יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
רוטב כוסברה פיקנטי
ראשי » טבעוני » רוטב כוסברה פיקנטי

רוטב כוסברה פיקנטי

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 1 באוגוסט 2022 22 תגובות

הרוטב הכי טעים שתכינו ושחייב להיות קבוע במקרר. הוא משתלב עם בשר, עוף, דגים, ירקות, עומד בפני עצמו והוא טעים בטירוף

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
רוטב כוסברה פיקנטי

אחד הרטבים שיש לי קבוע במקרר כי הוא משתלב עם כל כך הרבה דברים ועומד גם בפני עצמו עם פוקצ'ה טובה או לחם כפרי כלשהו. אני יודעת שכוסברה הוא ירק שנוי במחלוקת והאמת, אני לא מבינה למה. הוא כל כך טעים ומוסיף המון לתבשילים, רטבים, סלטים ובכלל, טעים!

הרוטב הנפלא הזה נשמר המון חודשים במקרר. בהגשה אני סוחטת לתוכו מיץ לימון שפותח לו את הטעמים. אני לא טוחנת את מיץ הלימון מהתחלה כי הוא מתקלקל די מהר והורס את הרוטב.

הרוטב הזה מתאים להגשה עם בשר על האש, עוף בגריל, דגים, עם הג'חנון בשבת ובכלל עם כל ארוחה הוא פשוט מושלם ואין אחד שלא אוהב אותו.

רוטב כוסברה פיקנטי

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow 🙂 בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • לרוטב הזה אין ממש כמויות מדוייקות כי ניתן להכין כל כמות שרוצים. לרוב אני מכינה מחבילה אחת של כוסברה וזה מספיק להרבה זמן.
  • אפשר להכין את הרוטב הזה גם עם פטרוזיליה או כל ירק אחר שאוהבים.
  • הרוטב הכי טעים עם מיץ לימון טרי, אבל אני לא מוסיפה אותו עם הרוטב אלא רק בהגשה. מיץ לימון מתקלקל אחרי שבוע בערך והורס את כל הרוטב. לכן, את מיץ הלימון שהוא חובה ברוטב הזה אני מוסיפה רק בהגשה וכך הרוטב נשמר חודשים במקרר ולא מתקלקל וגם שומר על הצבע הירוק עז שלו.

מצרכים לצנצנת בנפח 250 מ"ל

  • חבילת כוסברה
  • 5 שיני שום
  • 1 פלפל חריף ירוק
  • מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • שמן זית – לפי הצורך (הסבר בהמשך)

אופן הכנה

משרים את הכוסברה במי קרח למשך שעה, זה גורם לה לחזור לחיים וגם קל יותר להפריד את העלים. מפרידים את העלים מהגבעולים ומניחים בבלנדר.

חותכים את הפלפל החריף לפרוסות ושמים בבלנדר יחד עם השום, מלח ופלפל שחור.

מתחילים לטחון ותוך כדי מזליפים שמן זית בזרם דק עד שרואים שמתקבל רוטב שמתערבב בקלות בבלנדר.

ממשיכים לטחון למחית חלקה.

טועמים ומתקנים מליחות.

שימו לב שבשלב הזה הרוטב טעים אבל לא מושלם כי הוא חייב מיץ לימון שיפתח לו את הטעמים. שומרים את הרוטב בצנצנת מעוקרת ולפני ההגשה סוחטים מיץ לימון לפי הטעם ומגישים.

*** לא מומלץ לסחוט את הלימון לכל כמות הרוטב כי הלימון מתקלקל די מהר במקרר והורס את כל הרוטב. לכן, סוחטים לימון רק לכמות שמשתמשים בה ואת השאר שומרים בצנצנת במקרר, הרוטב נשמר חודשים.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • סיגר סלמון בטעמים אסיאתיים
    סיגר סלמון בטעמים אסיאתיים
  • סלט חצילים בטחינה
    סלט חצילים בטחינה שהוא כמו ציור על הצלחת
  • תפוחי אדמה ממולאים
    תפוחי אדמה ממולאים אפויים בתנור
  • סלט ירוקים על יוגורט יווני
    סלט ירוקים וענבים ברוטב רימונים על יוגורט יווני

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

22 תגובות

  1. גידי הגב 30 בדצמבר 2024 בשעה 11:27

    אישית אני מעדיף לקצוץ בקופיץ את הכוסברה מכיוון שקיצוץ במכשיר חשמלי מחמם אותה והיא הופכת להיות מרירה. קצת עבודה אבל שווה את הטרחה. ניסיתי גם וגם והתוצאה שונה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 בדצמבר 2024 בשעה 17:46

      מה זה קשור למרירות? אני מכינה שנים והיא לא מרירה בכלל אבל זה בסדר אם זה מתאים לך לקצוץ ידנית

  2. sarit הגב 27 באוגוסט 2023 בשעה 23:11

    מעולה!!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 באוגוסט 2023 בשעה 7:46

      תודה רבה

  3. רחת הגב 1 באפריל 2023 בשעה 14:06

    אני עושה כל שבוע אצלנו זה נקרא צאטני תוספת להרבה מאכלים שלנו רק התבלינים שונים אני שמה כף כמון וכף הל טחון

  4. מיכל כהן הגב 13 בדצמבר 2022 בשעה 22:54

    מפרידים גבעולים מעלים וטוחנים רק את העלים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בדצמבר 2022 בשעה 22:55

      לא מפרידים. הגבעולים של הכוסברה רכים. אז רק חותכים את הקצוות וזהו

  5. יעל הגב 28 באוגוסט 2022 בשעה 19:42

    יצא מאד מאד חריף. יש דרך למתן את החריפות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 באוגוסט 2022 בשעה 7:45

      לשים פחות חריף

  6. עליזה הגב 22 באוגוסט 2022 בשעה 6:33

    מזה קסנטן…תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 באוגוסט 2022 בשעה 16:16

      הקסנטן גאם הוא חומר גלם אבקתי, לבן, שמשמש לייצוב ועיבוי חומרים בתחום המזון והתמרוקים. בעת השימוש האבקה הופכת לתחליב דביק שמוסיף נפח ולכן מאוד פופולרי באפייה, במיוחד ללא גלוטן. בנוסף מצטיינת האבקה ביכולת שלה להחליף ג'לטין (שעשוי מעצמות בעלי חיים) ולכן היא מבוקשת גם בקרב מכיני מנות טבעוניות

  7. רונה הגב 18 באוגוסט 2022 בשעה 20:07

    היי זה מאוד טעים רק רציתי לדעת באופן כללי בכל המתכונים של הסלטים שיש רק שמן זית אז במקרר אחרי יום וקצת השמן מתחיל להקריש האם יש משהו שאפשר לעשות שזב לא יקרה? ניסיתי להוסיף קצת שמן קנולה וזה אכן לא קרה אך הטעם לא טעים

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 באוגוסט 2022 בשעה 20:45

      אין מה לעשות וזו גם לא בעייה כי זה מפשיר בדקות ואפשר גם לתת כמה שניות במיקרוגל אם זה ממש קריטי

  8. מאי הגב 7 באוגוסט 2022 בשעה 8:33

    זה הבסיס להרבה מאכלים הודים. בכל בית הודי יש כזה במקפיא…

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 באוגוסט 2022 בשעה 13:05

      טוב לדעת

  9. סופיה הגב 6 באוגוסט 2022 בשעה 20:15

    אני קוראת לו פסטו מרוקאי מככב אצלי שנים

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 באוגוסט 2022 בשעה 13:05

      מהמם

  10. אמלין הגב 6 באוגוסט 2022 בשעה 16:23

    אני מכינה את זה כבר שנים אחדות.אבל מוסיפה קצת שקדים פרוסים .במקום לימון אני מוסיפה מעט חומץ תפוחים איכותי, ואז מחלקת לכמה צנצנות קטנות, ומקפיאה.נשאר בטעם ובמרקם כאילו הוכן כרגע.מתאים גם למריחה בתוך כריך, או על פרוסת לחם , ככה סתם.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 באוגוסט 2022 בשעה 13:05

      נהדר

  11. ארז הגב 2 באוגוסט 2022 בשעה 13:24

    ממליץ לך מאוד להוסיף קסנטן לטחינה של הרוטב הזה. לחבילה גדולה של כוסברה תצתרכי כמות בגודל אפון קטן. לא יותר. קסנטן הוא לא כימיכל, זה חומר טבעי חסר טעם. הוא ישמור על האמולסיה של הרוטב בצורה מושלמת. אני תמיד שם וזה הבדל של שמים וארץ במרקם

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 באוגוסט 2022 בשעה 14:37

      ווי מכירה בוודאי ויש לי בבית. אני אשים בפעם הבאה. תודה רבה

  12. סיגל הגב 2 באוגוסט 2022 בשעה 10:22

    רוטב כוסברה משגע וטעיםםם

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס