אורז עם מלא ירוקים ופרגיות שמתבשל לו בתנור. כמה דקות הכנה ואז התנור והסיר ברזל היצוק עושה את שאר העבודה ועושה אותה מעולה! כנסו כי יש גם הנחה שווה כל האתר של מגנוס ורק ליומיים
קצת הפוגה ממתכונים חלביים לשבועות כי בכל זאת השבת מתקרבת אז סיר לשבת זה מתבקש. איך אני אוהבת שהכל קורה בסיר אחד ועוד בתנור.
למה אני אוהבת להכין אוכל בתנור? כי פיזור החום הוא שווה ועדין, כך שהסיר מקבל חום מכל הכיוונים באופן שווה ולאט לאט ותמיד תמיד יתקבל תבשיל עם טעמים הרבה יותר עמוקים ועם מרקם מדהים שרק התנור יודע לתת.
כמובן שאת כל התבשילים שלי אני מכינה עם סירי היציקה של מגנוס שהם מושלמים וחתיכים בטירוף ורק מי שכבר מבשל בהם יודע כמה התוצאה מושלמת. אגב, גם הסכו"ם זהב של מגנוס והוא באיכות מעולה! ויש גם בכסף ושחור.
אורז ירוק ופרגיות בסיר אחד בתנור
הנחה של 15% על סירי היציקה המושלמים וגם על כל האתר של מגנוס
לפני שמתחילים
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- אני אוהבת לשלב במתכונים שלי שומן טלה, אבל בכמות ממש קטנה, כמו תבלין. אני קונה בתקופת החגים שומן, מקפיאה אותו וככה יש לי תמיד זמין לכל התבשילים שלי. אני אפילו לא מפשירה אלא מגררת על פומפייה ומקפיאה חזרה. אין טעם דומיננטי, זה עדין ורק נותן טעם כמו עוד תבלין. מי שלא אוהב או אם אין, ניתן לוותר אבל ממליצה מאוד לקנות שיהיה במקפיא.
- אפשר להכין את התבשיל מראש ולחמם בתנור לפני ההגשה.
- כנסו פה לרכוש את סיר היציקה בהנחה של 15%, קוד קופון: yehudit15
מצרכים
- 700 גרם פרגיות חתוכות לקוביות
- 1/3 כוס + 1/4 כוס שמן זית
- 3 כוסות אורז יסמין/בסמטי
- 100 גרם עלי תרד
- 1/2 צרור גדול פטרוזיליה קצוצה
- 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- 4 שיני שום כתוש
- 50 גרם שומן טלה מגורר (לא חובה אבל משדרג ברמות)
- כ -2 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית בהרט
- 1 כפית כורכום
- 5 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
מחממים סיר עם 1/3 כוס שמן זית, מכניסים לסיר את קוביות הפרגיות אחת אחת וצורבים משני הצדדים לצבע זהוב עמוק, כשהפרגיות צרובות מוציאים מהסיר.
מוסיפים לסיר את האורז ו – 1/4 כוס שמן זית ומטגנים כמה דקות. מוסיפים לסיר את התרד, הבצל הירוק, הפטרוזיליה, שום, ושומן טלה מגורר,מחזירים לסיר את הפרגיות, מתבלים במלח, פלפל שחור, בהרט וכורכום ומערבבים. מטגנים כך כמה דקות ומוזגים את המים הרותחים, מערבבים, טועמים את המים, הם צריכים להיות מלוחים מהרגיל ומתקנים מליחות אם צריך, מכסים את הסיר ומעבירים לתנור על רשת במרכז התנור.
מבשלים בתנור כ – 40-45 דקות, מוציאים מהתנור, הופכים עם מזלג ומכסים שוב ל – 5 דקות לפני שמגישים.
ניתן להכין מראש ולחמם בתנור לפני ההגשה.
הכנתי עם שתי כוסות אורז. יצא מעולה!!
כייף לשמוע ♥
מוזר…
שלחתי שאלה ונמחקה משום מה…
היא לא נמחקה. שלחת פעמיים. עניתי לך????
נקרא מצויין
אם אני רוצה להכין רק עם 2 כוסות אורז, כמה מים לשים ?
תודה רבה. שימי 3.5 כוסות מים
שלום ללוחשת והקוסמת !!!!
מתכון מעדן!!! מאוד רוצה להכין!!! רק שלא הצלחתי להבין מההוראות, באיזה שלב מוסיפים את הפרגיות…אם בכלל…
כי אולי הטיגון הראשוני הספיק??
קראתי שוב ושוב..סליחה אם לא הבחנתי…
תודה…
תודההה רבה גם על העירנות. תוקן