הקציצות הכי טעימות שתכינו! שילוב של בקר וכבד עוף עם תבלינים חמים, זה פיקנטי וזה כל כך טעים. תכינו לחם ביתי ליד או פרנה ואתם מתמכרים
אחת האהבות שלי זה כבד עוף, גם של אדירוש הבן הגדול המהמםם שלי. אנחנו מתים על כבד עוף ויכולים לשלב אותו בכל מאכל או תבשיל. את הקציצות האלו טעמתי לראשונה אצל חמותי. הרכות והנימוחות שלהן בשילוב חריפות עדינה יוצרות קציצות טעימות בטירוף שאפשר לאכול בלי סוף.
את הכבד עוף אני צולה על אש גלויה גם כדי להכשיר אותו וגם כי הכבדים מלאים בדם והדם מר ולא טעים. יש היגיון רב בכל עניין ההכשרה והכבדים מקבלים טעם נקי. כמובן שחשוב להשתמש רק בכבדים ובשר טחון טריים. הכי טעים זה לאכול את הקציצות עם לחם פרנה מרוקאי חם או לחם ביתי מנצח שאני מכינה.
קציצות כבד עוף ובקר פיקנטיות
היכנסו כאן לסרטון הדגמה באינסטגרם שלי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר לשלב עם הכבד עוף גם חזה עוף או פרגיות וזה יוצא מושלם. כנסו פה למתכון עם חזה עוף.
מצרכים להמון קציצות
- ½ ק"ג בשר בקר טחון טרי
- ½ ק"ג כבד עוף טרי
- 4-5 שיני שום כתושות
- ½ חבילה כוסברה קצוצה
- מלח לפי הטעם
- ½ כפית פלפל שחור
- ¼ כוס שמן זית
- 1 כפית כמון
- 2 כפות גדושות פירורי לחם/ קמח שקדים (מומלץ)
מצרכים לרוטב
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/2 חבילה כוסברה טרייה (עלים שלמים)
- 5-6 שיני שום שלמות
- 5-6 פלפלים סודנים שלמים
- 1 כפית שטוחה פלפל שאטה גרוס
- 1 כפית גרגירי כוסברה (לא חובה)
- 1.5 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה/חריפה גרוסה
- 1 כפית זרעי כמון
- 2 כוסות מים
אופן הכנה
מכינים קציצות: צולים את הכבד על אש גלויה לכמה שניות מכל צד כדי להיפטר מהדם (נזהרים לא לייבש את הכבד). מקררים את הכבדים הצלויים במקרר, קוצצים אותם דק דק או טוחנים במעבד מזון. שמים בקערה יחד עם בשר הבקר הטחון, שום כתוש, כוסברה קצוצה, מלח, פלפל שחור, שמן זית, כמון ופירורי לחם/קמח שקדים ומערבבים יחד היטב עד שהבשר נעשה דביק. שמים במקרר מינימום שעה להתייצבות (ככל שממתינים זמן רב יותר, התערובת מתייצבת והקציצות יוצאות חלקות יותר).
מכינים רוטב: מחממים בסיר רחב שמן זית, מוסיפים לסיר, כוסברה טרייה, שיני שום, פלפלים סודנים, פלפל שאטה גרוס, גרגירי כוסברה, זרעי כמון, כורכום, פפריקה מתוקה ופלפל שחור ומערבבים דקה, שתיים לפתיחת טעמי התבלינים. יוצקים מים רותחים לסיר ומערבבים. מבשלים את הרוטב 5 דקות על אש בינונית. מנמיכים את האש, משמנים מעט את הידיים ויוצרים קציצות. מניחים את הקציצות בסיר בשכבה אחת. מבשלים כשעה או עד שרוב הנוזלים מצטמצמים ומתקבל רוטב סמיך.
היתה לי תערובת של קציצות שהכנתי בקר. לזה הוספתי כבדים ..אך הקציצות מתפרקות לי. איזה מבאס. אולי אחד מהמרכיבים שהיו לי לא התאימו? וכן שמתי במקרר איזה שעתיים להתייצבות
אולי לא לשת מספיק את הבשר . צריך ללוש טוב כדי להוציא את החלבון שקושר את הקציצות. חוץ מזה אין לי מושג מה שמת בתערובת הקציצות שלך אבל מניחה שלא משהו קיצוני שיכול להרוס
בלי בצל ובלי ביצים?
בלי
שאלה: באופן ההכנה כתוב פפריקה מתוקה ובמרכיבים לא. איזו כמות לשים, אם בכלל ?
תודה מראש.
תיקנתי. תודה על תשומת הלב. כן לשים
מתכון פשוט מושלם!!!!
כולם התלהבו מהרעיון ומהטעם בכלל!
עכשיו אני כל סופ"ש נכנסת לקחת מתכונים שונים לשבת, אירוח וכל מיני
אחד האתרים הכייפים וההסברים והתמונות…
בקיצור תותחית
איזה כייף לשמוע. תודההה
אחד המתכונים הטובים שנתקלתי בהם במקרה…והפך אצלנו ממש לאורח קבע! בשבועות אפילו עשינו את הקציצות האלה "על האש" וכולם התלהבו מהשילוב…
החלק הכייפי ב"מקרה" הזה שבזכות המתכון הזה נחשפתי לאתר שלך שאין לי ספק שיהפוך לאחד האתרים הקבועים שלי
היום אכין את פאי הרועים 🙂
תודה לך
יווו הכי כייף לי לשמוע. גם אנחנו אוהבים ממש את הקציצות ונתת לי רעיון לעשות אותן על האש. תודההה
אהבתי