בלינצ'ס דלמטי במילוי גבינה מתוקה. אחד הקינוחים הכי טעימים והכי אהובים עלינו ובדוגמת הדלמטי הם גנבו את ההצגה על שולחן חג השבועות


יש רעיונות שנתקעים לי בראש ועד שאני לא מבצעת אותם אני לא נרגעת. כבר הכנתי בלינצ'סים/קרפים בכל וריאציה אפשרית, גם בטעם שוקולד שנחל הצלחה יתירה בקרב בני הבית. כנסו פה לכל מתכוני הבלינצ'סים והקרפים שלי. שוטטות בלתי פוסקת ברשת, צפייה בסרטונים ותמונות תמיד מעוררות בי השראה לדבר הבא שאכין.

השראה יכולה להגיע מכל דבר שאני רואה ביום יום ולאו דווקא מעוגה או מאפה. זה לפעמים מצחיק ומפתיע אותי שאני יכולה לראות אפילו אבן או פסל ולקבל השראה. כבלוגרית, אני מתחילה לבשל ולאפות עבור החגים הרבה הרבה לפני שאתם אפילו מתכננים או חושבים על החג. רעיונות בלי סוף עוברים לי בראש כמו סרט נע ומתחלפים בתדירות לא הגיונית, עד שזה מתייצב ואני מתחילה להכין מתכונים ולהעלות לבלוג.

למזלי, רוב הזמן מה שאני מדמיינת בראש יוצא בדיוק ואפילו מעבר למה שדמיינתי. לעיתים התוצאה לא משביעת רצון לטעמי ולכן המתכון לא יעלה לבלוג. קרה לי לא פעם שהצילומים יצאו מושלמים, אבל המתכון לא היה מספיק טוב או נגיש וקל ולכן לא עלה וגם להפך – שהמתכון מעולה והתמונות גרועות. להעלות מתכון ולדעת שאלפי אנשים סומכים עליי ויכינו את המתכון, זו אחריות ענקית ואני באמת מעלה כאן רק מתכונים שאני בטוחה לגביהם.






את המתכון הזה הכנתי לשבועות ולא הספקתי להעלות לבלוג. כמובן שזה גנב את ההצגה על שולחן הקינוחים וכולם התלהבו ורצו לדעת איך הכנתי. לא תאמינו כמה זה פשוט להכנה ולמרות הפשטות הכנתי סרטון כדי שתראו כמה זה פשוט וקל.
התלבטתי רבות לגבי השם של הדבר החמוד בטירוף הזה. כל החג קראתי להם בלינצ'ס פרה כי זה הזכיר לי פרה, אבל כשם למתכון בבלוג זה לא צלצל לי טוב, אז פניתי לחכמת ההמונים וביקשתי עזרה בסטורי באינסטגרם וכמההה רעיונות שלחתם לי. הנה מקבץ קטן מהרעיונות שלכם.





כמה רעיונות מגניבים נתתם לי, אבל הכי התחברתי לבלינצ'ס דלמטי שרובכם בחרתם והנה הוא לפניכם

בלינצ'ס דלמטי במילוי גבינה מתוקה
לפני שמתחילים
- מכינים את בלילת הבלינצ'סים לפחות חצי שעה לפני שמטגנים ואפשר לשמור את הבלילה עד שבוע במקרר. המנוחה של הבלילה מאפשרת לחמאה לשקוע, לגלוטן להתפתח וכך מצליחים ישר מהבלינצ'ס הראשון.
- מעבירים חלק מהבלילה הרגילה לסקוויזר (בקבוק לחיץ) וצובעים אותו בקקאו. במידה ונגמרת לכם באמצע ההכנה בלילת השוקולד, פשוט מכינים עוד כמות.
- אפשר להכין הפוך – בלינצ'ס שוקולד ונקודות בהירות.
- הכי טעים זה להגיש את הבלינצ'סים מייד, כשהם בטמפרטורת החדר והמלית קרה, אבל אפשר לשמור אותם במקרר עד שבוע (אצלנו הם לא שורדים יום).
- אפשר לשים במלית כל גבינה שאוהבים, אבל מומלץ גבינות שמנת שהן יציבות וטעימות יותר. במידה ורוצים גבינה רזה יותר, אפשר לתכנן מראש ולסנן גבינה 5% למשך כמה שעות ואז למלא את הבלינצ'ס.
מצרכים לכ -20 בלינצ'סים בקוטר 20 ס"מ
- 4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 3 כוסות חלב
- 1/2 כוס סוכר
- קורט מלח
- 1 כפית מחית/תמצית וניל
- 3 כוסות קמח מנופה
- 120 גרם חמאה מומסת
- 1-2 כפיות קקאו איכותי
- לטיגון: מעט חמאה
מלית גבינה
- 1 גביע מסקרפונה בטמפרטורת החדר (250 גרם)
- 250 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר (אני מכינה בבית)
- 250 גרם גבינה לבנה קרה 5%
- 1/2-3/4 כוס סוכר (תתחילו עם חצי כוס ותוסיפו בהתאם לטעם האישי שלכם)
- 1 כפית מחית/תמצית וניל
- גרידת לימון מלימון שלם
- חופן צימוקים צהובים
אופן הכנה
מכינים בלינצ'סים: טורפים יחד ביצים, חלב, סוכר,מלח ומחית וניל. מוסיפים קמח מנופה וטורפים היטב עד שאין גושים (אפשר במיקסר). מוסיפים חמאה מומסת וטורפים עד לאיחוד. שומרים בצד חצי שעה לפחות. סוג הקמח ישפיע על מרקם הבלילה כך שאם הבלילה סמיכה מידי מוסיפים עוד מעט חלב כדי לדלל. מעבירים כ – 1.5 כוסות מהבלילה לבקבוק לחיץ (סקוויזר) ומוסיפים לה 1-2 כפיות קקאו, משקשקים היטב את הבקבוק כדי לערבב טוב טוב את הקקאו (אפשר לעשות את הפעולה הזו בקערה לפני שמעבירים לבקבוק). מחממים מחבת על להבה בינונית, משמנים במעט חמאה ומנגבים אותה עם נייר סופג. מוזגים כף גדולה מהבלילה הבהירה, מסובבים את המחבת כדי שהבלילה תתפזר על כל שטח המחבת ומייד עוברים לעבוד עם הסקוויזר ומנקדים בנקודות חומות עם הבלילה החומה (תיעזרו בסרטון). מחכים בערך 40-60 שניות שהבלילה תתייבש והופכים לצד שני לעוד 20 שניות. מכינים כך את כל הבלילה. במידה ונגמרת לכם באמצע הבלילה החומה- מכינים שוב עוד קצת בלילה וממשיכים.
מלית גבינה: מערבבים יחד את כל חומרי המלית ושומרים במקרר עד שרוצים להגיש.
ממלאים ומגישים: מניחים כף יפה מהמלית במרכז כל בלינצ'ס ומקפלים כל צד על המלית, מגלגלים וסוגרים לבלינצ'ס שמנמן. הכי טעים זה להגיש את הבלינצ'סים מייד, כשהם בטמפרטורת החדר והמלית קרה, אבל אפשר לשמור אותם במקרר עד שבוע (אם הם שורדים :))
בתאבון!
נראה מעולה!!
יש אפשרות להחליף את המסקרפונה בגבינת שמנת 16%שומן?
כן אין בעייה
נראה פשוט מהמם.
מהי מידת הביצה במתכון?
האם להשתמש בקמח רגיל/ יעודי?
היי עינת,
ביצה גדולה וקמח רגיל
מתכון מדליקקק איזה מהמםם אלופה !