אחת האהבות שלי זה כבד עוף, גם של אדירוש הבן הגדול המהמםם שלי. אנחנו מתים על כבד עוף ויכולים לשלב אותו בכל מאכל או תבשיל. את הקציצות האלו טעמתי לראשונה אצל חמותי. הרכות והנימוחות שלהן בשילוב חריפות עדינה יוצרות קציצות טעימות בטירוף שאפשר לאכול בלי סוף.


את הכבד עוף אני צולה על אש גלויה גם כדי להכשיר אותו וגם כי הכבדים מלאים בדם והדם מר ולא טעים. יש היגיון רב בכל עניין ההכשרה והכבדים מקבלים טעם נקי. כמובן שחשוב להשתמש רק בכבדים ובשר טחון טריים. הכי טעים זה לאכול את הקציצות עם לחם פרנה מרוקאי חם.
קציצות כבד עוף ובקר פיקנטיות
מצרכים להמון קציצות
- ½ ק"ג בשר בקר טחון טרי
- ½ ק"ג כבד עוף טרי
- 4-5 שיני שום כתושות
- ½ חבילה כוסברה קצוצה
- מלח לפי הטעם
- ½ כפית פלפל שחור
- ¼ כוס שמן זית
- 1 כפית כמון
- 2 כפות פירורי לחם
מצרכים לרוטב
- ¼ כוס שמן זית
- ½ חבילה כוסברה טרייה (עלים שלמים)
- 5-6 פלפלים סודנים שלמים
- 1 כפית שטוחה פלפל שאטה גרוס
- קצת גרגירי כוסברה
- מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- ½ כפית כמון
- 5-6 שיני שום שלמות
- 1 כוס מים
אופן הכנה
- הקציצות: צולים את הכבד על אש גלויה לכמה שניות מכל צד כדי להיפטר מהדם (נזהרים לא לייבש את הכבד).
- מקררים את הכבדים הצלויים, קוצצים אותם דק דק ושמים בקערה יחד עם בשר הבקר הטחון, שום כתוש, כוסברה קצוצה, מלח, פלפל שחור, שמן זית, כמון ופירורי לחם ומערבבים יחד היטב. שמים במקרר מינימום שעה להתייצבות (ככל שממתינים זמן רב יותר, התערובת מתייצבת והקציצות יוצאות חלקות יותר).
- הרוטב: מחממים בסיר רחב שמן זית, מוסיפים לסיר, כוסברה טרייה, פלפלים סודנים, פלפל שאטה גרוס, גרגירי כוסברה, כמון, כורכום, פפריקה מתוקה ופלפל שחור ומערבבים דקה, שתיים לפתיחת טעמי התבלינים.
- מוסיפים את שיני השום וכל הזמן מערבבים ונזהרים ששיני השום לא יישרפו כי אז הטעם שלהם נעשה מר ולא טעים.
- יוצקים מים רותחים לסיר ומערבבים. מבשלים את הרוטב 10 דקות על אש בינונית.
- מנמיכים את האש, מרטיבים או משמנים מעט את הידיים ויוצרים קציצות. מניחים את הקציצות בסיר בשכבה אחת. מבשלים כחצי שעה עד שרוב הנוזלים מצטמצמים ומתקבל רוטב סמיך.
שאלה: באופן ההכנה כתוב פפריקה מתוקה ובמרכיבים לא. איזו כמות לשים, אם בכלל ?
תודה מראש.
תיקנתי. תודה על תשומת הלב. כן לשים
מתכון פשוט מושלם!!!!
כולם התלהבו מהרעיון ומהטעם בכלל!
עכשיו אני כל סופ"ש נכנסת לקחת מתכונים שונים לשבת, אירוח וכל מיני
אחד האתרים הכייפים וההסברים והתמונות…
בקיצור תותחית
איזה כייף לשמוע. תודההה
אחד המתכונים הטובים שנתקלתי בהם במקרה…והפך אצלנו ממש לאורח קבע! בשבועות אפילו עשינו את הקציצות האלה "על האש" וכולם התלהבו מהשילוב…
החלק הכייפי ב"מקרה" הזה שבזכות המתכון הזה נחשפתי לאתר שלך שאין לי ספק שיהפוך לאחד האתרים הקבועים שלי
היום אכין את פאי הרועים 🙂
תודה לך
יווו הכי כייף לי לשמוע. גם אנחנו אוהבים ממש את הקציצות ונתת לי רעיון לעשות אותן על האש. תודההה
אהבתי