אחד השבלולים הטעימים שתכינו. בצק פילאס מדהים שממולא בבשר עסיסי מחוזק בטעמים של שומן כבש. קל מאוד להכנה, מתאים לאירוח ויפה מאוד להגשה.
בדרך כלל אני מכינה את השבלול הזה ממולא בגבינות טובות וטעימות. הפעם החלטתי למלא את הבצק המדהים הזה בבשר טחון טרי שחיזקתי עם קצת שומן כבש לטעם דומיננטי יותר. לא משנה מה מכינים, תמיד תמיד חשוב לעבוד עם חומרים טריים ואיכותיים כי זה כל הטעם בסופו של דבר. בין אם זה בשר או תבלינים, אני תמיד אקנה טרי וחלק מהתבלינים אני אפילו טוחנת לבד בבית. יש לי מטחנת תבלינים קטנה לאותם תבלינים שאני מעדיפה לטחון לבד. גם סוג הבשר הטחון חשוב מאוד. צריך לשלב בין כמה בשרים שמתאימים לטחינה כי לכל אחד יש תפקיד אחר שתורם לטעם ולמרקם. בעיני, השילוב הכי טעים זה צלעות וצוואר. אני מבקשת מהקצב שיטחן לי פעם אחת מספר 10 (צוואר) ומספר 2 (צלעות) ביחס של 1*1 וגם קצת שומן בקר כדי שהבשר יהיה עסיסי. בשביל הטעם ועוד יותר עסיסיות אני מוסיפה קצת שומן כבש.
פותחים את הבצק המרודד לכל אורכו ומורחים עם הידיים את הבשר על כל שטח הבצק
מגלגלים לרולדה ומותחים כדי לדקק ולהאריך אותה
מגלגלים לשבלול
מורחים חלמון ביצה ומפזרים שומשום
אופים על חום של 160 מעלות כשעה
מגישים עם טחינה מתובלת
שבלול בצק פילאס ממולא בשר
חומרים לשבלול גדול משפחתי
- חבילה בצק פילאס שהופשר לילה במקרר (אני קניתי של מעדנות)
- 500 גרם בשר טחון טרי
- 20 גרם שומן כבש (לא חובה אבל מוסיף המון טעם ועסיסיות)
- 1 בצל גדול קלוף וחתוך לרבעים
- 3 שיני שום קלופות
- חצי כוס כוסברה
- חצי כוס פטרוזיליה
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כוס מי סודה
- מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
למריחה ופיזור: חלמון ביצה ושומשום
אופן הכנה
- שמים במעבד מזון את הבצל, השום, הכוסברה והפטרוזיליה וטוחנים יחד.
- שמים את הבשרים בקערה ומוסיפים את התערובת שטחנו.
- מוסיפים שמן זית ומי סודה ומערבבים.
- מוסיפים מלח, פלפל שחור, כמון ואבקת סודה לשתייה וממש לשים את הבשר כמה דקות עד שהוא נעשה דביק והכל מתאחד.
- מכסים בניילון שמים מינימום שעה במקרר.
- פותחים את כל הבצק, בעזרת הידיים מורחים את כל הבשר על כל שטח הבצק.
- מגלגלים לרולדה ארוכה ובעזרת הידיים מותחים את הגליל שנוצר כדי לדקק אותו מעט.
- מגלגלים את הרולדה לשבלול, מורחים בחלמון ביצה, מפזרים שומשום ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות כשעה או עד שהרולדה מקבלת צבע זהוב יפה.
- מגישים עם טחינה מתובלת.
יצא טעים. בתחילה חששתי שהמאפה לא יצא טעים בלי לטגן הבצל.לשמחתי יצא טעים בלי הטיגון בצל.אימצתי את המתכון
כייף לשמוע
המאפה הפרישמלא נוזלים והבצק רטוב מלמטה, איך נמנעים מזה להבא?
הוספתי מי סודה
היי לילך,
אם נצמדת להוראות ההכנה זה לא אמור בכלל לקרות. אולי השתמשת בבשר טחון קפוא?? מי סודה כתוב במתכון כך שאין בעייה. תבדקי את התהליך ואם נצמדת להכל כמו שכתוב
הי
חייב לשים שעה במקרר?
אם צריכה דחוף? אפשר לוותר על הסודה ולהכין בלי שעה במקרר?
היי רחל
אפשר
היי יהודית תודה על המתכון..את הבצל במעבד לטחון למחית או יותר גס??
למחית
תודה! זה בתנור 🙂
עדכני איך יצא
שלום, תודה על מתכון מדהים.
לא צריך לבשל את הבשר לפני? המאפיה מספיקה?
ואם כן, כמה זמן אופים?
תודה, נעמה
שלום, תודה על מתכון מדהים.
לא צריך לבשל את הבשר לפני? המאפיה מספיקה?
ואם כן, כמה זמן אופים?
נעמה יקרה. תודה על המחמאה. תעשי בדיוק מה שכתוב במתכון. אני מדייקת כדי שלכולם ייצא מעולה. זה המתכון בדיוק כפי שהכנתי. אין צורך לבשל לפני
היי,
אם אין לי מי סודה במה אפשר להחליף?
תודה 🙂
לא חייב. שימי מים מהברז. הסודה מאווררת את הבשר