בראוניז שוקולד עם קרמבו מוקה והוא אפילו פרווה. כמות השוקולד והקרמבו קפה המעולה מגבים את היעדר החמאה. קינוח מושלם שניתן לשלב בארוחות בשריות ובקלות להמיר לחלבי בארוחות חלביות
איך יודעים שהחורף מתקרב אלינו? חוץ מטפטופים קלים שבדרך כלל מתחילים בסוכות, מתחילים לבצבץ להם קרמבואים בכל הסופרים. אני כבר שנים לא קונה קרמבו אלא מכינה בבית. זה כל כך קל ופשוט להכנה והטעם – אין כאלה דברים! אני בכלל מהמכורים למרנג כך שקרמבו הוא הפייבוריט שלי בכל מקרה, רק שהיום אני פשוט לא מתפשרת ואם כבר קלוריות, אז שיהיו טעימות מאוד ואיכותיות.
תקופת החגים, האירוח וכמויות האוכל שאנחנו צורכים בתקופה הזאת, מחייבת אותי לרענן את מלאי הרעיונות ולהמציא בכל פעם תבשיל או קינוח חדש. מעבר לזה שאני אוהבת לאתגר את עצמי, יש אצלי בבית ציפייה לחידושים והמצאות כמעט בכל ארוחה חגיגית, אז אני משתדלת לענות על הציפיות.
למרות שהיו לי בבית מלא עוגיות מרוקאיות שוות כמו פזואלוס, סיגרים מתוקים, טרבדוס, מגולגלות תמרים וגם עוגיות מלוחות החלטתי להכין גם בראוניז וקרמבו מוקה כדי שחלילה לא יחסר מתוק וגם כי הייתי צריכה קינוח פרווה לאלה שמקפידים על אי אכילת חלב אחרי בשר.
את העוגה הזו הכנתי פעמיים. אני לא חסידה של עוגות פרווה וברוב המקרים אני אפילו אוותר על עוגה כדי לא להכין אותה פרווה. לטעמי עוגות פרווה הן לא טעימות ומה שלא טעים לי אני לא ארצה להכין לאחרים. ובכל זאת, אם כבר אני חייבת להכין פרווה לאלו שמקפידים לא לאכול חלב אחרי בשר, זה יהיה עם הרבה שוקולד טעים כדי לטשטש את היעדר החמאה.
בואו לעקוב אחריי באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח שלי
ולמה הכנתי פעמיים? פעם ראשונה יצאה חביבה ופעם שנייה עברה מקצה שיפורים ויצאה מעולה. עדיין אני תמיד אעדיף חמאה במתכונים שלי כך שאם אין בעיית כשרות או שמגישים בארוחה חלבית, עדיף לשים חמאה ולא שמן קוקוס כפי ששמתי במתכון הזה שיצא מעולה רק שלי חסר את טעם החמאה (גם לנוביק :))
מעל הבראוניז הכנתי קרמבו מוקה מושלם! אני מטורפת על קרמבו והשילוב של השוקולד והקפה הוא מושלם בעיני. למי שלא אוהב קינוחי קפה, אפשר להכין את הקרמבו בטעם וניל.
בראוניז שוקולד עם קרמבו מוקה (פרווה)
לפני שמתחילים
- את הבראוניז האלה הכנתי לארוחה בשרית ולכן הם עשויים עם שמן קוקוס. כמובן שאני תמיד מעדיפה את הקינוחים שלי חלביים, כך שאם אין לכם בעייה שימו במקום שמן קוקוס חמאה. הבראוניז מבוסס על המתכון הזה.
- אני מכינה את הבראוניז, מזלפת את הקרמבו ומקפיאה לשעה – שעתיים בערך לפני זילוף השוקולד. זה גם מקל על החיתוך. אפשר להקפיא לילה שלם.
- אני אוהבת עוגת שוקולד חמה וקרמבו שמחממים במיקרו כך שלפני ההגשה אני מחממת 10 שניות במיקרו ומגישה מייד. בעיני אפשר לחסל כך את כל התבנית אז קחו בחשבון שזה מסוכן 🙂
- אני הכנתי את הקרמבו בטעם מוקה. אם מעדיפים וניל מוותרים על תוספת הקפה ומוסיפים במקומו מחית וניל.
- המרנג של הקרמבו מספיק לכל העוגה ולעוד כ – 10 קרמבואים שזילפתי על עוגיית אוראו.
- שימו שוקולד טעים ואיכותי כי זה כל הטעם של העוגה.
- כל תנור אופה בזמנים שונים ולכן זמן האפייה הוא הזמן של התנור שלי. ייתכנו שינויים קלים בזמני האפייה של התנור שלכם ולכן כדאי לשים לב ולהוציא את העוגה בזמן. העוגה מוכנה כאשר נועצים במרכזה קיסם עץ והוא יוצא עם פירורים לחים.
מצרכים לרינג/ תבנית בגודל 20*20 ס"מ
- 250 גרם שוקולד מריר
- 1 כוס שמן קוקוס/קנולה (לחלבי – 200 גרם חמאה)
- 3 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1+1/2 כוסות סוכר
- 5 כפות קקאו (50 גרם)
- 1 כוס קמח רגיל
לקרמבו מוקה
- 150 גרם חלבונים
- 300 גרם סוכר
- 2 כפות קפה נמס לא מגורען (לטעם וניל – כפית מחית וניל)
לציפוי שוקולד
- 200 גרם שוקולד מריר
- 2-3 כפות שמן קנולה
אופן הכנה
העוגה
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
שמים בקערה שוקולד ושמן קוקוס וממסים במיקרוגל בפולסים של חצי דקה כל פעם וערבוב עד שכל השוקולד נמס. מערבבים היטב עם שמן הקוקוס.
מוסיפים ביצים אחת אחת ואחרי כל ביצה טורפים במטרפה ידנית עד שהביצה נטמעת בשוקולד.
מוסיפים סוכר ומערבבים היטב.
מנפים יחד קקאו וקמח ומוסיפים לשוקולד. טורפים ממש כמה שניות ורק עד שהקמח נטמע בשוקולד. ערבוב יתר יפגום במרקם הסופי של העוגה.
מרפדים רינג/תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות.
מעבירים את בלילת השוקולד לתבנית ואופים 20-25 דקות עד שהעוגה נראית יציבה וכשנועצים קיסם במרכז הוא יוצא עם פירורים לחים. זהירות לא לייבש את העוגה.
מקררים את העוגה ומחלצים אותה מהרינג או מהתבנית ומניחים על צלחת שאפשר להכניס למקפיא.
קרמבו מוקה
שמים בקערת המיקר את החלבונים והסוכר וטורפים קלות עם מזלג או מטרפה ידנית. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים שהוא על להבה נמוכה (בן מארי) ומערבבים עם מזלג או מטרפה עד שהסוכר נמס. זה לוקח 3-4 דקות. בודקים את החלבונים בעזרת שתי אצבעות שאין עוד גרגרי סוכר.
מעבירים את הקערה למיקסר ומקציפים עם בלון הקצפה 10 דקות רצוף עד שמקבלית מרנג מאוד יציב ומבריק.
מוסיפים 2 כפות קפה נמס לא מגורען ומערבבים עוד חצי דקה.
מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנתר עם פייה חלקה (אפשר גם בלי צנתר. פשוט גוזרים את שקית הזילוף בקוטר של 1 ס"מ).
מזלפים תלוליות של קרמבו על כל שטח העוגה.
מקפיאים את העוגה לשעה – שעתיים עד שהמרנג די קפוא. אפשר להקפיא גם למשך הלילה אם יש זמן.
ציפוי שוקולד
ממסים במיקרוגל בפולסים של חצי דקה וערבוב את השוקולד.
מוסיפים את השמן ומעבירים לכלי מזיגה.
מוציאים את העוגה מהמקפיא ומניחים אותה על רשת שמתחתיה יש תבנית או צלחת שתקלוט את עודפי השוקולד.
מוזגים על כל קרמבו שוקולד כך שיצופה כולו או ברובו. את השוקולד שנזל לתבנית אוספים ומזגים שוב על הקרמבו.
שומרים את העוגה במקרר ואם אתם כמוני אוהבים עוגה חמה וקרמבו רך וחמים, מחממים כל פרוסה 10 שניות במיקרוגל ומגישים.
היי אפשר להכין מראש ולהקפיא?
אפשר בהחלט להקפיא
היי, כמה זה 150 גרם חלבונים?
היי אפיק,
צריך לשקול
מטורףףףףף
תודהההה מירי ♥