אין כמעט מי שלא מכיר את העוגייה הארגנטינאית המטריפה הזו …..אז היו לי שלושה חלמונים מיותמים והחלטתי שלא בא לי להכין אלפחורס רגיל אלא שוקולדי ואם שוקולדי אז שיהיה גם קרם שוקולד בתוך העוגייה, כי אם כבר אז כבר. העוגייה יצאה נימוחה בטירוף ויחד עם הגנאש שוקולד זו חגיגה אמיתית בפה.
מבוסס על מתכון של מיקי שמו עם שינויים שלי.
חומרים לכ- 60 עוגיות קטנטנות
- 180 גרם חמאה
- 1/2 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
- 3 חלמונים
- גרודת תפוז
- 1/2 כוס קמח מנופה (100 גרם)
- 1.5 כפות אבקת קקאו מנופה(15 גרם)
- 13/4 כוסות קורנפלור ( 250 גרם)
- 1 שקית אבקת אפייה
הכנת הבצק
- שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר ומערבלים 2-3 דקות לתערובת קרמית אחידה. מידי פעם עוצרים את המיקסר ומגרדים מהדפנות את החמאה.
- מוסיפים ביצים וגרודת תפוז ומערבלים.
- מנפים יחד את הקמח, הקורנפלור, א.אפייה וקקאו. עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הקמח.
- מערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד (ערבול יתר פוגם במרקם הבצק).
- עוטפים בניילון ושמים במקרר שעה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- לוקחים חלק מהבצק ומרדדים על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים ומסדרים בתבנית במרווחים של 2 ס"מ.
- אופים 10 דקות רק עד שהעוגיות יציבות.
מלית גנאש שוקולד מוקצף (מהכמות הזו נשארת מלית. אפשר להכין טראפלס או לחילופין להכין רק חצי כמות)
- 1 שמנת מתוקה 38% שומן
- 250 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
- פקק אייריש קרים או כל ליקר/תמצית שאוהבים ואפשר גם לוותר על זה.
הכנת המלית
- לשבור את השוקולד לקוביות ולשים בקערה.
- לחמם את השמנת עד לסף רתיחה.
- לשפוך את השמנת על השוקולד ולחכות דקה. אחרי דקה לערבב עד שכל השוקולד נמס.
- להוסיף פקק אייריש קרים ולערבב.
- לשים במקרר כמה שעות להתייצבות.
- אחרי כמה שעות להקציף חצי דקה לקבלת קרם אוורירי.
- למרוח על עוגייה אחת שכבה יפה של שוקולד, לסגור בעוד עוגייה. למרוח שכבה דקה של שוקולד מסביב לעוגייה ולגלגל בקוקוס.