קציצות כבד עוף וחזה עוף חריפות וטעימות בטירוף. קציצות שאני מכינה ביום שישי בצהריים ואת מה שנשאר אנחנו לוקחים בכריכים לעבודה במהלך השבוע או שאני מכניסה לבצק עלים או בצק פילו וזה כל כך טעים שאני אפילו מכינה אותן במיוחד לבורקס


בדרך כלל אני מכינה את הקציצות המדהימות האלה משולבות עם בשר בקר. הפעם, לא היה לי בשר בקר ותמיד תמיד יש לי חזה עוף כי שניצלים זה המאכל המועדף על כולם אצלנו. אז טחנתי חצי פרפר חזה עוף ושילבתי עם הכבד. לדעתי, יצא יותר טעים מהשילוב עם הבקר. עכשיו, אני לא אוכלת חלקי פנים, לא של בקר ולא של עוף ובכלל אם תתנו לי לבחור בין ארוחה בשרית לארוחה חלבית, החלבית תנצח בגדול אבל, כשזה מגיע לכבד עוף, אני לגמרי בוחרת בבשרית. זה אחד החלקים הבודדים בעוף (לא כולל שניצל) שאני ממש אוהבת בכל צורה, מרקם וטעם.

הקציצות האלה כל כך קלות להכנה וכל כך טעימות שהייתה תקופה שהייתי מכינה אותן קבוע כל יום שישי בצהריים ובמהלך השבוע הייתי מכינה לחצי שלי כריך עם קציצות לעבודה אוווו מכניסה אותן לבצק עלים או בצק פילו כבורקס וזה יוצא כל כך טעים שאני כבר מכינה אותן במיוחד לבורקס.

קציצות כבד וחזה עוף חריפות
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- הקציצות האלה טעימות בטירוף בתוך בצק עלים או בצק פילו כבורקס. אפשר עם רוטב או בלי, בכל מקרה זה ממש טעים.
מצרכים לכ- 25 קציצות
לקציצות
- 1/2 קילו כבד עוף טרי
- 1/2 פרפר חזה עוף טרי
- 1/2 חבילה כוסברה טרייה
- 4 שיני שום קלופות
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 2 כפות גדושות קמח שקדים
- כ – 1/2 כפית מלח
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית פלפל שחור
- ½ כפית כמון
- 3 כפות שמן זית
לרוטב
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 פלפל אדום חריף טרי
- 5 פלפלים אדומים חריפים יבשים
- 8 שיני שום קלופות שלמות
- 1/2 חבילה כוסברה טרייה לא קצוצה
- 1/2 כפית מלח ים אטלנטי
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית גדושה פפריקה חריפה/מתוקה (לפי טעם החריף שאוהבים)
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית גדושה זרעי כמון שלמים
- 3 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
שורפים את הכבד עוף: צולים את הכבד עוף על רשת שמניחים על אש גלויה ממש לחצי דקה מכל צד רק כדי להכשיר אותו ולהיפטר מהדם. מעבירים למסננת עם כלי מתחתיה עד לקירור מוחלט והגרת שאריות הדם. כשהכבד קר והגירר את הדם, טוחנים במעבד מזון את הכבד עוף יחד עם החזה עוף. קוצצים את הכוסברה דק וכותשים את שיני השום. מוסיפים לקערה גם את פירורי הלחם, קמח שקדים וכל שאר התבלינים ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לפחות לשעה להתייצבות. בשלב הזה אני טועמת ממש על קצה הלשון כדי לוודא שלא חסר תבלינים.
מכינים את הרוטב: מחממים בסיר סוטאז' שמן זית. מוסיפים את הפלפלים, השום והכוסברה ומטגנים דקה תוך ערבוב. מוסיפים תבלינים: מלח, כורכום, פפריקה, פלפל שחור וזרעי כמון ומטגנים 2-3 דקות תוך ערבוב. מוסיפים מים ומבשלים את הרוטב 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. הערה: לכבד עוף יש נטייה לספוח אליו טעמים בצורה עוצמתית יותר. לכן שימו ברוטב מעט פחות מלח ממה שהייתם שמים בדרך כלל כי אחרי כמה שעות שהסיר מוכן זה נעשה מלוח יותר. מעצבים קציצות בעזרת ידיים משומנות בשמן זית ומניחים ברוטב בשכבה אחת. מבשלים על להבה בינונית כ – 30- 45 דקות, עד שכל הרוטב נספג בקציצות ונשאר רק מעט מאוד רוטב סמיך מאוד. הכי טעים זה לאכול את הקציצות כשהן חמות עם לחמנייה ביתית או חלה טרייה.
בתאבון!
היי.
הכנתי והעיסה של הקציצות יצאה לי מאוד רכה האם זה אמור להיות ככה? עכשיו שמתי את העיסה במקרר מקווה שיתייצב קצת אבל תוהה אם אולי עשיתי משהו לא נכון כי נראה לי יהיה מאוד קשה לכדרר כדורים מעיסה כזאת רכה…
היידניאל. אמורה להתייצב במקרר. אם לא תתייצב כמו שצריך תוסיפי עוד קצת פירורי לחם שיספחו את הנוזלים
Thank you.
There is a "Contact Us" tab on the site
האם חצי פרפר שקול לחצי ק"ג?
מושלמות!!!! אין דברים כאלה!!!! תודה על המתכון הנפלא.
החלפתי את העוף הטחון בשווארמה הודו נקבה. יצא מושלם.