדולים
- מלח
- מיץ לימון טרי (תתחילו עם כף ותוסיפו לפי הטעם)
אופן הכנה רוטב הולנדייז
מכינים חמאה מזוקקת: מניחים את החמאה בקלחת וממיסים אותה על להבה בינונית. תוך כמה דקות מתחיל להיווצר מעין קצף לבן למעלה. מוציאים את הקצף בעזרת כף וממשיכים לבשל את החמאה עד שאין יותר קצף לבן. מכבים את האש ומצננים מעט את החמאה. מניחים צנצנת ומעליה מניחים בד חיתול. מסננים את החמאה לתוך הצנצנת. זהו, יש לנו חמאה מזוקקת (סמנה). הסמנה נשמרת זמן רב, אבל רצוי לשמור אותה במקרר.
מכינים רוטב הולנדייז: מומלץ להכין סמוך להגשה. מביאים לרתיחה סיר בינוני עם מים וברגע שהמים רותחים מנמיכים את הלהבה להכי נמוכה שיש. מניחים על הסיר קערה שמתאימה בגודל, כך שהקערה יושבת על הסיר אבל הבסיס שלו לא נוגע במים (בן מארי). שמים בקערה את החלמונים וטורפים כל הזמן במרץ עד שמקבלים מעין קרם סמיך ותפוח. מסירים את החלמונים מהאש ומתחילים להוסיף את החמאה המזוקקת לאט לאט, ממש בטפטופים תוך כדי טריפה, עד שמקבלים את הסמיכות הרצוייה. ככל שנוסיף יותר חמאה, כך הרוטב יסמיך יותר. כשמגיעים לסמיכות הרצוייה מוסיפים מלח ומיץ לימון. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם האישי. שומרים במקום חמים עד להגשה. אם הרוטב מתקרר מסמיך מידי, מחממים קלות על בן מארי כדי לדלל אותו שוב.
מצרכים לביצה עלומה
- ביצים (כמה שרוצים)
- 2 ליטר מים
- 2 כפות חומץ בן יין לבן
אופן הכנה ביצה עלומה
שמים בסיר בינוני מים עד לשלושת-רבעי גובה הסיר. מוסיפים למים את החומץ בן יין לבן ומביאים את המים לרתיחה.
שוברים ביצה על צלחת קטנה. הביצה חייבת להיות מאוד טרייה כדי שזה יצליח והחלמון חייב להיות שלם. איך יודעים שהביצה טרייה? אם החלמון מונח שלם ויפה במרכז החלבון סימן שהביצה טרייה. אם החלמון לא יושב במרכז החלבון וגולש בשלמותו הצידה, סימן כי הביצה בת שבוע או יותר אבל עדיין ראויה לשימוש. אם החלמון מתפוצץ לתוך החלבון ולא נשאר שלם ויפה – אין להשתמש בביצה.
מערבבים בכף את המים הרותחים בתנועה סיבובית מהירה ויוצרים מעין מערבולת. מחליקים את הביצה בעדינות לתוך המערבולת. הביצה מתערבלת יחד עם המים, החלבון נקרש ונכרך סביב החלמון והתוצאה – ביצה עלומה מושלמת! ממשיכים כך עם כל הביצים, לפי מספר הסועדים. מבשלים את הביצים דקה וחצי – 2 דקות או עד שהחלבון מסמיך ונראה יציב. מעבירים את הביצים לכלי עם מי קרח להפסקת הבישול. אחרי דקה מעבירים את הביצה עם כף מסננת לניקוז המים ומניחים על צלחת.
הרכבת המנה:
פורסים פרוסה עבה מהלחם וצורבים על מחבת עם מעט סמנה משני הצדדים. מניחים את הפרוסה הצרובה על צלחת הגשה ומניחים עליה את הסלמון המעושן. בזהירות מניחים את הביצה העלומה על הסלמון ומעל הביצה מוזגים רוטב הולנדייז. מעל הרוטב קוצצים דק דק עירית בצל ומגישים מייד.