יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
אסאדו טלה בתנור בתוספת תפוחי אדמה ירושלמיים
ראשי » ביקורות והמלצות » אסאדו טלה בתנור בתוספת תפוחי אדמה ירושלמיים

אסאדו טלה בתנור בתוספת תפוחי אדמה ירושלמיים

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 3 באפריל 2019 23 תגובות

אסאדו טרי על העצם בליווי תפוחי אדמה ירושלמיים צלויים בתנור. ארוחה חגיגית וטעימה שמכינים מחומרים זמינים ואת רוב העבודה עושה התנור

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
אסאדו טלה בתנור בתוספת תפוחי אדמה ירושלמיים

פסח הוא החג שאני הכי אוהבת מכל החגים. אני מתה על האביב, מטורפת על מצות, משתגעת על חופשת החג ועל האווירה המדהימה שמגיעה יחד איתה ובכללי אני פשוט אוהבת! חודש לפני החג אני מתחילה כבר לתכנן את הארוחה הכי חשובה בשנה, אולי אפילו חשובה יותר מארוחת ראש השנה.

אז אמנם עד ליום הבישולים התפריט ישתנה אלף פעם אבל יש כמה דברים שיהיו בוודאות על שולחן החג: שוק טלה שעד לרגע זה לא יצא לי לצלם תמונות טובות כי אני תמיד מכינה לערב חג ואין ממש זמן לצילומים אבל אף אחד בבית לא מוותר על זה, דג מרוקאי חריף עם פולים כשהחג יוצא בימי שישי או תבשיל מוח חריף כשהחג יוצא ביום חול, מרק ירקות עם פולים שבשביל החצי שלי זה הקינוח של הארוחה. הוא פשוט מפורר לתוך המרק מצות ואוכל, מלא סלטים ותוספות מעניינות שילוו את הארוחה וישלימו אותה, קינוחים שווים תמיד יש כי זו האהבה הראשונה שלי אבלללל, קינוח אחד מרוקאי שאף אחד לא מוותר עליו והפעם הכנתי אותו בשיטה הגאונית של עוז תלם – חצאי ארטישוק צלויים בתנור (אל תוותרו, זה טעים בטירוף).


הכוכב שלנו החג – אסאדו טלה טרי על העצם

אתם כבר יודעים שכבלוגרית אני מפתחת מתכונים לכל מיני חברות מזון. הפעם התבקשתי לפתח מנה עיקרית שווה וחגיגית לבשרים של "אדום אדום" של "תנובה". קיבלתי רשימה גדולה של סוגי בשר עם תמונות לצידן והייתי אמורה לבחור סוג אחד של בשר וממנו להכין מנה שתקשט ותגנוב את ההצגה על השולחן. מה בחרתי?? אסאדו טלה טרי על העצם כי אין משהו חגיגי וטעים יותר מבשר טלה טרי וכשהוא מגיע על העצם זו בכלל הצגה על השולחן.

ליד האסאדו החלטתי קצת לצאת מהקופסה והכנתי תפוחי אדמה ירושלמיים ועגבניות שרי שצליתי בתנור. חוץ מזה שהמנה יפה בטירוף ומגרה היא טעימה ברמות אחרות ואני מבטיחה לכם שהיא לגמרי תגנוב את ההצגה על שולחן החג. ומה עוד יותר חשוב…שמכינים אותה בכלום זמן ועם תבלינים הכי בסיסיים שיש כי כשהבשר מעולה, אין בכלל צורך לתבל אותו יותר מידי אלא לתבל ממש בעדינות רק כדי להדגיש את הטעמים שלו.

בשרים אני תמיד מגישה על קרש חיתוך/הגשה ענק שיש לי, כך הבשר מוצג בצורה הכי יפה ונכונה בעיני. הגשה מרכזית וכל אחד לוקח לו לצלחת נתח יפה של אסאדו ותוספות.

סה"כ חומרים די זמינים, איכותיים ואת רוב העבודה עושה התנור

מורחים את האסאדו ועצמות הבקר בתערובת תבלינים ושמן זית
הבשר אחרי צריבה ראשונה בסיר ולפני כניסה לתנור

אחרי שעה של צלייה מוסיפים בצלי שאלוט מתובלים וממשיכים לצלות עוד שעה וחצי – שעתיים
מוכן! זה טעים בטירוף
מתבלים את תפוחי האדמה הירושלמיים ומכניסים לתנור

אחרי השחמה בגריל הם יוצאים מושלמים וטעימים כל כך

אני חייבת לציין וזה מאוד מאוד חשוב בעיני שהבשר של "אדום אדום" הוא לגמרי טרי ולא מעובד, מה שאומר שהגודל של הנתח מתכווץ ממש מעט אחרי הצלייה בניגוד לנתחים שעברו עיבוד כלשהו ומתכווצים מאוד אחרי הצלייה. עוד דבר חשוב מאוד זה שהנתח נקי מאוד ואין עליו הרבה שומן כמו שיש בדרך כלל על אסאדו. לי הדברים האלה מאוד חשובים, כשאני קונה נתח יקר יחסית, אני רוצה לנצל את כולו ולא שחלקו הגדול יילך לפח כמו שקורה כשקונים נתחים זולים יותר אבל עמוסים בשומן.

אסאדו טלה בתנור בתוספת תפוחי אדמה ירושלמיים

לפני שמתחילים:

  • אני הכנתי 5 יחידות של אסאדו והכמויות של התבלינים הותאמו לכמות זו. במידה ורוצים להכין יותר או פחות, מפחיתים או מוסיפים עוד מהתבלינים בהתאמה.
  • איפה קונים אסאדו טלה טרי על העצם של אדום אדום? בשופרסל, בויקטורי וביינות ביתן.
  • כמה להכין?? שאלה טובה! תסתכלו על הגודל של האסאדו שאתם קונים – זה הגודל הכמעט סופי שלו אחרי הצלייה. הוא כמעט ולא מתכווץ. אם יש אנשים שממש ממש אוהבים בשר אז תכינו להם 2 יחידות אסאדו ולאנשים שרק אוהבים בשר תכינו אחד. אם אתם מארחים בחג – קחו בחשבון אסאדו אחד לכל אדם.
  • אני הכנתי את האסאדו בסיר גדול שיש לי ומתאים גם לבישול וגם לתנור. אם אין סיר כזה, עושים את פעולת הסגירה של הבשר בסיר (שלב 4 באופן ההכנה) ומעבירים לתבנית אפייה להמשך הצלייה בתנור, מכסים את הבשר היטב עם נייר כסף. יש גם אפשרות לבשל את הבשר בסיר על הגז אבל אז הטעם שונה.
  • תפוחי אדמה ירושלמיים יש היום כמעט בכל סופר ואין בעייה להשיג. אל תהיו בנאליים ותכינו תפוחי אדמה רגילים. בכל זאת זה חג, צאו מהקופסה ותכינו את תפוחי האדמה הכי טעימים שתכינו אי פעם. בדרך כלל אני מבשלת אותם עם עוף , כך החצי שלי הכי אוהב אבל היה מופתע בטירוף מכמה שהם יצאו טעימים בתנור.

מצרכים לאסאדו טלה

  • 3 תבניות אסאדו טרי על העצם של "אדום אדום" (5 יחידות אסאדו בינוניות/1.5-2 ק"ג)
  • 2-3 עצמות בקר (לא חובה אבל מוסיף עוד טעם)
  • 1/2 ק"ג בצלי שאלוט
  • 1/4 כוס שמן זית +2 כפות
  • כ – 1/2 כפית מלח ים אטלנטי (עדיף לא להגזים עם המלח ואם חסר אפשר לפזר מלח גס על הבשר המוכן בזמן ההגשה).
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 ראש שום
  • 6-7 ענפי טימין טרי

מצרכים לתפוחי אדמה ירושלמיים בתנור

  • 2 ק"ג תפוחי אדמה ירושלמיים (בטטה קסבייה)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית מלח ים אטלנטי
  • 1 ראש שום
  • 6-7 ענפי טימין טרי
  • 20 עגבניות שרי תמר חצויות

אופן הכנה

  1. אסאדו בתנור: מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. בקערה גדולה שמים את האסאדו, עצמות הבקר ובצלי השאלוט.
  3. שמים בקערית את שמן הזית, מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס, כורכום ופפריקה. מערבבים היטב ומורחים את הבשרים והבצל עם הידיים כך שהכל יהיה מרוח היטב.
  4. על להבה גבוהה מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב שאפשר להכניס לתנור. כשהשמן חם מאוד צורבים את הבשר – מניחים בסיר ולא נוגעים במשך כמה דקות עד שהבשר משחים היטב ורק אז הופכים וצורבים מצד שני. מסירים את הסיר מהגז. את הבצלים המתובלים שומרים בקערה, הם ייכנסו לסיר מאוחר יותר.
  5. מפרקים את שיני השום ומפזרים בין הבשרים (אין צורך לקלוף אותם). מפזרים גם ענפי טימין בין הבשרים וצולים בתנור שעה.
  6. מוסיפים את הבצלים המתובלים לסיר וצולים עוד שעה וחצי – שעתיים עד שהבשר רך לחלוטין ומוכן לאכילה.
  7. תפוחי אדמה ירושלמיים: שוטפים היטב את תפוחי האדמה, בעזרת קולפן קולפים אותם ומניחים בתבנית אפייה. מזלפים שמן זית, מתבלים בכורכום, פפריקה ומלח. עושים ממש מעין מסאג' לתפוחי האדמה כך שיהיו עטופים היטב בשמן ותבלינים.
  8. מפרקים את ראש השום ומפזרים בין תפוחי האדמה (אין צורך לקלוף), מפזרים ענפי טימין ועגבניות שרי חצויות. מכסים את התבנית עם נייר כסף, אופים שעה וחצי עד שתפוחי האדמה רכים לחלוטין. בשלב הזה תפוחי האדמה מפרישים המון נוזלים שיצטמצמו בשלב הבא.
  9. מסירים את נייר הכסף, מעבירים את התנור למצב גריל ומשחימים את תפוחי האדמה והעגבניות עוד 10-15 דקות עד שהם מקבלים צבע זהוב ורוב הנוזלים הצטמצמו והפכו לרוטב סמיך.
  10. הצעת הגשה: אני אוהבת להגיש בשר על משטח עץ טבעי. בעיני זה הכי מתאים והבשר מקבל את הכבוד הראוי לו. מניחים את האסאדו, מוזגים עליו מעט מהשמן שהצטבר בסיר, מניחים לידו את תפוחי האדמה ומגישים מייד כשהוא יוצא מהתנור.


אהבתם? הירשמו לעדכונים ובכל פעם שמתפרסם מתכון בבלוג, תקבלו אותו ישירות למייל.

מכניסים כתובת מייל בצד השמאלי של האתר וזהו!בואו גם לבקר אותי בדף הפייסבוק, תצטרפו לקבוצה של הלוחשת לאוכל וגם באינסטגרם שם אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • חטיף תפוחי אדמה וגבינהחטיף תפוחי אדמה וגבינה
  • תפוחי אדמה ובטטה מוקרמים מושלמיםתפוחי אדמה ובטטה מוקרמים מושלמים
  • מניפות תפוחי אדמה - התוספת האולטימטיבית לארוחהמניפות תפוחי אדמה - התוספת האולטימטיבית לארוחה
  • עוף במיונז צלוי בתנור בתוספת תפוחי אדמהעוף במיונז צלוי בתנור בתוספת תפוחי אדמה

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

23 תגובות

  1. אילנית הגב 1 בנובמבר 2019 בשעה 7:49

    היי אפי, ראשית אני עוקבת אחר המתכונים שלך ויש לציין שהם מוצלחים. המנה הזו היא חגיגית ומזמינה. מבקשת ממך הבהרה לעניין הבשר, לא ציינת אם צריך להוסיף מיים, האם לכסות את הבשר בנייר אפייה או כסף, האם נדרש להפוך את הבשר בזמן שהוא נצלה? תודה ☺

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 בנובמבר 2019 בשעה 9:55

      היי אילנית, אני יהודית ולא אפי 🙂
      אם כל מה שכתבת לא מצויין במתכון אז כנראה שלא צריך לעשות. אני כותבת את כל הפרטים הקטנים כדי שהמנה תצליח.

  2. עופרה הגב 24 בספטמבר 2019 בשעה 8:33

    היי, נראה ממש טוב , רוצה להכין לערב חג לכמות סועדים של זוג , שאלה לי : האם אפשר לצרף את התפוח אדמה הירושלמי לבשר או שזה לא מומלץ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 בספטמבר 2019 בשעה 9:06

      היי עפרה, לכל סועד יחידת בשר אחת ולא לשים את תפוחי האדמה יחד. זמן הצלייה שלהם שונה

  3. אריק הגב 18 באפריל 2019 בשעה 15:31

    הי, כשמכניסים הבשר לשעה הראשונה מכסים בנייר כסף, ואז כשמוסיפים הבצלים לעוד שעתיים ללא נייר כסף?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 באפריל 2019 בשעה 17:01

      היי אריק. הכל עם נייר כסף

  4. פנינה הגב 17 באפריל 2019 בשעה 22:31

    לצליה

  5. פנינה הגב 17 באפריל 2019 בשעה 22:30

    היי…שאלה-כשנכנסה לתנור לתחיה האם צריך לכסות את הסיר/תבנית?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 באפריל 2019 בשעה 8:07

      היי פנינה. כן

  6. נאוה בן אהרון הגב 15 באפריל 2019 בשעה 17:02

    המתכון עם האסטרולוגית מאוד מצא חן בעיני. ניסיתי להשיג את הבשר הזה של אדום אדום במגשית באין ספור סניפים של שופרסל ולא היה בנמצא. בתל אביב גבעתיים וחולון. בסניפים לא שמעו על זה בכלל. חבל מאוד. ניסו למכור לי במקום זה אסאדו מלא שומן מייבוא כלשהו. תנובה דאגה לפירסום יפה אבל לא דאגה לשווק את במוצר בחנויות. חג שמח

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 באפריל 2019 בשעה 17:44

      מסכימה לחלוטין נאוה. גם אני ניסיתי למצוא ולא מצאתי. דיווחתי להם אינספור פעמים

  7. שבו הגב 14 באפריל 2019 בשעה 15:10

    מתכונים מעולים קלים וטעימים
    תודהההה
    אגב באיזה חום להכניס את הסיר לתנור??

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 באפריל 2019 בשעה 19:42

      תודה רבה שבו. 170 מעלות. הכל כתוב במתכון. חג שמח יקרה

  8. סיגל ברמר הגב 11 באפריל 2019 בשעה 9:53

    מתכון הורס !! איזה צילומים מדהימים אלופה !!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 באפריל 2019 בשעה 11:00

      תודההה אהובה ♥

  9. סימה הגב 9 באפריל 2019 בשעה 13:11

    הי. מאוד רוצה לנסותת ואחפש את אסדו של תנובה י תמיד שקניתי היה שומן שומןןן ומאז לא קונה. האם שהבשר בתנור צריך לכסותת . לא מצויין . תודההה רבה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 באפריל 2019 בשעה 15:28

      היי סימה. גם לי יצא לקנות עם מלא שומן שחצי נזרק. הבשר הזה באמת מעולה. אני שמתי בסיר עם מכסה. כן לכסות

  10. שלי הגב 7 באפריל 2019 בשעה 19:41

    שאלה קטנה לא מוסיפים מים בכלל?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 באפריל 2019 בשעה 20:40

      היי שלי. בכלל לא.

  11. אורה גל מור הגב 5 באפריל 2019 בשעה 6:44

    הסבר מאד מפורט, ברור ונהיר.
    תודות רבות

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 באפריל 2019 בשעה 7:58

      אני שמחה לשמוע אורה. חג שמח

  12. אפי הגב 4 באפריל 2019 בשעה 23:48

    מדהימה!
    אוהבת את הרעיונות שלך!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 באפריל 2019 בשעה 7:58

      תודה רבה אפי. מנה חגיגית שהכי מתאימה לחג. חג שמחח לך ולמשפחתך

השארת תגובה

ביטול

יהודית אביב

יהודית אביב

הלוחשת לאוכל
שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג’ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר “תפוז”.........להמשך קריאה....
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
כמו לחמעג'ון רק עם דג. שת"פ ח כמו לחמעג'ון רק עם דג.

שת"פ חדש, רעיון חדש שיצא מושלםםם הרבה מעבר לציפיות שלי. בסוף הפוסט יש מתכון כתוב ואת כל השלבים תוכלו לראות בסטורי שלי.

הבצק הוא בצק של פיצה מהירה שאני מכינה מיליון שנה. בזמנו, כשגרנו במצפה רמון זאת הייתה הפיצה הכי מפורסמת במצפה וכולם הכינו אותה. בצק ממש קל ומהיר ויוצא מושלם! מכינים את הבצק, בזמן  שהבצק תופח לו מכינים את הרוטב ותוך שעה (נשבעת🙈) בערך יש לנו ארוחה מושלמת, טעימה ביותר ומזינה.

אז שוב הזמנתי משלוח דגים טריים מהדגאי שלי "האחים דובקין" . כל יום חמישי יש משלוחים לאזור שלי וזה מגיע ארוז בקפידה בתוך קלקר עם קרח.

כבר סיפרתי בפוסטים קודמים כמה דג אמנון טרי הוא בריא (יצא חרוז), הוא מלא בערכים תזונתיים שהגוף שלנו חייב במיוחד בימי הקורונה המעצבנים.

האמת שזה הדג הכי שימושי אצלי במטבח. הוא זמין, הוא עסיסי ופלייקי (אני אוהבת פלייקי), קשה מאוד לפספס איתו ובעיני הוא מושלם לבישול, לטיגון ובכלל.

מתכון ל – 8 דג עג'ונים – תשתמשו בכפות מדידה ומשקל

לבצק
1/2 ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים (13 גרם)
1 כפית סוכר
2 כפות שמן זית
1/2 כף מלח
300 מ"ל מים חמימים (חובה מים חמימים כי זה הסוד להתפחה מהירה של הבצק)

לרוטב דגים

1 חציל בינוני חתוך לקוביות בגודל 1*1 ס"מ +2-3 כפות שמן זית+ מעט מלח
3 פילטים של דג אמנון טרי ללא עור (350 גרם) (מבקשים מהדגאי שיפלט ויוריד עור)
1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקים (400 גרם)
10-12 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
2 כפות גדושות רכז עגבניות
מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון

 להגשה
3 פילטים של דג אמנון טרי ללא עור (350 גרם) (מבקשים מהדגאי שיפלט ויוריד עור)
1 כף שמן זית
מלח ים אטלנטי
קורט פלפל שחור
אופן הכנה
מכינים בצק:  את הבצק מכינים ידנית. אין צורך במיקסר. שמים בקערה קמח ושמרים ומערבבים. מוסיפים סוכר ושמן ותוך כדי לישה מוסיפים מים חמימים. שימו לב שהמים לא יהיו רותחים אלא חמימים בלבד (יותר מפושרים אבל לא רותחים). מוסיפים מלח ולשים 5 דקות. משמנים קלות את הבצק, מכסים עם ניילון נצמד ושמים למנוחה במקום חמים (תכסו עם שמיכה) עד שמסיימים את הרוטב.

מכינים רוטב:  
מכינים חצילים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. חותכים את החציל לקוביות בגודל 1*1 ס"מ, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן זית על כל החצילים (מעסים קצת עם הידיים כדי להחדיר את השמן), זורים מלח ואופים בתנור 20-30 דקות עד שהחציל רך ומקבל צבע זהוב בהיר.

המשך בתגובה הראשונה וכל השלבים בסטורי
@dubkinmeatfish
#אמנוןישראליטרי
#israelifreshfish
שבוע טוב אהובים❣️❣️ השבו שבוע טוב אהובים❣️❣️

השבוע הכנתי לחמניות היסטריות, מיוחדות וטעימותתת.

הכנסתי לבצק אבקת חלב שהפכה אותן כל כך רכות ועם טעם חלבי מודגש במיוחד. לפני שתשאלו, אבקת חלב קונים בחנויות אפייה וגם בחנויות תבלינים טובות.

אגב, עם אבקת חלב אני מכינה כבר שנים חלבה בבית שאין דומה לה באף מקום.

את העיצוב של הלחמניות שגם הוא מיוחד ותורם למרקם הכנתי בהשראת סרטון של בחורה תורכייה שראיתי ביוטיוב. התורכים האלה יש להם טכניקות למות😱

קיצר, פיזרתי קצת סוכר ופיסטוקים לקראנץ' והתוצאה מושלמת.
הסוכר מתקרמל והופך את החלק העליון לקריספי חלומי.

המתכון אצלי בבלוג. תכתבו בגוגל לחמניות מתוקות עם אבקת חלב הלוחשת לאוכל ויש לינק בסטורי ובהיילייטס
דבר ראשון ולפני הכל שתדעו שהמתכון לעוגיות האלה לא נמצא אצלי, לא בבלוג ולא בכספת🤣

הוא חופשי לכולם ונמצא בבלוג של סיגל ( סיגלושה) ברמר שהגתה את הרעיון הגאוני הזה להכניס גבינה מתוקה לבצק פריך וכדי להרוג אותי עד הסוף שילבה צימוקים.
@sigal_bremer

זה מסוג הדברים שאתה אומר: פאק, איך לא חשבתי על זה🤔

קיצר, זה כמו לאכול עוגת גבינה אפוייה, רק בעוגייה וזה כל כך נימוח וטעיםםםם שאתם חייבים לבקש ממנה את המתכון ולהכין.

תכתבו בגוגל רולדות גבינה סיגל ברמר ואתם שם אוווו תציקו לה 🙈 שתשלח לכם מתכון בפרטי
.
.
.
#cheesecake
#cheesecookies
#cheese
#cheeseporn
#cheesepancakes
#israeli_kitchen #imsomartha #inmyblog
#cookieslovers
#cookies
#cookiesofinstagram
#cooking
#sweets
זה בדיוק היום בשבוע למלא את זה בדיוק היום בשבוע למלא את הצנצנת בעוגיות מלוחות הכי טעימות שתכינו וזה באחריות!!

אם אני אומרת לכם שאי אפשר להפסיק לנשנש אותן, תאמינו לי וזה אסון!!

 השבוע אחת העוקבות הכינה והזכירה לי שמלא זמן לא הכנתי וגם מיליון בקשות למתכון שכבר שניםםם נמצא בבלוג ואלפים כבר הכינו אותו שוב ושוב.

יש גרסה של עגולות קטנטנות ( חד פעמי הייתה לי סבלנות להכין 🤣) וגרסה לעלצנים שלוקחת כלום זמן. תבחרו מה בא לכם💥

תכתבו בגוגל  הלוחשת לאוכל עוגיות מלוחות ממכרות
עוד פעם תפוחי אדמה?? 🤣 כן!! ו עוד פעם תפוחי אדמה?? 🤣
כן!! ומבחינתנו בבית כל יום🙈

הפעם הכנתי אותם בתנור, מתובלים ועם כמה טריקים מגניבים שהופכים אותם קריספיים ממש וטעימיםםםם.

המתכון בבלוג 😋 תכתבו בגוגל "הלוחשת לאוכל תפוחי אדמה בתנור עם טריקים לקריספיות מושלמת"
.
.
.
#israeli_kitchen
#imsomartha
#inmyblog
#potatoes
#potatos
#frypotatoes
#fripotato
#vegeterianfood
#vegeterianrecipes
#vegetables
#veganfood
#vegan
#veganlife
עוגת גבינה ויוגורט של אורלי עוגת גבינה ויוגורט של אורלי חרמש המוכשרת בנשים👸👸
דבר ראשון לכו לעקוב אחריה, גם כי היא מהממת וגם כי היא מוכשרת בטירוף ויש לה מאגר מתכונים שווים שאסור לפספס וגםםםם המתכון של העוגה הזו נמצא אצלה אז בקשו ממנה 😉
@orlyhermesh

עכשיו לעוגה המטריפה הזו שבשביל להכין אותה תצטרכו רק קערה אחת ומטרפה!! זאת אחת העוגות הכי קלות והכי טעימות שהכנתי לאחרונה ובקושי הצלחתי לחלץ שתי פרוסות לצילום.

דפדפו ותראו שתי גרסאות לצילום כי לא הצלחתי להחליט מה יפה יותר - עם אמרנה או בלי 🤔

אורלי מזוהה לרוב עם חלות ומאפי שמרים מטורפים שהיא מכינה, אבל הבלוג שלה מלאאא בעוד המון מתכונים שווים במיוחד ואצלי מטורפים על עוגת גבינה אז היא נבחרה ברוב קולות וחוסלה במחי יד 🤣

אורלי, את עוד תשלמי על הקלוריות שהכנסתי השבת לגוף בגללך🤣🤣
.
.
.
#cheeselover
#cheesecake
#cheeseporn
#cheesepancakes
#amarena
#israeli_kitchen
 #imsomartha
 #inmyblog
#lovecheesecake
לחמניות וניל זאת אחת האהבות לחמניות וניל זאת אחת האהבות הגדולות שלי 😋
בכלל לחמניות ביתיות זאת אהבה מיוחדת וכשהן וניליות, רכות כמו ענן וטעימותתתת אלוהים, כמה טעימות, אני לא עומדת בזה 😱

מתכון שפרסמתי בבלוג לפני כמה חודשים והפך ויראלי בטירוף, מאות הכינו את הלחמניות מהבצק המושלם הזה (מי שהכין יודע)

קיצקוץ, תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל לחמניות פרח וניל מתוקות.

אגב, המתכון הראשון בבלוג הוא קציצות דגים מטריפות שהכנתי השבוע, אבל לא בא לי תמונה של אוכל🙈
מרוקאים נא להתפקד!
המשמנה הכי מטורפת הגיעה לבלוג 🙈 והיא טעימה והיא משמינה והיא מעלה זכרונות מהילדות ושאלוהים יעזור לנו עם הקלוריות.

זה התחיל מזה שאחותי חגילגולית כתבה לי וואטס אפ היסטרי על זה שהפכה את הבלוג שעה ולא מצאה משמנה. " אין לך בבלוג משמנה"?
 הזדעקה🤣
אמרתי לה: שנים אני רוצה להכין וכל פעם מכינה משהו אחר וזה נדחק הצידה.

אז היום עשיתי לזה סוף ( וגם לדיאטה שלי🤣) והכנתי ואיזה טעותתתת אלוהים, איזה טעות, לא מפסיקה לטעום ולהתלהב ולהיזכר בטעם של המשמנה שאמא שלי הייתה מכינה לנו.

 לפחות אחת לשבוע, אחר הצהריים הייתה מכינה לנו תבנית ענקית של משמנה, כוס תה עם נענע ומלא סוכר והיינו טורפים את זה.

אז מתכון מדוייק על הגרם, מלאאא תמונות שיעזרו לכם להבין את התהליך וגם סרטון בהילוך רגיל כדי שיהיה מובן, הכל בבלוג. תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל ואתם שם

הכנתם? שתפו אותי בזכרונות שלכם
שבוע טוב אהובים❣️❣️❣️
הכי מהירה שלי - 20 דקות הייתה מוכנה. 

השבוע כל יום אפיתי משהו אחר.
 עם כמה שאתם חושבים שאני כללל היום במטבח - אתם צודקים🤣🤣 אבל אני עושה עוד כמה דברים בין לבין.

קיצר, אחרי שבוע עמוס יצאתי אתמול בהצהרות שהשבת לא תהיה עוגה חדשה 😱

מה הייתה התגובה? פסדררר אמא, לא נורא אמא, תנוחי אמא🤣🤣 נראה לי שהם הבינו יותר ממני שאני מחרטטת ולא אעמוד במילה שלי🤣

רבע לארבע הכל היה מתוקתק, אני כבר אחרי מקלחת, בטוחה שסבבה לגמרי שאין עוגה ועוד רגע נכנסת השבת ואזזז, נזכרתי שבאמצע השבוע הכנתי בסיס פריך שוקולד והקפאתי. מידי פעם אני מכינה בסיסים לעוגות ומקפיאה. אגב, גם בצקים לעוגיות אני מקפיאה קבוע ואז כשמתחשק משהו טעים, מכינים בצ'יק בלי להתעצל.

קיצר, הוצאתי את הבצק, אפיתי ובזמן שהבצק בתנור כבר הקצפתי שמנת עם מסקרפונה ועוד כמה גודיז, מזגתי על העוגה, פיזרתי פירורי בצק מעל ושלחתי למקפיא. אחרי שעה בול הייתה לנו עוגה טעימה בטירוף עם קרם קפה. אמרתי הכי מהירה שלי 🙈

המתכון בבלוג והוא קל להפליא
תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל ואתם שם ותכף מעלה להיילייטס
לצפייה בתמונות נוספות..... עקבו אחרי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס