אלפחורס – העוגייה הארגנטינאית האולטימטיבית היא אחת הטעימות והמיוחדות שתאכלו בזכות המרקם הנימוח והחולי המיוחד שיש לה. יצא לה של של עוגייה מורכבת אבל היא הכי קלה להכנה והכי טעימה
אחת העוגיות הכי טעימות בעיני והכי מיוחדות. הצליל של השם של העוגייה הזו הוא כל כך סקסי והמראה שלה כל כך מיוחד, שלא לדבר על המרקם הנימוח שלא לומר נמס בפה שלה, בקיצור לכו להכין. בעוגיות האלה משתמשים רק בחלמונים כך שאנחנו נשארים עם חלבונים מיותמים. אז או שמזבילים אותם (לא חבל??) או שאפשר להכין מקרונים או נשיקות מרנג טעימות, או פבלובה נסיכותית, קרמבו או כל מה שעולה בדעתכם, כי חבל לזרוק ,לא?
הפעם מילאתי בריבת חלב שהכנתי בבית ואין להשוות את הטעם לזאת הקנויה. העוגיות קיבלו שדרוג אמיתי בזכות הריבה הביתית. כמובן שאין בעייה בכלל למלא בריבת חלב קנויה, רק יש להקפיד שהיא באמת ריבת חלב אמיתית ואיך יודעים? מסתכלים על הרכיבים והרכיב שצריך להופיע ראשון זה חלב, ככה יודעים שזו ריבת חלב ולא ריבה שרובה עשויה מסוכר וחומרים אחרים שהם לא חלב.
אלפחורס
לפני שמתחילים
- במקור מכינים את העוגיות האלה עם סוכר רגיל, אני החלפתי לאבקת סוכר שתורמת לעוד נימוחות לעוגיות. אם אין בבית אבקת סוכר, אפשר לשים סוכר רגיל.
- במקום קמח רגיל ואבקת אפייה אפשר לשים קמח תופח.
- עקרונית הבצק מוכן לעבודה ישר אחרי ההכנה, הוא נוח מאוד, אבל, בקייץ מומלץ לקרר את הבצק שעה במקרר.
מצרכים ל- 50-60 עוגיות
- 200 גרם חמאה רכה
- 150 גרם אבקת סוכר (1 כוס + 4 כפות)
- 4 חלמונים
- 1 כף קוניאק/ברנדי/ליקר
- 300 גרם קורנפלור (2 כוסות + 2 כפות)
- 200 גר` קמח רגיל (½1 כוסות)
- 15 גרם אבקת אפייה (½1 כפות)
- 1 כף מחית/תמצית וניל
- קליפה מגורדת מלימון אחד
אופן הכנה
מקציפים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר כמה דקות לתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים חלמונים וקוניאק ומעבדים עד לאיחוד. מנפים יחד: קורנפלור, קמח ואבקת אפייה לקערת המיקסר, מוסיפים תמצית וניל וגרידת לימון ומעבדים חצי דקה רק עד לאיחוד החומרים. עוטפים בניילון נצמד ומצננים שעה במקרר.
מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
מרדדים בצק לעובי של ½ ס"מ. בעזרת קורצן עגול או כוס קורצים עיגולים בקוטר של כ-3 ס"מ. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 3 ס"מ ואופים 8-10 דקות לצבע זהוב בהיר מאוד, לא משחימים את העוגיות.
מצננים את העוגיות היטב, מורחים על מחצית מהעיגולים שכבה עבה של ריבת חלב ומצמידים אליה עוגייה נוספת. מורחים מהריבה גם על דפנות ומגלגלים בקוקוס.
האם אפשר להקפיא עם המילוי??? ולכמה זמן???
ולגבי הכוסות מדידה אלו כוסות את מתכוונת?!?!
תודה
אפשר להקפיא עם המילוי אפילו חודשיים. יש כוסות מדידה אוניברסליים וכך כשאני כותבת כוס ושתינו משתמשות באותה כוס מידה זה אמור להיות מדוייק. ממליצה מאוד להצטייד בכוסות מדידה ומשקל
שבוע טוב האם ניתן להמיר לפרווה ולהקפיא עם המילוי ולמשך כמה זמן
ולגבי הכוסות זה כוסות פלסטיק שרשום עליהם מידות לזה הכוונה?
תודה
יש פה חמאה וריבת חלב שהיא חלבית. לא ניתן להמיר לפרווה גם כי זה לא יהיה טעים
הי יהודית באיזה קמח אפשר להחליף כדי שיהיה כשר לפסח? קמח תפוח אדמה?
לא ניסיתי. הייתי שמה קמח תופח לפסח
אנסה תודה ❤️
היי יהודית
העוגיות מתנפחות נורא ונשארות שמנות איך עושים שיהיו שטוחות ובצורה אחידה מבלי שיאבדו את הצורה היפה שלהן?
היי מאיה,
תרדדי מעט יותר דק את הבצק
אם אין מיקסר ומערבבים ביד לערבב באותו סדר או סדר שונה? וזה יצא טעים באותה מידה?
אם אין מיקסר מערבבים באותו סדר רק נזהרים לא ממש ללוש את הבצק אלא רק לערבב אותו עד שמתאחד. בהצלחה
היי יהודית, איך ניתן להמיר את הקמח בשביל שיהיה ללא גלוטן?? רק קונפלור לדעתך..? תודה מראש.
היי אתי. יש קמחים ללא גלוטן כמו קמח תמי או קמח כרגיל
היי , אפשר להשתמש במקסר ידני במקום מיקסר עם וו גיטרה? או שזה לא יצא אותו דבר? תודה .
היי אושר, מיקסר יד לא מתאים. אפשר להכין בצק בידיים רק לא ללוש יותר מידי כדי שהבצק ייצא רך ולא קשה
אוקיי ובלישה ביד להשתמש באותם הכמויות?
הכל אותו דבר רק צריך להקפיד שללא ללוש ממש את הבצק אלא רק לאחד את כל החומרים.
אוקיי תודה , ועוד שאלה קטנה בהתחלה כאשר צריך להקציף את החמאה והאבקת סוכר כן אפשר להקציף במיקסר ידני? כדי שיצא אוורי ותפוח כמו שרשמת או לערבב ביד? תודה רבה ??
אם יש לך מקציף מיוחד לחמאה אז תקציפי ואם לא אז פשוט תערבבי ביד
אוקיי, ואם אין לי וארצה להשתמש בכוס חד פעמי רגילה איזה צריך ?
היי קארין,
אני לא משתמשת בחד פעמי. אני ממליצה לך לקנות כוסות מדידה אוניברסליים. זה עולה 10 שקלים וכך תהיי בטוחה שהכמויות מדוייקות
היי
באיזה כוס עדיף להשתמש למדידת כמויות כוס שתיה חמה או קרה?
היי קארין,
כוס מדידה אוניברסלית
אפשר לוותר על הקוניאק? לשים משהו אחר במקום?
היי שילת,
אפשר לוותר. בהצלחה