יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
ריבת חלב ביתית – Dulce de leche
ראשי » ללא גלוטן » ריבת חלב ביתית – Dulce de leche

ריבת חלב ביתית – Dulce de leche

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 15 באוקטובר 2020 39 תגובות

ריבת חלב – Dulce de leche. אחת הריבות הטעימות שתכינו והיא לא כזה מסובכת או מורכבת להכנה. סך הכל חלב וסוכר, בישול ארוך יחסית ועוד כמה מרכיבים קטנים ותהיה לכם את אחת הריבות הכי טעימות שתכינו. בלי טעמי לוואי, בלי חומרים משמרים, מחלב ולא מאבקת חלב כמו רוב הריבות התעשייתיות, בקיצור – מעולה!
תיצמדו להוראות ותפעילו קצת אינטואיציה ורגש ותקבלו ריבה מושלמת

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה

ריבת חלב או Dulce de leche היא למעשה ממרח שמכינים מחלב וסוכר. המקור של הריבה הזו הוא בארגנטינה וידוע הוא שהיא הנוטלה של הארגנטינאים. העוגייה שהכי מזוהה עם ריבת החלב היא האלפחורס המהממת והנימוחה שממלאים בריבת חלב. כמובן שאפשר לקנות ריבת חלב מוכנה, רק מה שצריך לבדוק ברכיבים זה שהיא עשויה מחלב ולא מאבקת חלב ועוד תוספים מוזרים, אבל, אין להשוות את הטעם לריבה הביתית.

ריבת החלב מתבשלת על אש נמוכה במשך כ – 3 שעות (תלוי בכמות שמכינים), תוך כדי בעבוע עדין מאוד שלמעשה מאדה את המים שנמצאים בחלב, עד שלבסוף התערובת מתעבה ומסמיכה, מקבלת צבע ענברי עמוק משגע ואז יודעים שהיא מוכנה. כל מה שצריך כדי להכין ריבת חלב זה: חלב כמובן ורצוי 3% שומן, סוכר לבן, סודה לשתייה שתפקידה הוא גם להעניק צבע עמוק לריבה וגם לעזור בהסמכה שלה, תמצית וניל לטעם, אני שמה גם סירופ תירס לברק ואלסטיות וקצת חמאה רכה לעוד טעם ומרקם מושלמים. כדי שלא נצטרך כל הזמן לעמוד ליד הסיר ולערבב, יש שיטה מגניבה – שמים גולות, כן אלו שהיינו משחקים איתם כשהיינו ילדים. הגולות ירקדו על תחתית הסיר ולמעשה יערבבו במקומנו את הריבה שדורשת ערבוב כמעט תמידי. כמובן שצריך לפנות כמה שעות והרבה סבלנות אבל התוצאה לגמרי משתלמת, זו הריבה הכי טעימה שתכינו.

ריבת חלב ביתית – Dulce de leche

המתכון הוכן לראשונה ב-2016 ועבר עדכון ושדרוג למתכון טוב יותר

לפני שמתחילים

  • בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
  • ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
  • הכנתי ריבת חלב כמה וכמה פעמים ובכל פעם שדרגתי עוד קצת את המתכון כדי שיהיה הכי טוב וטעים שאפשר. את המתכון הזה הכנתי השבוע ויצא מושלם כך שאני חייבת לעדכן את הפוסט והתמונות הישנות.
  • כדי לא לעמוד ולערבב במשך שעות את הריבה אני שמה גולות "שירקדו" בתחתית הסיר וידמו את הערבוב המתמיד. תספרו כמה גולות שמתם ותוודאו שכולן יוצאות החוצה בתום הבישול.
  • זה די פשוט להכין את הריבה הזו, צריך רק להיות בסביבה כשהיא על האש כדי שלא תיחרך בתחתית. למרות ששמים גולות, כל חצי שעה מערבבים ולקראת הסוף רצוי להיות באזור כדי להשגיח מקרוב.
  • אפשר לטבען את הריבה. משתמשים בחלב שקדים/סויה/קוקוס במקום בחלב רגיל ובמקום חמאה שמים שמן קוקוס באותה כמות.
  • סירופ תירס גורם לאלסטיות וברק של הריבה. קונים בחנויות מתמחות והיום יש כמעט בכל סופר גדול.
  • כמו בכל ריבה – צריך להיזהר מבישול יתר שיגרום לריבה להפוך לגבישית במקום רכה. ברגע שרואים שהיא די סמיכה והצבע הוא של ריבת חלב, מכבים את הגז. מעבר למתכון צריך להפעיל שיקול דעת ולבשל אינטואיטיבית. יש הרבה דברים שיכולים להשפיע על התוצאה ולכן, אמנם יש מתכון, אבל גם להפעיל שיקול דעת.
  • במידה והריבה יצאה לכם קשה מידי מסיבה כלשהי – לא זורקים! מתקנים. מוסיפים מעט חלב ועל אש קטנה מערבבים את החלב לתוך גבישי הריבה עד שהיא נעשית שוב רכה וקרמית. ולהפך – אם התקררה ולא מספיק סמיכה לטעמכם, אפשר לבשל שוב עד שתסמיך.
  • שימו לב! הריבה ממשיכה להסמיך מאוד אחרי שהיא מתקררת.

מצרכים לכמות של כ – 1 ליטר ריבת חלב

  • 2 ליטר חלב 3%
  • 750 גרם סוכר
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית מחית/תמצית וניל
  • 2 כפות סירופ תירס
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 10 גולות (אלה שהילדים משחקים איתן)

אופן הכנה

שמים בסיר רחב עם תחתית עבה את החלב והסוכר ומביאים לרתיחה עדינה של 20 דקות.

מסירים מהאש ומוסיפים את הסודה לשתייה. מערבבים היטב ומניחים בעדינות את הגולות לתוך החלב.

מבשלים את הריבה על אש קטנה, במשך 2.5-3 שעות, החלב שלאט לאט יהפוך לריבה צריך לבעבע בצורה עדינה. בהתחלה תקפידו לערבב כל חצי שעה ולקראת הסוף להיות ליד הסיר ולערבב בתדירות גבוהה יותר. לאט לאט החלב ישנה את הצבע שלו, יסמיך ויקבל צבע ענברי עמוק. קחו בחשבון שהריבה ממשיכה להסמיך כשהיא מתקררת.

כשהריבה נראית לכם בצבע ובסמיכות הנכונים, מסירים מהאש, מוסיפים מחית וניל וסירופ תירס. מקררים את הריבה כ – 15 דקות ומוסיפים את החמאה הרכה. מערבבים היטב ומשאירים את הריבה להתקרר על השייש.

מעקרים צנצנת (מרתיחים אותה במים כמה דקות) ומעבירים אליה את הריבה. אפשר לשמור בקופסת אחסון מפלסטיק ואז אין צורך לעקר.

הריבה נשמרת במקרר כ – 3 חודשים.

אפשר להקפיא את הריבה אפילו שנה.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • חמין בשר מרוקאי מושלםחמין בשר מרוקאי מושלם
  • טארט תפוחים וקרם ברולהטארט תפוחים וקרם ברולה
  • עוגת גבינה וביסקוויטים עם נוגט אגוזיםעוגת גבינה וביסקוויטים עם נוגט אגוזים
  • חלה מתוקה - פרחים בזיגוג סירופ דבש (פרווה)חלה מתוקה - פרחים בזיגוג סירופ דבש (פרווה)
Dulce de leche חלב ריבת חלב

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

39 תגובות

  1. ברכה הגב 22 בנובמבר 2020 בשעה 11:31

    שלום יהודית קודם רציתי לאמר לך תודה כבר עשיתי כמה מהמתכונים שלך והם ממש מוצלחים הכל כתוב בהסבר מפורט תודה רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בגולות שטוחות כמו של המשחק מנקלה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 בנובמבר 2020 בשעה 23:43

      היי ברכה,
      תודה רבה!
      המטרה של הגולות הוא "לרקוד" בתוך הסיר וכך את לא חייבת לערבב כל הזמן שלא יידבק לך לסיר. אני לא מכירה את הגולות האלה השטוחות אבל נראה לי שלא מתאים כי הן שטוחות ולא יזוזו אלא יישבו על קרקעית הסיר.

  2. רחל הגב 18 בנובמבר 2020 בשעה 18:44

    היי, הריבת חלב יצאה לי עם גרגירי סוכר..זה לא נהפך לממרח חלק,
    ממה זה יכול להיות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 בנובמבר 2020 בשעה 7:54

      היי רחל,
      משהו בתהליך הבישול. תחזירי לאש ותשימי קצת מיץ לימון שינטרל את הסוכר

      • רחל הגב 20 בנובמבר 2020 בשעה 0:10

        מעולה, תודה🙏

  3. צילה הגב 25 באוקטובר 2020 בשעה 23:24

    היי מישהי כתבה ששמים לימון קראתי כמה פעמים את המתכון ולא מצאתי הזכר ללימון? יש ברשותי את המצרכים ללא הסירופ תירס זה קריטי? או שרק נותן ברק אפשר לוותר?
    צילה-אשקלון-68

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 באוקטובר 2020 בשעה 9:00

      היי צילה,
      אני מכינה כל הזמן מתכונים ומשדרגת אותם. ברגע שאני עולה על מתכון טוב יותר אני מעדכנת בפוסט. זה כתוב בהקדמה

  4. אילה הגב 24 בספטמבר 2020 בשעה 13:26

    הכנתי נגלה כפולה וכיסיתי את הסיר בטעות אחרי שעתיים ראיתי שהריבה רק מקבלת צבע ולא מסמיכה
    ואז נזכרתי להוריד את המכסה בישלתי עוד שעתיים ועכשיו זה יצא מלא גבידים רכים לא של סוכר וזה לא ממש מסמיך כשמוסיפים חלב מה עושים.????????
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 בספטמבר 2020 בשעה 13:35

      גבישים של מה?

      • אילה הגב 24 בספטמבר 2020 בשעה 16:44

        זה נראה כמו גושים של חלב הוספתי עוד טיפה לימון וניסיתי להוסיף חלב
        כלום לא עוזר

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 בספטמבר 2020 בשעה 16:46

          אין לי מושג למה. כתבת שיצא מעולה. אני לא מבינה. כתבת לפני שמוכן??

          • אילה 24 בספטמבר 2020 בשעה 17:13

            זה כבר פעם שניה שאני מכינה בפעם הראשונה יצא מעולההה
            יכול להיות שהיה בעיה בחלב או משהו כזה?.?
            תודה ענקית על היחס הלבבי והתגובות המהירות
            איןןןןןןןןןןןןןןןןןןן כמוךךךךךךךךך
            גמר חתימה טובה

          • יהודית אביב הלוחשת לאוכל 24 בספטמבר 2020 בשעה 23:27

            הבנתי. אז כנראה איזה כשל באמת. קורה לכולם 🙂
            גמר חתימה טובה אילה ♥

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 בספטמבר 2020 בשעה 16:46

          צריך להיצמד בדיוק למתכון ולתהליך כדי להצליח

  5. אילה הגב 2 בספטמבר 2020 בשעה 23:41

    הריבה יצאה עם גבישים של סוכר אחרי שהיא התקררה מה עושים?????????????

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 בספטמבר 2020 בשעה 23:43

      היי אילה, אם לא שמת מספיק לימון היא עשוייה להתגבש. שימי עוד לימון ותבשלי עד שהסוכר יימס

    • אילה הגב 24 בספטמבר 2020 בשעה 2:27

      תודה יצא מושלםם
      כולם התלקקו………….

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 בספטמבר 2020 בשעה 12:37

        איזה כייף לשמוע אילה
        חתימה טובה

  6. לירי הגב 9 בדצמבר 2019 בשעה 9:23

    מה עושים עם הקצף שנוצר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 בדצמבר 2019 בשעה 10:54

      היי לירי – אפשר לכפות אותו , כלומר להוציא עם כף

  7. לירי הגב 8 בדצמבר 2019 בשעה 11:26

    אפשר להשתמש בכדורי קרמיקה של אפיה במקום גולות? הכוונה לכדורים שמכילים על בסיס של פאי. תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 בדצמבר 2019 בשעה 16:52

      היי לירי, אני לא מכירה. אם אפשר לבשל אותם אז כן

  8. יובל סגל הגב 29 באוקטובר 2019 בשעה 12:25

    היי, כמה הסירופ תירס קריטי ואם כן האם יש לו תחליף?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 באוקטובר 2019 בשעה 16:42

      היי יובל, אפשר לוותר

  9. רחל הורוויץ הגב 10 במרץ 2019 בשעה 17:14

    היי!
    הכנתי כבר פעם שניה את הריבת חלב לפי ההוראות
    מלא שעות וזה לא מסמיך…
    אחרי כמה שעות זה התחיל להראות מוכן
    אך באותו רגע זה התחיל להריח חמוץ…
    יכול להיות שהתהליך הארוך מדי גרם לחלב להחמיץ?
    ומה יכולה להיות הסיבה שזה לא הסמיך כ"כ הרבה שעות?
    אודה לך מאוד אם תוכלי לנסות לעזור לי!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 במרץ 2019 בשעה 18:19

      היי רחל,
      החלב לא מחמיץ בגלל בישול. תוודאי שאת מכינה בדיוק לפי ההוראות כי אני מכינה כך שנים ואין בעייה.

  10. טליה הגב 9 באוקטובר 2018 בשעה 15:59

    להשאיר את הסיר פתוח כל זמן הבישול? או מכוסה?
    תודה! נראה מעוולה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 באוקטובר 2018 בשעה 16:17

      היי טליה. פתוח

  11. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 באוגוסט 2016 בשעה 11:37

    מחית וניל זה תוכן של מקל וניל. טעים ומומלץ להחזיק בבית. תמצית איכותית תוכל להיות תחליף

  12. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 באוגוסט 2016 בשעה 9:57

    מחית וניל זה תוכן של מקל וניל. טעים ומומלץ להחזיק בבית. תמצית איכותית תוכל להיות תחליף

  13. אנונימי הגב 18 באוגוסט 2016 בשעה 18:17

    מה זה מחית וניל? איפה קונים והאם תמצית וניל תוכל להחליף את המחית?

  14. יהודית אביב הגב 16 באוגוסט 2016 בשעה 8:57

    לא כי כפית לא תערבב. היא תשקע על הקרקעית. בכל חנות יש גולות.חבילה עולה 2-3 שקלים.

  15. אנונימי הגב 16 באוגוסט 2016 בשעה 8:26

    אנחנו זוג בלי ילדים גדולים כך שאין לנו גולות.. כפית יכולה להתאים…?

  16. יהודית אביב הגב 16 באוגוסט 2016 בשעה 4:13

    כשמניחים את הגולות בסיר רותח ומבעבע בעדינות, הגולות "רוקדות" ולמעשה כאילו מערבבות לנו את הריבה. ריבת חלב דורשת ערבוב תמידי. אז אם לא רוצים לעמוד ולערבב שעתיים -שלוש אז שמים גולות. אפשר לא לשים גולות ופשוט לעמוד ולערבב כל הזמן.

  17. אנונימי הגב 15 באוגוסט 2016 בשעה 21:52

    לא הבנתי את מטרת הגולות

  18. ענבר בודנר - מצ'לארו הגב 15 באוגוסט 2016 בשעה 18:06

    נראה מעולה עשית לי חשק ללכת להכין.

  19. אנונימי הגב 15 באוגוסט 2016 בשעה 12:44

    הגולות זה הכרחי?

  20. יהודית אביב הגב 15 באוגוסט 2016 בשעה 7:04

    נגלה שנייה על האש. זה טעים ברמות אחרות

  21. סיגל ברמר הגב 15 באוגוסט 2016 בשעה 6:12

    מתוק וטעים לי אני בטוח מכינה איזה כיף סוף סוף תחליף איכותי לממרח ריבת החלב הקנוי תענוג מוכשרת 🙂

השארת תגובה

ביטול

יהודית אביב

יהודית אביב

הלוחשת לאוכל
שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג’ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר “תפוז”.........להמשך קריאה....
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
מה אני אוהבת בתימנים? את הבצ מה אני אוהבת בתימנים? את הבצקים שלהם🤣🤣

זה הזמן בדיוק להוציא את הסיר גריל ולהכין את הפיתות התימניות (סאלוף) המושלמות האלה ליד איזה מרק מושלם גם הוא🙈

ממליצה לכם לשמור את הפוסט, כך שתמיד תוכלו לחזור אליו ולהיזכר שהוא קיים❣️

אחד המתכונים הראשונים שהעליתי לבלוג, מתכון מדוייק על הגרם והן תמיד תמיד מצליחות. הבצק הפעם זה רק ערבוב של חמש דקות בקערה עם כף עץ וזהו!

אם לא תכינו לא תבינו כמה זה קל ושבוע הבא מבטיחה לצלם לכם שלבי הכנה בסטוריז

בינתיים, תכתבו בגוגל פיתות תימניות הלוחשת לאוכל ואתם שם
עוגיות פרח ריבה מהבצק הכי טוב בעולם וזה באחריות מלאה כולל אחריות על העלאה במשקל כתוצאה מנשנוש בלתי נשלט🤣

אתם חייבים להכין פעם אחת את הבצק המדהים הזה שאני מכינה שניםםםםםם ותבינו על מה אני מדברת וכן, ניסיתי אחרים ולא, הם לא היו יותר מוצלחים 🤷‍♀️

כאן הן במלית ריבת פטל שמכינים בחצי שעה והיא מושלמתתת גם לעוגיות ובלי קשר אליהן.

תכתבו בגוגל עוגיות פרח ריבה עם ריבת פטל ביתית הלוחשת לאוכל.
כמו לחמעג'ון רק עם דג. שת"פ ח כמו לחמעג'ון רק עם דג.

שת"פ חדש, רעיון חדש שיצא מושלםםם הרבה מעבר לציפיות שלי. בסוף הפוסט יש מתכון כתוב ואת כל השלבים תוכלו לראות בסטורי שלי.

הבצק הוא בצק של פיצה מהירה שאני מכינה מיליון שנה. בזמנו, כשגרנו במצפה רמון זאת הייתה הפיצה הכי מפורסמת במצפה וכולם הכינו אותה. בצק ממש קל ומהיר ויוצא מושלם! מכינים את הבצק, בזמן  שהבצק תופח לו מכינים את הרוטב ותוך שעה (נשבעת🙈) בערך יש לנו ארוחה מושלמת, טעימה ביותר ומזינה.

אז שוב הזמנתי משלוח דגים טריים מהדגאי שלי "האחים דובקין" . כל יום חמישי יש משלוחים לאזור שלי וזה מגיע ארוז בקפידה בתוך קלקר עם קרח.

כבר סיפרתי בפוסטים קודמים כמה דג אמנון טרי הוא בריא (יצא חרוז), הוא מלא בערכים תזונתיים שהגוף שלנו חייב במיוחד בימי הקורונה המעצבנים.

האמת שזה הדג הכי שימושי אצלי במטבח. הוא זמין, הוא עסיסי ופלייקי (אני אוהבת פלייקי), קשה מאוד לפספס איתו ובעיני הוא מושלם לבישול, לטיגון ובכלל.

מתכון ל – 8 דג עג'ונים – תשתמשו בכפות מדידה ומשקל

לבצק
1/2 ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים (13 גרם)
1 כפית סוכר
2 כפות שמן זית
1/2 כף מלח
300 מ"ל מים חמימים (חובה מים חמימים כי זה הסוד להתפחה מהירה של הבצק)

לרוטב דגים

1 חציל בינוני חתוך לקוביות בגודל 1*1 ס"מ +2-3 כפות שמן זית+ מעט מלח
3 פילטים של דג אמנון טרי ללא עור (350 גרם) (מבקשים מהדגאי שיפלט ויוריד עור)
1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקים (400 גרם)
10-12 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
2 כפות גדושות רכז עגבניות
מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון

 להגשה
3 פילטים של דג אמנון טרי ללא עור (350 גרם) (מבקשים מהדגאי שיפלט ויוריד עור)
1 כף שמן זית
מלח ים אטלנטי
קורט פלפל שחור
אופן הכנה
מכינים בצק:  את הבצק מכינים ידנית. אין צורך במיקסר. שמים בקערה קמח ושמרים ומערבבים. מוסיפים סוכר ושמן ותוך כדי לישה מוסיפים מים חמימים. שימו לב שהמים לא יהיו רותחים אלא חמימים בלבד (יותר מפושרים אבל לא רותחים). מוסיפים מלח ולשים 5 דקות. משמנים קלות את הבצק, מכסים עם ניילון נצמד ושמים למנוחה במקום חמים (תכסו עם שמיכה) עד שמסיימים את הרוטב.

מכינים רוטב:  
מכינים חצילים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. חותכים את החציל לקוביות בגודל 1*1 ס"מ, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן זית על כל החצילים (מעסים קצת עם הידיים כדי להחדיר את השמן), זורים מלח ואופים בתנור 20-30 דקות עד שהחציל רך ומקבל צבע זהוב בהיר.

המשך בתגובה הראשונה וכל השלבים בסטורי
@dubkinmeatfish
#אמנוןישראליטרי
#israelifreshfish
שבוע טוב אהובים❣️❣️ השבו שבוע טוב אהובים❣️❣️

השבוע הכנתי לחמניות היסטריות, מיוחדות וטעימותתת.

הכנסתי לבצק אבקת חלב שהפכה אותן כל כך רכות ועם טעם חלבי מודגש במיוחד. לפני שתשאלו, אבקת חלב קונים בחנויות אפייה וגם בחנויות תבלינים טובות.

אגב, עם אבקת חלב אני מכינה כבר שנים חלבה בבית שאין דומה לה באף מקום.

את העיצוב של הלחמניות שגם הוא מיוחד ותורם למרקם הכנתי בהשראת סרטון של בחורה תורכייה שראיתי ביוטיוב. התורכים האלה יש להם טכניקות למות😱

קיצר, פיזרתי קצת סוכר ופיסטוקים לקראנץ' והתוצאה מושלמת.
הסוכר מתקרמל והופך את החלק העליון לקריספי חלומי.

המתכון אצלי בבלוג. תכתבו בגוגל לחמניות מתוקות עם אבקת חלב הלוחשת לאוכל ויש לינק בסטורי ובהיילייטס
דבר ראשון ולפני הכל שתדעו שהמתכון לעוגיות האלה לא נמצא אצלי, לא בבלוג ולא בכספת🤣

הוא חופשי לכולם ונמצא בבלוג של סיגל ( סיגלושה) ברמר שהגתה את הרעיון הגאוני הזה להכניס גבינה מתוקה לבצק פריך וכדי להרוג אותי עד הסוף שילבה צימוקים.
@sigal_bremer

זה מסוג הדברים שאתה אומר: פאק, איך לא חשבתי על זה🤔

קיצר, זה כמו לאכול עוגת גבינה אפוייה, רק בעוגייה וזה כל כך נימוח וטעיםםםם שאתם חייבים לבקש ממנה את המתכון ולהכין.

תכתבו בגוגל רולדות גבינה סיגל ברמר ואתם שם אוווו תציקו לה 🙈 שתשלח לכם מתכון בפרטי
.
.
.
#cheesecake
#cheesecookies
#cheese
#cheeseporn
#cheesepancakes
#israeli_kitchen #imsomartha #inmyblog
#cookieslovers
#cookies
#cookiesofinstagram
#cooking
#sweets
זה בדיוק היום בשבוע למלא את זה בדיוק היום בשבוע למלא את הצנצנת בעוגיות מלוחות הכי טעימות שתכינו וזה באחריות!!

אם אני אומרת לכם שאי אפשר להפסיק לנשנש אותן, תאמינו לי וזה אסון!!

 השבוע אחת העוקבות הכינה והזכירה לי שמלא זמן לא הכנתי וגם מיליון בקשות למתכון שכבר שניםםם נמצא בבלוג ואלפים כבר הכינו אותו שוב ושוב.

יש גרסה של עגולות קטנטנות ( חד פעמי הייתה לי סבלנות להכין 🤣) וגרסה לעלצנים שלוקחת כלום זמן. תבחרו מה בא לכם💥

תכתבו בגוגל  הלוחשת לאוכל עוגיות מלוחות ממכרות
עוד פעם תפוחי אדמה?? 🤣 כן!! ו עוד פעם תפוחי אדמה?? 🤣
כן!! ומבחינתנו בבית כל יום🙈

הפעם הכנתי אותם בתנור, מתובלים ועם כמה טריקים מגניבים שהופכים אותם קריספיים ממש וטעימיםםםם.

המתכון בבלוג 😋 תכתבו בגוגל "הלוחשת לאוכל תפוחי אדמה בתנור עם טריקים לקריספיות מושלמת"
.
.
.
#israeli_kitchen
#imsomartha
#inmyblog
#potatoes
#potatos
#frypotatoes
#fripotato
#vegeterianfood
#vegeterianrecipes
#vegetables
#veganfood
#vegan
#veganlife
עוגת גבינה ויוגורט של אורלי עוגת גבינה ויוגורט של אורלי חרמש המוכשרת בנשים👸👸
דבר ראשון לכו לעקוב אחריה, גם כי היא מהממת וגם כי היא מוכשרת בטירוף ויש לה מאגר מתכונים שווים שאסור לפספס וגםםםם המתכון של העוגה הזו נמצא אצלה אז בקשו ממנה 😉
@orlyhermesh

עכשיו לעוגה המטריפה הזו שבשביל להכין אותה תצטרכו רק קערה אחת ומטרפה!! זאת אחת העוגות הכי קלות והכי טעימות שהכנתי לאחרונה ובקושי הצלחתי לחלץ שתי פרוסות לצילום.

דפדפו ותראו שתי גרסאות לצילום כי לא הצלחתי להחליט מה יפה יותר - עם אמרנה או בלי 🤔

אורלי מזוהה לרוב עם חלות ומאפי שמרים מטורפים שהיא מכינה, אבל הבלוג שלה מלאאא בעוד המון מתכונים שווים במיוחד ואצלי מטורפים על עוגת גבינה אז היא נבחרה ברוב קולות וחוסלה במחי יד 🤣

אורלי, את עוד תשלמי על הקלוריות שהכנסתי השבת לגוף בגללך🤣🤣
.
.
.
#cheeselover
#cheesecake
#cheeseporn
#cheesepancakes
#amarena
#israeli_kitchen
 #imsomartha
 #inmyblog
#lovecheesecake
לחמניות וניל זאת אחת האהבות לחמניות וניל זאת אחת האהבות הגדולות שלי 😋
בכלל לחמניות ביתיות זאת אהבה מיוחדת וכשהן וניליות, רכות כמו ענן וטעימותתתת אלוהים, כמה טעימות, אני לא עומדת בזה 😱

מתכון שפרסמתי בבלוג לפני כמה חודשים והפך ויראלי בטירוף, מאות הכינו את הלחמניות מהבצק המושלם הזה (מי שהכין יודע)

קיצקוץ, תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל לחמניות פרח וניל מתוקות.

אגב, המתכון הראשון בבלוג הוא קציצות דגים מטריפות שהכנתי השבוע, אבל לא בא לי תמונה של אוכל🙈
לצפייה בתמונות נוספות..... עקבו אחרי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס