אלפחורס – העוגייה הארגנטינאית האולטימטיבית היא אחת הטעימות והמיוחדות שתאכלו בזכות המרקם המיוחד שיש לה. יצא לה של של עוגייה מורכבת אבל היא הכי קלה להכנה והכי טעימה

אחת העוגיות הכי טעימות בעיני (ולא רק בעיני) והכי מיוחדות. הצליל של השם של העוגייה הזו הוא כל כך סקסי והמראה שלה כל כך מיוחד, שלא לדבר על המרקם הנימוח שלא לומר נמס בפה שלה….בקיצור לכו להכין 🙂 בעוגיות האלה משתמשים רק בחלמונים כך שאנחנו נשארים עם חלבונים מיותמים. אז או שמזבילים אותם (לא חבל??) או שאפשר להכין מקרונים או נשיקות מרנג טעימות. (כי חבל לזרוק ,לא?) או פבלובה נסיכותית, קרמבו או כל מה שעולה בדעתכם.
במשך המון שנים הכנתי את המתכון המצויין של רוני ונציה אבל החלטתי לנסות את המתכון של בן עמי ברטיני שביט מהספר שלו שנקרא "מתוקים מהחיים" ואהבנו מאוד, רק במקום סוכר רגיל שמתי אבקת סוכר ששדרגה אותן עוד יותר. הפעם מילאתי בריבת חלב שהכנתי בבית ואין להשוות את הטעם לזאת הקנויה. העוגיות קיבלו שדרוג אמיתי בזכות הריבה הביתית.

אלפחורס
לפני שמתחילים
- במקור מכינים את העוגיות האלה עם סוכר רגיל. אני החלפתי לאבקת סוכר שתורמת לעוד נימוחות לעוגיות. אם אין בבית אבקת סוכר, אפשר לשים סוכר רגיל.
- במקום קמח רגיל ואבקת אפייה אפשר לשים קמח תופח.
- עקרונית צריך לקרר את הבצק שעה במקרר אבל קרה לי שלא הספקתי להכין אחרי שעה ושמרתי את הבצק לילה שלם. למחרת צריך לעבד אותו ממש קלות עם הידיים כדי לחמם אותו שיהיה אפשר לעבוד איתו.
מצרכים ל- 50-60 עוגיות
- 200 גרם חמאה רכה
- 150 גרם אבקת סוכר (1 כוס + 4 כפות)
- 4 חלמונים
- 1 כף קוניאק/ברנדי/ליקר (לא חובה – אפשר לוותר)
- 300 גרם קורנפלור (2 כוסות + 2 כפות)
- 200 גר` קמח רגיל (½1 כוסות)
- 15 גרם אבקת אפייה (½1 כפות)
- 1 כף תמצית וניל
- קליפה מגורדת מלימון אחד
אופן הכנה
- מקציפים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר כמה דקות לתערובת תפוחה ואוורירית.
- מוסיפים חלמונים וקוניאק ומעבדים עד לאיחוד.
- מנפים יחד: קורנפלור, קמח ואבקת אפייה לקערת המיקסר, מוסיפים תמצית וניל וגרידת לימון ומעבדים חצי דקה רק עד לאיחוד החומרים.
- עוטפים בניילון נצמד ומצננים שעה במקרר.
- מחממים תנור לחום בינוני (175 מעלות).
- מרדדים בצק לעובי של ½ ס"מ. בעזרת קורצן עגול או כוס קורצים עיגולים בקוטר של כ-3 ס"מ. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 3 ס"מ ואופים 8-10 דקות לצבע זהוב בהיר מאוד (לא משחימים את העוגיות).
- מצננים ומורחים על מחצית מהעיגולים שכבה עבה של ריבת חלב ומצמידים אליה עוגייה נוספת. דואגים שהריבה תהיה גם בדפנות ומגלגלים בקוקוס.
הי יהודית באיזה קמח אפשר להחליף כדי שיהיה כשר לפסח? קמח תפוח אדמה?
לא ניסיתי. הייתי שמה קמח תופח לפסח
אנסה תודה ❤️
היי יהודית
העוגיות מתנפחות נורא ונשארות שמנות איך עושים שיהיו שטוחות ובצורה אחידה מבלי שיאבדו את הצורה היפה שלהן?
היי מאיה,
תרדדי מעט יותר דק את הבצק
אם אין מיקסר ומערבבים ביד לערבב באותו סדר או סדר שונה? וזה יצא טעים באותה מידה?
אם אין מיקסר מערבבים באותו סדר רק נזהרים לא ממש ללוש את הבצק אלא רק לערבב אותו עד שמתאחד. בהצלחה
היי יהודית, איך ניתן להמיר את הקמח בשביל שיהיה ללא גלוטן?? רק קונפלור לדעתך..? תודה מראש.
היי אתי. יש קמחים ללא גלוטן כמו קמח תמי או קמח כרגיל
היי , אפשר להשתמש במקסר ידני במקום מיקסר עם וו גיטרה? או שזה לא יצא אותו דבר? תודה .
היי אושר, מיקסר יד לא מתאים. אפשר להכין בצק בידיים רק לא ללוש יותר מידי כדי שהבצק ייצא רך ולא קשה
אוקיי ובלישה ביד להשתמש באותם הכמויות?
הכל אותו דבר רק צריך להקפיד שללא ללוש ממש את הבצק אלא רק לאחד את כל החומרים.
אוקיי תודה , ועוד שאלה קטנה בהתחלה כאשר צריך להקציף את החמאה והאבקת סוכר כן אפשר להקציף במיקסר ידני? כדי שיצא אוורי ותפוח כמו שרשמת או לערבב ביד? תודה רבה ??
אם יש לך מקציף מיוחד לחמאה אז תקציפי ואם לא אז פשוט תערבבי ביד
אוקיי, ואם אין לי וארצה להשתמש בכוס חד פעמי רגילה איזה צריך ?
היי קארין,
אני לא משתמשת בחד פעמי. אני ממליצה לך לקנות כוסות מדידה אוניברסליים. זה עולה 10 שקלים וכך תהיי בטוחה שהכמויות מדוייקות
היי
באיזה כוס עדיף להשתמש למדידת כמויות כוס שתיה חמה או קרה?
היי קארין,
כוס מדידה אוניברסלית
אפשר לוותר על הקוניאק? לשים משהו אחר במקום?
היי שילת,
אפשר לוותר. בהצלחה