צלעות תירס מתובלות ואפויות בתנור. אין שום קשר לצלעות בשריות כלשהן 🙂 אבל זה טעים בטירוף והשם מדליק והתירס יוצא מגניב אז מה אכפת לי אין זה נקרא, זה מושלם!!
אני מטורפת על תירס ואני לא מבינה איך עד עכשיו לא הכנתי את הלהיט הזה מהטיקטוק, זה כל כך טעים שלא יכולתי להפסיק לאכול את זה. אין לי מושג איך בדיוק מכינים את המקור, כי ראיתי את זה ממש מזמן, אבל את העיקרון הבנתי ונצרתי בראש. אזזזז השבוע קניתי תירס והכנתי ואמאל'ה כמה שזה טעיםםםם וכל כך קל להכנה.
החלק הכי "קשה" במתכון הזה, זה לפרוס את התירס לאורך, אבל גם לזה מצאתי פיתרון ועל הדרך גיליתי עוד שיטה להכנת תירס. פשוט מכניסים את התירס ל – 2-3 דקות למיקרוגל. הוא מתרכך ואז נחתך ממש בקלות ואגב, הוא כבר די מוכן לאכילה, כך שאם רוצים להכין סתם קלח תירס, אז אפשר גם במיקרו.
צלעות תירס מתובלות אפויות בתנור
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- הכי קשה זה לחתוך את התירס לאורך. הפתרון שלי הוא להכניס את התירס ל – 2-3 דקות למיקרוגל ואז הוא נפרס בקלות.
- אפשר לוותר על החמאה בממרח ולשים יותר שמן זית. זה יהפוך את התירס לטבעוני.
- אפשר גם לפזר על התירס פרמזן.
- אפשר לשים מוצרלה מגוררת במטבל ואז זה ייצא מוקרם.
- אפשר להכין את הצלעות גם במיקרוגל וגם על המנגל. בכל מקרה זה יוצא מושלם.
מצרכים ל – 12 צלעות
- 3 קלחי תירס טריים
- 80 גרם חמאה מומסת
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית מלח גס
- 1/4 כוס עירית קצוצה דק
- 2 שיני שום קונפי
- 1 כפית צ'ילי טחון מתוק
מטבל להגשה – ספייסי מיונז
- 50 גרם מיונז של הלמנס
- 1 כפית שמן שומשום (5 מ"ל)
- 1 כפית רוטב סרירצ'ה (5 מ"ל)
- מלח לפי הטעם
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
מכינים צלעות תירס: מבשלים את קלחי התירס במיקרוגל למשך 2-3 דקות (בלי מים). מחכים דקה שיתקררו ופורסים כל קלח לאורך ל – 4 חלקים. מניחים את התירס על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מערבבים יחד את החמאה המומסת, שמן זית, מלח,עירית קצוצה, שום קונפי וצ'ילי מתוק. מערבבים ותוך כדי ערבוב מועכים את השום קונפי. מורחים היטב את צלעות התירס מכל הכיוונים. אופים כ – 1/2 שעה בתנור עד שהצלעות מקבלות צבע זהוב ומתקמרות מעט.
מוציאים מהתנור ומורחים מייד שוב ברוטב.
מכינים ספייסי מיונז: מערבבים יחד את המיונז, שמן שומשום, רוטב סרירצ'ה ומלח.
מגישים את הצלעות כשהן חמימות יחד עם הספייסי מיונז.
פורסים עם ה"עצם"? כדי שהגרגירים ישארו ולא יתפזרו?
אם תבשלי כמה דקות זה לא מתפורר