קציצות כבד עוף וחזה עוף חריפות וטעימות בטירוף. קציצות שאני מכינה ביום שישי בצהריים ואת מה שנשאר אנחנו לוקחים בכריכים לעבודה במהלך השבוע
בדרך כלל אני מכינה את הקציצות המדהימות האלה משולבות עם בשר בקר. הפעם, לא היה לי בשר בקר ותמיד תמיד יש לי חזה עוף כי שניצלים זה המאכל המועדף על כולם אצלנו. אז טחנתי חצי פרפר חזה עוף ושילבתי עם הכבד. לדעתי, יצא יותר טעים מהשילוב עם הבקר.
אני לא אוכלת חלקי פנים, לא של בקר ולא של עוף ובכלל אם תתנו לי לבחור בין ארוחה בשרית לארוחה חלבית, החלבית תנצח בגדול אבל, כשזה מגיע לכבד עוף, אני לגמרי בוחרת בבשרית. זה אחד החלקים הבודדים בעוף (לא כולל שניצל) שאני ממש אוהבת בכל צורה, מרקם וטעם.
הקציצות האלה כל כך קלות להכנה וכל כך טעימות שהייתה תקופה שהייתי מכינה אותן קבוע כל יום שישי בצהריים ובמהלך השבוע הייתי מכינה לחצי כריך עם קציצות לעבודה. אחרי שבמשך כמה שבועות טובים הכנתי אותן ברצף, עשיתי הפסקה לא קצרה והשבוע, כהרגלי ביום חמישי ערכתי קניות ובין היתר קניתי גם כבד עוף. לא ממש תכננתי מה להכין איתו אבל קניתי ואז נזכרתי שמלא זמן לא הכנתי את קציצות הכבד והבשר. כאמור, לא היה לי בשר אז החלטתי לא לוותר ולנסות עם חזה עוף. יצא טעים בטירוף ולדעתי, מהיום אני מכינה רק עם חזה עוף.
קציצות כבד עוף וחזה עוף חריפות
חומרים לסיר בינוני, כ- 25 קציצות
לקציצות
- ½ קילו כבד עוף טרי
- ½ פרפר חזה עוף טרי
- ¼ חבילה כוסברה טרייה
- 4 שיני שום קלופות
- 3 כפות גדושות פירורי לחם
- כ – ½ כפית מלח
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כפית כמון
- 3 כפות שמן זית
לרוטב
- ¼ כוס שמן זית
- 1 פלפל אדום חריף טרי
- 3-4 פלפלים אדומים חריפים יבשים
- 5-6 שיני שום קלופות שלמות
- ¼ חבילה כוסברה טרייה
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה חריפה/מתוקה (לפי טעם החריף שאוהבים)
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כפית כמון
- 2 כוסות מים
אופן הכנה
- הטיפול בכבד עוף: שוטפים היטב את הכבד ומייבשים. צולים על אש גלויה, על רשת כדקה וחצי מכל צד כדי להכשיר את הכבד. מעבירים למסננת לקירור מוחלט והגרת שאריות הדם.
- טוחנים במעבד מזון את חזה העוף יחד עם הכוסברה ושיני השום.
- מעבירים את החזה לקערה וטוחנים גם את כבד העוף שהתקרר לגמרי.
- מערבבים הכל יחד בקערה ומוסיפים פירורי לחם, מלח, כורכום, פלפל שחור, כמון ושמן ומערבבים עם הידיים היטב עד שהתערובת אחידה. מעבירים למקרר לחצי שעה – שעה.
- הרוטב: מחממים בסיר רחב ונמוך שמן.
- שוטפים את הפלפל החריף, חוצים לשניים ושמים בסיר.
- מוסיפים גם פלפלים יבשים, שום, כוסברה טרייה (אין צורך לקצוץ) מלח, כורכום, פפריקה, פלפל שחור וכמון ומטגנים 2-3 דקות תוך ערבוב.
- מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
- בעזרת ידיים משומנות בשמן זית מכדררים כדורים קטנים מהבשר ומניחים ברוטב.
- מבשלים על להבה בינונית כ – 30- 45 דקות, עד שכל הרוטב נספג בקציצות ונשאר רק מעט מאוד רוטב סמיך מאוד.
- הכי טעים זה לאכול את הקציצות כשהן חמות עם לחמנייה ביתית או חלה טרייה.
היי.
הכנתי והעיסה של הקציצות יצאה לי מאוד רכה האם זה אמור להיות ככה? עכשיו שמתי את העיסה במקרר מקווה שיתייצב קצת אבל תוהה אם אולי עשיתי משהו לא נכון כי נראה לי יהיה מאוד קשה לכדרר כדורים מעיסה כזאת רכה…
היידניאל. אמורה להתייצב במקרר. אם לא תתייצב כמו שצריך תוסיפי עוד קצת פירורי לחם שיספחו את הנוזלים
Thank you.
There is a "Contact Us" tab on the site
האם חצי פרפר שקול לחצי ק"ג?
מושלמות!!!! אין דברים כאלה!!!! תודה על המתכון הנפלא.
החלפתי את העוף הטחון בשווארמה הודו נקבה. יצא מושלם.