הבראוניז הכי טעימים שתכינו באחריות!. הכנתי אותם ליומולדת של חורצ'ק שלי שחגג עם חברים ומאז אני לא מפסיקה להכין אותם שוב ושוב , על פי דרישת הקהל 🙂
אם לא הכנתם עדיין קרמל מלוח, אתם כנראה לא אכלתם את הדבר הכי טעים ביקום. אני מטורפת על קרמל והתוספת של המלח מקפיצה אותו כמה רמות למעלה.
בכלל, אני אוהבת שילובים של מתוק ומלוח כמו למשל הטארט המטורף הזה שהכנתי משוקולד ובוטנים מלוחים וגם סושי שוקולד ובוטנים מלוחים או חיתוכיות טראפלס שוקולד ובוטנים מלוחים.
בקיצור, הבנתם שאני מתה על בוטנים ושוקולד אבל לא רק. בתור נערה הייתי אוכלת כמויות היסטריות של שוקולד חלב עם אגוזים. האמת שגם היו אני מאוד אוהבת אבל נמנעת מטעמי קלוריות.
גם שומשומיות בקרמל זה אחד האהובים עליי ואפילו הכנתי כווריאציה לשומשומיות טארט טופי ושומשום בשוקולד מטריפה.
כן צריך מעט מיומנות כדי להכין קרמל מבלי לשרוף אותו או לחטוף כוויות דרגה א' אבלללל ברגע שקולטים את הרעיון זה הופך להיות הדבר הכי קל ומגוון הקינוחים עם טופי הוא ענק.
יש לי כמה וכמה מתכונים לבראוניז, חלקם פה בבלוג וחלקם לא צולמו, אבל את הבראוניז המושלמים האלה אתם לא רוצים לפספס. המרקם הפאדג'י במיוחד של העוגה, הטופי פקאנים שמזגתי מעליה והפופקורן בקרמל ששמתי מעליה פשוט יוצרים את הביס המושלם. הכנתי אותה למסיבת יומולדת שחורצ'ק חגג בשבוע שעבר עם חברים והיא יצאה כל כך מוצלחת שהכנתי אותה 3 פעמים השבוע ובכל פעם היא חוסלה כלא הייתה.
רוצים עוד מתכוני בראוניז?
בראוניז קרמל מלוח ופקאנים
בואו לעקוב אחריי באינסטגרם, שם אני מעלה לסטורי שלבים בלייב מהמטבח שלי
רינג/תבנית מרובעת בגודל 20*20 ס"מ
לבראוניז – 16 קוביות
- 250 גרם שוקולד מריר 60%
- 200 גרם חמאה (לפרווה – שמן קוקוס)
- 1 + 1/4 כוסות סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס קמח שקדים (קונים בחנויות תבלינים טובות)
- 1/4 כוס קקאו איכותי (קונים בחנויות מתמחות באפייה)
- 1/2 כוס קמח כוסמין (אפשר קמח רגיל)
לקרמל מלוח
- 1 כוס סוכר
- 1 שמנת מתוקה 38%
- 1/2 כפית מלח ים אטלנטי (אפשר פחות)
- 50 גרם חמאה
- 100 גרם פקאנים לא קלויים קצוצים גס
לקישוט – פופקורן מלוח בקרמל
- 1 שקית להכנת פופקורן במיקרוגל
- 2.5 כוסות סוכר
- 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
אופן הכנה
בראוניז
מחממים תנור לחום של 170 מעלות. בקערה בינונית שאפשר להכניס למיקרוגל, ממסים שוקולד וחמאה בפולסים של דקה וערבוב בכל פעם עד שהכל נמס ואחיד. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים עם מטרפה ידנית בערך חצי דקה כדי שהסוכר יימס. מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה ואחרי כל ביצה טורפים ומערבבים. מוסיפים קמח שקדים ומערבבים יחד. מנפים יחד קקאו וקמח כוסמין ומוסיפים לשוקולד. בשלב הזה טורפים ממש כמה שניות רק עד שהקמח נטמע והבלילה אחידה. משמנים רינג/תבנית אפייה בחמאה. אם משתמשים ברינג – יוצרים בסיס מנייר אפייה ונייר כסף ומניחים על תבנית אפייה לפני שמוזגים את הבלילה. אם מכינים בתבנית – מרפדים בנייר אפייה ומשמנים אותו בחמאה. מוזגים את בלילת השוקולד ומיישרים. טופחים את התבנית על השייש כדי לשחרר בועות אוויר ואופים 20-25 דקות עד שהבראוניז יציבים ומרכז העוגה נראה עדיין לח אך יציב. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לטמפרטורת החדר.
שכבת קרמל מלוח
מכינים מראש את כל החומרים ליד הגז. שמים את הסוכר בסיר/קלחת קטנה, עם תחתית עבה, נון סטיק. לא מערבבים ולא נוגעים במשך כמה דקות. מאפשרים לסוכר להינמס במשך כמה דקות ולקבל צבע זהוב. כן אפשר לנענע את הסיר במעגלים כדי לעזור לסוכר להינמס. במקביל, מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה. כשהסוכר נמס וקיבל צבע ענברי מוסיפים בזרם דק ותוך כדי ערבוב מתמיד את השמנת. ממשיכים לערבב עוד כמה דקות עד שמקבלים רוטב טופי חלק וסמיך. מוסיפים מלח ומערבבים. מכבים את הלהבה ומוסיפים את החמאה, מערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין. מוסיפים את הפקאנים ומערבבים. מקררים ממש מעט ומוזגים על הבראוניז. מעבירים למקפיא לשעה, עד שהקרמל מתייצב. זה יעזור לנו לפרוס קוביות מושלמות. מוציאים מהמקפיא ומעבירים סכין בין העוגה לדפנות התבנית. מחלצים את הבראוניז. מחממים סכין שף גדולה וחדה (אפשר על הגז ואם יש לכם ברנר אז זה קל יותר) ופורסים לפרוסות שוות (5*5 ס"מ) כן, אני מודדת עם סרגל :). שומרים במקרר ומומלץ לאכול בטמפרטורת החדר. הבראוניז נשמרים שבוע במקרר. ניתן להקפיא עד חודש ולהפשיר במקרר.
פופקורן מלוח בקרמל
מכינים את הפופקורן במיקרוגל ומקררים. בסיר/קלחת גדול עם תחתית עבה נון סטיק ממסים את הסוכר לקרמל בצבע ענברי. כשהקרמל מוכן מוסיפים קוביות חמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה לגמרי. מוסיפים את הפופקורן, מנמיכים את הלהבה להכי קטנה שיש לנו וכל הזמן מערבבים מלמטה למעלה עד שכל הפופקורן עטוף בקרמל. נזהרים שלא לשרוף את הקרמל. ברגע שהפופקורן עטוף בקרמל מכבים את הלהבה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחת ומשאירים להצטנן. מפרידים את הפופקורן ומעבירים לצנצנת אטומה. בחלק מקשטים את הבראוניז ואת השאר מנשנשים. הפופקורן נשאר קריספי וטעים במשך כמה ימים.
היי, נראה ונשמע מעולה!
האם הכוונה לשקדים טחונים?
ובקרמל ניתן להמיר לפרווה את השמנת והחמאה?
תודה.
היי טל, תודה רבה
כן, שקדים טחונים.
חמאה למחמאה ושמנת לשמנת צמחית. הטעם יהיה שונה לחלוטין
הי! נראה מעולה…יש תחליף לקמח שקדים? אין לי
שימי עוד קמח.. אבל המרקם והטעם יהיו קצת שונים
הי,
ניראה סוףףףף!! יש לך אתר מדהים!!
אם אין לי תבנית בכזו גודל, באיזה תבנית אחרת סטנדרטית אני יכולה להכין וזה יצא בגובה טוב?
היי רבקי,
תודה רבה.
זה הגודל יקירה. את יכולה לשנות לתבנית אחרת ושהיחס יישמר
היי
תודה על המתכונים ,
אם אני רוצה להכין כקינוח לסעודה בחג ל23 איש
כמה עוגות כאלו צריכה להכין?
מהכמות במתכון יוצאות 16 קוביות בגודל 5*5 ס"מ שזה גודל יפה. תכיני 2 כמויות
הי
איזה מתכון משגע !!
ובכלל כמה השראה נפלאה בבלוג ! יישר כוח גדול !
האם קמח שקדים חייבים רק מחנות תבלינים או שמא ניתן לטחון לבד בבית?
תודה רבה מראש
תמר
היי תודה רבה תמר. אני שמחה שאת אוהבת. קשה לטחון ממש לאבקה בבית. אני קונה. זה עולה כמו שקדים שלמים
בראוניז מושחת וטעים בטרוףףף, אני כמוך משוגעת על טופי מלוח, פוסט מושקע וטעים מוכשרתתת ❤❤❤
תודה אהובה שלי ♥