אני בכלל התכוונתי שהיא תהיה עוד עוגת שוקולד רגילה וטעימה. בפועל יצאה עוגה פאדג'ית מטריפה!! יום שישי אחר הצהריים, אחרי כל הבישולים ואפיית עוגיות מכונה מרוקאיות ממש לא היה לי כוח להכין עוגה, אבל אין , אין אין שבת בלי עוגה!! ולכן, פתחתי את המקרר והמזווה והתחלתי לערבב חומרים בקערה….לא יכול להיות משהו רע כששמים חומרים טובים ואיכותיים…אבל….לא ציפיתי לכזה מרקם. יצא מושלם ומזל שכתבתי את המתכון במדוייק אחרת ממש לא הייתי יודעת לשחזר אותו.
עוגת פאדג' שוקולד מטריפה
מצרכים לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ
- 100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
- 100 גרם חמאה
- 3 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס מדידה שמנת מתוקה
- 1/4 כוס שמן
- 1 כוס מים מהברז
- 3 כפות מדידה קקאו איכותי
- כף נס קפה (לא מגורען)
- 1/2 כוס מדידה סוכר
- 1/2 כוס מדידה אינסטנט פודינג שוקולד
- 2 כפות מדידה אייריש קרים
- 1 כוס מדידה קמח תופח
לציפוי – גנאש שוקולד
- 100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
- 100 מ"ל שמנת מתוקה
- כף סירופ תירס (לא חובה אבל שומר על הברק של השוקולד)
- כף אייריש קרים או ליקר אחר שאוהבים
אופן הכנה
- להדליק תנור לחום של 175 מעלות ולשמן תבנית בקוטר 20 ס"מ שריפדנו אתת הבסיס שלה בנייר אפייה.
- לקחת קערה שבה נכניס את כל החומרים ולהמיס בה שוקולד וחמאה במיקרוגל.
- להתחיל להוסיף את החומרים לפי הסדר ואחרי כל הוספה לערבב עם מטרפה ידנית. לבסוף כשמוסיפים את הקמח מערבבים ממש כמה שניות רק כדי להטמיע אותו בתערובת. לא לערבב יותר מידי.
- לצקת את התערובת לתבנית ולאפות 50-60 דקות. לבדוק עם שיפוד במרכז העוגה ולוודא שהיא אפויה אבל להיזהר לא לייבש אותה.
- להוציא את העוגה מהתנור, ולמזוג מעליה מייד את הגנאש שוקולד כשהוא חמים.
- להניח בצד עד לצינון מוחלט ולחלץ מהתבנית.
הכנת גנאש שוקולד
- להמיס יחד במיקרוגל שמנת מתוקה ושוקולד (בפולסים של חצי דקה כל פעם ולערבב אחרי כל חצי דקה עד שהשוקולד נמס). להוסיף סירופ תירס ואייריש קרים ולערבב.
אפשר להשאיר מחוץ למקרר יום אחד. אם שומרים במקרר, מחממים מעט במיקרוגל לפני ההגשה.
היי יהודית…
האם אפשר במקום הקמח לשים קורנפלור ? אני רוצה אותה ללא קמח…
היי הילה,
קורנפלור הוא לא תחליף לקמח
מומלצת כוכי. השבוע עברה טרנספורמציה. אותו בסיס, שעהת קוקוס ומעל גנאש שוקולד. טעימה ביותר
וואו מתכוונתלהכין אותה
יצאה פגז. זה כי הילדים פרחו מהקן ואצלי אוהבים את העוגה רק מקסימום יומיים אחרי שהיא מוכנה אז הכנתי קטנה ובאמת נגמרה בשבת.
היא באמת ניראיצ פאדג'ית, וגם המתכון מוצא חן בעיני!!
אוהבתתתתתתתתתת, ושומרת את המתכון
לא יודעת מה קרה לך ג'ודי, אבל גם הכנת אותה בגודל תבנית שאני אוהבת 🙂
Yyy איזה מרקם פאדגי'משגעעע תענוג ביג לייק יפתי