עוגה קלה מאוד להכנה, עשירה בטעמים ומרקמים. מומלץ להכין בט"ו בשבט אבל לא רק. היא בהחלט טעימה בכל ימות השנה
- 8
אנחנו לא מחכים לט"ו בשבט כדי לאכול פירות יבשים. למעשה, כל השנה יש אצלנו בבית ט"ו בשבט. שקדים, אגוזים ותמרים הם האהובים עלינו אבל כל פרי יבש מתקבל בברכה. עקרונית יש לי עוגת פירות יבשים שאני מכינה כבר המון שנים. החצי מאוד אוהב אותה ונוביק אומר שהיא גאונית. האמת שהיא חביבה בעיני אבל הם באמת מאוד מאוד אוהבים אותה. אז כל כמה שבועות אני מכינה מכל שאריות הפירות היבשים שיש לי בבית עוגה ואם אין שאריות, אני קונה במיוחד ומכינה. אני משתדלת לקנות פירות איכותיים כדי שעל הדרך נצרוך גם בריאות.
הפעם הכנתי לט"ו בשבט אינגליש קייק. כן אותה עוגה בחושה, פשוטה, אך טעימה מאוד, שעל שמה אנחנו קוראים לתבנית המוארכת אינגליש קייק. בדרך כלל מכינים אותה עם שמנת חמוצה. אני שילבתי במתכון שמנת מתוקה שהעשירה עוד יותר את העוגה ועם כמות גדולה מאוד של פירות יבשים, שקדים, אגוזים ושוקולד, מקבלים טעמים ומרקמים שונים בכל ביס.
אני השתמשתי בהמון סוגים של פירות יבשים. כמובן שכל אחד יכול לשים לפי טעמו האישי
סה"כ מחומרים די זמינים ופשוטים מכינים עוגה טעימה מאוד שנשארת טעימה במשך שבוע ויותר ואף משתבחת יומיים אחרי האפייה
מקפידים לקמח קלות את הפירות היבשים הקצוצים על מנת שלא ישקעו לתחתית העוגה
לפני האפייה – אני חילקתי את הבלילה לשתי תבניות. כמובן שאפשר לאפות בתבנית אחת גדולה יותר
אחרי
אני מתה על זה שהיא עמוסה בפירות
עוגה אנגלית – אינגליש קייק
לפני שמתחילים
- הכנתי שתי עוגות – אחת בתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ והשנייה עגולה בקוטר 18 ס"מ. אפשר לאפות עוגה אחת בקוטר 24 ס"מ.
- שמתי כמות גדולה של פירות יבשים (4 כוסות). מי שמעדיף יכול להפחית ל-2 כוסות.
- אני אוהבת את הפירות כשהם קצוצים גס. יש לזה חיסרון שיותר קשה לפרוס את העוגה אבל זה יותר טעים בעיני. אפשר לקצוץ ממש קטן ואז בעיית הפריסה נפתרת. בכל מקרה רצוי לפרוס את העוגה אחרי כמה שעות שהיא כבר ממש קרה.
- חובה לקמח קלות את הפירות היבשים על מנת שלא ישקעו לתחתית העוגה.
מצרכים
- 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- ½ כוס סוכר
- 1 סוכר וניל
- 1 מיכל שמנת מתוקה 32% שומן של תנובה
- ¼ כוס שמן קנולה
- 1 כפית תמצית רום
- 1 כף גרידת תפוז
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 כפית קינמון
- קורט ציפורן
- 4 כוסות פירות יבשים קצוצים
- ¼ כוס שוקולד צ'יפס
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- שמים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה את הביצים, הסוכר וסוכר וניל ומקציפים כ – 7 דקות עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי.
- עוצרים את המיקסר. מוסיפים את השמנת המתוקה, השמן, תמצית רום וגרידת תפוז ובעדינות מקפלים לתוך הבלילה.
- מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים את הקינמון והציפורן. מקפלים בעדינות לתוך הבלילה עד שכל הקמח נבלע היטב בבלילה.
- מקמחים קלות את הפירות היבשים ומערבבים. מוסיפים את הפירות המקומחים והשוקולד לבלילה ומערבבים בעדינות רק עד שהם נטמעים בה.
- משמנים היטב תבנית אפייה ומעבירים אליה את תערובת העוגה.
- אופים 30-40 דקות עד שהעוגה מוכנה (בודקים עם קיסם במרכז העוגה).
- מקררים היטב לפני שפורסים אחרת העוגה מתפוררת.
- העוגה נשמרת מחוץ למקרר שבוע ויותר
יהודית שלום,
תודה על המתכון הנהדר
האם תוכלי לכתוב בבקשה מהו התחליף המתאים ביותר לשמנת המתוקה בעוגה?
תודה מראש,
עירית
היי אירית,
את יכולה לשים במקום שמנת חמוצה, יוגורט, שמנת צמחית, קרם קוקוס.
עוגות האינגליש קייק היפות שראיתי מדמיינת את הטעם מוכשרת !!