

אני לא יודעת מה איתכם אבל אני מתה על חגים. תמיד אהבתי את האווירה המיוחדת שיש באוויר בערב החג, את כל ההכנות שלפני, את התבשילים המיוחדים שמכינים לארוחה החגיגית ואת החופש מבית הספר ומאוחר יותר ועד היום מהעבודה 🙂

פורים היה ועדיין אחד החגים הכי אהובים עליי. זו הזדמנות מצויינת להכין מלא עוגיות מיוחדות ומעניינות כמו אוזני המן שמן הסתם לא מכינים במהלך השנה. הצורה הזו של האוזן עם המלית שמבצבצת לה מהחלון הקטן, היא אחת העוגיות שאני הכי אוהבת גם להכין וגם לאכול. בשנה שעברה הכנתי אוזני יויו המן שהפכו להיט ומלא הכינו אותם, מעמולי המן שגם הם קצרו הצלחה, אוזני המן מבצק פילו שאני אישית הכי אהבתי ו… אוזני המן עם חמוציות בבצק (כן!!) ובמילוי ריבה וקוקוס שממש הפתיעו. כבר הכנתי בשנים קודמות אוזני המן בתחפושת שוקולדית, אבל אני אוהבת לחדש בצקים ולגלות עוד ועוד אפשרויות אז הכנתי בצק שוקולד חדש במילוי קוקוס עסיסי וטעים וחלק מילאתי גם בנוטלה וטחינה ומעל שמתי חלבה.
מרדדים את הבצק וקורצים לעיגולים בקוטר 4 ס"מ מניחים מהמלית במרכז סוגרים לצורת אוזן המן אפשר למלא גם במלית נוטלה וחלבה
אני משתמשת לבצק השוקולד בקקאו עם אחוזי שומן גבוהים כך שמתקבל בצק בטעם שוקולד אמיתי. הבצק מתקבל גמיש כמו פלסטלינה וקל מאוד לעבוד איתו. המלית פה היא מלית קוקוס ומלית חלבה אבל אפשר למלא בכל מלית שאוהבים.

אוזני המן שוקולד במילוי קוקוס
לפני שמתחילים:
- חשוב להשתמש בקקאו איכותי עם אחוזי שומן גבוהים (22%-24%), כך מקבלים עוגיות עם טעם של שוקולד אמיתי למרות שאין בהן בכלל שוקולד. קקאו איכותי קונים בחנויות מתמחות באפייה. הוא יקר אבל שווה.
- את מחית הקוקוס ניתן להכין מראש ולהקפיא. היא מתאימה לשמש כמלית גם בעוגות שמרים, בטארטים, במגולגלות שוקולד ובכלל היא מעולה כמלית לעוגות.
- אפשר כבר להכין את אוזני ההמן ולהקפיא עד החג. הם נשמרים מעולה במקפיא ושומרים על הטריות לאורך זמן.
- ניתן להחליף את השמנת החמוצה ב – 1/3 כוס קרם קוקוס.
מצרכים לכ -50 אוזני המן
- 3 כוסות קמח רגיל פחות 3 כפות
- 3 כפות קקאו איכותי
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/4 כוס אבקת סוכר
- 200 גרם חמאה רכה (לפרווה שימו מחמאה או שמן קוקוס)
- קורט מלח
- 1/4 כוס שמן
- 100 גרם שמנת חמוצה (לפרווה שימו קרם קוקוס)
- 1 ביצה גדולה
מלית קוקוס – מתכון של ארז קומורובסקי
- 1 כוס חלב (לפרווה – שימו חלב קוקוס)
- 3/4 כוס סוכר
- 40 גרם חמאה רכה (לפרווה – שימו שמן קוקוס)
- 1 כפית מחית/תמצית וניל
- 200 גרם קוקוס
מלית חלבה נוטלה
- 1/2 כוס נוטלה
- 1/2 כוס טחינה
- 1 חלמון ביצה
- 100 גרם שערות חלבה
אופן הכנה
- בצק: שמים בקערה את הקמח, הקקאו, אבקת אפייה, סוכר וניל, אבקת סוכר, חמאה וקורט מלח ומערבבים יחד.
- מוסיפים לקערה שמן, שמנת חמוצה וביצה ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד. עקרונית אפשר להתחיל לעבוד איתו מייד אבל רצוי לשים אותו חצי שעה – שעה במקרר כדי שיהיה קל יותר לעבודה.
- מלית קוקוס: שמים חלב וסוכר בקלחת ומחממים יחד עד שהסוכר נמס. מכבים את האש ומוסיפים לקלחת חמאה ומחית וניל. מערבבים עד שהחמאה נמסה לגמרי. מוסיפים קוקוס ומערבבים היטב. מניחים בצד 10-15 דקות שהקוקוס יספח את החלב ויהיה יציב ונוח למילוי.
- מלית חלבה נוטלה: מערבבים יחד את הנוטלה והטחינה. מתקבלת בלילה דלילה יחסית. מוסיפים חלמון, מערבבים וכמו קסם הבלילה מתגבשת למחית יציבה מאוד.
- הכנת אוזני המן: מחלקים את הבצק לשני חלקים. מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 3-4 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ, מניחים במרכז מהמלית הרצויה וסוגרים לאוזן המן. אם מכינים במלית חלבה נוטלה אז מניחים במרכז מהמלית ומפזרים מעל מעט שערות חלבה.
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות ואופים כ- 12 דקות. כיוון שהבצק חום וקשה לראות אם הוא אפוי, יש להיזהר שלא לשרוף את אוזני ההמן.
- מוציאים מהתנור ומצננים היטב לפני שמעבירים לצנצנת.
- לפני ההגשה מפדרים במעט אבקת סוכר ןאפשר גם לזלף מעליהם שוקולד מומס.
הי.
נשאר לי המון מילוי של קוקוס יש לך רעיון מה עוד ניתן לעשות איתו,חבל לזרוק הוא כ"כ טעים?
היי שרון. כתבתי שהכמות גדולה. אני מקפיאה ומשתמשת בזה. לא זורקים כלום. ברור שזה טעים
מה אפשר להמיר את שמן קוסקוס ואת קרם קוקוס??
היי מירב,
לא ממש הבנתי את השאלה.
במה ניתן להמיר את השמנת החמוצה?? לא אוהבת שמן קוקוס או קרם קוקוס
היי מירב,
שימי מיץ תפוזים
נראה מהמם!
איפה אפשר לקנות קקאו עם אחוזי שומן גבוהים? ניסיתי בכמה סופרים ולא מצאתי מעל 10-12%.
תודה
היי יעל,
רק בחנויות שמתמחות באפייה כמו לגעת באוכל, ספייסס
נראה מעולה!
אפשר מאותו בצק גם להכין אוזני המן רגילים ללא קקאו?
היי מיכל. בהחלט כן. שימי את כל הכמות קמח במקום קקאו.
תודה על המתכון והאוזני המן נראים נפלא!
רק שאלה: האם יש לדעתך מספיק סוכר? נכון שהמלית מתוקה, אבל אפילו במתכון הנוסף שלך לאוזני המן יש יחס יותר גבוה של סוכר ובבצק זה גם יש קקאו שמוסיף מרירות….
רק מוודאת לפני ההכנה 🙂
היי אסנת. לטעמי יש מספיק. אני אישית מתה על מתוקים לא מתוקים חונקים אלא מאוזנים. שמים מעל גם אבקת סוכר. כל בצק הוא שונה. כך הכנתי הפעם ויצא מעולה.