אחד המתוקים שאני ממש ממש אוהבת זה ריבות וממתקי הדרים למיניהם… קליפות תפוז מסוכרות זה אחד מהאהובים עליי.
מתוק, מריר ממש מעט ואם רוצים שלא יהיה בכלל מריר אז מרתיחים וזורקים את המים 4-5 פעמים ולא רק 3 פעמים כמו במתכון. אפשר לטבול את הקצוות בשוקולד, אני מעדיפה בלי.
מצרכים לצנצנת גדולה
- 1/2 ק"ג קליפות תפוז (משקל נטו אחרי בישול וסינון)
- 1.5 כוסות מים
- 1/2 ק"ג סוכר
אופן הכנה
- לשים את הקליפות בסיר גדול עם מים ולהרתיח. לזרוק את המים ולחזור על הפעולה 3 פעמים להוצאת המרירות.
- לסנן את המים ולקרר את הקליפות. לחתוך את הקליפות לרצועות דקות.
- לשים בסיר רחב מים וסוכר ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ללהבה נמוכה ולהוסיף את קליפות התפוז. להניח על הקליפות מכסה קטן יותר מקוטר הסיר על מנת שהקליפות ישקעו בסירופ ולא יצופו. לבשל כך שעה- שעה וחצי עד שכל הסירופ נספג בקליפות אבל הן נשארות בהירות ורכות ולא מתקרמלות.
- להוציא מהסיר ולהניח בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה לייבוש של 24 שעות.
- לגלגל בסוכר ולשמור בצנצנת אטומה. אפשר גם לטבול את הקצוות בשוקולד מריר שממיסים במיקרוגל ומוסיפים לו כף שמן.