קרפ שוקולד, קצפת ותותים הכי טעים בעולם, כזה שאי אפשר לעמוד בפניו. מכינים בקלות בלילה של בלינצ'סים/קרפ צרפתי בתוספת קקאו, ממלאים בקצפת ותותים ונזהרים שלא להתמכר
אחד הדברים שאני הכי אוהבת בעולם זה בלינצ'סים. אני לא גדלתי בבית שהכינו בו בלינצ'סים או קרפ צרפתי. זה הגיע ממחוזות אחרים, שונים מאלו שהגיעו ההורים שלי. למעשה, גיליתי את הבלינצ'ס רק אחרי שהתחתנתי ומזל שהתחתנתי צעירה יחסית ?
באופן מפתיע, החצי שלי כן גדל על בלינצ'סים וזה לא שההורים שלו הגיעו ממדינות אחרות משל הוריי, אבל אמא שלו הכינה לילדים בלינצ'ס גבינה מתוקים על בסיס קבוע וכשהתחלתי את הניסויים במטבח, הוא ביקש בלינצ'ס.
אז המון שנים, הכנתי כמעט כל שבוע ערימה של בלינצ'סים דקים עד כדי שקיפות כמעט, עם גבינה, ריבה וקינמון. כן, זה מה שאכל בבית ואגב, זה מה שהוא אוכל עד היום. אני כבר נדדתי למיליון מילויים אחרים והוא נשאר נאמן לאותה מלית שגדל עליה. הילדים שלי אגב, כן גדלו על בלינצ'ס וקרפ צרפתי ונדדו יחד איתי לטעמים חדשים משודרגים יותר.
הפעם התחשק לי להכין את אותו קרפ צרפתי אהוב שאני מכינה על בסיס קבוע ובהחלטה של רגע הוספתי קקאו לבלילה כדי שיהיה שוקולדי. הם יצאו טעימים בטירוף והמרקם שלהם מושלם והרבה יותר מוצלח מהקרפים הרגילים.
כל המתכונים שלי לבלינצ'סים/קרפים
בלינצ’ס גבינה ותרד מוקרם בתנור
בלינצ’ס גבינה, ריבת תותים וקינמון
בלינצ’סים במילוי קצפת מסקרפונה ותותים
בלינצ’ס במלית גבינה ברוטב פירות יער
בלינצ’ס מצות עם בננות ונוטלה כשל”פ
בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח שלי
ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
קרפ שוקולד, קצפת ותותים
לפני שמתחילים
- מחממים מחבת נון סטיק ומשמנים עם חמאה – כשהמחבת חמה, מורחים חמאה ואז מנגבים אותה עם נייר סופג. לרוב זה מספיק לכל כמות הקרפים. אם הם נדבקים בהמשך משמנים שוב קלות עם נייר סופג.
- חובה לתת לבלילה לנוח כ-1/2 שעה לפני הטיגון. החומרים מתאחדים כמו שצריך וקל יותר להכין קרפים מושלמים.
- לא שמים יותר מידי מהבלילה. הקרפים צריכים להיות די דקים ולא עבים כמו פנקייק.
- יוצקים מהבלילה עם מצקת למרכז המחבת החמה, מנערים את המחבת בזריזות, כדי לצפות את כולה בבלילה.
- כשהחביתית "יבשה" מלמעלה הופכים ומטגנים עוד כחצי דקה. מערימים את כל החביתיות אחת על השנייה.
מצרכים לכמות של כ – 20 יחידות בקוטר 18 ס"מ
לחביתיות
- 3 כוסות חלב
- 3 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- ¼ כפית מלח
- 2 כפיות תמצית וניל אמיתית
- ¼2 כוסות קמח
- 1/2 כוס קקאו
- 80 גרם חמאה מומסת
לקצפת ותותים
- 250 גרם שמנת מתוקה 38%
- 200 גרם גבינת מסקרפונה (אפשר במקום מסקרפונה גבינת שמנת 30%)
- 1/4-1/2 כוס אבקת סוכר (לפי הטעם)
- 1 כף אינסטנט פודינג וניל
- 1/2 ק"ג תותים
- להגשה: 100 גרם שוקולד חלב מומס עם 1/4 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- מכינים חביתיות: שמים בקערה ביצים וטורפים אותן מעט עם מטרפה ידנית.
- מוסיפים חלב, סוכר,סוכר וניל, מלח ותמצית וניל ומערבבים היטב לבלילה אחידה.
- מנפים את הקמח והקקאו יחד ומוסיפים לקערה תוך כדי טריפה נמרצת עד שמקבלים בלילה חלקה.
- מסננים את הבלילה כדי לקבל בלילה חלקה לחלוטין.
- מוסיפים את החמאה המומסת, מערבבים היטב ושמים במקרר למנוחה של מינימום 20 דקות.
- למחממים מחבת נון סטיק על להבה בינונית.
- משמנים קלות את המחבת בחמאה ובעזרת מצקת יוצקים מהבלילה למרכז המחבת. מסובבים את המחבת כך שהבלילה תתפזר על כל שטח המחבת. מטגנים עד שהחביתית די יבשה מלמעלה. מבחן המוכנות להפיכה – כשזה מוכן זה מתנתק בלי שום בעייה מהמחבת. אם קשה להפוך לתת לזה עוד כמה שניות ואז להפוך. לטגן מצד שני עוד חצי דקה.
- מכינים קצפת: שמים בקערת המיקסר שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה, אבקת סוכר ופודינג ומקציפים לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים במרכז החביתית לכל האורך. מקפלים את החביתית מצד אחד על הקצפת ואת הצד השני מקפלים מעליו.
- הגשה: מניחים בצלחת את הקרפ הממולא, מזלפים שוקולד חלב מומס ומניחים תותים.