15% הנחה עכשיו על סיר ברזל יצוק של מגנוס ועל כל האתר ורק עד מוצאי שבת, קוד קופון בפוסט.
עוד תבשיל טעים בטירוף שקורה בסיר אחד בתנור. כנפי עוף עם מלא כרוב ועוד ירקות שמתבשלים להם בסיר ברזל יצוק בתנור ומקבלים טעם, צבע ומרקם מקורמלים וטעימים בלי לעבוד קשה וללכלך את כל הגז
כשמתחשק לי אוכל בסגנון אסיאתי בלי להתעסק איתו בווק וללכלך את כל העולם, אני מכניסה הכל לסיר ברזל היצוק שלי שעושה עבודה מדהימה ומושלמת בתנור ושוכחת ממנו. אחרי שעתיים אני מקבלת סיר מושלם עם מקסימום מרקם וטעם שרק התנור יודע לייצר, אורז בצד ואנחנו מסודרים.
עוד מתכונים מעולים שאני מכינה רק בסיר ברזל
פסטה וקציצות עוף שמכינים בסיר אחד בתנור
אורז עם בשר גזר וחומוס בסיר אחד בתנור
עוף עם אורז ותפוחי אדמה בתנור בסיר אחד
פרנה מרוקאית שמכינים בסיר ברזל יצוק
לחם קיפולים שאופים בסיר ברזל יצוק
כרוב וכנפי עוף בסגנון אסיאתי בתנור
היכנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את המתכון הזה אני מכינה בסיר סוטאז' יציקת ברזל של מגנוס. הייחודיות של הסיר היא שאני מכניסה לתנור ושוכחת ממנו, הולכת החום שלו כל כך טובה שהכל משחים בסיר המכוסה.
- הכרוב מגיר המון נוזלים במהלך הבישול בתנור. אחרי שעה וחצי אני פותחת את המכסה חלקית כדי לצמצם את הנוזלים.
- הכנפיים יושבות על הכרוב ולכן החלק התחתון לא משחים. גם אותם אני הופכת אחרי שעה וחצי כדי לתת השחמה טובה מהצד השני.
- ניתן להכין את הסיר מראש ולחמם לפני ההגשה.
- טיפ לשמירת וגירור ג'ינג'ר – אני מקפיאה את הג'ינגר וכשאני צריכה להשתמש אני מגררת ומחזירה מייד למקפיא. ככה יש לי תמיד ג'ינג'ר טרי לשימוש וזה הכי קל לגרר אותו כשהוא קפוא.
- את הרוטב טריאקי אני מכינה לבד בקלות, כנסו פה למתכון.
מצרכים לסיר סוטאז׳ בקוטר 34 ס״מ
לכרוב
- 3/4 כרוב
- 2 פלפל אדום
- 1 בצל לבן
- 2 בצלים ירוקים
- 2 שיני שום
- 2 ס״מ ג׳ינג׳ר מגורר
- 1/4כוס צ׳ילי חריף/מתוק
- 1/4 כוס סויה ( שמתי של מאסטר שף)
- 1/4 כוס טריאקי (הכנתי לבד)
- 2 כפות שמן שומשום
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
לכנפיים
- 1 ק״ג כנפי עוף
- 1/4 כוס צ׳ילי חריף/מתוק
- 1/4 כוס סויה
- 1/4 כוס טריאקי
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כף שמן שומשום
- 1/2 כפית שום גבישי
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
לפיזור: שומשום שחור קלוי על מחבת
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מכינים את הירקות: פורסים את הכרוב, הפלפלים, הבצל לרצועות ואת השום לפרוסות ושמים בקערה גדולה.
מוסיפים את שאר חומרי התיבול של הכרוב, מערבבים ומעבירים לסיר.
מכינים את הכנפיים: מנקים את הכנפיים אם צריך, אני קונה כנפיים נקיות מנוצות לחלוטין. חוצים אותם באמצע כך שמתקבלים שני חלקים מכל כנף. באותה קערה שבה הכנו את הירקות, שמים את הכנפיים ואת כל שאר חומרי התיבול ומערבבים.
מסדרים את הכנפיים על הכרוב בשכבה אחת.
סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור לבערך שעה וחצי עד שהכנפיים משחימות והכרוב רך ורוב הנוזלים הצמצמו.
הופכים את הכנפיים כדי שישחימו גם מהצד השני.
הכרוב מגיר המון נוזלים במהלך הבישול, בשלב הזה אם נשארו הרבה נוזלים בסיר, פותחים את המכסה של הסיר חלקית וממשיכים לצמצם את הנוזלים ולהשחים את הכנפיים גם מהצד השני.
התבשיל מוכן כשהכנפיים שחומות, הכרוב זהוב – שחום ורך ורוב הנוזלים הצטמצמו, מפזרים שומשום שחור קלוי ומגישים.
מגישים עם אורז לבן.
היי,
מה הכוונה 2 בצל ירוק? 2 גבעולים ? תודה
אכן כן
רוצה להכין את המתכון , שאלה האם כדי שהכנפיחם ישחימו צריך לפתוח את המכסה ? או שהם משחימים עם מכסה סגור. זה לא היה ברור לי עד הסוף
בסיר כמו שלי זה קורה בלי לפתוח.. כיוון שהם יושבים על הכרוב אז החלק התחתון לא משחים אז אפשר להפוך אותם באמצע האפייה
האם אפשר להשתמש בפרגיות במקום בכנפיים?
תודה רבה
בהחלט כן
חזרתי להגיד שמזמן סימנתי את המנה הזאת והיום הכנתי אותה ויצא פשוט מושלם!
הורדתי בחצי את כמויות הרטבים כי ידעתי שהכרוב יפריש המון נוזלים ואכן זה מה שהיה.
עשיתי שילוב של שוקיים וכנפיים.
יצא מושלם.
תודה על מתכונים מגוונים וטעימים!
מהמם
הכנתי בדיוק (פחות כפית מלח ) לפי המתכון.. יצא מאוד מלוח כמעט בלתי אכיל ..
כנראה השתנמשת ברוטב סויה מלוח
יצא מעולה!
תודה רבה!
הי,
האם המתכון ייצא טוב גם עם פולקה/כרעיים?
ואם כן, עדיף עם/בלי עור?
תודה:)
ייצא מצויין. העור יוצא קריספי כך שאין בעייה להשאיר
היי
אפשר לשים חזה עוף(בלי עצמות) במקום כנפיים
חזה עוף לא מתאים כי הוא יתייבש לך. את יכולה לשים פרגיות
מעוניינת לרכוש את הסיר בבקשה
כנסי לפה ותקלידי בקופה קוד קופון: yehudit15
https://www.magnus-shop.co.il/items/4681167-%D7%A1%D7%99%D7%A8-%D7%A1%D7%95%D7%98%D7%90%D7%92-%D7%A9%D7%97%D7%95%D7%A8-%D7%A2%D7%A9%D7%95%D7%99-%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%A7%D7%AA-%D7%91%D7%A8%D7%96%D7%9C-
לא אוהבים אצלי כנפיים , מה אפשר במקום ?
כל סוג אחר של עוף למשל פרגיות או שוקיים