בלינצ'ס גבינה וצימוקים זה הדבר שאני הכי אוהבת בעולם! אין שבועות בלי ערימה של בלינצ'סים ואני מוכנה לזלול אותם בכל הזדמנות ולא רק בשבועות. הפעם מילאתי בגבינת שמנת ביתית שמכינים בקלי קלות וצימוקים כי אני ממש אוהבת

אצלינו בבית לא היה בלינצ'ס ועד שהכרתי את בעלולי בכלל לא ידעתי שיש מאכל כזה בכלל. המשפחה של בעלולי שלי מגיעה בדיוק מאותה תפוצה ממנה הגיעו ההורים שלי ואתם יודעים כבר שזה לא מאירופה :), אבללל כשחמותי עלתה לארץ, היא גרה בקיבוץ ואז גם עבדה במשק בית אצל בן גוריון כשהיה ראש ממשלה (כן!) וכנראה משם הכירה כמה וכמה מאכלים לא מזרחיים ואימצה אותם. ואז כשהתחתנו, בעלולי ביקש שאכין לו בלינצ'ס וחשב שאני יודעת מה זה 🙂 בקיצור, חיפשתי בזמנו מתכון בספר שהיה באותה תקופה הספר היחיד בערך לאפיה שכולם השתמשו בו – "עוגות לכל עת", מצאתי מתכון ומשם הכל היסטוריה. התאהבתי בבלינצ'סים והייתי מכינה קבוע לפחות פעם בשבוע. המלית האהובה על בעלולי עד היום היא גבינה, ריבה וקינמון, ככה הם היו אוכלים בתור ילדים. אני דווקא מעדיפה את הגבינה והצימוקים וכשבא לי להתפנק אני מוזגת מעל רוטב דובדבנים או פירות יער שאני מכינה בכמה דקות.

את גבינת השמנת אני מכינה כבר מלא מלא שנים בבית. זה התחיל כשנתקלתי לפני מיליון שנה בערך במתכון באחד העיתונים. כן, אז היו מתכונים רק בעיתונים ואיזה שני ספרי אפיה שהיו פופולריים. עד היום יש לי קלסר ענק מלא במתכונים מעיתונים שאספתי במהלך השנים, אני בטוחה שיש שם כמה אוצרות ואני חייבת למצוא זמן לפשפש שם. בכל מקרה, אני מכינה גבינת שמנת ביתית שמצריכה רק שמנת חמוצה וככל שהיא תהיה שמנה יותר, ככה הגבינת שמנת תהיה שמנה ויציבה יותר. כדי שזה באמת יהיה משתלם אני מכינה עם שמנת חמוצה 15% ומקבלת כ – 500-600 גרם גבינת שמנת מ-4 גביעי שמנת חמוצה שזה 800 גרם. מאוד משתלם ומאוד טעים.


בלינצ'ס עם גבינת שמנת ביתית וצימוקים
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- גבינת שמנת ביתית מכינים לפחות 24 שעות מראש ואם רוצים גבינה ממש יציבה מכינים אפילו שלושה ימים מראש. הגבינה נשמרת במקרר עד חודש.
- ניתן להכין את הבלינצ'סים מראש אבל אני מעדיפה להכין ולמלא באותו יום כדי שיהיו חמימים וטעימים.
לגבינת שמנת ביתית
- 800 גרם שמנת חמוצה 15% שומן/שמנת של פעם
- 1/4 כפית מלח
- בד חיתול/שקית בד לבישול
- מסננת
- כלי גדול יותר מהמסננת לקליטת הנוזלים
מצרכים לכ-30 חביתיות בקוטר 20 ס"מ
- 3 ביצים
- ½ כוס סוכר
- 1/2 כפית מחית וניל/תמצית וניל אמיתי
- ½ ליטר חלב
- קורט מלח
- ½2 כוסות קמח רגיל מנופה
- 50 גרם חמאה מומסת
למלית גבינת שמנת וצימוקים
- 500 גרם גבינת שמנת ביתית
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל (20 גרם)
- גרידת לימון מלימון שלם
- 1 כפית מחית וניל
- חופן צימוקים בהירים
אופן הכנה
מכינים גבינת שמנת ביתית: מערבבים יחד שמנת חמוצה ומלח. מניחים את המסננת בתוך הכלי הגדול יותר. מניחים בתוך המסננת את בד החיתול ומוזגים לתוכו את השמנת החמוצה. סוגרים על השמנת עם בד החיתול ומכניסים למקרר למינימום 24 שעות ואפשר אפילו שלושה ימים. מעבירים לקופסה נקייה ושומרים במקרר. הגבינת שמנת נשמרת עד חודש במקרר.
מכינים מלית גבינה וצימוקים: מערבבים יחד את כל המצרכים ומשאירים במקרר לפחות חצי שעה להתייצבות.
מכינים בלינצ'סים: שמים בבלנדר את כל המצרכים למעט החמאה ומבלנדרים עד שמתקבלת בלילה חלקה. אם צריך, פותחים באמצע את הבלנדר ובעזרת לקקן "מנקים" את הדפנות שמצטברים עליהן קמח. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים עוד חצי דקה. מעבירים למקרר למינימום חצי שעה כדי לאפשר לחומרים להתאחד ואפשר לשמור אפילו כמה ימים ובכל פעם להכין בלינצ'סים טריים. מחממים מחבת נונסטיק או מחבת שטוחה ייעודית לבלינצ'סים וקרפים על להבה בינונית. משמנים את המחבת במעט מאוד חמאה – נעזרים לשימון בנייר סופג ומשמנים פעם אחת או מקסימום פעמיים לכל הטיגון. בעזרת מצקת יוצקים מהבלילה למרכז המחבת, ובתנועה סיבובית של המחבת מהמרכז כלפי חוץ יוצרים עלה דק. מטגנים כחצי דקה או עד שהדפנות מצליחות להתנתק מהמחבת והופכים לצד שני לעוד כמה שניות. מבחן המוכנות להפיכה – כשזה מוכן זה מתנתק בלי שום בעייה מהמחבת. אם קשה להפוך לתת לזה עוד כמה שניות ואז הופכים. מכינים כך את כל הבלילה ועורמים אותם אחד על השני עד שמסימים.
ממלאים וזוללים: הכי נוח לעבוד עם שקית זילוף. שמים את המלית בשקית זילוף וגוזרים פתח בגודל כזה שהצימוקים יצליחו לעבור דרכו. מזלפים פס מהמלית בקצה של החביתית, סוגרים מהצדדים ומגלגלים לרולדה שמנמנה. מסדרים בצלחת ומפדרים באבקת סוכר.
בתאבון!






יצאו לי רק 18 חביתיות 🙁
כנראה עשיתי אותן עבות מידיי
יש מצב או שעבדת עם מחבת טיפה גדולה יותר
אשמח לדעת באיזו שמנת משתמשים אם לא ביתית??
גבינת שמנת מהסופר
אשמח לקבל גם מתכון לבלינצ'ס עם מילוי שאינו מתוק. בלינצ'ס ללא סוכר.
תודה.
אין לי בלינצ'ס ללא סוכר. אם זו בעייה רפואית אז תבדקי איזה תחליפי סוכר מותר
תכיני רגיל בלי הסוכר 🙂 אאל"ט הסוכר מוסיף מתיקות ולא משמש כחומר קריטי במתכון (להבדיל משמן, קמח וחלב)
האם אםשר להכין יום לפני ורק למלא חפני הארוחה? כיצד לשמור כך שישאר טרי ולא יתיבש או יאבד מהטריות. תודה
את יכולה להכין ולמלא יום לפני זה נשאר טעים מאוד מאוד. את יכולה גם להכין את הבלילה והמלית יום לפני ואז לטגן ולמלא באותו יום. את יכולה להכין מראש את החביתיות ולהקפיא אותן מייד אחרי ההכנה ואז להפשיר, לחמם קצת במיקרוגל ולמלא.
היי יהודית יקרה💗
אפשר לעשות במסדר למי שאין בלנדר?
תודה
אפשר במיקסר