חמין זה אחד המאכלים שאנחנו אוכלים רק בחורף. איך שנהיה קר, ישר אני קונה את כל המצרכים שצריך לחמין, מכינה סיר ענק עמוס בהמון דברים טעימים וכבר בבוקר הריח משגע אותי וכל רגע אני טועמת…רק טועמת
לדעתי החורף נועד כדי שנאכל חמין, מרקים ועוד כל מיני תבשילים שמנחמים ומחממים את הגוף והנפש. אני ממש ממש לא מאלה שאוהבים את החורף וגשם רק עושה לי אי חשק מוחלט לצאת מהבית. אז אם יש משהו שמנחם אותי בחורף, זה שיש אוכל טעים. זה לא שבקיץ אי אפשר לאכול את אותם תבשילים בדיוק אבל זה לא מתאים!! נראה אתכם אוכלים חמין בחום של 40 מעלות לפחות ועם 60% לחות.
אם אני מארחת בשבת, חמין זה הפתרון הכי אידיאלי מבחינתי. זורקים בנונשלנט כמה דברים לסיר גדול, מבשלים אותו כמה שעות על להבה נמוכה (כן!) ואז מעבירים אותו לתנומת לילה לתנור על חום נמוך נמוך עד למחרת. הריח של החמין שמתפשט בבית מרמז על הטעמים העמוקים שלו.
אני מכינה חמין בדיוק כמו שאמא שלי מכינה רק שהפעם במקום להשרות קטניות יום לפני, השתמשתי בלקט קטניות לחמין של סנפרוסט. במקום לקנות כל קטנייה בנפרד ולהשרות לילה שלם במים, קונים לקט שמכיל חומוס, שעועית לבנה ושעועית אדומה שמאודדד מוסיפה טעם ומרקם לחמין. זה לא סוד שאני מאוד אוהבת את המוצרים של סנפרוסט ואני משתמשת כמעט בכל הקפואים שלהם כך שכשיוצא משהו חדש אני שמחה מאוד לנסות ולחוות את דעתי.
אני שמה בחמין שלי בשר טרי, עצמות מח, אם אני מוצאת אז גם רגל פרה שנותנת טעם מטורף לחמין, תפוחי אדמה כמובן, קציץ בשר שנוביק לא מוותר עליו ביצים ולקינוח בטטה מתקתקה שהחצי אוהב. אההה ואורז חובה כי האורז של החמין הוא הכי טעים בעולם.
אני מודה ומתוודה שעל הבוקר, איך שאני מתעוררת אני מתחילה "לבדוק" אם החמין יצא לי טעים. נשבעת שהכי טעים זה הביסים הגנובים האלה.
חמין בשר מרוקאי מושלם
כמה טיפים לפני שמתחילים:
- תבשלו את החמין בסיר רחב וגדול שיהיה מספיק מקום לכל הגודיז שאנחנו שמים בו.
- תשתמשו רק בבשר טרי ואיכותי, אל תחסכו כי זה כל הטעם של החמין. כששמים בשר טוב ועצמות אין צורך להעמיס בתבלינים. כל הטעם נמצא בבשר ובירקות הטריים.
- חובה לשים עצמות מח, לעצמות יש המון טעם והן מסמיכות את הרוטב. אני אוהבת לשים גם אוסו בוקו שיוצא חלומי בחמין ובכלל בתבשילים.
- רגל פרה זה עניין של טעם. אני מתה על זה, זה מוסיף טעם מטורף לחמין ומרקם מדהים. אני כמובן קונה רק טרי.
- בשלב הראשון תבשלו את החמין כמה שעות בלי חשש. זה מה שייתן את הטעמים העמוקים לחמין ואת המרקם הסמיך הריבתי.
- אפשר כמובן להשתמש בקטניות יבשות, להשרות לילה ולבשל אבל לקט הקטניות המוכן של סנפרוסט לגמרי מקצר לי תהליכים ויש בו בדיוק את הכמות שאני צריכה לסיר ואת שלושת סוגי הקטניות שאני אוהבת לשים בחמין.
- לא להיבהל מכמות השום שיש בחמין – אין טעם חזק של שום, כן יש טעם מדהים שמקבל החמין ומי שחובב שום מתקתק ורך, אוכל אותו לקינוח.
- לאורז – תשתמשו רק באורז בסמטי כי הוא היחיד שמתבשל לילה שלם ונשאר אחד אחד ויחד עם זאת רך ועסיסי.
- אני מבשלת את החמין בתנור על חום של 100 מעלות. אני פשוט מניחה את הסיר על בסיס התנור (לא על רשת אלא ממש על הבסיס) מי שמעדיף יכול לשים על הפלטה ולכסות עם שמיכה.
- נגמרו לי הטיפים אבל 10 זה מספר עגול 🙂 אז שיהיה לכם בתאבון!
מצרכים לחמין -כמויות למשפחה ממוצעת של 5-6 אנשים
מומלץ להכין את החמין בסיר רחב וגדול שיוכל להכיל את כל המצרכים בצורה מרווחת ונוחה
- 8-9 תפוחי אדמה (אני אוהבת את הזן האדום שנקרא דזירה)
- 2-3 בטטות
- 1/2 ק"ג חומוס ו – 1/4 ק"ג שעועית או 1 שקית לקט קטניות לחמין
- ½1 ק"ג בשר שמתאים לבישול ארוך כגון: מס' 8,6,5,10, 2 או כל בשר שמתאים לתבשילי קדרה כמו אוסו בוקו שזה למעשה מספר 8, רק עם עצם שמוסיפה טעם. אפשר לשים שפונדרה או אסאדו ואפשר לשלב כמה סוגים.
- ½ ק"ג עצמות מח טריים
- 2-3 יחידות רגל עגל טרייה (מוסיפה מלא טעם וסמיכות לחמין)
- 6 ביצים
- 2 ראשי שום שלמים לא קלופים
- 1/3 כוס שמן קנולה
- כף מלח
- כפית גדושה פלפל שחור
- כף שטוחה פפריקה מתוקה
- מים בכמות של ¾ גובה של הסיר
מצרכים לקציץ בשר (ככה נוביק קורא לזה)
- ½ ק"ג בשר טחון טרי (אני שמה צוואר מס' 10)
- 1 ביצה
- כפית שטוחה מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 2 כפות שמן
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 3 כפות פירורי לחם
מצרכים לאורז
- ½1 כוסות אורז בסמטי
- 3 כוסות מים רותחים
- ¼ כפית פלפל שחור
- מלח
- 3 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה
- בסיר רחב וגדול שמים שקית לקט קטניות, תפוחי אדמה, בשר, עצמות, רגל עגל וראשי שום.
- ממלאים את הסיר במים עד ל – ¾ גובה של הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי.
- מוסיפים לסיר שמן, מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה.
- מבשלים על להבה נמוכה עוד שעה- שעה וחצי. חלק מהמים מתאדים וזה בסדר. מכבים את הגז.
- משלימים את המים שהתאדו במים רותחים ומוסיפים לסיר את הבטטות, הביצים, הקציצה והאורז (הוראות הכנה בהמשך).
- מבשלים כל הלילה על הפלטה כשהסיר מכוסה בשמיכה או בתנור, על בסיס התנור (לא על רשת) שמחומם ל -100 מעלות.
- בבוקר בודקים את החמין ואם חסר מים מוסיפים רק מים רותחים ולא יותר מידי.
הכנת הקציצה
- שמים בקערה את הבשר הטחון, ביצה, מלח, פלפל שחור, שמן, פטרוזיליה קצוצה, 2-3 כפות פירורי לחם.
- לשים היטב את הבשר עד שהוא הופך לדביק וניתן ליצור ממנו קציצה גדולה ומוארכת.
- יוצרים קציצה עבה מאורכת (כמו רולדה) ועוטפים בנייר אפייה.
הכנת האורז:
- שמים את האורז בשקית קוקי.
- מוסיפים את כל התבלינים והשמן.
- מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, סוגרים את השקית ומערבבים. כששמים את השקית בסיר מנקבים כמה חורים קטנים עם קיסם שיניים או שיפוד בשקית כדי שלא יווצר וואקום.
אני משתמשת בצלי כתף בחמין וברוב הפעמים אינו יוצא רך, מדוע?
כי זה חלק סיבי ולא שרירי. לחלק ממש רך תשימי אוסו בוקו שזה מספר 8 עם עצם או מספר 8 שזה שריר ויוצא רך כמו חמאה ולא סיבי
הי יהודית
רוצה להיכן את המתכון שלך בסופש הקרוב.
מעדיפה לא להדליק תנור כל הלילה אבל רציתי להכניס גם ג'חנון לחמין.
השאלה האם ניתן לבשל על הכיריים כפי שרשמת, להשאיר בחוץ בלילה ובבוקר להכניס לתנור לעוד כ 5 שעות?
ובאיזה שלב לשים את הג'חנון?
תודה
עדי
חמין מתבשל שעות על הגז ואז כל הלילה. 5 שעות ממשששש לא מספיק לחמין. כל הלילה ועד הצהריים אפילו.
וג׳חנון להכניס כשמכניסים לתנור
הולכת להכין את כל הטוב הזה פעם שנייה השנה
את הכל כולל הקציצה המושלמת והאורז
תודה יהודית על מתכון מהמם
הייתי שמחה לדעת איך אני מוסיפה חיטה בשקית קוקי מבחינת כמויות של מים
מהמםםם
כנסי פה לגרסה נוספת עם חיטה: https://www.yehudit-aviv.co.il/%d7%9e%d7%90%d7%9b%d7%9c%d7%99-%d7%a2%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%a2%d7%93%d7%95%d7%aa/%d7%97%d7%9e%d7%99%d7%9f-%d7%9e%d7%a8%d7%95%d7%a7%d7%90%d7%99-%d7%a2%d7%a9%d7%99%d7%a8-%d7%a9%d7%9e%d7%9b%d7%99%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%a1%d7%99%d7%a8-%d7%91%d7%a8%d7%96%d7%9c/
תודה רבה❤️????????
אני רוצה להגיד לך ממש תודה על כל המכונים המהממים שאת מעלה!
כל מה שאני מכינה מהבלוג שלך יוצא פשוט מדהים!
מחכה להכין עוד הרבה מתכונים שלך❤
רוצה לשאול, הכנתי את החמין בסיר ברזל יצוק, אבל המים נגמרו לי בחמין בערך 4 או 5 פעמים מהרגע שהוא נכנס לתנור (על בסיס התנור 100 מעלות ללא רשת)
יש לך אולי מושג למה, ומה אפשר לעשות פעם הבאה בשביל שזה לא ייקרה?
איזה כייףף שמחה ממש לשמוע
את האוסובוקו שאת שמה את מפרקת מהעצם?
כשמפרקים את האוסובוקו הוא מתפרק לחלקים שעטופים ברקמת חיבור
האם את מסירה אותה?
אני לא מפרקת כלום, פשוט שמה בסיר
היי יהודית ותודה.
את "סוגרת" את הבשר לפני הבישול?
לא אין צורך
היי יהודית,
את לא "סוגרת" את הבשר לפני בישולו?
תודה,
לא
היי,
לגבי הקציצות בשר מכניסים אותה איך שהיא עם הנייר אפיה לתוך החמין?
היי עינת. כן
היי יהודית,
הסנפרוסט כמוצר קפוא לא משבש קצת את הטעמים? הטעם זהה לקטניות שמושרות לילה?
בנוסף, אחרי ההודעה למעלה לגבי ראש השום והתולעים.. :-/
יש אלטרנטיבה לשימוש עם השום?
לפרק את השום ולזרוק שן שן יחרב את הטעמים/ ישתלט?
היי,
ממש לא כי המוצרים של סנפרוסט מעולים וזה סך הכל קטניות שהושרו במים ומוכנות לשימוש. אפשר להשרות קטניות יבשות וזה מה שאני בדרך כלל עושה.
לגבי השום, מעולם לא נתקלתי בתולעים בשום. אני קונה שום טרי ואין לי בעייה. אפשר לפרק לשיניים זה ממש לא משנה
בהצלחה
איך יחגגו אם בושלו 8 שעות? מקסימום ריקוד הפחמים
יהודית היקרה, תודה על מתכון נהדר!
הכנתי פעם אחת עם בשר ויצא מושלם והיום רציתי להכין עם גרונות הודו. האם מכניסים אותם לסיר גם בתחילת הבישול כמו הבשר או שהבישול שלהם שונה?
אני מכינה פעם ראשונה עם גרונות אז אשמח להסבר מפורט.
תודה ושבת שלום!
היי ורדית,
מקווה שהסתדרת. גרונות מבשלים מהתחלה ממש כמו בשר
קודם כל תודה על המתכון, נראה "אש" !
שנית, מבקשת לשאול , היות ואני מתכוונת להכין אותה פעם ראשונה בחיי..
האם קציצת הבשר לא מתייבשת בתנור? האם היא יוצאת עסיסית?
אשמח לתשובה.
היי גלית
ממש לא מתייבשת. להפך. עסיסית וטעימה במיוחד
בהצלחה
אני מכינה את החמין בסיר חשמלי שמה בשעה 6 בערב ובשעה 8 בבוקר כבר מוכן.מנמיחה את החום עד לצהריים.יוצא מ ד ה י ם חום
ו ט ע י ם…שבת שלום???
היי יהודית
רגל פרה ועצמות מח לא צריך להרתיח לפני ששמים בסיר חמין?
אני לא מרתיחה
היי רוצה להכין פעם ראשונה את החמין שלך..רציתי לשאול לגבי הקציצות בשר, האם מכניסים אותה לסיר עפ הנייר אפייה? ובאיזה שלב? תודה
היי ירין,
הכל כתוב במתכון. כן עם נייר אפייה.
כשמכניסים את החמין לתנור שמים את הקציצה.
החמין נראה סוף הדרךךך!!!
רק אגלה לכם משהו קטן לגבי הראשי שום- יש ראשי שום רבים נגועים בתולעים והתולעים מסתתרות בין שיני השום ובאזור השורש. במידה ומכניסים ככה את השום בלי לקלף או מינימום לשטוף היטב (!!) תחת זרם חזק מאוד של מים. אז צריך לקחת בחשבון שהתולעים חוגגות לכן בקיבה.
בתיאבון 🙂
היי ,
האמת שעשיתי בדיוק לפי שלב שלב אבל משום מה גם אחרי שלוש שעו על הגז וגם 8 שעות בתנור המצרכים בצבע הרגיל שלהם ועדיין נשאר הרבה מים .
מה לעשות ? פעם ראשונה מכינה ..
היי אנה
אני לא מכירה סיר שמבלה לילה שלם בתנור ונשאר באותו צבע. האם הנחת על בסיס התנור או על רשת??
היי, המתכון נראה מעולה רציתי לדעת אם בכל השלבים הסיר הוא עם המכסה – כלומר גם על הכיריים וגם בתוך התנור?
תודה! 🙂
היי אווה,
בשלב הבישול על הגז – מכסה מעט פתוח כדי שלא יגלוש. כשמכניסים לתנור מניחים על בסיס התנור מכסה סגור
היי יהודית. האם לא צריך לטגן את הבשר כדי לסגור אותו או לבשל במים רותחים ? פשוט חותכים את הבשר ושמים בסיר ? ואולי לאור התגובות שנשארים הרבה נוזלים לא כדאי להוסיף נוזלים אחרי הבישול ולפני ההכנסה לתנור ? בתודה וסופש נעים
היי אירית,
אם היה צריך לטגן זה היה כתוב במתכון.
תעשי בדיוק לפי המתכון. אלה שהגיבו שנשארו להם מים לא שמו את הסיר על בסיס התנור אלא על רשת והוא לא התבשל. זה כמו לשים סיר ענק על אדים ולא על אש ישירה ולצפות שיתבשל.
תלכי לפי המתכון בדיוק, כך אני מכינה וכך הכינו אלפי אנשים ונהנו
בהצלחה ושבת שלום
תודה על התשובה המהירה. אכם שעשיתי חמין בעבר הייתי שמה על רשת והמים לא התאדו ולא הבנתי מדוע. כמה מים צריך להוסיף לפני שמכניסים לתנור? ואם אני שמה גריסים במקום אורז כדאי גם לשים בשקית קוקי ?
היי אירית, בשמחה.
תבשלי כמה שעות לפני התנור – זה חובה ואז תשלימי מים רותחים ותתקני תיבול. שהמים כמעט יכסו את כל מה שיש בסיר. גריסים בדיוק כמו אורז ואת יכולה גם לשים ישירות בסיר ואז זה צ'ולנט כמו של האשכנזים. גם ממש טעים
הכנתי את החמין,
קמתי הבוקר ויש המון נוזלים
והווא לא שחום…
מה לעשות???
בישלת כמה שעות? הנחת על בסיס התנור??
בישלתי שעתיים וחצי לפני הכנסה לתנור.
לא הנחתי על בסיס התנור- אולי כדאי להוסיף את זה לטיפ העשירי;)
בכל מקרה בישלתי עם מכסה פתוח לצמצום נוזלים.
ויצא מעולה!!!!
אני השתמשתי עם השר שריר ועצמות בקר.
עשיתי גם את החיטה לפי מה שכתבת באחת התגובות.
הכל יצא טעים מאודדד.
ניסיתי כמה גרסאות- ואין ספק שעבורי זה המתכון המנצח!
תודה רבה.
היי עדנה,אני שמחה שהסתדרת ואהבתם. אני לא מחליפה את המתכון הזה באף מתכון. תודה רבה על הפרגון ותיקנתי וחידדתי במתכון לגבי התנור
מלא נוזלים נשארו בחמין והוא לא שחום מה לעשות?
יהודית שלום,
קודם אציין שאני מאוד נהנת מהמתכונים שאת מפרסמת ומנסה מהם לא מעט…
שאלה לגבי החמים: כשאת מבשלת את הסיר הכיריים הסיר צריך להיות מכוסה או פתוח?
היי עפרה, תודה רבה??
סיר פתוח ממש חלקית כדי שלא יגלוש
שלום יקרה
אתמול עשיתי את הימין
בלי קציצת בשר בלי העצמות ובלי הרגל עגל.
בשר שריר עם עצם הכנסתי קילו וחצי וכל השאר.
ונשאר לי הבוקר מלא מים.
וכן בישלתי 3 שעות לפני על האז.
אז הבוקר הוצאתי מלא מים ואני השאיר בתנור לעוד כמה שעות.
מה אני יכולה לעשות למנוע את זה בעתיד?
תודה לך
היי טל,
האמת שאין לי מושג למה. אולי שעות הבישול לא הספיקו. אולי הנחת על רשת ולא על בסיס התנור?
אני מכניסה את החמין עם כניסת השבת ואוכלים למחרת בסביבות 12 – אחת בצהריים. נשאר בדיוק הרוטב שצריך. השאלה מתי הכנסת לתנור.
עדכני
כן החמין עמד על רשת.
אז פעם הבא להוריד את הרשת.
הכנסתי ביום חמישי ב 8 בערב. אחרי 3 שעות על הגז. ולמחרת ב 8 הוצאתי הסתכלתי והוצאתי בערך 3 כוסות מהנוזלים והשארתי עד 13:00 בתנור על 120 מעלות .
ובסוף כולם היו מרוצים כי יצא מאוד טעים.
אז להוריד את הרשת ואולי להכניס פחות מים ?
היי טל,
מניחים את הסיר על בסיס התנור ולא על רשת. אין צורך לשים פחות מים. תעשי בדיוק לפי המתכון ויצליח לך
בס"ד
היי נראה ממש טוב,
יש לי שאלה בתמונות רואים מספר סירים האם הם קשורים למתכון ?
כי אני רואה סיר של קטניות איך הוא הגיע לשם ?
שי
היי שי,
הכל מתבשל בסיר אחד גדול. חלק בשקיות קוקי
יהודית היקרה,
שבת שלום?
כמה מחמאות שאכתוב,לא יספיקו……מאז שהתחלתי להכין את החמין שלך,(אחרי שנים של הכנת סוגי חמין אחרים),לא מוותרים לי ,כל שבת אני מחוייבת להכין את החמין המדהים שלך,וכל פעם אני חושבת שיישאר קצת,לא שאר כלום!!!!!!!!! לא אלילו שעועית אחת….זה מדהים!!!!!תודה לך?
לשאלתי, את רגל העגל ומח העצם אמורים להרתיח שעה וחצי עם הכל המצרכים ,בדיוק ראיתי שנגמר לי ורוצה להכין את החמין,האם זה יהיה נורא אם אוסיף את שניהם ( הרגל והמח) לחמין מאוחר יותר (אחרי שאקנה ) ואוסיף אותם לסיר בפלטה לכל הלילה ללא הרתיחה עם שאר המרכיבים? הם בעצם יהיו לילה שלם ….
סליחה על השיגוע…
תודה רבה ושבת שלום❤️❤️❤️
קרן
יוו קרן, רק עכשיו ראיתי. קודם כל תודהההה רבה ממש על המחמאות. אני לא מחליפה את החמין הזה לעולם.
מקווה שהסתדרת כי אפשר, אין בעייה
היי אם אני רוצה להשרות את הקטניות מה הכמות מכל דבר? כוס?
תודה רבה
עדי
היי. האם אפשר להוסיף תמר/סילאן?
היי שירן, אני לא מוסיפה
היי השתמשתי במתכון שלך 🙂 אבל החמין לא הסמיך לי ונשאר עם נוזלים לא יודעת למה 🙁
היי רוזי, אולי לא בישלת מספיק זמן לפני שהכנסת לתנור
יהודית המקסימה,
שבת שלום?
ראשית חייבת לציין כמה אני נהנית מהאתר המדהים שלך,שנתקלתי בו במקרה לפני חצי שנה ,ומאז אין יום שאינני נכנסת ומכינה משהו שתמיד יוצא מושלם, ונהנית לראות את הקשר המדהים בינך לבין בנייך המוכשרים♥️יישר כח,כן יירבו כמוך!!!! את פשוט קסם ?
ושאלתי,
האם אני יכולה בבוקר להכין את הכל ,את כל סיר החמין לפי הוראותייך,ולשים אותו במקרר עד הלילה ובלילה פשוט להכניס לתנור למשך שאר הלילה?
תודה רבה?
מקווה שעניתי לך. אם יש שאלות אשמח לענות שוב
יהודית היקרה,
שבת שלום?
אתחיל בזאת שהאתר שלך הוא שמחה בלב,הגעתי אליו במקרה לפני חצי שנה ומאז אין יום שאני לא נכנסת לעשות איזשהו מתכון ולראות את הקשר המקסים והנפלא שיש לך עם בנייך המוכשרים…..תודה רבה על הכל????אין כמוך והלוואי וירבו ♥️
לשאלתי,
האם אני יכולה להכין הכל לחמין לשים הכל בסיר בבוקר, עם הקטניות הבשר תפוחי האדמה….הכל … להכניס למקרר ורק בלילה להכניס אותו לתנור?
תודה רבה ושוב ,שבת שלום❤️♥️
היי קרן,
תודה רבה רבה על המחמאות.
אני מקווה שהבנתי את השאלה. אם את מכינה היום בבוקר, אין צורך להכניס למקרר. קריר עכשיו ולא יקרה כלום. בשעה 16:00 כשנכנסת השבת תכניסי לתנור
אמרתי שאת קסם ,לא?
איזו מדהימה את שענית לי כל כך מהר.זה לא מובן מאליו.
בהחלט ענית על שאלתי.תודה רבה ושבת שלום???
תודההה מקסימה. כייף שאת כאן??
שאלה עם אני מכינה את החמין יום חמישי בערב נשאר נוזל מכניסה למקרר ובשישי לפני שבת מכניסה לתנור לכל הלילה אפשר
היי מיכל,
את יכולה לעשות את כל תהליך הבישול ולהרתיח לפני שאת מכניסה לתנור
היי יהודית
אני סומכת רק על המתכונים שלך ?
אף פעם לא הכנתי חמין.. לא אמורים לטגן קודם את הבשר? פשוט להרתיח ולהשאיר את כל מה שיוצא ממנו? אפשר להוסיף בצל? אם אני לא רוצה להכין קציץ בשר איך זה משנה את ההכנה?
תודה!!
היי שירה, תודה שאת סומכת עליי אז תסמכי עליי גם בחמין. ככה בדיוק אני מכינה ויוצא מושלם.
אני אישית לא אוהבת בצל בחמין. זה מתקתק ואני אוהבת שום. אם תרצי להוסיף בצל אני ממליצה לטגן הרבה בצל ואז להוסיף את שאר הדברים.
פשוט אל תכיני קציץ בשר. זה הכל. שימי מה שאתם אוהבים
"עצמות מח" זה לא מרגל של פרה ?
היי החמין שלך נראה מדהים…. לגבי הקציץ…. האם את עוטפת אותו בניר אפייה בלבד… אני חוששת שיתפרק לי…. אפשר גם בתוך קוקיז?
היי אפרת. רק נייר אפייה. לא מתפרק
היי יהודית היקרה רציתי לישאול
האם אני יכול לשים את האורז ביחד עם הסיר של החמין מיכון שאני לא רוצה לעשות קציץ בשר
והאם אפשר ישר לשים על הפלטה או שחייב לבשל לפניי??
בוקר טוב יסמין,
לא הבנתי את השאלה על האורז. אני שמה בשקית בתוך הסיר של החמין.
חייב לבשל לפני אחרת החמין לא יהיה מוכן ולא יקבל צבע כזה עמוק
אוקיי אז אני מבשלת את החמין לפני בזמן שרשמת ואז אני מכניסה את השקית קוקי עם האורז ושמה על הפלטה ?
בדיוק. אותו תהליך בדיוק ולשים על הפלטה מכוסה בשמיכה
יהודית יקירתי לגביי האורז אם אני רוצה לעשות 2 כוסות של כוס חמה חד פעמי כמה מים אני צריכה לשים כמו שאני מבשלת על סיר ?? מבחינת כמות המים?
היי יסמין. שימי 3 כוסות מים
על איזה קוטר סיר את ממליצה?
היי אושרת,
תלוי איזה כמות את צריכה
יהודית יקרה, את אכן לוחשת לאוכל, החמין שלך הצלחה גדולה, תודה תודה
תודהה רבה טובה יקרה. שבת נהדרת
שלום יהודית יקרה, תודה רבה על התשובה המהירה! יש לי שתי שאלות נוספות בבקשה- כמה כוסות חומוס יבש וכמה כוסות שעועית יבשה מומלץ להשרות? והאם זה בסדר לחתוך את תפוחי האדמה והבטטות?תודה מראש ושיהיה לך שבוע נהדר!
היי מאיה,
תלוי בכמות הסועדים. את הבטטה לא מומלץ לחתוך כי היא תתפרק. את תפוחי האדמה לחתוך לחצי מקסימום
שלום יהודית יקרה, האם ניתן להמיר את האורז בבורגול? אם כן, מה להוסיף לזה? שאלה נוספת: האם ניתן להשתמש בשעועית יבשה ? פשוט אני לא גרה בארץ ואין פה סנפרוסט. תודה מראש על המתכון והעזרה!
היי מאיה,
אפשר עם שעועית יבשה.
אפשר בורגול…אותו תהליך.
בהצלחה יקירה
היי יהודית,
את ממליצה על תפו"א מסוג דזירה, איפה ניתן לקנות את הסוג הזה בתל אביב?
תודה
היי אור. יש בכל סופר או ירקנייה. זה תפוחי אדמה אדומים.
אצלנו במשפחה שמים גם חיטה…. יש לך מושג במקרה מה התהליך שאמורים לעשות איתה?
היי יעל. אמא שלי הייתה מכינה חיטה. אנחנו לא אוהבים אז אני לא מכינה. מכינים כך: שמים בשקית קוקי 1 כוס חיטה שהושרתה שעתיים במים רותחים, 1.5 כוסות מים, ראש שלם של שום,,מלח, פלפל שחור, 1/2 כפית כמון, 3 כפות שמן, 2-3 פלפלים סודנים חריפים. שמים בסיר של החמין לפני שהוא נכנס לתנור ומנקבים כמה חורים בשקית עם שיפוד עץ. דואגים שהשקית תשב בתוך הרוטב של החמין, כך חלק מהנוזלים מבשלים את החיטה. בהצלחה!
באת בזמן!
אלופהה!
תודההה אפרת. כייף שאהבת
הי, אפשר להשתמש בסיר לבישול איטי? מה צריך לשנות במתכון? תודה
היי אייל, אני מניחה שכן. לא מכירה כך שאין לי המלצות מיוחדות, פשוט תנסה ואין צורך לשנות את המתכון
יהודית היקרה,
תודה רבה על כל המתכונים הטעימים והמהממים שלך. אין יום שאני לא נמצאת באתר שלך למתכון,והכל תמיד יוצא טעים,ללקק את האצבעות.
תודה רבה?❤️
שאלה לגבי החמין….האם אפשר להכין בסיר חשמלי ? ואם כן ,איך להתנהל בשלבים הראשונים כאשר שמים את המים?
תודה רבה וסוף שבוע נפלא?
היי קרן. איזה כייףף. תודה רבה. אני לא מכירה את הסיר החשמלי אבל תתנהגי בדיוק לפי ההוראות. תבשלי את החמין כאילו הוא על הגז ותעבירי למצב של חום מאוד נמוך לכל הלילה.
יש לך פייסבוק?
אפשר להזמין לשבת הבאה סיר גחנון וסיר חמין? 0528305794 איילה