יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
ריבת חלב ביתית – Dulce de leche
ראשי » ללא גלוטן » ריבת חלב ביתית – Dulce de leche

ריבת חלב ביתית – Dulce de leche

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 15 באוקטובר 2020 45 תגובות

ריבת חלב – Dulce de leche. אחת הריבות הטעימות שתכינו והיא לא כזה מסובכת או מורכבת להכנה. סך הכל חלב וסוכר, בישול ארוך יחסית ועוד כמה מרכיבים קטנים ותהיה לכם את אחת הריבות הכי טעימות שתכינו. בלי טעמי לוואי, בלי חומרים משמרים, מחלב ולא מאבקת חלב כמו רוב הריבות התעשייתיות, בקיצור – מעולה!
תיצמדו להוראות ותפעילו קצת אינטואיציה ורגש ותקבלו ריבה מושלמת

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה

ריבת חלב או Dulce de leche היא למעשה ממרח שמכינים מחלב וסוכר. המקור של הריבה הזו הוא בארגנטינה וידוע הוא שהיא הנוטלה של הארגנטינאים. העוגייה שהכי מזוהה עם ריבת החלב היא האלפחורס המהממת והנימוחה שממלאים בריבת חלב. כמובן שאפשר לקנות ריבת חלב מוכנה, רק מה שצריך לבדוק ברכיבים זה שהיא עשויה מחלב ולא מאבקת חלב ועוד תוספים מוזרים, אבל, אין להשוות את הטעם לריבה הביתית.

ריבת החלב מתבשלת על אש נמוכה במשך כ – 3 שעות (תלוי בכמות שמכינים), תוך כדי בעבוע עדין מאוד שלמעשה מאדה את המים שנמצאים בחלב, עד שלבסוף התערובת מתעבה ומסמיכה, מקבלת צבע ענברי עמוק משגע ואז יודעים שהיא מוכנה. כל מה שצריך כדי להכין ריבת חלב זה: חלב כמובן ורצוי 3% שומן, סוכר לבן, סודה לשתייה שתפקידה הוא גם להעניק צבע עמוק לריבה וגם לעזור בהסמכה שלה, תמצית וניל לטעם, אני שמה גם סירופ תירס לברק ואלסטיות וקצת חמאה רכה לעוד טעם ומרקם מושלמים. כדי שלא נצטרך כל הזמן לעמוד ליד הסיר ולערבב, יש שיטה מגניבה – שמים גולות, כן אלו שהיינו משחקים איתם כשהיינו ילדים. הגולות ירקדו על תחתית הסיר ולמעשה יערבבו במקומנו את הריבה שדורשת ערבוב כמעט תמידי. כמובן שצריך לפנות כמה שעות והרבה סבלנות אבל התוצאה לגמרי משתלמת, זו הריבה הכי טעימה שתכינו.

ריבת חלב ביתית – Dulce de leche

המתכון הוכן לראשונה ב-2016 ועבר עדכון ושדרוג למתכון טוב יותר

לפני שמתחילים

  • בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
  • ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
  • הכנתי ריבת חלב כמה וכמה פעמים ובכל פעם שדרגתי עוד קצת את המתכון כדי שיהיה הכי טוב וטעים שאפשר. את המתכון הזה הכנתי השבוע ויצא מושלם כך שאני חייבת לעדכן את הפוסט והתמונות הישנות.
  • כדי לא לעמוד ולערבב במשך שעות את הריבה אני שמה גולות "שירקדו" בתחתית הסיר וידמו את הערבוב המתמיד. תספרו כמה גולות שמתם ותוודאו שכולן יוצאות החוצה בתום הבישול.
  • זה די פשוט להכין את הריבה הזו, צריך רק להיות בסביבה כשהיא על האש כדי שלא תיחרך בתחתית. למרות ששמים גולות, כל חצי שעה מערבבים ולקראת הסוף רצוי להיות באזור כדי להשגיח מקרוב.
  • אפשר לטבען את הריבה. משתמשים בחלב שקדים/סויה/קוקוס במקום בחלב רגיל ובמקום חמאה שמים שמן קוקוס באותה כמות.
  • סירופ תירס גורם לאלסטיות וברק של הריבה. קונים בחנויות מתמחות והיום יש כמעט בכל סופר גדול.
  • כמו בכל ריבה – צריך להיזהר מבישול יתר שיגרום לריבה להפוך לגבישית במקום רכה. ברגע שרואים שהיא די סמיכה והצבע הוא של ריבת חלב, מכבים את הגז. מעבר למתכון צריך להפעיל שיקול דעת ולבשל אינטואיטיבית. יש הרבה דברים שיכולים להשפיע על התוצאה ולכן, אמנם יש מתכון, אבל גם להפעיל שיקול דעת.
  • במידה והריבה יצאה לכם קשה מידי מסיבה כלשהי – לא זורקים! מתקנים. מוסיפים מעט חלב ועל אש קטנה מערבבים את החלב לתוך גבישי הריבה עד שהיא נעשית שוב רכה וקרמית. ולהפך – אם התקררה ולא מספיק סמיכה לטעמכם, אפשר לבשל שוב עד שתסמיך.
  • שימו לב! הריבה ממשיכה להסמיך מאוד אחרי שהיא מתקררת.

מצרכים לכמות של כ – 1 ליטר ריבת חלב

  • 2 ליטר חלב 3%
  • 750 גרם סוכר
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית מחית/תמצית וניל
  • 2 כפות סירופ תירס
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 10 גולות (אלה שהילדים משחקים איתן)

אופן הכנה

שמים בסיר רחב עם תחתית עבה את החלב והסוכר ומביאים לרתיחה עדינה של 20 דקות.

מסירים מהאש ומוסיפים את הסודה לשתייה. מערבבים היטב ומניחים בעדינות את הגולות לתוך החלב.

מבשלים את הריבה על אש קטנה, במשך 2.5-3 שעות, החלב שלאט לאט יהפוך לריבה צריך לבעבע בצורה עדינה. בהתחלה תקפידו לערבב כל חצי שעה ולקראת הסוף להיות ליד הסיר ולערבב בתדירות גבוהה יותר. לאט לאט החלב ישנה את הצבע שלו, יסמיך ויקבל צבע ענברי עמוק. קחו בחשבון שהריבה ממשיכה להסמיך כשהיא מתקררת.

כשהריבה נראית לכם בצבע ובסמיכות הנכונים, מסירים מהאש, מוסיפים מחית וניל וסירופ תירס. מקררים את הריבה כ – 15 דקות ומוסיפים את החמאה הרכה. מערבבים היטב ומשאירים את הריבה להתקרר על השייש.

מעקרים צנצנת (מרתיחים אותה במים כמה דקות) ומעבירים אליה את הריבה. אפשר לשמור בקופסת אחסון מפלסטיק ואז אין צורך לעקר.

הריבה נשמרת במקרר כ – 3 חודשים.

אפשר להקפיא את הריבה אפילו שנה.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • חלה מתוקה - פרחים בזיגוג סירופ דבש (פרווה)
    חלה מתוקה - פרחים בזיגוג סירופ דבש (פרווה)
  • חלה לשבת קלועה מ - 7 רצועות
    חלה לשבת קלועה מ - 7 רצועות
  • בייגלה רומני מבושל עם מולאסה
    בייגלה רומני מבושל עם מולאסה
  • חיתוכיות אלפחורס נימוחות במיוחד
    חיתוכיות אלפחורס נימוחות במיוחד
Dulce de leche חלב ריבת חלב

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

45 תגובות

  1. שרה הגב 6 ביוני 2022 בשעה 11:53

    שלום יהודית,

    הכנתי גם את המתכון הזה וכמו תמיד יצא פשוט מדהים!
    יש לי עכשיו כמות גדולה של ריבת חלב שוווה!! כזו שא"א לקנות בחנות.

    תודה רבה!
    שרה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 ביוני 2022 בשעה 12:01

      איזה כייף לשמוע

  2. ג'ני הגב 30 במאי 2022 בשעה 12:03

    ראשית תודה ענקית על המתכון וההסבר המפורט.
    הכנתי אתמול בלילה – וללא ספק יצא מאוד טעים אך בפנטזיה הייתי רוצה להכין אלפחורס עם ריבת חלב ביתית אבל היא לא יצאה לי מספיק סמיכה (בישלתי כמעט 3 שעות חצי מהכמות של המתכון בלבד). אז שאלתי האם אם אבשל יותר זמן היא תהיה סמיכה יותר? או שבשביל זה צריך איזושהי תוספת מייצבת?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 במאי 2022 בשעה 15:46

      היי ג'ני,
      שמחה שאהבת. זה לחלוטין לבשל עוד על מנת לצמצם את הנוזלים. אני מכינה אלפחורס רק עם ריבת חלב שלי והיא יציבה.
      את יכולה או להמשיך לבשל או להסמיך אותה עם מעט אינסטנט פודינג וניל שיש בו חומר מייצב

  3. ברכה הגב 22 בנובמבר 2020 בשעה 11:31

    שלום יהודית קודם רציתי לאמר לך תודה כבר עשיתי כמה מהמתכונים שלך והם ממש מוצלחים הכל כתוב בהסבר מפורט תודה רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בגולות שטוחות כמו של המשחק מנקלה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 בנובמבר 2020 בשעה 23:43

      היי ברכה,
      תודה רבה!
      המטרה של הגולות הוא "לרקוד" בתוך הסיר וכך את לא חייבת לערבב כל הזמן שלא יידבק לך לסיר. אני לא מכירה את הגולות האלה השטוחות אבל נראה לי שלא מתאים כי הן שטוחות ולא יזוזו אלא יישבו על קרקעית הסיר.

  4. רחל הגב 18 בנובמבר 2020 בשעה 18:44

    היי, הריבת חלב יצאה לי עם גרגירי סוכר..זה לא נהפך לממרח חלק,
    ממה זה יכול להיות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 בנובמבר 2020 בשעה 7:54

      היי רחל,
      משהו בתהליך הבישול. תחזירי לאש ותשימי קצת מיץ לימון שינטרל את הסוכר

      • רחל הגב 20 בנובמבר 2020 בשעה 0:10

        מעולה, תודה?

  5. צילה הגב 25 באוקטובר 2020 בשעה 23:24

    היי מישהי כתבה ששמים לימון קראתי כמה פעמים את המתכון ולא מצאתי הזכר ללימון? יש ברשותי את המצרכים ללא הסירופ תירס זה קריטי? או שרק נותן ברק אפשר לוותר?
    צילה-אשקלון-68

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 באוקטובר 2020 בשעה 9:00

      היי צילה,
      אני מכינה כל הזמן מתכונים ומשדרגת אותם. ברגע שאני עולה על מתכון טוב יותר אני מעדכנת בפוסט. זה כתוב בהקדמה

  6. אילה הגב 24 בספטמבר 2020 בשעה 13:26

    הכנתי נגלה כפולה וכיסיתי את הסיר בטעות אחרי שעתיים ראיתי שהריבה רק מקבלת צבע ולא מסמיכה
    ואז נזכרתי להוריד את המכסה בישלתי עוד שעתיים ועכשיו זה יצא מלא גבידים רכים לא של סוכר וזה לא ממש מסמיך כשמוסיפים חלב מה עושים.????????
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 בספטמבר 2020 בשעה 13:35

      גבישים של מה?

      • אילה הגב 24 בספטמבר 2020 בשעה 16:44

        זה נראה כמו גושים של חלב הוספתי עוד טיפה לימון וניסיתי להוסיף חלב
        כלום לא עוזר

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 בספטמבר 2020 בשעה 16:46

          אין לי מושג למה. כתבת שיצא מעולה. אני לא מבינה. כתבת לפני שמוכן??

          • אילה 24 בספטמבר 2020 בשעה 17:13

            זה כבר פעם שניה שאני מכינה בפעם הראשונה יצא מעולההה
            יכול להיות שהיה בעיה בחלב או משהו כזה?.?
            תודה ענקית על היחס הלבבי והתגובות המהירות
            איןןןןןןןןןןןןןןןןןןן כמוךךךךךךךךך
            גמר חתימה טובה

          • יהודית אביב הלוחשת לאוכל 24 בספטמבר 2020 בשעה 23:27

            הבנתי. אז כנראה איזה כשל באמת. קורה לכולם 🙂
            גמר חתימה טובה אילה ♥

          • איתי 4 באוקטובר 2021 בשעה 15:40

            תודה יהודית!עשיתי אתמול את הריבה, ללא גולות פשוט ערבבתי עם כף עץ מדי פעם, וללא הסירופ תירס 4 שעות על האש ויצא מצוין ללקק את האצבעות😀

          • יהודית אביב הלוחשת לאוכל 4 באוקטובר 2021 בשעה 16:16

            היי איתי,
            מעולה! אם מערבבים זה מצויין
            שמחה לשמוע

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 בספטמבר 2020 בשעה 16:46

          צריך להיצמד בדיוק למתכון ולתהליך כדי להצליח

  7. אילה הגב 2 בספטמבר 2020 בשעה 23:41

    הריבה יצאה עם גבישים של סוכר אחרי שהיא התקררה מה עושים?????????????

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 בספטמבר 2020 בשעה 23:43

      היי אילה, אם לא שמת מספיק לימון היא עשוייה להתגבש. שימי עוד לימון ותבשלי עד שהסוכר יימס

    • אילה הגב 24 בספטמבר 2020 בשעה 2:27

      תודה יצא מושלםם
      כולם התלקקו………….

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 בספטמבר 2020 בשעה 12:37

        איזה כייף לשמוע אילה
        חתימה טובה

  8. לירי הגב 9 בדצמבר 2019 בשעה 9:23

    מה עושים עם הקצף שנוצר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 בדצמבר 2019 בשעה 10:54

      היי לירי – אפשר לכפות אותו , כלומר להוציא עם כף

  9. לירי הגב 8 בדצמבר 2019 בשעה 11:26

    אפשר להשתמש בכדורי קרמיקה של אפיה במקום גולות? הכוונה לכדורים שמכילים על בסיס של פאי. תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 בדצמבר 2019 בשעה 16:52

      היי לירי, אני לא מכירה. אם אפשר לבשל אותם אז כן

  10. יובל סגל הגב 29 באוקטובר 2019 בשעה 12:25

    היי, כמה הסירופ תירס קריטי ואם כן האם יש לו תחליף?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 באוקטובר 2019 בשעה 16:42

      היי יובל, אפשר לוותר

  11. רחל הורוויץ הגב 10 במרץ 2019 בשעה 17:14

    היי!
    הכנתי כבר פעם שניה את הריבת חלב לפי ההוראות
    מלא שעות וזה לא מסמיך…
    אחרי כמה שעות זה התחיל להראות מוכן
    אך באותו רגע זה התחיל להריח חמוץ…
    יכול להיות שהתהליך הארוך מדי גרם לחלב להחמיץ?
    ומה יכולה להיות הסיבה שזה לא הסמיך כ"כ הרבה שעות?
    אודה לך מאוד אם תוכלי לנסות לעזור לי!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 במרץ 2019 בשעה 18:19

      היי רחל,
      החלב לא מחמיץ בגלל בישול. תוודאי שאת מכינה בדיוק לפי ההוראות כי אני מכינה כך שנים ואין בעייה.

  12. טליה הגב 9 באוקטובר 2018 בשעה 15:59

    להשאיר את הסיר פתוח כל זמן הבישול? או מכוסה?
    תודה! נראה מעוולה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 באוקטובר 2018 בשעה 16:17

      היי טליה. פתוח

  13. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 באוגוסט 2016 בשעה 11:37

    מחית וניל זה תוכן של מקל וניל. טעים ומומלץ להחזיק בבית. תמצית איכותית תוכל להיות תחליף

  14. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 באוגוסט 2016 בשעה 9:57

    מחית וניל זה תוכן של מקל וניל. טעים ומומלץ להחזיק בבית. תמצית איכותית תוכל להיות תחליף

  15. אנונימי הגב 18 באוגוסט 2016 בשעה 18:17

    מה זה מחית וניל? איפה קונים והאם תמצית וניל תוכל להחליף את המחית?

  16. יהודית אביב הגב 16 באוגוסט 2016 בשעה 8:57

    לא כי כפית לא תערבב. היא תשקע על הקרקעית. בכל חנות יש גולות.חבילה עולה 2-3 שקלים.

  17. אנונימי הגב 16 באוגוסט 2016 בשעה 8:26

    אנחנו זוג בלי ילדים גדולים כך שאין לנו גולות.. כפית יכולה להתאים…?

  18. יהודית אביב הגב 16 באוגוסט 2016 בשעה 4:13

    כשמניחים את הגולות בסיר רותח ומבעבע בעדינות, הגולות "רוקדות" ולמעשה כאילו מערבבות לנו את הריבה. ריבת חלב דורשת ערבוב תמידי. אז אם לא רוצים לעמוד ולערבב שעתיים -שלוש אז שמים גולות. אפשר לא לשים גולות ופשוט לעמוד ולערבב כל הזמן.

  19. אנונימי הגב 15 באוגוסט 2016 בשעה 21:52

    לא הבנתי את מטרת הגולות

  20. ענבר בודנר - מצ'לארו הגב 15 באוגוסט 2016 בשעה 18:06

    נראה מעולה עשית לי חשק ללכת להכין.

  21. אנונימי הגב 15 באוגוסט 2016 בשעה 12:44

    הגולות זה הכרחי?

  22. יהודית אביב הגב 15 באוגוסט 2016 בשעה 7:04

    נגלה שנייה על האש. זה טעים ברמות אחרות

  23. סיגל ברמר הגב 15 באוגוסט 2016 בשעה 6:12

    מתוק וטעים לי אני בטוח מכינה איזה כיף סוף סוף תחליף איכותי לממרח ריבת החלב הקנוי תענוג מוכשרת 🙂

השארת תגובה

ביטול

שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג'ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר "תפוז" שאירח כותבים/בלוגרים באתר שלו.......... להמשך קריאה

אביב תיקונים והתקנות - כל סוגי התיקונים לבית ולעסק עם שרות מושלם ואחריות

למעבר לדף העסקי לחצו כאן

050-3221145 - גידי

📌 צביעה איכותית ונקיה.
📌 כל התיקונים לבית ברמה גבוהה.
📌 שיפוץ אמבטיה/מקלחת.
📌 מכירה והתקנת פרקטים.
📌 דלתות פנים ודלתות כניסה.
📌 מנעולן מוסמך.
📌התקנת אביזרי אמבטיה.
📌תליית וילונות.
📌תליית טלויזיות.
📌תליית מדפים.
📌תליית מראות.
📌תליית תמונות.
📌טיפול ותיקון דוד שמש.
📌החלפת שקעים ומפסקים.
📌הרכבת גופי תאורה.
📌תיקון תריסים.
📌החלפת רשתות.
📌החלפת כל סוגי הברזים.

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳ כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳יפס ולא בא לי לחכות שעותתת שההצק יתקרר🙈
אזזזז  חמש דקות הכנה, בלי מיקסר ובלי המתנה… רבע שעה אפייה וזהווו 
עוגיות מושלמות בכלום זמן
 המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל עוגיות שוקולד ונוטלה קלות לככנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#chocolate #chocolatechipcookies #chocolatelab #chocolates #שוקולד #שוקולדציפס #שוקולדים #שוקולדחלב #עוגיותשוקולדציפס #עוגיותשוקולדציפס🍪
מתבקש מרק אבל אני תמיד מעדיפה מתוקים אז מתחממת לי עם הרוגעלך הכי טעימים שתכינו אי פעם

המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל רוגעלך הלוחשת לאוכל ותכף שמה לינק בסטורי
.
.
.
#chocolate
#chocolatecake
#רוגעלך
#רוגלך
אם לא יצא לכם עדיין להכין מר אם לא יצא לכם עדיין להכין מרק תפוחי אדמה, אתם חייבים. הוא קטיפתי וטעיםםם
המתכון בבלוג, תכתבו בגוגל מרק תפוחי אדמה הלוחשת לאוכל
.
.
#potato
#soup
#potatpsoup
#israelinstagram
#ontheblog
#lovesoup
#lovepotato
תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין עכשיו בצק מקדים לחלה. מחר בבוקר תיכנסו לבלוג שלי תכתבו בגוגל חלה לשבת עם בצק מקדים הלוחשת לאוכל. יעלו כמה וכמה מתכונים וכולם מעולים. תכינו ותבינו את ההבדלים בין חלה רגילה לחלה עם בצק מקדים.

כדי להקל עליכם אני שמה לכם פה את המתכון לבצק המקדים שלוקח חצי דקה להכין אותו. 
תערבבו יחד קמח, שמרים ומים לפי הכמויות למטה, תכסו ותשאירו כל הלילה על השייש. מחר תמשיכו לפי המתכון מהבלוג. 
תהנו❤️❤️
1.5 כוסות קמח
1/4 כפית שמרים יבשים
3/4 עד 1  כוס מים

נ. ב. שמה לכם לינק לחלות בסטורי, תבואו
.
.
.
#hallabread
#halla
#bread
#חלהלשבת
#חלה
#שבת
#שבתשלום
כמה דקות קטנות ויש עוגת תפוחים הכי קלה והכי טעימה.
כל מה שצריך זה קערה ותבנית.
שטרוייזל מלמטה, תפוחים במרכז ושטרוייזל מלמעלה וזהו! לתנור.
תכינו קצפת או שמנת חמוצה או גלידת וניל ואתם מסודרים
המתכון עכשיו בבלוג. תכתבו בגוגל עוגת תפוחים מדהימה קלה להכנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#applestart
#applecakes
#apples
#tart
#cakesofinstagram
#cake
#israelinstagram
#ontheblog
#cakeslovers
#cakecakecake
הכנתי מלאווח היסטרי, לא נכין ממנו זיוה??
חפשו בהיילייטס או בבלוג את המתכון למלאווח, תוציאו מהמקרר את כל הגבינות הטעימות שיש לכם, תערבבו עם הרבה תרד בייבי טרי (אין צורך לחלוט), שימו מלח, פלפל שחור וקורט אגוז מוסקט ותמלאו את המלאווח ותגחגלו לרולדה.
תמרחו ביצה ותפזרו שומשום
אפייה: 160 מעלות בערך 45 דקות, עד שמקבלים צבע שחום יפה

זהו!!!

.
.
.#מלאווח
#מלאווחאדיר
#מאפים
#yamanfoods
#melawach
#בצקים
#בצקעלים
#cheese
#גבינהבולגרית
#
בצק שמרים פטנט, אחד הטובים ש בצק שמרים פטנט, אחד הטובים שאני מכינה כבר מיליון שנים. את הבצק עצמו לא מתפיחים אלא רק את המאפים המוכנים והבצק עובר קיפולים עם חמאה. הפעם מילאתי בגבינה אבל אפשר עם תפוחים, פרג, שוקולד וכל מלית שאתם אוהבים.
המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל בצק שמרים מדופף הלוחשת לאוכל
.
.
.
#cheesecakes
#cheeselover
#cheesecakefactory
#cakesofinstagram
#cakes
#israelinstagram
#ontheblog
#lovetocook
#instegram_israel
#cheeseboard
לאאא אל תכינו!! אתם לא תצליחו לעצור בראשונה וגם לא בשנייה, אז פשוט אל תכינו 🙈
מי שבכל זאת רוצה להתפרע🤣🤣 המתכון בבלוג ותכף שמה לינק בהיילייטס ובסטורי
.
.
.
#chocolatecookies
#chocolate
#cookies
#chocolover
#ontheblog
#onthetable
#israelinstagram
#lovecookies
#cookieslover
#cookieslovers
הכרוביות בשיא הטריות והטעם הכרוביות בשיא הטריות והטעם שלהן ואני מכורה 🙈 אז דבר ראשון תשמרו את הפוסט כדי שתוכלו תמיד להיזכר שהוא קיים ולהכין אותו😉

אם תתחילו עכשיו, עוד חצי שעה תהיה תבנית היסטרית של כרובית וטחינה כתוספת לעיקרית או כעיקרית בעצמה
.
.
המתכון בשיתוף טחינת טורקיז המעולה ותכף מעלה קישור לסטורי
@turkiz_tahini
.
.
. #tahini
#israelinstagram
#ontheblog
#onthetable
#inmyblog
#lovetahini
#veganfoodshare
#veganfood
#vegansalads
#veganlife
#califlower
#vegetables
#vegetablesreceipes
#vegetablegardening
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס