יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • קרם ארטישוק מושלם
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט”ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • קרם ארטישוק מושלם
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט”ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • קרם ארטישוק מושלם
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט”ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • קרם ארטישוק מושלם
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט”ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
אסאדו טלה בתנור בתוספת תפוחי אדמה ירושלמיים
ראשי » ביקורות והמלצות » אסאדו טלה בתנור בתוספת תפוחי אדמה ירושלמיים

אסאדו טלה בתנור בתוספת תפוחי אדמה ירושלמיים

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 3 באפריל 2019 23 תגובות

אסאדו טרי על העצם בליווי תפוחי אדמה ירושלמיים צלויים בתנור. ארוחה חגיגית וטעימה שמכינים מחומרים זמינים ואת רוב העבודה עושה התנור

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
אסאדו טלה בתנור בתוספת תפוחי אדמה ירושלמיים

פסח הוא החג שאני הכי אוהבת מכל החגים. אני מתה על האביב, מטורפת על מצות, משתגעת על חופשת החג ועל האווירה המדהימה שמגיעה יחד איתה ובכללי אני פשוט אוהבת! חודש לפני החג אני מתחילה כבר לתכנן את הארוחה הכי חשובה בשנה, אולי אפילו חשובה יותר מארוחת ראש השנה.

אז אמנם עד ליום הבישולים התפריט ישתנה אלף פעם אבל יש כמה דברים שיהיו בוודאות על שולחן החג: שוק טלה שעד לרגע זה לא יצא לי לצלם תמונות טובות כי אני תמיד מכינה לערב חג ואין ממש זמן לצילומים אבל אף אחד בבית לא מוותר על זה, דג מרוקאי חריף עם פולים כשהחג יוצא בימי שישי או תבשיל מוח חריף כשהחג יוצא ביום חול, מרק ירקות עם פולים שבשביל החצי שלי זה הקינוח של הארוחה. הוא פשוט מפורר לתוך המרק מצות ואוכל, מלא סלטים ותוספות מעניינות שילוו את הארוחה וישלימו אותה, קינוחים שווים תמיד יש כי זו האהבה הראשונה שלי אבלללל, קינוח אחד מרוקאי שאף אחד לא מוותר עליו והפעם הכנתי אותו בשיטה הגאונית של עוז תלם – חצאי ארטישוק צלויים בתנור (אל תוותרו, זה טעים בטירוף).


הכוכב שלנו החג – אסאדו טלה טרי על העצם

אתם כבר יודעים שכבלוגרית אני מפתחת מתכונים לכל מיני חברות מזון. הפעם התבקשתי לפתח מנה עיקרית שווה וחגיגית לבשרים של “אדום אדום” של “תנובה”. קיבלתי רשימה גדולה של סוגי בשר עם תמונות לצידן והייתי אמורה לבחור סוג אחד של בשר וממנו להכין מנה שתקשט ותגנוב את ההצגה על השולחן. מה בחרתי?? אסאדו טלה טרי על העצם כי אין משהו חגיגי וטעים יותר מבשר טלה טרי וכשהוא מגיע על העצם זו בכלל הצגה על השולחן.

ליד האסאדו החלטתי קצת לצאת מהקופסה והכנתי תפוחי אדמה ירושלמיים ועגבניות שרי שצליתי בתנור. חוץ מזה שהמנה יפה בטירוף ומגרה היא טעימה ברמות אחרות ואני מבטיחה לכם שהיא לגמרי תגנוב את ההצגה על שולחן החג. ומה עוד יותר חשוב…שמכינים אותה בכלום זמן ועם תבלינים הכי בסיסיים שיש כי כשהבשר מעולה, אין בכלל צורך לתבל אותו יותר מידי אלא לתבל ממש בעדינות רק כדי להדגיש את הטעמים שלו.

בשרים אני תמיד מגישה על קרש חיתוך/הגשה ענק שיש לי, כך הבשר מוצג בצורה הכי יפה ונכונה בעיני. הגשה מרכזית וכל אחד לוקח לו לצלחת נתח יפה של אסאדו ותוספות.

סה”כ חומרים די זמינים, איכותיים ואת רוב העבודה עושה התנור

מורחים את האסאדו ועצמות הבקר בתערובת תבלינים ושמן זית
הבשר אחרי צריבה ראשונה בסיר ולפני כניסה לתנור

אחרי שעה של צלייה מוסיפים בצלי שאלוט מתובלים וממשיכים לצלות עוד שעה וחצי – שעתיים
מוכן! זה טעים בטירוף
מתבלים את תפוחי האדמה הירושלמיים ומכניסים לתנור

אחרי השחמה בגריל הם יוצאים מושלמים וטעימים כל כך

אני חייבת לציין וזה מאוד מאוד חשוב בעיני שהבשר של “אדום אדום” הוא לגמרי טרי ולא מעובד, מה שאומר שהגודל של הנתח מתכווץ ממש מעט אחרי הצלייה בניגוד לנתחים שעברו עיבוד כלשהו ומתכווצים מאוד אחרי הצלייה. עוד דבר חשוב מאוד זה שהנתח נקי מאוד ואין עליו הרבה שומן כמו שיש בדרך כלל על אסאדו. לי הדברים האלה מאוד חשובים, כשאני קונה נתח יקר יחסית, אני רוצה לנצל את כולו ולא שחלקו הגדול יילך לפח כמו שקורה כשקונים נתחים זולים יותר אבל עמוסים בשומן.

אסאדו טלה בתנור בתוספת תפוחי אדמה ירושלמיים

לפני שמתחילים:

  • אני הכנתי 5 יחידות של אסאדו והכמויות של התבלינים הותאמו לכמות זו. במידה ורוצים להכין יותר או פחות, מפחיתים או מוסיפים עוד מהתבלינים בהתאמה.
  • איפה קונים אסאדו טלה טרי על העצם של אדום אדום? בשופרסל, בויקטורי וביינות ביתן.
  • כמה להכין?? שאלה טובה! תסתכלו על הגודל של האסאדו שאתם קונים – זה הגודל הכמעט סופי שלו אחרי הצלייה. הוא כמעט ולא מתכווץ. אם יש אנשים שממש ממש אוהבים בשר אז תכינו להם 2 יחידות אסאדו ולאנשים שרק אוהבים בשר תכינו אחד. אם אתם מארחים בחג – קחו בחשבון אסאדו אחד לכל אדם.
  • אני הכנתי את האסאדו בסיר גדול שיש לי ומתאים גם לבישול וגם לתנור. אם אין סיר כזה, עושים את פעולת הסגירה של הבשר בסיר (שלב 4 באופן ההכנה) ומעבירים לתבנית אפייה להמשך הצלייה בתנור, מכסים את הבשר היטב עם נייר כסף. יש גם אפשרות לבשל את הבשר בסיר על הגז אבל אז הטעם שונה.
  • תפוחי אדמה ירושלמיים יש היום כמעט בכל סופר ואין בעייה להשיג. אל תהיו בנאליים ותכינו תפוחי אדמה רגילים. בכל זאת זה חג, צאו מהקופסה ותכינו את תפוחי האדמה הכי טעימים שתכינו אי פעם. בדרך כלל אני מבשלת אותם עם עוף , כך החצי שלי הכי אוהב אבל היה מופתע בטירוף מכמה שהם יצאו טעימים בתנור.

מצרכים לאסאדו טלה

  • 3 תבניות אסאדו טרי על העצם של “אדום אדום” (5 יחידות אסאדו בינוניות/1.5-2 ק”ג)
  • 2-3 עצמות בקר (לא חובה אבל מוסיף עוד טעם)
  • 1/2 ק”ג בצלי שאלוט
  • 1/4 כוס שמן זית +2 כפות
  • כ – 1/2 כפית מלח ים אטלנטי (עדיף לא להגזים עם המלח ואם חסר אפשר לפזר מלח גס על הבשר המוכן בזמן ההגשה).
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 ראש שום
  • 6-7 ענפי טימין טרי

מצרכים לתפוחי אדמה ירושלמיים בתנור

  • 2 ק”ג תפוחי אדמה ירושלמיים (בטטה קסבייה)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית מלח ים אטלנטי
  • 1 ראש שום
  • 6-7 ענפי טימין טרי
  • 20 עגבניות שרי תמר חצויות

אופן הכנה

  1. אסאדו בתנור: מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. בקערה גדולה שמים את האסאדו, עצמות הבקר ובצלי השאלוט.
  3. שמים בקערית את שמן הזית, מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס, כורכום ופפריקה. מערבבים היטב ומורחים את הבשרים והבצל עם הידיים כך שהכל יהיה מרוח היטב.
  4. על להבה גבוהה מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב שאפשר להכניס לתנור. כשהשמן חם מאוד צורבים את הבשר – מניחים בסיר ולא נוגעים במשך כמה דקות עד שהבשר משחים היטב ורק אז הופכים וצורבים מצד שני. מסירים את הסיר מהגז. את הבצלים המתובלים שומרים בקערה, הם ייכנסו לסיר מאוחר יותר.
  5. מפרקים את שיני השום ומפזרים בין הבשרים (אין צורך לקלוף אותם). מפזרים גם ענפי טימין בין הבשרים וצולים בתנור שעה.
  6. מוסיפים את הבצלים המתובלים לסיר וצולים עוד שעה וחצי – שעתיים עד שהבשר רך לחלוטין ומוכן לאכילה.
  7. תפוחי אדמה ירושלמיים: שוטפים היטב את תפוחי האדמה, בעזרת קולפן קולפים אותם ומניחים בתבנית אפייה. מזלפים שמן זית, מתבלים בכורכום, פפריקה ומלח. עושים ממש מעין מסאג’ לתפוחי האדמה כך שיהיו עטופים היטב בשמן ותבלינים.
  8. מפרקים את ראש השום ומפזרים בין תפוחי האדמה (אין צורך לקלוף), מפזרים ענפי טימין ועגבניות שרי חצויות. מכסים את התבנית עם נייר כסף, אופים שעה וחצי עד שתפוחי האדמה רכים לחלוטין. בשלב הזה תפוחי האדמה מפרישים המון נוזלים שיצטמצמו בשלב הבא.
  9. מסירים את נייר הכסף, מעבירים את התנור למצב גריל ומשחימים את תפוחי האדמה והעגבניות עוד 10-15 דקות עד שהם מקבלים צבע זהוב ורוב הנוזלים הצטמצמו והפכו לרוטב סמיך.
  10. הצעת הגשה: אני אוהבת להגיש בשר על משטח עץ טבעי. בעיני זה הכי מתאים והבשר מקבל את הכבוד הראוי לו. מניחים את האסאדו, מוזגים עליו מעט מהשמן שהצטבר בסיר, מניחים לידו את תפוחי האדמה ומגישים מייד כשהוא יוצא מהתנור.


אהבתם? הירשמו לעדכונים ובכל פעם שמתפרסם מתכון בבלוג, תקבלו אותו ישירות למייל.

מכניסים כתובת מייל בצד השמאלי של האתר וזהו!בואו גם לבקר אותי בדף הפייסבוק, תצטרפו לקבוצה של הלוחשת לאוכל וגם באינסטגרם שם אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • קרם ברולה קפוא של סיגל ברמרקרם ברולה קפוא של סיגל ברמר
  • תפוחיות - מאפה בצק עלים עם תפוחים וקינמוןתפוחיות - מאפה בצק עלים עם תפוחים וקינמון
  • סלט פטריות וטופו בטריאקיסלט פטריות וטופו בטריאקי
  • שוק טלה בתנורשוק טלה בתנור

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

23 תגובות

  1. אילנית הגב 1 בנובמבר 2019 בשעה 7:49

    היי אפי, ראשית אני עוקבת אחר המתכונים שלך ויש לציין שהם מוצלחים. המנה הזו היא חגיגית ומזמינה. מבקשת ממך הבהרה לעניין הבשר, לא ציינת אם צריך להוסיף מיים, האם לכסות את הבשר בנייר אפייה או כסף, האם נדרש להפוך את הבשר בזמן שהוא נצלה? תודה ☺

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 בנובמבר 2019 בשעה 9:55

      היי אילנית, אני יהודית ולא אפי 🙂
      אם כל מה שכתבת לא מצויין במתכון אז כנראה שלא צריך לעשות. אני כותבת את כל הפרטים הקטנים כדי שהמנה תצליח.

  2. עופרה הגב 24 בספטמבר 2019 בשעה 8:33

    היי, נראה ממש טוב , רוצה להכין לערב חג לכמות סועדים של זוג , שאלה לי : האם אפשר לצרף את התפוח אדמה הירושלמי לבשר או שזה לא מומלץ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 בספטמבר 2019 בשעה 9:06

      היי עפרה, לכל סועד יחידת בשר אחת ולא לשים את תפוחי האדמה יחד. זמן הצלייה שלהם שונה

  3. אריק הגב 18 באפריל 2019 בשעה 15:31

    הי, כשמכניסים הבשר לשעה הראשונה מכסים בנייר כסף, ואז כשמוסיפים הבצלים לעוד שעתיים ללא נייר כסף?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 באפריל 2019 בשעה 17:01

      היי אריק. הכל עם נייר כסף

  4. פנינה הגב 17 באפריל 2019 בשעה 22:31

    לצליה

  5. פנינה הגב 17 באפריל 2019 בשעה 22:30

    היי…שאלה-כשנכנסה לתנור לתחיה האם צריך לכסות את הסיר/תבנית?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 באפריל 2019 בשעה 8:07

      היי פנינה. כן

  6. נאוה בן אהרון הגב 15 באפריל 2019 בשעה 17:02

    המתכון עם האסטרולוגית מאוד מצא חן בעיני. ניסיתי להשיג את הבשר הזה של אדום אדום במגשית באין ספור סניפים של שופרסל ולא היה בנמצא. בתל אביב גבעתיים וחולון. בסניפים לא שמעו על זה בכלל. חבל מאוד. ניסו למכור לי במקום זה אסאדו מלא שומן מייבוא כלשהו. תנובה דאגה לפירסום יפה אבל לא דאגה לשווק את במוצר בחנויות. חג שמח

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 באפריל 2019 בשעה 17:44

      מסכימה לחלוטין נאוה. גם אני ניסיתי למצוא ולא מצאתי. דיווחתי להם אינספור פעמים

  7. שבו הגב 14 באפריל 2019 בשעה 15:10

    מתכונים מעולים קלים וטעימים
    תודהההה
    אגב באיזה חום להכניס את הסיר לתנור??

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 באפריל 2019 בשעה 19:42

      תודה רבה שבו. 170 מעלות. הכל כתוב במתכון. חג שמח יקרה

  8. סיגל ברמר הגב 11 באפריל 2019 בשעה 9:53

    מתכון הורס !! איזה צילומים מדהימים אלופה !!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 באפריל 2019 בשעה 11:00

      תודההה אהובה ♥

  9. סימה הגב 9 באפריל 2019 בשעה 13:11

    הי. מאוד רוצה לנסותת ואחפש את אסדו של תנובה י תמיד שקניתי היה שומן שומןןן ומאז לא קונה. האם שהבשר בתנור צריך לכסותת . לא מצויין . תודההה רבה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 באפריל 2019 בשעה 15:28

      היי סימה. גם לי יצא לקנות עם מלא שומן שחצי נזרק. הבשר הזה באמת מעולה. אני שמתי בסיר עם מכסה. כן לכסות

  10. שלי הגב 7 באפריל 2019 בשעה 19:41

    שאלה קטנה לא מוסיפים מים בכלל?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 באפריל 2019 בשעה 20:40

      היי שלי. בכלל לא.

  11. אורה גל מור הגב 5 באפריל 2019 בשעה 6:44

    הסבר מאד מפורט, ברור ונהיר.
    תודות רבות

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 באפריל 2019 בשעה 7:58

      אני שמחה לשמוע אורה. חג שמח

  12. אפי הגב 4 באפריל 2019 בשעה 23:48

    מדהימה!
    אוהבת את הרעיונות שלך!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 באפריל 2019 בשעה 7:58

      תודה רבה אפי. מנה חגיגית שהכי מתאימה לחג. חג שמחח לך ולמשפחתך

השארת תגובה

ביטול

הבית של יהודית אביב הלוחשת לאוכל
יהודית אביב

יהודית אביב

הלוחשת לאוכל
שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג’ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר “תפוז” שאירח כותבים/בלוגרים באתר שלו. באמת שלא הבנתי כלום ושום דבר בכל מה שקשור לעולם הבלוגים והבלוגרים ודי מתוך סקרנות ורצון להנציח את המתכונים שלי.........להמשך קריאה....
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל באינסטגרם

yehudit_aviv

Instagram post 2190668433352243771_608495305 בהתלבטות בין שקשוקה לפיצה לא הצלחתי לבחור אז שילבתי ביניהם 😜
לפני החפירות אני כבר אומרת לכם שהמתכון כבר בבלוג כולל סרטונים שממחישים את ההכנה ומי שירצה אשלח לו לינק לפרטי ומאוחר יותר זה יהיה בסטורי.
.

זה שאני מכורה לבצקים אתם בטוח כבר מבינים ובכל זאת, כשאחד הילדים (ילדים עאלק😂😂 עוד שנייה הם בפנסיה) ממש רעב ומתקשר אלי כמו שקרה אתמול למשל בעשר בלילה (כן, חורצ'ק) ושואל אם אני יכולה להכין לו משהו לאכול, אני שולפת בצק מוכן, במקרה הזה בצק פיצה מצונן של שמרית, רוטב שקשוקה שהיה לי במקרר, גבינות ונולדה לה שקשופיצה טעימה בטירוף בכלום זמן וכלום עבודה.
היתרון בבצקים של שמרית שההיכרות הראשונה שלי איתם הייתה דרך שיתוף פעולה שעשיתי איתם ומאז הם הפכו לדיירי קבע אצלי במקרר, זה שהם מוכנים מייד לעבודה. אין צורך להפשיר וזה יתרון ענק בעיני והם גם טעימים ביותר. כן, אין תחליף לבצק שמכינים לבד בבית אבל זה פתרון מעולה כשאין זמן להכין או כשרוצים להכין ארוחה ברגע.

@shimrit_baking
#shakshuka
#tomatoes
#foodporn
#foodphotography
#gargeran
#imsomartha
#lovetoeat
#eggs
#dough
Instagram post 2188443277150090220_608495305 סך הכל ארוחת בוקר די שפויה לא??
קצת קרפים, קצפת ותותים כי אני הכי שמחה שהם שוב כאן
.
.
.
#strawberrycake
#strawberry
#mascapone
#krep
#foodphotography
#foodporn
#sweet
#vanilla
Instagram post 2186937707502812543_608495305 אחת העוגות הכי מגניבות שיצא לי להכין. היא ישבה לי בראש מלא זמן עד שיצאה לפועל. היא מזמןןןן בבלוג ועשרות הכינו אותה ושלחו לי תמונות. בא לי להחיות אותה שוב וכנראה שהשבת אכין אותה בגרסה אחרת. .שמתי לכם לינק בסטוריז ובהיילייטס. או פשוט חפשו בגוגל עוגת שמרים משובללת הלוחשת לאוכל
.
#cakes
#chocolatecookake
#chocolate
#chocolatelover
#foodphotography
#Yeast cake
#yeastDoug
#foodphotography
#foodporn
#chocolate
Instagram post 2184866163716863351_608495305 מה יש בהם שכל כך הרבה אנשים אוהבים אותם?? האמת, אני לא גדלתי על פתיתים. אצלנו בבית לא היו פתיתים או פסטה. יותר בכיוון של תבשילים מרוקאים חמים עם מלא רוטב ולחם.
כך יצא שלא הכנתי פתיתים עד שהתחתנתי, ילדתי והילדים גדלו מספיק כדי לבקש את הפתיתים שאכלו בצהרונים. גם פסטה הכנתי רק בגלל שאכלו בגן וביקשו.
היום אני כמובן מכינה על בסיס קבוע כי כולם אוהבים.
ובכל זאת, מלא אנשים לא מצליחים להכין פתיתים אחד אחד ויוצא להם מעין גושים של פתיתים. "הסוד" הוא כמות השמן והמים. גם הפתיתים, ממש כמו האורז אוהבים שהשמן יעטוף אותם ממש טוב, כמות המים תקבע אם ייצאו פתיתים נימוחים אחד אחד או דייסת פתיתים 😂
בקיצור, המתכון עלה לפני כמה שנים לבלוג והדבר שהכי הפתיע אותי זה הכמות ההיסטרית של הכניסות למתכון הכל כך פשוט וגם כמות התגובות והשאלות... כולה פתיתים אבל כנראה שיש להם מקום של אהבה בהרבה לבבות ובתים.
תכתבו בגוגל פתיתים הלוחשת לאוכל ואתם שם לכל הטיפים לקבלת פתיתים נימוחים אחד אחד, טעימים טעימים
.
.
.
#israeli_food
#foodphotography
#israeli_kitchen
#food52
#pasta
#lovetoeat
#thefeedfeed
#thefeedfeedvegan
Instagram post 2183456237320824857_608495305 עוגת השבת קצת באיחור אבל אתם יודעים מה אומרים על זה😉
קיצר, הבראוניז הכי טעימים ומושלמים שהכנתי מעולם.
פאדג'יים בטירוף, מעליהם הכנתי שכבה של טופי מלוח שאם עוד לא טעמתם כזה, אתם לא מבינים מה אתם מפסידים וכדי להשחית עוד יותר, הכנתי פופקורן בקרמל שלא הפסקנו לנשנש אותו בלי קשר לבראוניז.
ממש ממש עכשיו כל המתכונים עלו לבלוג ויש גם סרטוני הסבר לכל הטוב הזה. אתמול היה לי עומס יתר ולא הספקתי להעלות סטוריז... הם עוד יעלו ויישמרו בהיילייטס. בינתיים הכל בבלוג. תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל, זה המתכון הראשון.
אה, רק לפרוטוקול, את הבראוניז הכנתי עם קמח כוסמין, כך שהם בריאים😂😂
הרקעים של יעל מקפיצים כל פריים למעלה למעלה

@yaelyaniv
.
.
.

#chocolatelover
#chocolate
#brownies
#popcorn🍿
#caramelpopcorn
#israeli_food #foodphotography
#foodporn
#sweet
#candies
#sweetpopcorn
#caramelsauce
Instagram post 2182632685512325707_608495305 שימו בסל הקניות סלרי עלים, תפוחים, חמוציות (ללא סוכר) ופקאנים. הסלט הזה הוא אחד הטעימים שתכינו והבונוס שהוא גם מאוד מאוד בריא. אני מתבלת בין היתר עם חומץ תפוחים (עם האמא 😊כנסו לבלוג ותבינו מה זה) לא מסונן שגם הוא מאוד בריא ואני מנשנשת בלי ייסורי מצפון. המתכון ממש עכשיו בבלוג ויישמר גם בהיילייטס
.
.
.
#salad
#salads
#veganfood
#vegetables
#ciders
#vingette
Instagram post 2178285966679022390_608495305 בסבוסה בל אשטה או עוגת סולת במילוי מלבי, אחת העוגות היותר טעימות ומיוחדות שהכנתי.
את המתכון העלתה פרח
@farahraslan__
 ואצל נוביק נפתחו הצ'אקרות והוא ביקש שאכין לו אותה.
שבוע שעבר העליתי לסטורי את שלבי ההכנה וקיבלתי מאות בקשות למתכון. כמובן ששלחתי את כולם לעמוד של פרח המוכשרת.
עכשיו היא מקבלת מקום של כבוד אצלי בבלוג ויש לי תכניות לעוד טעמים ושילובים עם הבסיס של העוגה.
אזזז תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל, העוגה בדף הראשי וגם לכו לעקוב אחרי פרח שמעלה מתכונים שווים אצלה בעמוד.
דפדפו כדי לראות תמונת חתך של העוגה
@farahraslan__
@yaelyaniv

#lebanon
#lebanoncakes
#basbusacake
#foodphotography
#lovetoeat
#food52
#israeli_food
#israeli_kitchen
#arabicfood
Instagram post 2176786988380680829_608495305 היום בערב, לפני שאתם הולכים לישון, קחו קערה, שימו בה כוס וחצי קמח, קורט שמרים וכוס מים, תערבבו, תכסו בניילון ולילה טוב לכם ולבצק המקדים שיעשה לכם את החלה הכי טעימה בעולם.
מחר, תיכנסו למתכון שכבר מחכה לכם בבלוג ותכינו חלה עם בצק מקדים שלא תאמינו מה הוא עושה לטעם ולמרקם.
ביום שישי החלה נאכלת עם הדגים החריפים.
לשבת בבוקר, תכינו חמאה טובה,  ממרח קרם ארטישוק שגם הוא נמצא בבלוג ועגבניות מיובשות או אולי ממרח פסטו... בקיצור הכל בבלוג הלוחשת לאוכל. כותבים בגוגל את שם המתכון ואת שם הבלוג ואתם שם. לדוגמא: חלה קלועה לשבת עם בצק מקדים הלוחשת לאוכל.
יש שם גם סרטון לקליעה המהממת הזו והכל כל קלה.
אל תתבלבלו, יש עוד מתכון ישן לחלה עם בצק מקדים. שתיהן טובות אבל המתכון החדש יותר טוב בעיני
.
.
.
#breads
 #breadmaking
#israeli_food
#foodphotography
#lovetoeat
#hallahbread
#juwishfood
#israeli_kitchen
#gargeran
#feedfeed
Instagram post 2176182111166114461_608495305 מתכון חדש בבלוג לקרם ארטישוק מושלםםם.
יהיה גם מתכון ללחם בריא עם ערבוב קמחים וסובין חיטה.
ככה זה כשאני בבית בבקרים, צריך להוציא אותי בכוח מהמטבח😂😂
תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל, זה המתכון הראשון בדף הראשי
.
.
.

#vegan
#israeli_food #israeli_kitchen #onthekitchen #ontheblog
#foodphotography
#lovetoeat
#food52
לצפייה בתמונות נוספות.....
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס