יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
אלפחורס
ראשי » מתכונים לפורים » אלפחורס

אלפחורס

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 14 בינואר 2019 27 תגובות

אלפחורס – העוגייה הארגנטינאית האולטימטיבית היא אחת הטעימות והמיוחדות שתאכלו בזכות המרקם הנימוח והחולי המיוחד שיש לה. יצא לה של של עוגייה מורכבת אבל היא הכי קלה להכנה והכי טעימה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה

אחת העוגיות הכי טעימות בעיני והכי מיוחדות. הצליל של השם של העוגייה הזו הוא כל כך סקסי והמראה שלה כל כך מיוחד, שלא לדבר על המרקם הנימוח שלא לומר נמס בפה שלה, בקיצור לכו להכין.  בעוגיות האלה משתמשים רק בחלמונים כך שאנחנו נשארים עם חלבונים מיותמים. אז או שמזבילים אותם (לא חבל??) או שאפשר להכין מקרונים  או נשיקות מרנג טעימות, או פבלובה נסיכותית, קרמבו או כל מה שעולה בדעתכם, כי חבל לזרוק ,לא?


הפעם מילאתי בריבת חלב שהכנתי בבית ואין להשוות את הטעם לזאת הקנויה. העוגיות קיבלו שדרוג אמיתי בזכות הריבה הביתית. כמובן שאין בעייה בכלל למלא בריבת חלב קנויה, רק יש להקפיד שהיא באמת ריבת חלב אמיתית ואיך יודעים? מסתכלים על הרכיבים והרכיב שצריך להופיע ראשון זה חלב, ככה יודעים שזו ריבת חלב ולא ריבה שרובה עשויה מסוכר וחומרים אחרים שהם לא חלב.


אלפחורס

לפני שמתחילים

  • במקור מכינים את העוגיות האלה עם סוכר רגיל, אני החלפתי לאבקת סוכר שתורמת לעוד נימוחות לעוגיות. אם אין בבית אבקת סוכר, אפשר לשים סוכר רגיל.
  • במקום קמח רגיל ואבקת אפייה אפשר לשים קמח תופח.
  • עקרונית הבצק מוכן לעבודה ישר אחרי ההכנה, הוא נוח מאוד, אבל, בקייץ מומלץ לקרר את הבצק שעה במקרר.

מצרכים ל- 50-60 עוגיות

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 150 גרם אבקת סוכר (1 כוס + 4 כפות)
  • 4 חלמונים
  • 1 כף קוניאק/ברנדי/ליקר
  • 300 גרם קורנפלור (2 כוסות + 2 כפות)
  • 200 גר` קמח רגיל (½1 כוסות)
  • 15 גרם אבקת אפייה (½1 כפות)
  • 1 כף מחית/תמצית וניל
  • קליפה מגורדת מלימון אחד

אופן הכנה

מקציפים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר כמה דקות לתערובת תפוחה ואוורירית.  מוסיפים חלמונים וקוניאק ומעבדים עד לאיחוד. מנפים יחד: קורנפלור, קמח ואבקת אפייה לקערת המיקסר, מוסיפים תמצית וניל וגרידת לימון ומעבדים חצי דקה רק עד לאיחוד החומרים. עוטפים בניילון נצמד ומצננים שעה במקרר.

מחממים תנור לחום של 175 מעלות.

מרדדים בצק לעובי של ½ ס"מ. בעזרת קורצן עגול או כוס קורצים עיגולים בקוטר של כ-3 ס"מ. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 3 ס"מ ואופים 8-10 דקות לצבע זהוב בהיר מאוד, לא משחימים את העוגיות.

מצננים את העוגיות היטב, מורחים על מחצית מהעיגולים שכבה עבה של ריבת חלב ומצמידים אליה עוגייה נוספת. מורחים מהריבה גם על דפנות ומגלגלים בקוקוס.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת שוקולד עם קרמבו מוקה
    עוגת שוקולד עם קרמבו מוקה כשרה לפסח
  • סלט כרוב קריספי
    סלט כרוב קריספי כמו של מסעדת קיסו
  • גביניות ריבת חלב
    גביניות שמרים וריבת חלב בסגנון אלפחורס
  • ריבועי שוקולד וקוקוס
    ריבועי שוקולד וקוקוס ללא גלוטן וכשרים לפסח
אלפחורס עוגיות ריבת חלב

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

27 תגובות

  1. מור ש הגב 7 בנובמבר 2025 בשעה 14:09

    למי שפחות מבין באפייה, ממליצה לכתוב חמאה מומסת ולא חמאה רכה. זרקתי הכל לפח!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 בנובמבר 2025 בשעה 16:21

      אז ממש לא חמאה מומסת אלא חמאה רכה והמתכון מדוייק. אם זרקת לפח תבדקי מה לא עשית נכון

  2. רחל הגב 12 במאי 2024 בשעה 19:57

    האם אפשר להקפיא עם המילוי??? ולכמה זמן???
    ולגבי הכוסות מדידה אלו כוסות את מתכוונת?!?!
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 במאי 2024 בשעה 7:38

      אפשר להקפיא עם המילוי אפילו חודשיים. יש כוסות מדידה אוניברסליים וכך כשאני כותבת כוס ושתינו משתמשות באותה כוס מידה זה אמור להיות מדוייק. ממליצה מאוד להצטייד בכוסות מדידה ומשקל

  3. רחל רביבו הגב 11 במאי 2024 בשעה 23:48

    שבוע טוב האם ניתן להמיר לפרווה ולהקפיא עם המילוי ולמשך כמה זמן
    ולגבי הכוסות זה כוסות פלסטיק שרשום עליהם מידות לזה הכוונה?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 במאי 2024 בשעה 12:48

      יש פה חמאה וריבת חלב שהיא חלבית. לא ניתן להמיר לפרווה גם כי זה לא יהיה טעים

  4. קארין הגב 4 באפריל 2020 בשעה 23:25

    הי יהודית באיזה קמח אפשר להחליף כדי שיהיה כשר לפסח? קמח תפוח אדמה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 באפריל 2020 בשעה 1:02

      לא ניסיתי. הייתי שמה קמח תופח לפסח

      • קארין הגב 7 באפריל 2020 בשעה 12:45

        אנסה תודה ❤️

  5. מאיה הגב 22 במרץ 2020 בשעה 23:32

    היי יהודית
    העוגיות מתנפחות נורא ונשארות שמנות איך עושים שיהיו שטוחות ובצורה אחידה מבלי שיאבדו את הצורה היפה שלהן?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 במרץ 2020 בשעה 23:57

      היי מאיה,
      תרדדי מעט יותר דק את הבצק

  6. ג'ודית הגב 5 באוקטובר 2019 בשעה 20:06

    אם אין מיקסר ומערבבים ביד לערבב באותו סדר או סדר שונה? וזה יצא טעים באותה מידה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 באוקטובר 2019 בשעה 7:02

      אם אין מיקסר מערבבים באותו סדר רק נזהרים לא ממש ללוש את הבצק אלא רק לערבב אותו עד שמתאחד. בהצלחה

  7. אתי הגב 5 באוקטובר 2019 בשעה 14:40

    היי יהודית, איך ניתן להמיר את הקמח בשביל שיהיה ללא גלוטן?? רק קונפלור לדעתך..? תודה מראש.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 באוקטובר 2019 בשעה 7:01

      היי אתי. יש קמחים ללא גלוטן כמו קמח תמי או קמח כרגיל

  8. אושר הגב 23 ביולי 2019 בשעה 22:31

    היי , אפשר להשתמש במקסר ידני במקום מיקסר עם וו גיטרה? או שזה לא יצא אותו דבר? תודה .

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 ביולי 2019 בשעה 22:34

      היי אושר, מיקסר יד לא מתאים. אפשר להכין בצק בידיים רק לא ללוש יותר מידי כדי שהבצק ייצא רך ולא קשה

      • אושר הגב 23 ביולי 2019 בשעה 22:49

        אוקיי ובלישה ביד להשתמש באותם הכמויות?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 ביולי 2019 בשעה 9:26

          הכל אותו דבר רק צריך להקפיד שללא ללוש ממש את הבצק אלא רק לאחד את כל החומרים.

          • אושר 24 ביולי 2019 בשעה 14:43

            אוקיי תודה , ועוד שאלה קטנה בהתחלה כאשר צריך להקציף את החמאה והאבקת סוכר כן אפשר להקציף במיקסר ידני? כדי שיצא אוורי ותפוח כמו שרשמת או לערבב ביד? תודה רבה ??

          • יהודית אביב הלוחשת לאוכל 24 ביולי 2019 בשעה 21:04

            אם יש לך מקציף מיוחד לחמאה אז תקציפי ואם לא אז פשוט תערבבי ביד

  9. קארין הגב 30 בינואר 2019 בשעה 9:21

    אוקיי, ואם אין לי וארצה להשתמש בכוס חד פעמי רגילה איזה צריך ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 בינואר 2019 בשעה 10:53

      היי קארין,

      אני לא משתמשת בחד פעמי. אני ממליצה לך לקנות כוסות מדידה אוניברסליים. זה עולה 10 שקלים וכך תהיי בטוחה שהכמויות מדוייקות

  10. קארין הגב 29 בינואר 2019 בשעה 17:42

    היי
    באיזה כוס עדיף להשתמש למדידת כמויות כוס שתיה חמה או קרה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 בינואר 2019 בשעה 17:48

      היי קארין,
      כוס מדידה אוניברסלית

  11. שילת הגב 16 בינואר 2019 בשעה 11:07

    אפשר לוותר על הקוניאק? לשים משהו אחר במקום?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 בינואר 2019 בשעה 11:31

      היי שילת,
      אפשר לוותר. בהצלחה

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.