קציצות אדומות של סבתא רינה – ככה כל הנכדים של אמא שלי קוראים לקציצות שלה. קציצות שהיינו אוכלים כל יום שישי בצהריים בבית הוריי ועכשיו גם אצלי בבית זו מסורת

קציצות אדומות של סבתא רינה – ככה כל הנכדים של אמא שלי קוראים לקציצות שלה. כל הנכדים בלי יוצא מן הכלל וגם אנחנו כמובן, אוהבים מאודדדדדדד את הקציצות האדומות שמכינה אמא שלי (סבתא רינה) בימי שישי. בכל בית יש את המאכלים הקבועים של ימי שישי בצהריים, אז בבית הוריי היה קבוע קציצות אדומות ולחמניות של בית וככה זה עד היום. כמובן שזה חוץ מעוד המון תבשילים טעימים ביותר אבל, הקציצות האדומות זה חובה!!

ונוביק שלי גם הוא מאוד אוהב את הקציצות של סבתא רינה והן חייבות ללכת עם הלחמנייה הביתית. אז בשישי האחרון חרגתי ממנהגי,כי אצלי בשישי יש מלא תבשילים אחרים והכנתי את הקציצות האדומות. נוביק הזהיר אותי שאם לא יוצא לי בדיוק כמו של סבתא רינה אז הוא לא אוכל. אז התקשרתי לאמא שלי ושאלתי אותה איך בדיוק היא מכינה את הקציצות כדי שייצא בול אותו דבר אבל, אני חייבת את השינויים שלי, לא יכולה בלי, נו מה אני אעשה?? חייבת ויצא טעים מאוד! איך אני יודעת? גם כי אכלתי וגם הכללללל נגמר. אבל שבוע הבא חוזרים לנוהל שניצלים, חומוס מבושל וקציצות תפוחי אדמה שמלווים בסלט חצילים פיקנטי או מטבוחה ואולי גם זיתים מבושלים כי בא לי, כי אצלנו זה יום שישי בצהריים.


קציצות אדומות של סבתא רינה
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אני אוהבת לשלב בשר בקר שמן עם שווארמה או חזה עוף טחון או פרגיות טחונות כי בעיני בשילוב הזה מתקבלות קציצות במרקם הכי מושלם.
- מהכמות הזאת יוצאות המון קציצות אבל זה מתחסל כלא היה.
- אפשר להגיש את הקציצות עם אורז.
לתערובת הבשר
- ½ קילו בשר בקר טחון טרי
- ¼ קילו בשר שווארמהנקבה טחון/עוף/פרגיות
- 1 בצל גדול קלוף וחתוך לרבעים
- חצי חבילה פטרוזיליה (רק העלים בלי הגבעולים)
- עלי סלרי משניים שלושה גבעולים
- 1/2 כוס קמח שקדים/ פירורי לחם
- 1/3 כוס שמן זית
- ¼ כפית בהרט לקציצות
- ½ כפית קינמון
- 2 כפיות מלח ים אטלנטי
- ½ כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כוס מי סודה קרים
לרוטב עגבניות
- 2 עצמות מח טריות
- קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות תוצרת איטליה או 6-7 עגבניות טריות טחונות במעבד מזון.
- 100 גרם רסק עגבניות (מומלץ של Mutti)
- 4-5 שיני שום שלמות
- ¼ כוס שמן זית
- 1.5 כפיות מלח ים אטלנטי
- ¼ כפית פלפל שחור
- כפית גדושה פפריקה מתוקה/חריפה
- 2 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
מכינים את תערובת הקציצות: שמים במעבד מזון את הבצל, סלרי ופטרוזיליה וטוחנים הכל יחד. שמים בקערה את שני סוגי הבשר הטחון ומוסיפים את התערובת שטחנו במעבד המזון. מוסיפים פירורי לחם, שמן זית, תבלינים ומי סודה. מערבבים היטב כמה דקות עד שהתערובת נעשית דביקה. בשלב הזה אני טועמת ממש על קצה הלשון רק כדי לוודא שלא חסרים תבלינים. מכסים ומעבירים למקרר לפחות לשעה.
מכינים את הרוטב: בסיר סוטאז' רחב מחממים את השמן. צורבים את עצמות המח כמה דקות טובות בשמן כדי שישחררו את הטעם שלהם לתבשיל. מוסיפים את העגבניות והשום ומבשלים על אש בינונית כ- 15 דקות. מידי פעם מערבבים. מוזגים את המים הרותחים ומבשלים את הרוטב 10 דקות. מתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה ומבשלים כ- 20 דקות על להבה נמוכה עד שהרוטב מתחיל להצטמצם, טועמים ומתקנים תיבול.
יוצרים קציצות ומכניסים לרוטב, מבשלים כשעה וחצי על להבה נמוכה עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.
בתאבון!
גם לי הייתה סבתא רינה וגם לה היו קציצות אדומות בכל יום שישי… תודה 🙂
מהמם עדן. סבתא רינה היא אמא שלי וסבתא של הילדים שלי
תודה רבה מתכון מדהים , מכינה אותו כבר כמה שנים והוא שווה כל רגע
איזה כייף לשמוע. תודהההה
השמן בתערובת הבשר הוא בשביל לאחד את התערובת? אפשר אולי להשתמש בביצה במקום?
הוא גם בשביל המרקם והטעם. ממש לא תחליף לביצה
צריך לכסות את הסיר כשהקציצות בפנים או לתת לרוטב להצטמצם?
היי אדוה,
בהתחלה לכסות ובהמשך לתת להצטמצם
יהודית, יצא מופלא.. תודה על מתכון מעולה.
התוספת דל המח עצם ברוטב – היסטרית.
שבוע טוב
איזה כייף שאהבת חופית. ככה אני מתחילה כל בישול
האם אפשר לוותר על השווארמה הטחון? אין לי כרגע.
היי חופית,
את יכולה לשים במקום שווארמה חזה עוף. אם לא תשימי אחד מהם המרקם של הקציצה יהיה צמיגי ולא טעים.
תודה יהודית על התגובה, בינתיים שלחתי את בעלי לאיטליז שיקנה 🙂
מעולה חופית. ככה יוצאות מושלמות. וזה אחרי אינסוף ניסיונות להגיע למרקם וטעם מושלמים. עדכני איך יצא
היי יהודית, סורי שאני משגעת אותך, קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות – יש לי 400 גרם ו-800 גרם.
באיזו להשתמש?
היי חופית, מקווה שהסתדרת. לא כל כך משנה. אם תשימי 800 יהיה לך פשוט הרבה רוטב יחסית. אם שמת 400 זה עדיין יהיה מצויין. אני אחדד את זה בפוסט עצמו
האם משאירים את מח העצם לכל אורך הזמן בו התבשיל על השא? או מוציאים לאחר הטיגון הראשוני שלו?
היי דניאל, משאירים לטעם
אפשרי לוותר על עצמות מח לקציצות ברוטב העגבניות
היי אילנה. אפשרי אבל זה כל הטעם של הרוטב
תודה מותק
הי אשמח לדעת באיזה שלבים הסיר מכוסה ובאיזה לא
תודה
קשה מאוד להסביר דבר כזה כי זה משהו דינמי. אין פה תהליך מדוייק כי זה בישול ובישול זה גם אינטואיציה. בהתחלה סיר חצי פתוח לתת לנוזלים קצת להתאדות ולקראת הסוף סיר סגור כדי לצמצם את הנוזלים לכדי רוטב סמיך. מקווה שתצליחי להבין. וגם בסופו של דבר זה ניסיון. פשוט לבשל ולהבין תהליכים תוך כדי בישול
זה הטעם של הקציצות. זה תערובת של תבלינים. אפשר בלי
במה ניתן להחליף את השווארמה?
היי רונית. את יכולה לשים חזה עוף טחון
האם חייבים בהרט?
נראה כל כך מגרה וואוו
עונג של יום שישי אני מרירת כאן יש לי את הטעם בפה אני אוהבת שילוב של בשר ועוף ביחד 🙂